Parketvloerenlegger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Parketvloerenlegger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep parketvloerenlegger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je parketvloerenlegger wordt.

 

Wat is een Parketvloerenlegger?

Een Parketvloerenlegger legt gedurende één of meerdere dagen tussenvloeren en parket bij een woning, bedrijf of instelling. De leidinggevende geeft opdrachten aan de Parketvloerenlegger, waar laatstgenoemde vervolgens mee aan de slag gaat. De Parketvloerenlegger voert de instructies uit, vaak aan de hand van tekeningen. De Parketvloerenlegger legt het parket in een bepaald patroon en bevestigt het op diverse manieren aan de ondervloer. Als de werknemer nog niet veel ervaring heeft, zal de leidinggevende het werk controleren.

Eerst behandelt de Parketvloerenlegger de ondervloer. Deze moet egaal worden gemaakt, zodat het parket vlak komt te liggen. Eventueel wordt vervolgens een isolatielaag aangebracht. Daarna legt de Parketvloerenlegger het parket in een bepaald patroon aan de hand van een tekening of voorbeeld. De Parketvloerenlegger maakt het parket vast aan de ondervloer door de plankjes vast te lijmen of spijkeren. Soms zit er al lijm aan de plankjes, zodat ze al goed blijven plakken na wat tikken met een hamer. Voor de hoekjes moet een Parketvloerenlegger het parket aftekenen, op maat zagen en leggen. Nadat het parket is gelegd, moet hij glad worden gemaakt met een schuurmachine. Daarna bevestigt de Parketvloerenlegger afwerklatten en brengt hij een lak- of waslaag aan op de vloer, zodat de vloer langer mooi blijft. De Parketvloerenlegger ruimt zijn spullen op en geeft de opdrachtgever advies over het onderhoud van het parket.

Het komt voor dat een Parketvloerenlegger geen nieuwe vloer hoeft te leggen, maar de bestaande vloer onderhoudt en repareert. Wil je werken als Parketvloerenlegger?

Werk je al als Parketvloerenlegger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Parketvloerenlegger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Parketvloerenlegger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Parketvloerenlegger in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Klant
  • Leidinggevende
  • Collega Parketvloerenleggers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Parketvloerenlegger

Wat verdient een Parketvloerenlegger?

Een Parketvloerenlegger kan rekenen op zo’n €1800,- tot €2500,- bruto per maand. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de werkervaring, verantwoordelijkheden en leeftijd van de Parketvloerenlegger.

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de cao Parketlegger. Hier staat onder meer in dat een werknemer recht heeft op een veilige en gezonde werkomgeving en scholing.

Salarisschaal Parketvloerenlegger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Parketvloerenlegger

Er zijn geen vacatures Parketvloerenlegger aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Parketvloerenlegger in werkt.

Meer weten over de sector waar een Parketvloerenlegger in werkt

Bekijk werken in Bouw

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Parketvloerenlegger

Wat is de toekomst van Parketvloerenlegger?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Parketvloerenlegger is redelijk. Er zijn aardig wat vacatures te vinden, al dient men wel flexibel te zijn qua werklocaties en werktijden.

Bij goed functioneren kan een Parketvloerenlegger bij lastigere en grotere klussen worden ingezet of leidinggevende taken krijgen toegewezen. Eventueel kan een Parketvloerenlegger uiteindelijk zijn eigen bedrijf oprichten. 

Baankans Parketvloerenlegger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Parketvloerenlegger worden: Opleidingen tot Parketvloerenlegger

Wil je Parketvloerenlegger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Parketvloerenlegger.

Hoe word je een Parketvloerenlegger? 

Om Parketvloerenlegger te worden, kan de MBO-opleiding Parketlegger (niveau 2) gevolgd worden. Deze opleiding duurt twee jaar. Je wordt toegelaten als je minimaal 16 jaar bent of een diploma Assistent Verkoper Wonen of Vloerenstoffeerder in je bezit hebt.

Er bestaan tevens parketleggercursussen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Parketvloerenlegger

Er zijn geen opleidingen Parketvloerenlegger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Parketvloerenlegger in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Parketvloerenlegger

Als je Parketvloerenlegger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Parketvloerenlegger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Parketvloerenlegger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Parketvloerenlegger?

Competenties en Vaardigheden Parketvloerenlegger

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Parketvloerenlegger nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Parketvloerenlegger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Parketvloerenlegger

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Parketvloerenlegger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Parketvloerenlegger. Als Parketvloerenlegger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Parketvloerenlegger:


zie volledige beschrijving persoonstype Parketvloerenlegger

Vakkennis voor een Parketvloerenlegger

Het is voor een Parketvloerenlegger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Parketvloerenlegger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Parketvloerenlegger


Werkervaring Parketvloerenlegger

Het is voor een startend Parketvloerenlegger die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Parketvloerenlegger is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Tegelzetter .

Iets anders leren?

Is Parketvloerenlegger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Parketvloerenlegger

Met wie werkt een Parketvloerenlegger samen? 

Een Parketvloerenlegger komt vanzelfsprekend in aanraking met de klant. De klant geeft aan hoe hij wil dat de vloer er uit komt te zien. Ze overleggen en maken afspraken. De Parketvloerenlegger krijgt opdrachten van een leidinggevende. Hij geeft instructies en tekeningen, zodat de Parketvloerenlegger aan de slag kan. Ook controleert hij soms het werk. De Parketvloerenlegger kan altijd bij zijn leidinggevende terecht bij vragen of problemen. Bij grote klussen werkt een Parketvloerenlegger samen met collega’s. Eventueel komt een Parketvloerenlegger in contact met andere medewerkers in de bouw, zoals een Elektricien of Schilder.


  • Klant
  • Leidinggevende
  • Collega Parketvloerenleggers
Parketvloerenlegger


Organisaties waar een Parketvloerenlegger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Parketvloerenlegger meestal werkt.

Waar werkt een Parketvloerenlegger?

Een Parketvloerenlegger werkt als zelfstandig ondernemer of in loondienst bij een parketleggersbedrijf. Er wordt gestreefd naar winst, dus is een Parketvloerenlegger werkzaam in de profitsector. 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Parketvloerenlegger

Waar kun je het beste werken als Parketvloerenlegger? Hieronder vind je de best door de Parketvloerenlegger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Parketvloerenlegger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Parketvloerenlegger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Parketvloerenlegger.

Welke competenties heeft een Parketvloerenlegger nodig?

Een Parketvloerenlegger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Parketvloerenlegger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Parketvloerenlegger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Parketvloerenlegger nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Parketvloerenlegger zijn Perfectionist en Succesvolle Werker.

Het is van groot belang dat een Parketvloerenlegger zorgvuldig, nauwkeurig en netjes werkt, zodat er bijvoorbeeld geen kieren tussen de planken zitten en de patronen goed gelegd zijn (Perfectionist).

Ook is een Parketvloerenlegger handig, doelgericht, gedreven en energiek. Bovendien is hij klantvriendelijk en kan hij goed met mensen omgaan (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Parketvloerenlegger


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Parketvloerenlegger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Parketvloerenlegger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Parketvloerenlegger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Parketvloerenlegger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Parketvloerenlegger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Parketvloerenlegger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Parketvloerenlegger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Parketvloerenlegger iets voor je?

Zou je graag Parketvloerenlegger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Parketvloerenlegger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Parketvloerenlegger

John Frinking

Voor mensen die op zoek zijn naar diverse soorten laminaat of andere bouw artikelen verwijzen we graag naar de website <a href="http://www.bouwking.nl/pvc-kliklaminaat/">BouwKing.nl</a>. Zij bieden zowel hout als pvc laminaat aan.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar