U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Koelmonteur

Koelmonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een koelmonteur? Lees de functieomschrijving.

De Koelmonteur is werkzaam in de koeltechniek en voert hierin diverse werkzaamheden uit. Zo voert de Koelmonteur zelfstandig onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit aan koelinstallaties. Daarnaast voert de Koelmonteur ook periodieke onderhoudscontroles en onderhoudswerkzaamheden uit.

Verder analyseert de Koelmonteur ook eventuele storingen, verhelpt deze storingen en gaat op zoek naar mogelijk oplossingen. Deze oplossingen biedt hij vervolgens aan de klant aan. Ook legt de Koelmonteur koelinstallaties aan en installeert deze. In het kort voert de Koelmonteur alle werkzaamheden uit die komen kijken bij het gebruiken van koelinstallaties.

De Koelmonteur is werkzaam voor verschillende opdrachtgevers en klanten. Vaak werkt de Koelmonteur bij een organisatie waar meerdere Koelmonteurs werkzaam zijn. De Koelmonteur reist hierdoor veel en gaat bij de klanten op bezoek om problemen te verhelpen. Ook is het belangrijk dat de Koelmonteur de klant van goed advies kan voorzien bij eventuele problemen.

De Koelmonteur heeft vaak ook storingsdiensten om storingen zo snel mogelijk te kunnen verhelpen. Daarnaast verricht de Koelmonteur ook lichte administratieve werkzaamheden en rapporteert schriftelijk aan de projectleider of leidinggevende. Bij de werkzaamheden moet de Koelmonteur altijd de kwaliteits-, arbo- en veiligheidsnormen in acht houden.

Mensen vonden ons op: Job Koelmonteur, Baan Koelmonteur, Koelmonteur Worden, Functie-eisen Koelmonteur, Verantwoordelijkheden Koelmonteur, Functieprofiel Koelmonteur, Wat doet een Koelmonteur, Werken als Koelmonteur.

Koelmonteur worden: Opleiding tot koelmonteur

De Koelmonteur moet beschikken over MBO werk- en denkniveau. Ook moet de Koelmonteur kennis van en ervaring met koelinstallaties hebben. Het vak van Koelmonteur wordt veelal in de praktijk geleerd. Opleiding die passen bij het werk van de Koelmonteur zijn Koel- en Klimaattechniek (MBO) en Electrotechniek (MBO). Daarnaast moet de Koelmonteur over rijbewijs B beschikken omdat veel gereisd moet worden voor de functie. Andere cursussen worden vaak door de werkgever aangeboden om zo meer kennis op te doen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Koelmonteur, Koelmonteur Worden, Opleidingsniveau Koelmonteur, Scholing Koelmonteur, Studie Koelmonteur, Bijscholing Koelmonteur, Omscholing Koelmonteur.

Organisaties waar een koelmonteur doorgaans werkzaam is

De Koelmonteur werkt vaak voor een bedrijf die gespecialiseerd is in koeltechniek. Hier draait de Koelmonteur gewone diensten met vooral onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en storingsdiensten. Tijdens storingsdiensten moet de Koelmonteur altijd direct oproepbaar zijn als een koelinstallatie een storing aangeeft. De Koelmonteur moet dit probleem dan zo snel mogelijk proberen te verhelpen. De bedrijven die gespecialiseerd zijn in koeltechniek zijn allen werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Koelmonteur, Koelmonteur Worden, Opleidingsniveau Koelmonteur, Scholing Koelmonteur, Studie Koelmonteur, Bijscholing Koelmonteur, Omscholing Koelmonteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden koelmonteur

En Junior Koelmonteur begint vaak met een startsalaris van rond de 1800 euro. Dit salaris kan door het verkrijgen van ervaring oplopen tot ongeveer 3500 euro. Vaak zijn er ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, maar deze zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Koelmonteur werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Koelmonteur, Loon Koelmonteur, Wat verdien je als Koelmonteur, Salarisschaal Koelmonteur, Salarisindicatie Koelmonteur, Bonus Koelmonteur, CAO Koelmonteur, Brutoloon Koelmonteur, Nettoloon Koelmonteur, Vakantiedagen Koelmonteur, Pensioen Koelmonteur.

Competenties, skills & vaardigheden koelmonteur

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Oordeelsvorming
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Koelmonteur, Vaardigheden Koelmonteur, Attitude Koelmonteur, Kwalificaties Koelmonteur, Competentieprofiel Koelmonteur.

Boeken voor het beroep koelmonteur

Wil je meer weten over het beroep koelmonteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je koelmonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken koelmonteur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Koelmonteur, Koelmonteur ebooks, boek Koelmonteur.

Persoonstypen koelmonteur

De Koelmonteur moet gedreven en doelgericht te werk gaan. De Koelmonteur moet praktisch werken en energiek zijn (succesvolle werker). Daarnaast moet de Koelmonteur bij problemen en storingen ook goed kunnen analyseren wat er aan de hand is en het probleem zo goed mogelijk verhelpen (waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Koelmonteur, Karakter Koelmonteur.

Netwerk koelmonteur

De Koelmonteur heeft in zijn werk veel te maken met opdrachtgevers en klanten. De Koelmonteur reist veel en verricht onderhouds- en controlewerkzaamheden voor de klant. Ook adviseert de Koelmonteur de klant bij problemen. Verder heeft de Koelmonteur ook te maken met een leidinggevende en heeft de Koelmonteur contact met collega’s.

Mensen vonden ons op: Collega’s Koelmonteur, Medewerkers Koelmonteur.

Is het beroep koelmonteur iets voor jou?

Zou je graag koelmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als koelmonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Koelmonteur, beroepskeuzetest Koelmonteur, beroep Koelmonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden koelmonteur

Veel bedrijven en particulieren beschikken over koelinstallaties. Hierdoor is er voldoende vraag naar Koelmonteurs. De Koelmonteur begint vaak als Junior Koelmonteur om zo ervaring op te doen. Veel werkgevers bieden extra cursussen en korte opleidingen voor hun werknemers aan om zo hun kennis te verbreden en up to date te houden.

Arbeidsmarktperspectief score koelmonteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep koelmonteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Koelmonteur, Promotie mogelijkheden Koelmonteur, Carriere Koelmonteur.

Solliciteren op de functie koelmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als koelmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor koelmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als koelmonteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Koelmonteur, CV Koelmonteur, sollicitatie Koelmonteur.

Interviews met koelmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen koelmonteur

Vacatures koelmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Koelmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Koelmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Koelmonteur is werkzaam in de koeltechniek en voert hierin diverse werkzaamheden uit. Zo voert de Koelmonteur zelfstandig onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit aan koelinstallaties. Daarnaast voert de Koelmonteur ook periodieke onderhoudscontroles en onderhoudswerkzaamheden uit.

Beoordeling Koelmonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Koelmonteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Koelmonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

waar is dit op gebaseerd?

Door: johnny

Ik denk uit de practijk.Gr.

Door: koelmonteur

Goede omschrijving van dit mooie beroep.Gr.

Door: Henk

Reageer op dit beroep