Competentie Assertiviteit Competentie Assertiviteit

Assertiviteit

Steekwoorden: bemiddelen, onderhandelen, overtuigen, voor zichzelf opkomen

Omschrijving

Deze personen proberen het goed te doen voor zichzelf en voor iemand anders. Per situatie bekijken assertieve mensen de voor- en nadelen voor beide partijen. In bepaalde situaties zullen deze personen eerder voor zichzelf opkomen en in andere situaties geven ze de ander zijn zin. Ze gaan confrontaties niet uit de weg en vinden het fijn om zo nu en dan wat tegengas te krijgen.

Sterke punten
Deze personen hebben lef nodig om voor zichzelf en een ander op te komen. Daarbij kunnen ze goed luisteren en anderen overtuigen. Ze geven de ander de ruimte om te praten en zullen zelf ook proberen iemand te overtuigen van hun standpunt.

Zwakke punten
In bepaalde situaties kunnen deze personen ervoor kiezen om hun gelijk te halen. Daarentegen kan het ook voorkomen dat deze personen bewust de ander zijn zin geven. Omdat dit niet vast staat, kan het zijn dat deze personen wispelturig overkomen.

41 Beroepen met competentie Assertiviteit

Actieve filters:
  • Verfijn op sector
   • Meer
  • Verfijn op beroepsgroep
   • Meer
  • Verfijn op salaris niveau
   • Meer
  • Verfijn op studierichtingen
   • Meer
  • Verfijn op opleidingsniveaus
   • Meer
  Makelaar
  Salaris: €1600 tot €3250
  Opleiding: HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep makelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je makelaar wordt.
  Beleidsmedewerker
  Salaris: €2095 tot €6882
  Opleiding: HBO, WO, MBA
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep beleidsmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je beleidsmedewerker wordt.
  Managementassistent
  Salaris: €2000 tot €4000
  Opleiding: HBO, WO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep managementassistent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je managementassistent wordt.
  Schuldhulpverlener
  Salaris: €1600 tot €4100
  Opleiding: Cursus / Bijscholing, HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep schuldhulpverlener. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je schuldhulpverlener wordt.
  Verhuurder
  Salaris: onbekend
  Opleiding: Geen, HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verhuurder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verhuurder wordt.
  Journalist
  Salaris: €1700 tot €6200
  Opleiding: Cursus / Bijscholing, HBO, WO
  Baankans: Redelijk

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep journalist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je journalist wordt.
  Advocaat-Generaal bij het Openbaar Ministerie
  Salaris: €6644 tot €7291
  Opleiding: WO
  Baankans:
  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep advocaat-generaal bij het openbaar ministerie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je advocaat-generaal bij het openbaar ministerie wordt.
  Officier van Justitie
  Salaris: €4416 tot €6542
  Opleiding: WO, Postdoc
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep officier van justitie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je officier van justitie wordt.
  Procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie
  Salaris: €9072 tot €9072
  Opleiding: Cursus / Bijscholing, WO, Postdoc
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep procureur-generaal bij het openbaar ministerie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je procureur-generaal bij het openbaar ministerie wordt.
  Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)
  Salaris: €2672 tot €2672
  Opleiding: Cursus / Bijscholing
  Baankans: Redelijk

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) wordt.
  per pagina

  Filter