Koelmonteur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Koelmonteur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Koelmonteur. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Koelmonteur nodig heeft.Wat doet een Koelmonteur? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Koelmonteur?

De Koelmonteur is werkzaam in de koeltechniek en voert hierin diverse werkzaamheden uit. Zo voert de Koelmonteur zelfstandig onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit aan koelinstallaties. Daarnaast voert de Koelmonteur ook periodieke onderhoudscontroles en onderhoudswerkzaamheden uit.

Verder analyseert de Koelmonteur ook eventuele storingen, verhelpt deze storingen en gaat op zoek naar mogelijk oplossingen. Deze oplossingen biedt hij vervolgens aan de klant aan. Ook legt de Koelmonteur koelinstallaties aan en installeert deze. In het kort voert de Koelmonteur alle werkzaamheden uit die komen kijken bij het gebruiken van koelinstallaties.

De Koelmonteur is werkzaam voor verschillende opdrachtgevers en klanten. Vaak werkt de Koelmonteur bij een organisatie waar meerdere Koelmonteurs werkzaam zijn. De Koelmonteur reist hierdoor veel en gaat bij de klanten op bezoek om problemen te verhelpen. Ook is het belangrijk dat de Koelmonteur de klant van goed advies kan voorzien bij eventuele problemen.

De Koelmonteur heeft vaak ook storingsdiensten om storingen zo snel mogelijk te kunnen verhelpen. Daarnaast verricht de Koelmonteur ook lichte administratieve werkzaamheden en rapporteert schriftelijk aan de projectleider of leidinggevende. Bij de werkzaamheden moet de Koelmonteur altijd de kwaliteits-, arbo- en veiligheidsnormen in acht houden.

Past het beroep Koelmonteur bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Koelmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Koelmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Koelmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met betere baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Koelmonteur per ervaringsniveau en/of stad

Vind vacatures Koelmonteur op alle werkniveau's. Leerling/omscholing-, junior-niveau, medior-niveau en senior-vacatures. Bekijk ook de vacatures Koelmonteur in Rotterdam of 60 andere steden.

Vacatures Koelmonteur per stad

Vacatures Koelmonteur Alkmaar

Vacatures Koelmonteur Almelo

Vacatures Koelmonteur Almere

Vacatures Koelmonteur Alphen aan den Rijn

Vacatures Koelmonteur Amersfoort

Vacatures Koelmonteur Amstelveen

Vacatures Koelmonteur Amsterdam

Vacatures Koelmonteur Apeldoorn

Vacatures Koelmonteur Arnhem

Vacatures Koelmonteur Assen

Vacatures Koelmonteur Bergen op Zoom

Vacatures Koelmonteur Breda

Vacatures Koelmonteur Capelle aan den IJssel

Vacatures Koelmonteur Delft

Vacatures Koelmonteur Den Bosch

Vacatures Koelmonteur Den Haag

Vacatures Koelmonteur Den Helder

Vacatures Koelmonteur Deventer

Vacatures Koelmonteur Doetinchem

Vacatures Koelmonteur Dordrecht

Vacatures Koelmonteur Ede

Vacatures Koelmonteur Eindhoven

Vacatures Koelmonteur Emmen

Vacatures Koelmonteur Enschede

Vacatures Koelmonteur Gouda

Vacatures Koelmonteur Groningen

Vacatures Koelmonteur Haarlem

Vacatures Koelmonteur Haarlemmermeer

Vacatures Koelmonteur Heerlen

Vacatures Koelmonteur Helmond

Vacatures Koelmonteur Hengelo

Vacatures Koelmonteur Hilversum

Vacatures Koelmonteur Hoogeveen

Vacatures Koelmonteur Hoorn

Vacatures Koelmonteur Katwijk

Vacatures Koelmonteur Leeuwarden

Vacatures Koelmonteur Leiden

Vacatures Koelmonteur Lelystad

Vacatures Koelmonteur Maastricht

Vacatures Koelmonteur Middelburg

Vacatures Koelmonteur Nieuwegein

Vacatures Koelmonteur Nijmegen

Vacatures Koelmonteur Oss

Vacatures Koelmonteur Purmerend

Vacatures Koelmonteur Roermond

Vacatures Koelmonteur Roosendaal

Vacatures Koelmonteur Rotterdam

Vacatures Koelmonteur Schiedam

Vacatures Koelmonteur Spijkenisse

Vacatures Koelmonteur Terneuzen

Vacatures Koelmonteur Tilburg

Vacatures Koelmonteur Utrecht

Vacatures Koelmonteur Veenendaal

Vacatures Koelmonteur Venlo

Vacatures Koelmonteur Vlaardingen

Vacatures Koelmonteur Westland

Vacatures Koelmonteur Zaanstad

Vacatures Koelmonteur Zeist

Vacatures Koelmonteur Zoetermeer

Vacatures Koelmonteur Zwolle

Meer steden Minder steden

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Koelmonteur

Wat verdient een Koelmonteur?

En Junior Koelmonteur begint vaak met een startsalaris van rond de 1800 euro. Dit salaris kan door het verkrijgen van ervaring oplopen tot ongeveer 3500 euro. Vaak zijn er ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, maar deze zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Koelmonteur werkt.

Salarisschaal Koelmonteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Koelmonteur

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Koelmonteur


Bekijk het salaris Koelmonteur per ervaringsniveau

Salaris junior Koelmonteur Wat verdient een startend Koelmonteur? Wat is het loon senior Koelmonteur? beginnend Koelmonteur salaris Maximaal salaris trainee Koelmonteur Hoeveel verdient een leidinggevend Koelmonteur? Wat is het salaris van een medior Koelmonteur? Salaris aankomend Koelmonteur Wat verdient een ervaren Koelmonteur? Welk salaris krijgt een leerling Koelmonteur?


Koelmonteur worden: Opleidingen tot Koelmonteur

Wil je Koelmonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Koelmonteur.

Hoe word je een Koelmonteur? 

De Koelmonteur moet beschikken over MBO werk- en denkniveau. Ook moet de Koelmonteur kennis van en ervaring met koelinstallaties hebben. Het vak van Koelmonteur wordt veelal in de praktijk geleerd. Opleiding die passen bij het werk van de Koelmonteur zijn Koel- en Klimaattechniek (MBO) en Electrotechniek (MBO). Daarnaast moet de Koelmonteur over rijbewijs B beschikken omdat veel gereisd moet worden voor de functie. Andere cursussen worden vaak door de werkgever aangeboden om zo meer kennis op te doen.

Opleidingen Koelmonteur

Uitgelicht
Gratis omscholen tot Zonnepanelen monteur met Baanbemiddeling!
Zou je al binnen vier weken jouw nieuwe baan als Zonnepanelen monteur willen hebben?  Je volgt eerst de gratis opleiding tot zonnepanelen monteur op jouw eigen telefoon of laptop. Als je …
F-gassen Categorie 1
Houd je jezelf bezig met de aanleg of het onderhoud van koeltechnische installaties? Dan is deze cursus wat voor je. Met de F-gassen verordening toon je als koelmonteur aan vakbekwaam …
F-gassen Categorie 1
Bootcamp Koudetechniek
Wil je in een versneld traject worden opgeleid tot koudemonteur? Dan is deze bootcamp geschikt voor jou? Binnen 4 weken ben kan jij aan de slag als gecertificeerd koelmonteur. Inhoud
Bootcamp Koudetechniek
Hardsoldeerkwalificatie koude- en klimaattechniek - Dag
Solderen aan leidingwerk voor een installatie met een PED categorie II of hoger? Volg de training bij ROVC en haal je hardsoldeerkwalificatie. Ben je werkzaam in de nieuwbouw of bestaande …
Hardsoldeerkwalificatie koude- en klimaattechniek - DagKoelmonteur worden: Omscholen tot Koelmonteur

Als je je wilt omscholen tot Koelmonteur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Koelmonteur zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Koelmonteur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Omscholing vacatures Koelmonteur

Uitgelicht
Vacature Gratis Omscholen tot Zonnepanelen monteur en binnen 4 weken een nieuwe baan!
→ Diverse werkgevers
We leiden je gratis op en helpen jou de beste werkgever te vinden! Je volgt de omscholing op je eigen telefoon in je eigen tijd. En als je snel wilt …

Leerling vacatures Koelmonteur

Vacature Leerling Koelmonteur -Breda
VNOM
Wat ga je doen? Wij zijn per direct op zoek naar een Leerling Koelmonteur in de regio van Breda. Als Leerling Koelmonteur kom je te werken bij een dynamische organisatie …
Vacature Leerling Koelmonteur -Rotterdam
VNOM
Wat ga je doen? Aan de slag als Leerling Koelmonteur? Wil jij onder leiding van de hoofdmonteur meer ervaring op doen in de koeltechniek? Dan zijn we op zoek naar …
Vacature Leerling Koelmonteur -Gouda
VNOM
Wat ga je doen? Kom je net van school of zit je in het leer-/werktraject? Reageer dan nu voor de vacature Leerling Koelmonteur. Hier ben je verantwoordelijk voor: Het onderhouden …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Koelmonteur

Als je Koelmonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Koelmonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Koelmonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Koelmonteur?


Interview met een Koelmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Competenties en Vaardigheden Koelmonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Koelmonteur.

Welke competenties heeft een Koelmonteur nodig?

Een Koelmonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie

Omschrijving

Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.

Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Koelmonteur

 • Analytisch vermogen
 • Kritisch denken
 • Methodisch werken
 • Inlevingsvermogen
 • Afwegen
 • Beslissen
 • Keuzes maken
 • Zelfvertrouwen
 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Doelgericht
 • Vasthoudendheid
 • Ambitie

Persoonlijkheid en Eigenschappen Koelmonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Koelmonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Koelmonteur nodig? 

De Koelmonteur moet gedreven en doelgericht te werk gaan. De Koelmonteur moet praktisch werken en energiek zijn (succesvolle werker). Daarnaast moet de Koelmonteur bij problemen en storingen ook goed kunnen analyseren wat er aan de hand is en het probleem zo goed mogelijk verhelpen (waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Koelmonteur


Eigenschappen Koelmonteur

 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • Ondernemend
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Koelmonteur

Wat zijn de baankansen voor een Koelmonteur?

Veel bedrijven en particulieren beschikken over koelinstallaties. Hierdoor is er voldoende vraag naar Koelmonteurs. De Koelmonteur begint vaak als Junior Koelmonteur om zo ervaring op te doen. Veel werkgevers bieden extra cursussen en korte opleidingen voor hun werknemers aan om zo hun kennis te verbreden en up to date te houden.

De actuele kans op werk voor een Koelmonteur

Het beroep Koelmonteur is onderdeel van de beroepsfamilie Installateurs luchtbehandeling en koeltechniek. De kans op werk voor de beroepsfamilie Installateurs luchtbehandeling en koeltechniek is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

34

Baankans Koelmonteur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Koelmonteur

Je kunt als Koelmonteur een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Koelmonteur is onderdeel van de beroepsfamilie Installateurs luchtbehandeling en koeltechniek. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Koelmonteur


Organisaties waar een Koelmonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Koelmonteur meestal werkt.

Waar werkt een Koelmonteur?

De Koelmonteur werkt vaak voor een bedrijf die gespecialiseerd is in koeltechniek. Hier draait de Koelmonteur gewone diensten met vooral onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en storingsdiensten. Tijdens storingsdiensten moet de Koelmonteur altijd direct oproepbaar zijn als een koelinstallatie een storing aangeeft. De Koelmonteur moet dit probleem dan zo snel mogelijk proberen te verhelpen. De bedrijven die gespecialiseerd zijn in koeltechniek zijn allen werkzaam in de profit sector.


In welke sector werkt een Koelmonteur?

Een Koelmonteur werkt in de sector Techniek

Techniek is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Denk aan de auto's waar we in rijden, de computers waar we mee werken en de huizen waar we in wonen. Aan gespecialiseerde technici is daarom altijd behoefte. Geregeld worden techneuten uit het buitenland aangetrokken omdat ze in Nederland moeilijk te vinden zijn. De overheid probeerde middels allerlei acties scholieren ertoe aan te zetten te kiezen voor een technische studie. Dit met wisselend succes. 

Nu er bijzonder veel aandacht is voor de Energietransitie lopen de tekorten nog veel verder op. Er is een grote vraag naar technici die hier een bijdrage aan kunnen leveren. Dit geldt dus vooral voor elektrotechnische beroepen

Wat zijn de baankansen in de Technieksector?

De baankansen van technische beroepen zijn bijzonder goed! De Technieksector heeft flinke tekorten aan gekwalificeerd personeel en is samen met de Bouw- en Energiesector onderhevig aan veel verandering van de arbeidsvoorwaarden.

In het Aanvalsplan Arbeidsmarktkrapte Techniek, Bouw en Energie staan vele plannen die vooral de baanzekerheid binnen de techniek moeten verbeteren. Deze werkgroep heeft het Gouden Poort Principe in het leven geroepen en ze willen hiermee iedereen die in de Techniek, Bouw of Energie begint voor tien jaar werk- en ontwikkelzekerheid bieden. 

Werkgevers in de Techniek, Bouw en Energie zijn zelfs bereid om de functies zo vormen dat deze passen bij de talenten van de werknemer.

Dus wanneer je begint in de techniek en jij je goed inzet en tijd steekt in jouw doorontwikkeling ben je zowat gegarandeerd van werk. Het onderwijs en bijscholingssysteem voor deze sectoren moet zo gaan veranderen dat je makkelijk modulair kunt doorleren en doorgroeien naar beter betaalde functies.

Ook het UWV onderstreept de goede baankansen voor de technische beroepen die bijdragen aan de Energietransitie en heeft deze beroepen gedoopt tot Klimaatbaan. Hiermee wil het UWV aangeven dat deze groep tot de meest kansrijke beroepen behoort.

Omscholen naar de Techniek?

Vanwege het grote tekort aan gekwalificeerde technische vakmensen zijn er veel mogelijkheden voor omscholing naar de techniek. Denk hierbij aan opleidingen met baangarantie, of omscholen met salaris:

Gratis omscholen tot Zonnepanelen monteur (en binnen 4 weken een baan!)

Opleiding CNC-operator met baangarantie en salaris

 

Meer weten over werken in de sector Techniek?

Bekijk werken in de sector Techniek

In welke beroepsgroep werkt een Koelmonteur?

Een Koelmonteur werkt in de beroepsgroep Installatie, Onderhoud & Reparatie

In de beroepsgroep Installatie, Onderhoud & Reparatie draait het om faciliteiten en apparatuur. Mensen die werkzaam zijn in deze beroepsgroep zijn verantwoordelijk voor het installeren van bepaalde faciliteiten, zoals CV-ketels, electriciteit, of keukens, of voor het onderhoud of reparatie van de apparatuur die reeds geïnstalleerd is. Bij reparatie kan men ook denken aan computers of apparatuur die niet letterlijk geïnstalleerd hoeft te worden, maar wel soms een reparateur kan gebruiken.

Wil je weten of de beroepsgroep Installatie, Onderhoud & Reparatie bij jou past?

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt daarmee inspiratie op doen en kijken welke beroepsgroep bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Wat wordt er verdiend in de beroepsgroep Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Over het algemeen wordt in deze beroepsgroep modaal verdiend; hoge salarissen komt men hier niet tegen. Deze beroepsgroep wordt ook wel op de volgende wijze benoemd: afdeling installatie, onderhoudsafdeling, afdeling reparaties of installatie en onderhoud

Meer weten over werken in de beroepsgroep Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in de beroepsgroep Installatie, Onderhoud & Reparatie

Netwerk Koelmonteur

Met wie werkt een Koelmonteur samen? 

De Koelmonteur heeft in zijn werk veel te maken met opdrachtgevers en klanten. De Koelmonteur reist veel en verricht onderhouds- en controlewerkzaamheden voor de klant. Ook adviseert de Koelmonteur de klant bij problemen. Verder heeft de Koelmonteur ook te maken met een leidinggevende en heeft de Koelmonteur contact met collega’s.


Koelmonteur

Alles over het beroep Koelmonteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1800 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

34


Solliciteren op de functie Koelmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Koelmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Koelmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Koelmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Koelmonteur iets voor je?

Zou je graag Koelmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Koelmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar