Europees Ombudsman worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Europees Ombudsman? Lees de functieomschrijving.

 

Net als in Nederland, kent Europa de functie van Ombudsman. De Ombudsman heeft als taak om klachten in behandeling te nemen van burgers van de Europese Unie, of rechtspersonen die hun zetel in de Unie hebben. De Ombudsman heeft als taak te bemiddelen tussen de burger en de organen van de Europese U. Hij heeft het recht om aanbevelingen te doen bij de communautaire instellingen en kwesties aan het Parlement voor te leggen.
 
De ombudsman wordt benoemd na de verkiezing van het Europees Parlement en zit voor eenzelfde termijn als het Europees Parlement: 5 jaar. Hij kan na de volgende verkiezing worden herbenoemd. De zetel van de Europees Ombudsman bevindt zich in het Europees Parlement in Straatsburg. Hij wordt bijgestaan door een secretariaat en zijn staf. Zijn rapporten kunnen worden aangeboden aan de instelling waarover de klacht gaat en hoeven weliswaar formeel gezien geen gevolgen te hebben, maar in de praktijk is dit vaak wel zo, door politieke en publieke druk.
 
De ombudsman oefent zijn ambt volledig onafhankelijk en onpartijdig uit. Hij is dus op een enkele wijze verbonden aan een regering of orgaan van de Europese Unie. Het is de Europees Ombudsman niet toegestaan andere functies te bekleden tegelijkertijd met dit ambt. 
 

 

Wil je werken als Europees Ombudsman?

Werk je al als Europees Ombudsman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Europees Ombudsman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Europees Ombudsman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Europees Ombudsman in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Eurocommissaris
  • Lid Europees Parlement
  • EU burgers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €10000 tot €20000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Europees Ombudsman

Wat verdient een Europees Ombudsman?

Over het salaris van de Europees Ombudsman is niks bekend, maar alle mensen in loondienst bij de EU kunnen een uitstekend salaris tegemoet zien, kosten voor wonen en kantoor, en een goeie pensioenregeling

Salarisschaal Europees Ombudsman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Europees Ombudsman

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Europees Ombudsman

Hoe goed is de toekomst voor de Europees Ombudsman? 

Er is maar één Europees Ombudsman, daarom zal het niet makkelijk zijn deze positie te verkrijgen. Zoals al gezegd, moet je je sporen hebben verdiend, voordat je uberhaupt in aanmerking komt.

Er is geen mogelijkheid om binnen het instituut Ombudsman verder te groeien. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld na het beëindigen van de functie de Europese Commissie in te gaan.

Baankans Europees Ombudsman

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Europees Ombudsman worden: Opleidingen tot Europees Ombudsman

Hoe word je een Europees Ombudsman? 

Om Europees Ombudsman te worden, moet je een uitstekende staat van dienst hebben. De huidige Europees Ombudsman bijvoorbeeld is in het bezit van een PhD. Hoewel er formeel geen eisen worden gesteld aan de opleiding, blijkt in de praktijk dat een WO opleiding noodzakelijk is. De richting is minder belangrijk, maar een voor de politiek relevante stroming is gewenst

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Europees Ombudsman

Meer opleidingen Europees Ombudsman

Weet je nog niet of je Europees Ombudsman wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Europees Ombudsman of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Europees Ombudsman

Met wie werkt een Europees Ombudsman samen? 

De Europees Ombudsman krijgt zijn klachten binnen van EU burgers of van EU bedrijven. Met deze personen heeft hij natuurlijk intensief contact, bij het behandelen van hun klacht. Hij gaat onderzoek doen naar de gegrondheid van de klacht. Hiervoor moet hij met alle betrokkenen praten. De Europees Ombudsman heeft daarom een groot Europees Netwerk


  • Eurocommissaris
  • Lid Europees Parlement
  • EU burgers
Europees Ombudsman


Organisaties waar een Europees Ombudsman werkzaam is

Waar werkt een Europees Ombudsman meestal? 

De Europees Ombudsman vertegenwoordigt de belangen van de Unie en al zijn onderdanen. Het is dus een politieke non-profit instelling. Tuurlijk wordt er veel aandacht besteed aan efficientië, aangezien de financiering gebeurt door alle lidstaten en Nederlandse belastingbetalers dus ook meebetalen aan het werk van de Ombudsman.


Best beoordeelde werkgevers Europees Ombudsman

Waar kun je het beste werken als Europees Ombudsman? Hieronder vindt je de best door de Europees Ombudsman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Europees Ombudsman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Europees Ombudsman:

Welke competenties heeft een een Europees Ombudsman nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Europees Ombudsman

Wat voor persoonlijkheid heb je als Europees Ombudsman nodig? 

De Europees Ombudsman is onafhankelijk, en moet dus sterk in zijn schoenen staan om druk van buitenaf te kunnen weerstaan. Om alle klachten goed te kunnen verwerken moet het een uitstekende planner zijn, en hij moet stressbestendig zijn. Hij moet de durf hebben om kritische vragen te stellen bij organen die oneerlijk hebben gehandeld.

Bekijk de persoonstypen voor Europees Ombudsman


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Europees Ombudsman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Europees Ombudsman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Europees Ombudsman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Europees Ombudsman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Europees Ombudsman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Europees Ombudsman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Europees Ombudsman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Europees Ombudsman iets voor je?

Zou je graag Europees Ombudsman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Europees Ombudsman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Europees Ombudsman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar