Koelmonteur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Koelmonteur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Koelmonteur worden: Opleidingen tot Koelmonteur

Wil je Koelmonteur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Koelmonteur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Koelmonteur.

Hoe word je een Koelmonteur? 

De Koelmonteur moet beschikken over MBO werk- en denkniveau. Ook moet de Koelmonteur kennis van en ervaring met koelinstallaties hebben. Het vak van Koelmonteur wordt veelal in de praktijk geleerd. Opleiding die passen bij het werk van de Koelmonteur zijn Koel- en Klimaattechniek (MBO) en Electrotechniek (MBO). Daarnaast moet de Koelmonteur over rijbewijs B beschikken omdat veel gereisd moet worden voor de functie. Andere cursussen worden vaak door de werkgever aangeboden om zo meer kennis op te doen.

De 3 best beoordeelde opleidingen Koelmonteur

bijgewerkt op 04-02-2023

F-gassen Categorie 1
Houd je jezelf bezig met de aanleg of het onderhoud van koeltechnische installaties? Dan is deze cursus wat voor je. Met de F-gassen verordening toon je als koelmonteur aan vakbekwaam …
F-gassen Categorie 1
Bootcamp Koudetechniek
Wil je in een versneld traject worden opgeleid tot koudemonteur? Dan is deze bootcamp geschikt voor jou? Binnen 4 weken ben kan jij aan de slag als gecertificeerd koelmonteur. Inhoud
Bootcamp Koudetechniek
Hardsoldeerkwalificatie koude- en klimaattechniek - Dag
Solderen aan leidingwerk voor een installatie met een PED categorie II of hoger? Volg de training bij ROVC en haal je hardsoldeerkwalificatie. Ben je werkzaam in de nieuwbouw of bestaande …
Hardsoldeerkwalificatie koude- en klimaattechniek - Dag

Is het verstandig om Koelmonteur te worden?

Voordat je aan een opleiding Koelmonteur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Koelmonteur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Koelmonteur?

Veel bedrijven en particulieren beschikken over koelinstallaties. Hierdoor is er voldoende vraag naar Koelmonteurs. De Koelmonteur begint vaak als Junior Koelmonteur om zo ervaring op te doen. Veel werkgevers bieden extra cursussen en korte opleidingen voor hun werknemers aan om zo hun kennis te verbreden en up to date te houden.

De actuele kans op werk voor een Koelmonteur

Het beroep Koelmonteur is onderdeel van de beroepsfamilie Installateurs luchtbehandeling en koeltechniek. De kans op werk voor de beroepsfamilie Installateurs luchtbehandeling en koeltechniek is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

40

Baankans Koelmonteur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Koelmonteur

Als je je wilt omscholen tot Koelmonteur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Koelmonteur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Koelmonteur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Koelmonteur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Koelmonteur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Leerling Koelmonteur
DIT Personeel
Over de functie Laat een frisse wind waaien en zorg als Leerling Koelmonteur voor het juiste klimaat Jij gaat met collega’s op pad om bedrijven en instellingen te voorzien van …
Vacature Leerling Koelmonteur
Artiflex Hengelo
Voor onze vacature in de regio Apeldoorn zijn wij op zoek naar een Leerling Koelmonteur. Als Leerling Koelmonteur zal jij worden begeleid door jouw buddy! Samen gaan jullie op pad …
Vacature Koelmonteur Haven - Leerling
Artiflex Drechtsteden
Artiflex is op zoek naar een leerling koelmonteur in de haven voor deze fulltime vacature in de 3-ploegen in Spijkenisse. Als leerling monteur ga jij onder leiding van een …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Koelmonteur

Als je Koelmonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Koelmonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Koelmonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Koelmonteur?

Competenties en Vaardigheden Koelmonteur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Koelmonteur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Koelmonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Koelmonteur

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Koelmonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Koelmonteur. Als Koelmonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Koelmonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Koelmonteur

Vakkennis voor een Koelmonteur

Het is voor een Koelmonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Koelmonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Koelmonteur


Werkervaring Koelmonteur

Het is voor een startend Koelmonteur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Koelmonteur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Koelmonteur, maar iets anders?

Is een opleiding Koelmonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Koelmonteur

Als je Koelmonteur wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Koelmonteur


Weten hoe het is om als Koelmonteur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Koelmonteur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Koelmonteur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Koelmonteur te worden?

Zou je graag Koelmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Koelmonteur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar