Tegelzetter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Tegelzetter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep tegelzetter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je tegelzetter wordt.

 

Wat is een Tegelzetter?

De Tegelzetter houdt zich bezig met het plaatsen van tegels op vloeren of muren. Deze tegels kunnen op verschillende manieren geplaatst worden, met lijm of specie. Daarnaast zijn er heel verschillende soorten tegels die elk weer een andere manier van inzetten nodig hebben. Grote tegels hebben weer hele andere moeilijkheden dan kleine tegeltjes, vooral als ze op de muur gezet moeten worden.

Een Tegelzetter werkt meestal in de kleinere ruimtes van een gebouw en zal dus vaak alleen werken. Voor wat grotere ruimtes, of het leggen van grote tegels zal men eerder in een team werken. Tegels moeten recht gelegd worden, tenzij de klant ergens anders om vraagt. De Tegelzetter moet dus, voordat hij aan de slag kan gaan, veel voorbereidend werk doen. Ten eerste wordt er een plan gemaakt, in overleg met de klant, over hoe de ruimte eruit moet komen te zien. De ruimte wordt opgemeten en de benodigde materialen bij elkaar gezocht . Als de Tegelzetter weet hoe alles bij elkaar gelegd moet worden kan hij beginnen met leggen.

Een Tegelzetter werkt heel nauwkeurig en precies, omdat hij vaak met kleine tegels te maken heeft, die soms in ingewikkelde patronen gelegd moeten worden. Er is echter ook steeds meer vraag naar grote, zware tegels. Hiervoor is een hele andere techniek nodig. Een Tegelzetter moet zich zo steeds blijven aanpassen en altijd blijven leren.Wil je werken als Tegelzetter?

Werk je al als Tegelzetter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Tegelzetter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Tegelzetter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Tegelzetter in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • Aannemer
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1550 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

73


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Tegelzetter

Wat verdient een Tegelzetter?

Het salaris van een tegelzetter komt ongeveer op €1550 tot €2000 per maand uit, afhankelijk van de ervaring van de Tegelzetter en de moeilijkheid van de klus. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn meestal volgens de CAO voor de Bouw geregeld, maar kunnen daar ook van afwijken.

Salarisschaal Tegelzetter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Tegelzetter

Op zoek naar een nieuwe baan als Tegelzetter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Tegelzetter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Tegelzetter vacatures

Vacature Tegelzetter luxe badkamers - Hoensbroek
Covebo, Hoensbroek
Tegelzetter - Als tegelzetter ga jij zelfstandig aan de slag bij opdrachtgevers. Hier ben jij verantwoordelijk voor het betegelen van wanden en vloeren van luxueuze badkamers. Hierbij is het van …
Vacature (leerling) Tegelzetter
Rene Thijs Natuursteen
Wij zijn op zoek naar een tegelzetter M/V Ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken en werk je graag mee aan projecten op maat waar …
Vacature Tegelzetter
Covebo Uitzendgroep
Onze opdrachtgever heeft in de loop van der jaren hele goede professionals aan zich kunnen binden, maar op dit moment zijn ze nog op zoek naar een ervaren tegelzetter die …
Vacature ZZP Tegelzetter
Covebo Uitzendgroep
Als ZZP Tegelzetter maak jij de badkamers, toiletten en keukens van de klanten af door strakke tegelwerk. Het is belangrijk dat jij nauwkeurig, secuur en zelfstandig te werk gaat. De …
Vacature Steller/ tegelzetter Hoorn
Herenbos
Ben jij nauwkeurig en secuur? Kan jij tekeningen lezen? Dan ben jij de steller tegelzetter Hoorn die wij zoeken.Werkzaamheden steller tegelzetter HoornAls steller tegelzetter Hoorn plaats je natuursteen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Tegelzetter

Wat is de toekomst van Tegelzetter?

Er is werk te vinden als Tegelzetter, al zal veel van dat werk op tijdelijke basis zijn. Het meest stabiele werk is in dienst bij een aannemersbedrijf, maar men heeft kans om als zelfstandig ondernemer meer betaald te krijgen. Ook doorgroeimogelijkheden zijn beperkt tot het opzetten van een eigen bedrijf.

Baankans Tegelzetter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

73


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Tegelzetter worden: Opleidingen tot Tegelzetter

Wil je Tegelzetter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Tegelzetter.

Hoe word je een Tegelzetter? 

Om Tegelzetter te worden is het aan te raden om de opleiding Tegelzetter (MBO niveau-2) te doen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Tegelzetter

Er zijn geen opleidingen Tegelzetter aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Tegelzetter in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Tegelzetter

Als je Tegelzetter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Tegelzetter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Tegelzetter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Tegelzetter?

Competenties en Vaardigheden Tegelzetter

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Tegelzetter nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Tegelzetter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Tegelzetter

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Tegelzetter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Tegelzetter. Als Tegelzetter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Tegelzetter:


zie volledige beschrijving persoonstype Tegelzetter

Vakkennis voor een Tegelzetter

Het is voor een Tegelzetter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Tegelzetter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Tegelzetter


Werkervaring Tegelzetter

Het is voor een startend Tegelzetter die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Tegelzetter is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Metselaar .

Iets anders leren?

Is Tegelzetter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Tegelzetter

Met wie werkt een Tegelzetter samen? 

De Tegelzetter overlegt met de klant over hoe de ruimte eruit moet komen te zien evenals met de eventueel betrokken aannemer. Verder werkt de Tegelzetter samen met collega's als het nodig is en heeft hij contact met andere vaklui buiten het werk om.


  • Klant
  • Aannemer
  • Collega's
Tegelzetter


Organisaties waar een Tegelzetter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Tegelzetter meestal werkt.

Waar werkt een Tegelzetter?

Een Tegelzetter werkt bij een aannemer of tegelzetbedrijf of als zelfstandig ondernemer. De meeste tijd zal de Tegelzetter doorbrengen op locatie.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Tegelzetter

Waar kun je het beste werken als Tegelzetter? Hieronder vind je de best door de Tegelzetter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Tegelzetter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Tegelzetter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Tegelzetter.

Welke competenties heeft een Tegelzetter nodig?

Een Tegelzetter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Tegelzetter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Tegelzetter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Tegelzetter nodig? 

Omdat tegels nogal zichtbaar zijn is het belangrijk dat de Tegelzetter netjes te werk gaat en zorgt dat er geen fouten zitten in het eindresultaat, bijvoorbeeld in de patronen of tussen de tegels (Perfectionist). Om fouten te voorkomen  moet de Tegelzetter geconcentreerd blijven en goed letten op wat hij doet (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Tegelzetter


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Tegelzetter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Tegelzetter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Tegelzetter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Tegelzetter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Tegelzetter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Tegelzetter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Tegelzetter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Tegelzetter iets voor je?

Zou je graag Tegelzetter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Tegelzetter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Tegelzetter?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Tegelzetter

Vacature Bouw Tegelzetter | Renovatie | . - .
WR.nl Solliciteren
Voor wie je gaat werkenWij zijn een allround bouwbedrijf.Ben je een ervaren tegelzetter?Heb je ervaring met stucwerk?Vaste baan: Bouw Tegelzetter Tegels | Stucwerk | . - . | Bouw …
Vacature Tegelzetter
Covebo Uitzendgroep
Je vertrekt vanaf de zaak met je collega richting het project. Zo heb je iedere ochtend nog een lekker bakkie koffie. Het kan eens voorkomen dat je zelfstandig naar het …
Vacature Tegelzetter woningbouw
Covebo Uitzendgroep
Als tegelzetter ga je elke dag zelfstandig aan de slag. De projecten zijn voornamelijk in de woningbouw maar het zal nooit grootschalig zijn; hierdoor blijft het werk dynamisch Je bent …
Vacature Tegelzetter bouw
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een gemotiveerde tegelzetter voor de regio Rotterdam. Binnen het bedrijf, dat gespecialiseerd is onderhoud & verbouwingen , ben jij hoofdverantwoordelijk voor het …
Vacature Tegelzetter
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Tegelzetters opgelet! Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging binnen de functie als tegelzetter? Lees dan de vacature zeker door! Als ervaren tegelzetter ben jij bekend in de facetten van …

Actuele blogposts


reacties op Tegelzetter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar