Koelmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Koelmonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep koelmonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je koelmonteur wordt.

 

Wat is een Koelmonteur?

De Koelmonteur is werkzaam in de koeltechniek en voert hierin diverse werkzaamheden uit. Zo voert de Koelmonteur zelfstandig onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit aan koelinstallaties. Daarnaast voert de Koelmonteur ook periodieke onderhoudscontroles en onderhoudswerkzaamheden uit.

Verder analyseert de Koelmonteur ook eventuele storingen, verhelpt deze storingen en gaat op zoek naar mogelijk oplossingen. Deze oplossingen biedt hij vervolgens aan de klant aan. Ook legt de Koelmonteur koelinstallaties aan en installeert deze. In het kort voert de Koelmonteur alle werkzaamheden uit die komen kijken bij het gebruiken van koelinstallaties.

De Koelmonteur is werkzaam voor verschillende opdrachtgevers en klanten. Vaak werkt de Koelmonteur bij een organisatie waar meerdere Koelmonteurs werkzaam zijn. De Koelmonteur reist hierdoor veel en gaat bij de klanten op bezoek om problemen te verhelpen. Ook is het belangrijk dat de Koelmonteur de klant van goed advies kan voorzien bij eventuele problemen.

De Koelmonteur heeft vaak ook storingsdiensten om storingen zo snel mogelijk te kunnen verhelpen. Daarnaast verricht de Koelmonteur ook lichte administratieve werkzaamheden en rapporteert schriftelijk aan de projectleider of leidinggevende. Bij de werkzaamheden moet de Koelmonteur altijd de kwaliteits-, arbo- en veiligheidsnormen in acht houden.Wil je werken als Koelmonteur?

Werk je al als Koelmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Koelmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Koelmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Koelmonteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

289


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Koelmonteur

Wat verdient een Koelmonteur?

En Junior Koelmonteur begint vaak met een startsalaris van rond de 1800 euro. Dit salaris kan door het verkrijgen van ervaring oplopen tot ongeveer 3500 euro. Vaak zijn er ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, maar deze zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Koelmonteur werkt.

Salarisschaal Koelmonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Koelmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Koelmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Koelmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Koelmonteur vacatures

Vacature Koelmonteur
Personal Selection Recruitment B.V.
Waarom de leider volgen als jij onderdeel kan worden van de marktleider op het gebied van koel- en vriesapparatuur voor de Food Retail? Wij zijn op korte termijn op zoek …
Vacature Koelmonteur
Xelvin B.V.
Organisatie De organisatie is werkzaam op het gebied van gebouwgebonden installaties binnen de retail, horeca en utiliteit. Het bedrijf leeft onder het motto: Kan niet, bestaat niet en afspraak is …
Vacature Koelmonteur F-gassen
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is een echte teamorganisatie waarbij kwaliteit en klantgerichtheid voorop staat. Er werken ruim 60 medewerkers die zich iedere dag weer bezig houden met het leveren van …
Vacature Senior koelmonteur
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Omdat jij niet koelbloedig bent pas je goed bij deze opdrachtgever. Je nieuwe opdrachtgever onderscheidt zich op de markt en is tevens een internationale speler in de koel- en …
Vacature Koelmonteur - Capelle aan den IJssel
Covebo, Capelle aan den IJssel
Koelmonteur - In deze functie ben je verantwoordelijk voor de montage en het (periodiek) onderhoud van installaties, . Als koelmonteur werk je met RVS-, roodkoperen -en PVC leidingen en installeer …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Koelmonteur

Wat is de toekomst van Koelmonteur?

Veel bedrijven en particulieren beschikken over koelinstallaties. Hierdoor is er voldoende vraag naar Koelmonteurs. De Koelmonteur begint vaak als Junior Koelmonteur om zo ervaring op te doen. Veel werkgevers bieden extra cursussen en korte opleidingen voor hun werknemers aan om zo hun kennis te verbreden en up to date te houden.

Baankans Koelmonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

289


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Koelmonteur worden: Opleidingen tot Koelmonteur

Wil je Koelmonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Koelmonteur.

Hoe word je een Koelmonteur? 

De Koelmonteur moet beschikken over MBO werk- en denkniveau. Ook moet de Koelmonteur kennis van en ervaring met koelinstallaties hebben. Het vak van Koelmonteur wordt veelal in de praktijk geleerd. Opleiding die passen bij het werk van de Koelmonteur zijn Koel- en Klimaattechniek (MBO) en Electrotechniek (MBO). Daarnaast moet de Koelmonteur over rijbewijs B beschikken omdat veel gereisd moet worden voor de functie. Andere cursussen worden vaak door de werkgever aangeboden om zo meer kennis op te doen.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Koelmonteur

Bootcamp Koudetechniek
Wil je in een versneld traject worden opgeleid tot koudemonteur? Dan is deze bootcamp geschikt voor jou? Binnen 4 weken ben kan jij aan de slag als gecertificeerd koelmonteur. Inhoud
Bootcamp Koudetechniek
F-gassen Categorie 1
Houd je jezelf bezig met de aanleg of het onderhoud van koeltechnische installaties? Dan is deze cursus wat voor je. Met de F-gassen verordening toon je als koelmonteur aan vakbekwaam …
F-gassen Categorie 1
Hardsoldeerkwalificatie koude- en klimaattechniek (Dag)
Solderen aan leidingwerk voor een installatie met een PED categorie II of hoger? Volg de training bij ROVC en haal je hardsoldeerkwalificatie. Ben je werkzaam in de nieuwbouw of bestaande …
Hardsoldeerkwalificatie koude- en klimaattechniek (Dag)

Omscholen of doorgroeien tot Koelmonteur

Als je Koelmonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Koelmonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Koelmonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Koelmonteur?

Competenties en Vaardigheden Koelmonteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Koelmonteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Koelmonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Koelmonteur

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Koelmonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Koelmonteur. Als Koelmonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Koelmonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Koelmonteur

Vakkennis voor een Koelmonteur

Het is voor een Koelmonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Koelmonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Koelmonteur


Werkervaring Koelmonteur

Het is voor een startend Koelmonteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Koelmonteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Koelmonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Koelmonteur

Met wie werkt een Koelmonteur samen? 

De Koelmonteur heeft in zijn werk veel te maken met opdrachtgevers en klanten. De Koelmonteur reist veel en verricht onderhouds- en controlewerkzaamheden voor de klant. Ook adviseert de Koelmonteur de klant bij problemen. Verder heeft de Koelmonteur ook te maken met een leidinggevende en heeft de Koelmonteur contact met collega’s.


Koelmonteur


Organisaties waar een Koelmonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Koelmonteur meestal werkt.

Waar werkt een Koelmonteur?

De Koelmonteur werkt vaak voor een bedrijf die gespecialiseerd is in koeltechniek. Hier draait de Koelmonteur gewone diensten met vooral onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en storingsdiensten. Tijdens storingsdiensten moet de Koelmonteur altijd direct oproepbaar zijn als een koelinstallatie een storing aangeeft. De Koelmonteur moet dit probleem dan zo snel mogelijk proberen te verhelpen. De bedrijven die gespecialiseerd zijn in koeltechniek zijn allen werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Koelmonteur

Waar kun je het beste werken als Koelmonteur? Hieronder vind je de best door de Koelmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Koelmonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Koelmonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Koelmonteur.

Welke competenties heeft een Koelmonteur nodig?

Een Koelmonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Koelmonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Koelmonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Koelmonteur nodig? 

De Koelmonteur moet gedreven en doelgericht te werk gaan. De Koelmonteur moet praktisch werken en energiek zijn (succesvolle werker). Daarnaast moet de Koelmonteur bij problemen en storingen ook goed kunnen analyseren wat er aan de hand is en het probleem zo goed mogelijk verhelpen (waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Koelmonteur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Koelmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Koelmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Koelmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Koelmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Koelmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Koelmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Koelmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Koelmonteur iets voor je?

Zou je graag Koelmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Koelmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Koelmonteur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Koelmonteur

Vacature Koelmonteur - Waalwijk
Covebo, Waalwijk
Koelmonteur - In deze functie ben je verantwoordelijk voor de montage en het (periodiek) onderhoud van installaties, . Als koelmonteur werk je met RVS-, roodkoperen -en PVC leidingen en installeer …
Vacature Koelmonteur - Oss
Covebo, Oss
Koelmonteur - In deze functie ben je verantwoordelijk voor de montage en het (periodiek) onderhoud van installaties, . Als koelmonteur werk je met RVS-, roodkoperen -en PVC leidingen en installeer …
Vacature Leerling Koelmonteur - Gouda
VNOM, Gouda
Leerling Monteur - Wat ga je doen? Kom je net van school of zit je in het leer/werk traject? Reageer dan nu voor de vacature Leerling Koelmonteur. Hier ben je …
Vacature Traineeship Koelmonteur - Vlissingen
VNOM, Vlissingen
Koelmonteur - Wat ga je doen? Kan jij de keuze niet maken tussen elektrische en mechanische techniek? Wil je ook een stuk koeltechniek erbij oppakken? In dit traineeship koelmonteur kan …
Vacature Leerling Koelmonteur - Breda
VNOM, Breda
Leerling Monteur - Wat ga je doen? Wij zijn per direct op zoek naar een Leerling Koelmonteur in de regio van Breda. Als Leerling Koelmonteur kom je te werken bij …

Actuele blogposts


reacties op Koelmonteur

johnny

waar is dit op gebaseerd?

koelmonteur

Ik denk uit de practijk.Gr.

Henk

Goede omschrijving van dit mooie beroep.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar