U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Filiaalmanager

Filiaalmanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een filiaalmanager? Lees de functieomschrijving.

De filiaalmanager in de telecom is verantwoordelijk voor de winkel met het personeel. Hij moet ervoor zorgen dat de zaak goed loopt. Dit gebeurt door middel van goede verkooptechnieken. Hij is tevens degene die probeert verkopers te stimuleren om zoveel mogelijk te verkopen. Zelf draagt hij ook zijn steentje bij in de verkoop om het goede voorbeeld te laten zien. Het is van belang dat de filiaalmanager goed met een leidinggevende functie om kan gaan, omdat in principe alles om hem draait in het filiaal.

De filiaalmanager moet alles wat er is gebeurt rapporteren aan de rayonmanager, dit kunnen personeelszaken zijn, maar het kan ook gaan over verkoopcijfers en dergelijke. De filiaalmanager moet ook een brede kennis hebben van producten in de telecom voor het bedrijf waar hij voor werkt. Hij moet niet alleen kennis hebben van de producten die zij verkopen, maar ook kennis hebben van programma’s waarmee ze werken in de telecom.

Mensen vonden ons op: Job Filiaalmanager, Baan Filiaalmanager, Filiaalmanager Worden, Functie-eisen Filiaalmanager, Verantwoordelijkheden Filiaalmanager, Functieprofiel Filiaalmanager, Wat doet een Filiaalmanager, Werken als Filiaalmanager.

Filiaalmanager worden: Opleiding tot filiaalmanager

De filiaalmanager moet minimaal een MBO opleiding hebben gevolgd. Bij sommige vacatures vragen werkgevers ook om bepaalde cursussen die de filiaalmanager moet hebben gevolgd.
Beschikken over een aantal jaren werkervaring is vaak gewenst.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Filiaalmanager, Filiaalmanager Worden, Opleidingsniveau Filiaalmanager, Scholing Filiaalmanager, Studie Filiaalmanager, Bijscholing Filiaalmanager, Omscholing Filiaalmanager.

Organisaties waar een filiaalmanager doorgaans werkzaam is

Filiaalmanager kun je in elke kleine winkel, welke vaak onderdeel uitmaakt van een keten, worden. Je werkt dus in de detailhandel. Dit zijn relatief kleinschalige winkels: je staat in direct contact met je medewerkers en je klanten uit de regio. Bij goed functioneren kun je als filiaalmanager natuurlijk grotere filialen gaan managen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Filiaalmanager, Filiaalmanager Worden, Opleidingsniveau Filiaalmanager, Scholing Filiaalmanager, Studie Filiaalmanager, Bijscholing Filiaalmanager, Omscholing Filiaalmanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden filiaalmanager

De filiaalmanager verdient rond de 1755 euro bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot ongeveer 4166 euro bruto per maand. Aantal jaren praktijk ervaring als filiaalmanager speelt een grote rol bij het salaris. De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever.

Mensen vonden ons op: Salaris Filiaalmanager, Loon Filiaalmanager, Wat verdien je als Filiaalmanager, Salarisschaal Filiaalmanager, Salarisindicatie Filiaalmanager, Bonus Filiaalmanager, CAO Filiaalmanager, Brutoloon Filiaalmanager, Nettoloon Filiaalmanager, Vakantiedagen Filiaalmanager, Pensioen Filiaalmanager.

Competenties, skills & vaardigheden filiaalmanager

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Ondernemerschap
 • Stressbestendigheid
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Filiaalmanager, Vaardigheden Filiaalmanager, Attitude Filiaalmanager, Kwalificaties Filiaalmanager, Competentieprofiel Filiaalmanager.

Boeken voor het beroep filiaalmanager

Wil je meer weten over het beroep filiaalmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je filiaalmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken filiaalmanager te komen.

Filiaalmanager Kerntaak 4 Coordineren en uitvoeren van de verkoopafhandeling Opdrachten en theorie | Perspectief

Nederlands | Druk: 1 | Losbladig | 9789059755659 | 999 pagina's

Filiaalmanager Kerntaak 4 Coordineren en uitvoeren van de verkoopafhandeling Opdrachten en theorie is een boek van Perspectief...

Mensen vonden ons op: boeken voor Filiaalmanager, Filiaalmanager ebooks, boek Filiaalmanager.

Persoonstypen filiaalmanager

De filiaalmanager moet gedreven zijn in zijn werk, omdat hij diegene is die zijn team moet motiveren en moet zorgen voor goede verkoopcijfers. Het is van belang dat hij als filiaalmanager het goede voorbeeld te geven door gedreven te zijn in zijn werk, dit zorgt ervoor dat de rest van het team beter zijn best doet om goede verkoopcijfers te halen. (Succesvolle werker)

Hij moet spontaan en charmant zijn, omdat hij als filiaalmanager ook producten in de telecom moet verkopen. Door spontaan en charmant te zijn zorgt hij ervoor dat klanten sneller iets bij hem kopen, ook door een aantal kortingen te geven zul je zien dat klanten vaker terugkomen.
De filiaalmanager moet verantwoordelijk zijn, omdat hij alles wat er in het filiaal gebeurt moet kunnen verantwoorden tegenover de rayonmanager, het is van belang dat de filiaalmanager inziet dat hij wat er ook gebeurt verantwoordelijk is en zoveel mogelijk fouten moet weten te verkomen. (Levensgenieter)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Filiaalmanager, Karakter Filiaalmanager.

Netwerk filiaalmanager

De filiaalmanager moet een goed netwerk van klanten hebben, door een goed netwerk van klanten te hebben komen klanten bij zijn filiaal terug en zorgt dit voor een grotere omzet. De filiaalmanager moet alles wat hij doet en wat er gebeurt doorgeven aan de rayonmanager, het is van belang dat het contact tussen hem en de rayonmanager goed is, zodat er soms ook dingen door de vingers kunnen worden gezien, hij iemand heeft waar hij advies aan kan vragen en zijn functie als filiaalmanager kan behouden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Filiaalmanager, Medewerkers Filiaalmanager.

Is het beroep filiaalmanager iets voor jou?

Zou je graag filiaalmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als filiaalmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Filiaalmanager, beroepskeuzetest Filiaalmanager, beroep Filiaalmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden filiaalmanager

Het aantal leegstaande vacatures die er te vinden zijn zijn er redelijk veel. De moeilijkheidsgraad om filiaalmanager te worden ligt gemiddeld, hij moet minimaal een MBO opleiding hebben gedaan, maar lang niet iedereen kan filiaalmanager worden, hij moet over bepaalde kwaliteiten bezitten die niet iedereen zomaar bezit. Dit samen maakt dat het arbeidsmarktperspectief voor de filiaalmanager gemiddeld is.

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van een groter filiaal waar de filiaalmanager voor verantwoordelijk kan zijn, of hij is verantwoordelijk voor meerdere filialen, of hij wordt rayonmanager.

Arbeidsmarktperspectief score filiaalmanager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep filiaalmanager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Filiaalmanager, Promotie mogelijkheden Filiaalmanager, Carriere Filiaalmanager.

Solliciteren op de functie filiaalmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als filiaalmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor filiaalmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als filiaalmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Filiaalmanager, CV Filiaalmanager, sollicitatie Filiaalmanager.

Interviews met filiaalmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen filiaalmanager

Vacatures filiaalmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Filiaalmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Filiaalmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De filiaalmanager in de telecom is verantwoordelijk voor de winkel met het personeel. Hij moet ervoor zorgen dat de zaak goed loopt. Dit gebeurt door middel van goede verkooptechnieken.

Beoordeling Filiaalmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Filiaalmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Filiaalmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep