Kitter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kitter? Lees de functieomschrijving.

De Kitter zorgt voor alle afdichtingen in een woning of gebouw. Het creëren van deze afdichtingen is belangrijk om bijvoorbeeld energieverlies, tochten en inregenen tegen te gaan. Door met kit de kieren te dichten, wordt dit tegengegaan. Dit wordt met kit gedaan om zo wel de flexibiliteit van de woning of het gebouw te behouden. De verschillende bouwcomponenten bewegen vaak licht ten opzichte van elkaar. Door deze af te dichten met kit, wordt deze flexibiliteit gewaarborgd en is bijvoorbeeld krimp of uitzetting mogelijk. De Kitter weet welke kit het beste gebruikt kan worden en kan dit vakkundig aanbrengen.

De Kitter gebruikt kit. Kit is de verzamelnaam voor dikkere vloeistoffen die gebruikt worden voor de afdichting en verlijming. Globaal bestaan er drie soorten kit die de Kitter kan gebruiken. Platische kitten kunnen wel vervormen onder druk, maar veren niet terug. Plasto-elastische kitten kunnen ook vervormen onder druk, en ontspannen vervolgens. Elastische kitten keren na vervormen weer terug in hun oorspronkelijke staat. De Kitter kan voor elke klus de juiste soort kit gebruiken. De Kitter werkt afwisselend binnen en buiten. 

Wil je werken als Kitter?

Werk je al als Kitter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kitter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kitter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Kitter in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kitter

Wat verdient een Kitter?

Het salaris van een beginnende Kitter ligt rond de 1300 euro. Dit kan oplopen als de Kitter meer ervaring opdoet. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organsisatie waar de Kitter voor werkt of dat de Kitter als zelfstandig ondernemer werkt.

Salarisschaal Kitter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kitter

Op zoek naar een nieuwe baan als Kitter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kitter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kitter vacatures

Leerling kitter
Van Nes + Plaisier personeelsdiensten b.v.
Wegens drukte bij onze opdrachtgever gevestigd in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een leerling kitter voor de tak Afdichting. Heb jij veel affiniteit met de bouw en wil …
Medewerker bouw
Tempo-Team
Ben jij graag onderweg, werk jij graag in de buitenlucht en wil werk met doorgroeimogelijkheden? Dan is dit de juiste functie voor jou!Voor een opdrachtgever in Alphen aan den Rijn zijn we op zoek …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kitter

Hoe goed is de toekomst voor de Kitter? 

Het deskundig afdichten van gebouwen en huizen is erg belangrijk, hierdoor is er vraag naar professionele kitters die de juiste kit in de juiste situatie kunnen aanbrengen. De Kitter begint vaak als leerling Kitter of Kitter in opleiding en stroomt daarna door naar Kitter.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kitter worden: Opleidingen tot Kitter

Hoe word je een Kitter? 

Een (korte) opleiding Bouwkunde (MBO) of een specifieke cursus Kitten bereiden de Kitter voor op de werkzaamheden. Het is een vak wat vooral in de praktijk geleerd kan worden. De Kitter kan hierdoor beginnen als leerling Kitter of Kitter in opleiding en zo al doende het vak leren.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kitter

Meer opleidingen Kitter

Weet je nog niet of je Kitter wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kitter of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kitter

Met wie werkt een Kitter samen? 

De Kitter werkt soms samen met andere kitters. Een Kitter die bij een (bouw)bedrijf werkt heeft daarnaast ook te maken met een leidinggevende. Verder krijgt de Kitter ook te maken met de klant voor wie gekit wordt.


Kitter


Organisaties waar een Kitter werkzaam is

Waar werkt een Kitter meestal? 

De Kitter kan zelfstandig werken of in dienst zijn van een (bouw)bedrijf. Beide zijn gericht op het maken van winst en vallen daarmee in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Kitter

Waar kun je het beste werken als Kitter? Hieronder vindt je de best door de Kitter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kitter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kitter:

Welke competenties heeft een een Kitter nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kitter

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kitter nodig? 

Netjes en secuur werken. Van aanpakken houden en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). Dit zijn allen eigenschappen die goed bij een Kitter passen.

Bekijk de persoonstypen voor Kitter


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Kitter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kitter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kitter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kitter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kitter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kitter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kitter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kitter iets voor je?

Zou je graag Kitter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kitter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kitter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar