Tegelzetter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Tegelzetter? Lees de functieomschrijving.

De Tegelzetter houdt zich bezig met het plaatsen van tegels op vloeren of muren. Deze tegels kunnen op verschillende manieren geplaatst worden, met lijm of specie. Daarnaast zijn er heel verschillende soorten tegels die elk weer een andere manier van inzetten nodig hebben. Grote tegels hebben weer hele andere moeilijkheden dan kleine tegeltjes, vooral als ze op de muur gezet moeten worden.

Een Tegelzetter werkt meestal in de kleinere ruimtes van een gebouw en zal dus vaak alleen werken. Voor wat grotere ruimtes, of het leggen van grote tegels zal men eerder in een team werken. Tegels moeten recht gelegd worden, tenzij de klant ergens anders om vraagt. De Tegelzetter moet dus, voordat hij aan de slag kan gaan, veel voorbereidend werk doen. Ten eerste wordt er een plan gemaakt, in overleg met de klant, over hoe de ruimte eruit moet komen te zien. De ruimte wordt opgemeten en de benodigde materialen bij elkaar gezocht . Als de Tegelzetter weet hoe alles bij elkaar gelegd moet worden kan hij beginnen met leggen.

Een Tegelzetter werkt heel nauwkeurig en precies, omdat hij vaak met kleine tegels te maken heeft, die soms in ingewikkelde patronen gelegd moeten worden. Er is echter ook steeds meer vraag naar grote, zware tegels. Hiervoor is een hele andere techniek nodig. Een Tegelzetter moet zich zo steeds blijven aanpassen en altijd blijven leren.

Wil je werken als Tegelzetter?

Werk je al als Tegelzetter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Tegelzetter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Tegelzetter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Tegelzetter in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • Aannemer
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1550 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

29


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Tegelzetter

Wat verdient een Tegelzetter?

Het salaris van een tegelzetter komt ongeveer op €1550 tot €2000 per maand uit, afhankelijk van de ervaring van de Tegelzetter en de moeilijkheid van de klus. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn meestal volgens de CAO voor de Bouw geregeld, maar kunnen daar ook van afwijken.

Salarisschaal Tegelzetter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Tegelzetter

Op zoek naar een nieuwe baan als Tegelzetter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Tegelzetter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Tegelzetter vacatures

Tegelzetter
Get Work
Een huwelijksaanzoek is voor niemand zo eenvoudig als voor jou, want als tegelzetter zit je de hele dag al op je knieën. Heb je geen trouwplannen, maar wil je wel …
TEGELZETTER
Carrera Recruitment BV
Onze opdrachtgever is een ware specialist als het gaat om tegelwerk en staat dan ook bekend als een gerenomeerd tegelzettersbedrijf. In de loop der jaren hebben zij dan ook een …
Tegelzetter
Keytech Personeelsdiensten B.V
Voor een relatie zijn wij met spoed op zoek naar een ervaren en zelfstandig werkende tegelzetter. Omgeving Groenlo.
Tegelzetter
Covebo Uitzendgroep
Voor een project in Rotterdam zijn wij voor deze opdrachtgever op zoek naar een allround tegelzetter.Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan o.a. uit: - Vanaf werktekening wand- en vloertegels plaatsen- Meten, markeren en …
Vacature Tegelzetter Renovatie en Onderhoud Eindhoven
Covebo Uitzendgroep
Je komt op verschillende plekken om tegel werk te repareren, onderhouden of kleine beschadigingen te maken. Dit kan bij bedrijven zijn maar ook bij particulieren.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Tegelzetter

Hoe goed is de toekomst voor de Tegelzetter? 

Er is werk te vinden als Tegelzetter, al zal veel van dat werk op tijdelijke basis zijn. Het meest stabiele werk is in dienst bij een aannemersbedrijf, maar men heeft kans om als zelfstandig ondernemer meer betaald te krijgen. Ook doorgroeimogelijkheden zijn beperkt tot het opzetten van een eigen bedrijf.

Baankans Tegelzetter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

29


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Tegelzetter worden: Opleidingen tot Tegelzetter

Hoe word je een Tegelzetter? 

Om Tegelzetter te worden is het aan te raden om de opleiding Tegelzetter (MBO niveau-2) te doen.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Tegelzetter

Tegelzetter
Of het nu kleine mozaïeksteentjes zijn, handgemaakte klinkers of een stel stevige vloertegels: als tegelzetter weet jij overal raad mee! In deze praktijkgerichte thuisstudie leer Of het nu kleine mozaïeksteentjes …
Meer opleidingen Tegelzetter

Weet je nog niet of je Tegelzetter wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Tegelzetter of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Tegelzetter

Met wie werkt een Tegelzetter samen? 

De Tegelzetter overlegt met de klant over hoe de ruimte eruit moet komen te zien evenals met de eventueel betrokken aannemer. Verder werkt de Tegelzetter samen met collega's als het nodig is en heeft hij contact met andere vaklui buiten het werk om.


  • Klant
  • Aannemer
  • Collega's
Tegelzetter


Organisaties waar een Tegelzetter werkzaam is

Waar werkt een Tegelzetter meestal? 

Een Tegelzetter werkt bij een aannemer of tegelzetbedrijf of als zelfstandig ondernemer. De meeste tijd zal de Tegelzetter doorbrengen op locatie.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Tegelzetter

Waar kun je het beste werken als Tegelzetter? Hieronder vindt je de best door de Tegelzetter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Tegelzetter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Tegelzetter:

Welke competenties heeft een een Tegelzetter nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Tegelzetter

Wat voor persoonlijkheid heb je als Tegelzetter nodig? 

Omdat tegels nogal zichtbaar zijn is het belangrijk dat de Tegelzetter netjes te werk gaat en zorgt dat er geen fouten zitten in het eindresultaat, bijvoorbeeld in de patronen of tussen de tegels (Perfectionist). Om fouten te voorkomen  moet de Tegelzetter geconcentreerd blijven en goed letten op wat hij doet (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Tegelzetter


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Tegelzetter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Tegelzetter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Tegelzetter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Tegelzetter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Tegelzetter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Tegelzetter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Tegelzetter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Tegelzetter iets voor je?

Zou je graag Tegelzetter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Tegelzetter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar