U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kitter

Kitter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kitter? Lees de functieomschrijving.

De Kitter zorgt voor alle afdichtingen in een woning of gebouw. Het creëren van deze afdichtingen is belangrijk om bijvoorbeeld energieverlies, tochten en inregenen tegen te gaan. Door met kit de kieren te dichten, wordt dit tegengegaan. Dit wordt met kit gedaan om zo wel de flexibiliteit van de woning of het gebouw te behouden. De verschillende bouwcomponenten bewegen vaak licht ten opzichte van elkaar. Door deze af te dichten met kit, wordt deze flexibiliteit gewaarborgd en is bijvoorbeeld krimp of uitzetting mogelijk. De Kitter weet welke kit het beste gebruikt kan worden en kan dit vakkundig aanbrengen.

De Kitter gebruikt kit. Kit is de verzamelnaam voor dikkere vloeistoffen die gebruikt worden voor de afdichting en verlijming. Globaal bestaan er drie soorten kit die de Kitter kan gebruiken. Platische kitten kunnen wel vervormen onder druk, maar veren niet terug. Plasto-elastische kitten kunnen ook vervormen onder druk, en ontspannen vervolgens. Elastische kitten keren na vervormen weer terug in hun oorspronkelijke staat. De Kitter kan voor elke klus de juiste soort kit gebruiken. De Kitter werkt afwisselend binnen en buiten. 

Mensen vonden ons op: Job Kitter, Baan Kitter, Kitter Worden, Functie-eisen Kitter, Verantwoordelijkheden Kitter, Functieprofiel Kitter, Wat doet een Kitter, Werken als Kitter.

Kitter worden: Opleiding tot kitter

Een (korte) opleiding Bouwkunde (MBO) of een specifieke cursus Kitten bereiden de Kitter voor op de werkzaamheden. Het is een vak wat vooral in de praktijk geleerd kan worden. De Kitter kan hierdoor beginnen als leerling Kitter of Kitter in opleiding en zo al doende het vak leren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kitter, Kitter Worden, Opleidingsniveau Kitter, Scholing Kitter, Studie Kitter, Bijscholing Kitter, Omscholing Kitter.

Organisaties waar een kitter doorgaans werkzaam is

De Kitter kan zelfstandig werken of in dienst zijn van een (bouw)bedrijf. Beide zijn gericht op het maken van winst en vallen daarmee in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kitter, Kitter Worden, Opleidingsniveau Kitter, Scholing Kitter, Studie Kitter, Bijscholing Kitter, Omscholing Kitter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kitter

Het salaris van een beginnende Kitter ligt rond de 1300 euro. Dit kan oplopen als de Kitter meer ervaring opdoet. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organsisatie waar de Kitter voor werkt of dat de Kitter als zelfstandig ondernemer werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Kitter, Loon Kitter, Wat verdien je als Kitter, Salarisschaal Kitter, Salarisindicatie Kitter, Bonus Kitter, CAO Kitter, Brutoloon Kitter, Nettoloon Kitter, Vakantiedagen Kitter, Pensioen Kitter.

Competenties, skills & vaardigheden kitter

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Omgaan met details
Mensen vonden ons op: Kennis Kitter, Vaardigheden Kitter, Attitude Kitter, Kwalificaties Kitter, Competentieprofiel Kitter.

Boeken voor het beroep kitter

Wil je meer weten over het beroep kitter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kitter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kitter te komen.

The Game Of Life For The New Millennium | Lisa Kitter

For the New Millennium - Engels | E-book | 9780615432151 | 280 pagina's

Join Lisa Kitter on a journey of thought creation and universal truths. Throughout this divinely guided book, Lisa invites you to open your mind to infinite possibilities and limitless potential. Lisa communicates with God and addresses many of life's con...

Litty Kitter the Cat | K P Lynne

a Homeless Kitty in Need of a Purr-Fect Fur-Ever Family - Engels | Paperback | 9780692372296 | 66 pagina's

Litty Kitter the Cat was purchased as a birthday gift for a young boy. As is the case with most live animals purchased as a "surprise gift" the cat is swept aside in favor of other presents that require a lot less care and work. Litty Kitter the Cat gets ...

Litty Kitter Is Kitty Litter Spelled Backwards | K P Lynne

Well, Not Really, But You Have to Admit It's a Meow-A-Riffic Book Title - Engels | Druk: 2nd ed. | Paperback | 9781495811456 | 140 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Kitter, Kitter ebooks, boek Kitter.

Persoonstypen kitter

Netjes en secuur werken. Van aanpakken houden en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). Dit zijn allen eigenschappen die goed bij een Kitter passen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kitter, Karakter Kitter.

Netwerk kitter

De Kitter werkt soms samen met andere kitters. Een Kitter die bij een (bouw)bedrijf werkt heeft daarnaast ook te maken met een leidinggevende. Verder krijgt de Kitter ook te maken met de klant voor wie gekit wordt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kitter, Medewerkers Kitter.

Is het beroep kitter iets voor jou?

Zou je graag kitter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kitter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kitter, beroepskeuzetest Kitter, beroep Kitter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kitter

Het deskundig afdichten van gebouwen en huizen is erg belangrijk, hierdoor is er vraag naar professionele kitters die de juiste kit in de juiste situatie kunnen aanbrengen. De Kitter begint vaak als leerling Kitter of Kitter in opleiding en stroomt daarna door naar Kitter.

Arbeidsmarktperspectief score kitter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kitter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kitter, Promotie mogelijkheden Kitter, Carriere Kitter.

Solliciteren op de functie kitter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kitter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kitter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kitter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kitter, CV Kitter, sollicitatie Kitter.

Interviews met kitter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kitter

Vacatures kitter

Op zoek naar een nieuwe baan als Kitter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kitter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Kitter zorgt voor alle afdichtingen in een woning of gebouw. Het creëren van deze afdichtingen is belangrijk om bijvoorbeeld energieverlies, tochten en inregenen tegen te gaan. Door met kit de kieren te dichten, wordt dit tegengegaan.

Beoordeling Kitter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kitter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kitter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep