Supermarktmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Supermarktmanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep supermarktmanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je supermarktmanager wordt.

 

Wat is een Supermarktmanager?

De Supermarktmanager is de eindverantwoordelijke voor het functioneren van een supermarkt. De Supermarktmanager is over het algemeen in dienst van de supermarktketen waar zijn supermarkt bij aangesloten is. Vanuit die supermarktketen krijgt hij de opdracht mee om een bepaalde omzet per maand te draaien. Om die omzet te halen moet de Supermarktmanager zich bezig houden met allerlei verschillende aspecten in zijn winkel. Hij bepaald wie er aangenomen wordt, hoe de winkel ingedeeld is en welke voorraden ingekocht worden. Om dit laatste goed te kunnen doen moet de Supermarktmanager de lokale markt goed in de gaten houden. De meeste Supermarktmanagers hebben twee of drie assistent-supermarktmanagers in dienst die hem bijstaan en verantwoordelijk zijn voor een onderdeel van alle werkzaamheden.

De Supermarktmanager heeft dus een afwisselende, verantwoordelijke en intensieve baan. Naast dat hij zich met de interne structuur van zijn winkel bezig houdt, is hij ook aanspreekbaar voor de klanten. Vandaar dat hij regelmatig zijn personeel in zijn eigen winkel helpt en zo op de werkvloer te zien is. Zo kunnen personeelsleden en klanten met hem in contact komen. Ook heeft hij contact met andere supermarktmanagers van dezelfde supermarktketen om ervaringen uit te wisselen.

De meeste supermarkten in Nederland zijn in handen van grote ketens. Deze nemen de Supermarktmanager een aantal taken uit handen. Zo worden reclameacties vaak landelijk geregeld. Ook de huisstijl die een supermarkt heeft wordt van bovenaf opgelegd. Daarnaast laten verschillende supermarktketens hun Supermarktmanagers rouleren. Dit roulatiesysteem houdt in dat een Supermarktmanager iedere vier of vijf jaar de leiding krijgt over een andere winkel om ze zo scherp te houden.Wil je werken als Supermarktmanager?

Werk je al als Supermarktmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Supermarktmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Supermarktmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Supermarktmanager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Assistent-supermarktmanager
 • Vakkenvuller
 • Kassamedewerker
 • Klanten
 • Andere Supermarktmanagers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3800 tot €5800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Supermarktmanager

Wat verdient een Supermarktmanager?

Het salaris van de Supermarktmanager ligt tussen € 3800 en € 5800. Supermarktmanagers hebben daarnaast recht op een aantal atv-dagen, een dertiende maand en kunnen bij goede prestaties een bonus krijgen.

Salarisschaal Supermarktmanager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Supermarktmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Supermarktmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Supermarktmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Supermarktmanager vacatures

Assistent Supermarktmanager Heerhugowaard
DekaMarkt
Locatie Heerhugowaard DekaMarkt Assistent Supermarktmanager Traineeship Fulltime 40-40 uur per week • MBO • Middenwaard 108, Heerhugowaard Wat ga je doen Binnen twee jaar doorgroeien naar de functie Assistent Supermarktmanager? …
Assistent Supermarktmanager Amsterdam
DekaMarkt
DekaMarkt Assistent Supermarktmanager Traineeship Fulltime - uur per week • MBO • Slotermeerlaan , Amsterdam Wat ga je doen Binnen twee jaar doorgroeien naar de functie Assistent Supermarktmanager? Dan mag
Supermarktmanager
Careermaker
Als Supermarktmanager ben je verantwoordelijk voor het mensgericht, efficiënt en resultaatgericht aansturen van je team, zodat jullie fantastische resultaten behalen. Je ontwikkelt activiteiten die gericht zijn op het verbeteren en …
Supermarktmanager
Uitzendbureau.nl
Onze relatie betreft een groot filiaal van een supermarktketen. Als Bedrijfsleider/Filiaalmanager ben jij verantwoordelijk voor de omzet, personele aannames, de logistieke processen en ben je een echte motivator voor het …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Supermarktmanager

Wat is de toekomst van Supermarktmanager?

Omdat de opleidingen van deze managers vaak intern verzorgd wordt, is er geen overschot aan Supermarktmanagers. Vraag en aanbod worden door de supermarkten op elkaar afgestemd. Er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden voor beginnende Supermarktmanagers. Zij beginnen normaal gesproken in een klein filiaal, en groeien naarmate ze meer ervaring krijgen en goed werk hebben afgeleverd door naar grotere winkels in lastigere buurten.

Baankans Supermarktmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Supermarktmanager worden: Opleidingen tot Supermarktmanager

Wil je supermarktmanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Supermarktmanager? 

Een Supermarktmanager moet minimaal over een HBO werk- en denkniveau beschikken. Omdat de grote supermarktketens eigen opleidingen hebben, worden veel Supermarktmanagers intern opgeleid. Dit zijn veelal personen die als Vakkenvuller begonnen zijn en over veel organisatietalent en verantwoordelijkheidsgevoel bleken te beschikken.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Supermarktmanager

Er zijn geen opleidingen Supermarktmanager aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Supermarktmanager in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel


Netwerk Supermarktmanager

Met wie werkt een Supermarktmanager samen? 

De Supermarktmanager heeft een uitgebreid netwerk binnen en buiten zijn winkel. Hij neemt al het personeel in zijn eigen winkel aan, en heeft daarom contact met iedere assistent-supermarktmanager, vakkenvuller en kassamedewerker. Omdat hij regelmatig op de werkvloer te vinden is komt hij tevens in aanraking met zijn klanten. Daarnaast heeft hij contact met andere supermarktmanagers om ervaringen uit te wisselen.


 • Assistent-supermarktmanager
 • Vakkenvuller
 • Kassamedewerker
 • Klanten
 • Andere Supermarktmanagers
Supermarktmanager


Organisaties waar een Supermarktmanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Supermarktmanager meestal werkt.

Waar werkt een Supermarktmanager?

Alle Supermarktmanagers zijn werkzaam bij supermarkten en daarom in dienst bij profit bedrijven.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Supermarktmanager

Waar kun je het beste werken als Supermarktmanager? Hieronder vind je de best door de Supermarktmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Supermarktmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Supermarktmanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Supermarktmanager.

Welke competenties heeft een Supermarktmanager nodig?

Een Supermarktmanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Supermarktmanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Supermarktmanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Supermarktmanager nodig? 

De Supermarktmanager staat stevig in zijn schoenen en geeft leiding aan zijn personeel en winkel. Hij ziet er niet tegen op om niet functionerende personeelsleden te ontslaan, maar zorgt goed voor zijn werknemers die goed werk afleveren. Ook weet hij hoe hij bepaalde taken moet delegeren zodat hij niet alle taken zelf hoeft te volbrengen (Baas). Ook heeft de Supermarktmanager een beeld waar hij naartoe wil met zijn winkel. Deze toekomstvisie brengt hij over op zijn personeel en hij stelt zichzelf het doel om zijn visie te bewerkstelligen (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Supermarktmanager


Baas


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Supermarktmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Supermarktmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Supermarktmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Supermarktmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Supermarktmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Supermarktmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Supermarktmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Supermarktmanager iets voor je?

Zou je graag Supermarktmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Supermarktmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Supermarktmanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar