U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Europees Ombudsman

Europees Ombudsman worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een europees Ombudsman? Lees de functieomschrijving.

 

Net als in Nederland, kent Europa de functie van Ombudsman. De Ombudsman heeft als taak om klachten in behandeling te nemen van burgers van de Europese Unie, of rechtspersonen die hun zetel in de Unie hebben. De Ombudsman heeft als taak te bemiddelen tussen de burger en de organen van de Europese U. Hij heeft het recht om aanbevelingen te doen bij de communautaire instellingen en kwesties aan het Parlement voor te leggen.
 
De ombudsman wordt benoemd na de verkiezing van het Europees Parlement en zit voor eenzelfde termijn als het Europees Parlement: 5 jaar. Hij kan na de volgende verkiezing worden herbenoemd. De zetel van de Europees Ombudsman bevindt zich in het Europees Parlement in Straatsburg. Hij wordt bijgestaan door een secretariaat en zijn staf. Zijn rapporten kunnen worden aangeboden aan de instelling waarover de klacht gaat en hoeven weliswaar formeel gezien geen gevolgen te hebben, maar in de praktijk is dit vaak wel zo, door politieke en publieke druk.
 
De ombudsman oefent zijn ambt volledig onafhankelijk en onpartijdig uit. Hij is dus op een enkele wijze verbonden aan een regering of orgaan van de Europese Unie. Het is de Europees Ombudsman niet toegestaan andere functies te bekleden tegelijkertijd met dit ambt. 
 

 

Mensen vonden ons op: Job Europees Ombudsman, Baan Europees Ombudsman, Europees Ombudsman Worden, Functie-eisen Europees Ombudsman, Verantwoordelijkheden Europees Ombudsman, Functieprofiel Europees Ombudsman, Wat doet een Europees Ombudsman, Werken als Europees Ombudsman.

Europees Ombudsman worden: Opleiding tot europees Ombudsman

Om Europees Ombudsman te worden, moet je een uitstekende staat van dienst hebben. De huidige Europees Ombudsman bijvoorbeeld is in het bezit van een PhD. Hoewel er formeel geen eisen worden gesteld aan de opleiding, blijkt in de praktijk dat een WO opleiding noodzakelijk is. De richting is minder belangrijk, maar een voor de politiek relevante stroming is gewenst

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Europees Ombudsman, Europees Ombudsman Worden, Opleidingsniveau Europees Ombudsman, Scholing Europees Ombudsman, Studie Europees Ombudsman, Bijscholing Europees Ombudsman, Omscholing Europees Ombudsman.

Organisaties waar een europees Ombudsman doorgaans werkzaam is

De Europees Ombudsman vertegenwoordigt de belangen van de Unie en al zijn onderdanen. Het is dus een politieke non-profit instelling. Tuurlijk wordt er veel aandacht besteed aan efficientië, aangezien de financiering gebeurt door alle lidstaten en Nederlandse belastingbetalers dus ook meebetalen aan het werk van de Ombudsman.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Europees Ombudsman, Europees Ombudsman Worden, Opleidingsniveau Europees Ombudsman, Scholing Europees Ombudsman, Studie Europees Ombudsman, Bijscholing Europees Ombudsman, Omscholing Europees Ombudsman.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden europees Ombudsman

Over het salaris van de Europees Ombudsman is niks bekend, maar alle mensen in loondienst bij de EU kunnen een uitstekend salaris tegemoet zien, kosten voor wonen en kantoor, en een goeie pensioenregeling

Mensen vonden ons op: Salaris Europees Ombudsman, Loon Europees Ombudsman, Wat verdien je als Europees Ombudsman, Salarisschaal Europees Ombudsman, Salarisindicatie Europees Ombudsman, Bonus Europees Ombudsman, CAO Europees Ombudsman, Brutoloon Europees Ombudsman, Nettoloon Europees Ombudsman, Vakantiedagen Europees Ombudsman, Pensioen Europees Ombudsman.

Competenties, skills & vaardigheden europees ombudsman

 • Stressbestendigheid
 • Plannen en organiseren
 • Aanpassingsvermogen
 • Onafhankelijkheid
 • Assertiviteit
 • Goede reputatie
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Europees Ombudsman, Vaardigheden Europees Ombudsman, Attitude Europees Ombudsman, Kwalificaties Europees Ombudsman, Competentieprofiel Europees Ombudsman.

Boeken voor het beroep europees ombudsman

Wil je meer weten over het beroep europees ombudsman? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je europees ombudsman bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken europees ombudsman te komen.

Harry Potter - Harry Potter and the Cursed Child | J.K. Rowling

Special Rehearsal Edition - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9780751565355 | Harry Potter | 352 pagina's

Part of the bestsellerseries Harry Potter. The eighth story, 19 years later. Based on an original new story by J.K. Rowling, Jack Thorne and John Tiffany, this is the first official Harry Potter story to be presented on stage, and will receive its world p...

De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde | Jeremy Dronfield

Het waargebeurde verhaal van het gevecht van een vader en een zoon om te overleven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789022586075 | 432 pagina's

Het waargebeurde verhaal van het gevecht van een vader en een zoon om te overleven In 1939 werden Gustav Kleinmann, een Weense stoffeerder, en zijn zestienjarige zoon Fritz samen met honderden andere Joodse mannen gearresteerd door de SS. Losgerukt van hu...

De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde | Jeremy Dronfield

Het waargebeurde verhaal van het gevecht van een vader en een zoon om te overleven - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789402312706 | 408 pagina's

Het waargebeurde verhaal van het gevecht van een vader en een zoon om te overleven In 1939 werden Gustav Kleinmann, een Weense stoffeerder, en zijn zestienjarige zoon Fritz samen met honderden andere Joodse mannen gearresteerd door de SS. Losgerukt van hu...

Mensen vonden ons op: boeken voor Europees Ombudsman, Europees Ombudsman ebooks, boek Europees Ombudsman.

Persoonstypen europees Ombudsman

De Europees Ombudsman is onafhankelijk, en moet dus sterk in zijn schoenen staan om druk van buitenaf te kunnen weerstaan. Om alle klachten goed te kunnen verwerken moet het een uitstekende planner zijn, en hij moet stressbestendig zijn. Hij moet de durf hebben om kritische vragen te stellen bij organen die oneerlijk hebben gehandeld.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Europees Ombudsman, Karakter Europees Ombudsman.

Netwerk europees Ombudsman

De Europees Ombudsman krijgt zijn klachten binnen van EU burgers of van EU bedrijven. Met deze personen heeft hij natuurlijk intensief contact, bij het behandelen van hun klacht. Hij gaat onderzoek doen naar de gegrondheid van de klacht. Hiervoor moet hij met alle betrokkenen praten. De Europees Ombudsman heeft daarom een groot Europees Netwerk

Mensen vonden ons op: Collega’s Europees Ombudsman, Medewerkers Europees Ombudsman.

Is het beroep europees Ombudsman iets voor jou?

Zou je graag europees Ombudsman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als europees Ombudsman bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Europees Ombudsman, beroepskeuzetest Europees Ombudsman, beroep Europees Ombudsman kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden europees Ombudsman

Er is maar één Europees Ombudsman, daarom zal het niet makkelijk zijn deze positie te verkrijgen. Zoals al gezegd, moet je je sporen hebben verdiend, voordat je uberhaupt in aanmerking komt.

Er is geen mogelijkheid om binnen het instituut Ombudsman verder te groeien. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld na het beëindigen van de functie de Europese Commissie in te gaan.

Arbeidsmarktperspectief score europees Ombudsman

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep europees Ombudsman. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Europees Ombudsman, Promotie mogelijkheden Europees Ombudsman, Carriere Europees Ombudsman.

Solliciteren op de functie europees Ombudsman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als europees Ombudsman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor europees Ombudsman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als europees Ombudsman. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Europees Ombudsman, CV Europees Ombudsman, sollicitatie Europees Ombudsman.

Interviews met europees Ombudsman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen europees Ombudsman

 • Nationaal Ombudsman

Vacatures europees ombudsman

Op zoek naar een nieuwe baan als Europees Ombudsman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Europees Ombudsman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Net als in Nederland, kent Europa de functie van Ombudsman. De Ombudsman heeft als taak om klachten in behandeling te nemen van burgers van de Europese Unie, of rechtspersonen die hun zetel in de Unie hebben. De Ombudsman heeft als taak te bemiddelen tussen de burger en de organen van de Europese U.

Beoordeling Europees Ombudsman

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Europees Ombudsman' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Europees Ombudsman

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep