Directeur Organisation Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Organisation? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur organisation. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur organisation wordt.

Wat is een Directeur Organisation?

 

De directeur Organisation  leidt de Organisation  afdeling in een bedrijf. De directeur Organisation  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Organisation binnen het bedrijf.  De directeur Organisation  heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Organisation  de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Organisation  hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Organisation  is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Organisation  afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Organisation  goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Organisation  om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Organisation  bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Organisation  dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Organisation  om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Organisation  afdeling niet goed functioneert. De directeur Organisation  wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Organisation  verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Organisation  moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Organisation  zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Organisation  neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Organisation . Tot slot overlegt de directeur Organisation  veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Organisation  bij hoort. 

Wil je werken als Directeur Organisation?

Werk je al als Directeur Organisation en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Organisation worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Organisation, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Organisation in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Organisation

Wat verdient een Directeur Organisation?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Organisation  onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Organisation  tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur Organisation

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Directeur Organisation

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Organisation

Wat is de toekomst van Directeur Organisation?

 

De directeur Organisation  moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Organisation  dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Organisation  al de hoogste functie is binnen de Organisation . Wel zou het kunnen dat de directeur Organisation  begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Organisation  zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Baankans Directeur Organisation

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directeur Organisation worden: Opleidingen tot Directeur Organisation

Wil je directeur organisation worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Directeur Organisation? 

De directeur Organisation  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of Organisation. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Organisation  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Organisation  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Organisation . Het is van belang dat de directeur Organisation  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Organisation  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directeur Organisation

Lire un bilan pour les non-spécialistes
Les comptes annuels ne sont pas seulement établis pour les comptables. En tant que directeur qui prend les décisions, vous pouvez obtenir des informations stratégiques (en interprétant et en lisant …
Meer opleidingen Directeur Organisation

Weet je nog niet of je Directeur Organisation wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directeur Organisation of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Directeur Organisation

Met wie werkt een Directeur Organisation samen? 

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Organisation  deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Organisation  verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Organisation  de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Organisation  contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Organisation  aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Organisation  een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Organisation  regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur Organisation


Organisaties waar een Directeur Organisation werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Organisation meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Organisation?

 

De directeur Organisation  zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Directeur Organisation

Waar kun je het beste werken als Directeur Organisation? Hieronder vind je de best door de Directeur Organisation beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Organisation.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Organisation:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Organisation.

Welke competenties heeft een Directeur Organisation nodig?

Een Directeur Organisation heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Organisation

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Organisation passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Organisation nodig? 

 

De directeur Organisation  dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Organisation  veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Organisation  moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Organisation  een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Organisation . Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Organisation


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Directeur Organisation

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Organisation

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Organisation

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Organisation

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Organisation dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Organisation belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Organisation. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Organisation iets voor je?

Zou je graag Directeur Organisation willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Organisation bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Organisation

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar