Koelmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Koelmonteur? Lees de functieomschrijving.

De Koelmonteur is werkzaam in de koeltechniek en voert hierin diverse werkzaamheden uit. Zo voert de Koelmonteur zelfstandig onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit aan koelinstallaties. Daarnaast voert de Koelmonteur ook periodieke onderhoudscontroles en onderhoudswerkzaamheden uit.

Verder analyseert de Koelmonteur ook eventuele storingen, verhelpt deze storingen en gaat op zoek naar mogelijk oplossingen. Deze oplossingen biedt hij vervolgens aan de klant aan. Ook legt de Koelmonteur koelinstallaties aan en installeert deze. In het kort voert de Koelmonteur alle werkzaamheden uit die komen kijken bij het gebruiken van koelinstallaties.

De Koelmonteur is werkzaam voor verschillende opdrachtgevers en klanten. Vaak werkt de Koelmonteur bij een organisatie waar meerdere Koelmonteurs werkzaam zijn. De Koelmonteur reist hierdoor veel en gaat bij de klanten op bezoek om problemen te verhelpen. Ook is het belangrijk dat de Koelmonteur de klant van goed advies kan voorzien bij eventuele problemen.

De Koelmonteur heeft vaak ook storingsdiensten om storingen zo snel mogelijk te kunnen verhelpen. Daarnaast verricht de Koelmonteur ook lichte administratieve werkzaamheden en rapporteert schriftelijk aan de projectleider of leidinggevende. Bij de werkzaamheden moet de Koelmonteur altijd de kwaliteits-, arbo- en veiligheidsnormen in acht houden.

Wil je werken als Koelmonteur?

Werk je al als Koelmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Koelmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Koelmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Koelmonteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

28


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Koelmonteur

Wat verdient een Koelmonteur?

En Junior Koelmonteur begint vaak met een startsalaris van rond de 1800 euro. Dit salaris kan door het verkrijgen van ervaring oplopen tot ongeveer 3500 euro. Vaak zijn er ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, maar deze zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Koelmonteur werkt.

Salarisschaal Koelmonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Koelmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Koelmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Koelmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Koelmonteur vacatures

Koelmonteur / Fulltime
Warmtepomp Benelux BV
Wij zoekenEen gemotiveerde koelmonteur! Ben je in het bezit van het F-gassen diploma en heb je ervaring in de koeltechniek? Dan zijn wij op zoek naar jou.FunctieomschrijvingAls …
Allround Koelmonteur
BuildingJobs BV
Stay Koel bij Aarts Koeltechniek! Zij hebben een vacature voor een Allround Koelmonteur omgeving Raamsdonk.Als koelmonteur ben je het visitekaartje voor het bedrijf. Je verzorgt het gehele pakket: montage, inbedrijfstellen, service & …
Koelmonteur (Hulst)
Werk en Vakmanschap
Hou je van veelzijdigheid in je werk? Niet iedere dag hetzelfde....Dan past het werken als koelmonteur wellicht bij jou.Je werkt voor een mooi diverse klantenkring; ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, industrie, bedrijfsleven én …
Koelmonteur gezocht! Vast dienstverband
WerkTalent Gorinchem
Als koelmonteur ga je op pad om koeltechnische installaties te plaatsen op diverse locaties. Dit doe je niet alleen! Je gaat samen met jouw collega op pad en stuurt hierbij …
Koelmonteur
Aditech
Als Koelmonteur zorg jij ervoor dat elke installatie perfect werkt. Jij bent een echte vakman. Met een baan als koelmonteur werk je aan de installatie, onderhoud en reparatie van bijvoorbeeld …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Koelmonteur

Hoe goed is de toekomst voor de Koelmonteur? 

Veel bedrijven en particulieren beschikken over koelinstallaties. Hierdoor is er voldoende vraag naar Koelmonteurs. De Koelmonteur begint vaak als Junior Koelmonteur om zo ervaring op te doen. Veel werkgevers bieden extra cursussen en korte opleidingen voor hun werknemers aan om zo hun kennis te verbreden en up to date te houden.

Baankans Koelmonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

28


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Koelmonteur worden: Opleidingen tot Koelmonteur

Hoe word je een Koelmonteur? 

De Koelmonteur moet beschikken over MBO werk- en denkniveau. Ook moet de Koelmonteur kennis van en ervaring met koelinstallaties hebben. Het vak van Koelmonteur wordt veelal in de praktijk geleerd. Opleiding die passen bij het werk van de Koelmonteur zijn Koel- en Klimaattechniek (MBO) en Electrotechniek (MBO). Daarnaast moet de Koelmonteur over rijbewijs B beschikken omdat veel gereisd moet worden voor de functie. Andere cursussen worden vaak door de werkgever aangeboden om zo meer kennis op te doen.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Koelmonteur

Koeltechniek - Maritiem (Dag)
Alles weten over het in gebruik nemen van, onderhouden en repareren van koelinstallaties? Schrijf je in voor de cursus Koeltechniek - Maritiem! Werk jij als technicus in de scheepvaart en …
F-gassen Categorie 1
Houd je jezelf bezig met de aanleg of het onderhoud van koeltechnische installaties? Dan is deze cursus wat voor je. Met de F-gassen verordening toon je als koelmonteur aan vakbekwaam …
Bootcamp Koudetechniek
Wil je in een versneld traject worden opgeleid tot koudemonteur? Dan is deze bootcamp geschikt voor jou. In een maand tijd behaal je de Basis Koeltechniek, F-Gassen en Monteur als …
Meer opleidingen Koelmonteur

Weet je nog niet of je Koelmonteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Koelmonteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Koelmonteur

Met wie werkt een Koelmonteur samen? 

De Koelmonteur heeft in zijn werk veel te maken met opdrachtgevers en klanten. De Koelmonteur reist veel en verricht onderhouds- en controlewerkzaamheden voor de klant. Ook adviseert de Koelmonteur de klant bij problemen. Verder heeft de Koelmonteur ook te maken met een leidinggevende en heeft de Koelmonteur contact met collega’s.


Koelmonteur


Organisaties waar een Koelmonteur werkzaam is

Waar werkt een Koelmonteur meestal? 

De Koelmonteur werkt vaak voor een bedrijf die gespecialiseerd is in koeltechniek. Hier draait de Koelmonteur gewone diensten met vooral onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en storingsdiensten. Tijdens storingsdiensten moet de Koelmonteur altijd direct oproepbaar zijn als een koelinstallatie een storing aangeeft. De Koelmonteur moet dit probleem dan zo snel mogelijk proberen te verhelpen. De bedrijven die gespecialiseerd zijn in koeltechniek zijn allen werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Koelmonteur

Waar kun je het beste werken als Koelmonteur? Hieronder vindt je de best door de Koelmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Koelmonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Koelmonteur:

Welke competenties heeft een een Koelmonteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Koelmonteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Koelmonteur nodig? 

De Koelmonteur moet gedreven en doelgericht te werk gaan. De Koelmonteur moet praktisch werken en energiek zijn (succesvolle werker). Daarnaast moet de Koelmonteur bij problemen en storingen ook goed kunnen analyseren wat er aan de hand is en het probleem zo goed mogelijk verhelpen (waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Koelmonteur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Koelmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Koelmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Koelmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Koelmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Koelmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Koelmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Koelmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Koelmonteur iets voor je?

Zou je graag Koelmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Koelmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Koelmonteur

johnny

waar is dit op gebaseerd?

koelmonteur

Ik denk uit de practijk.Gr.

Henk

Goede omschrijving van dit mooie beroep.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar