U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Naaimachinetechnicus

Naaimachinetechnicus worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een naaimachinetechnicus? Lees de functieomschrijving.

 

Een Naaimachinetechnicus is iemand die naaimachines verkoopt, repareert en onderhoudt. Ook verkoopt de Naaimachinetechnicus kleermakersbenodigdheden als garen, naalden, linten, knopen en stoffen.

Als klanten problemen hebben met hun naaimachine, kan de Naaimachinetechnicus de problemen oplossen. Hij verandert, herstelt of vervangt onderdelen van de naaimachine, zodat het apparaat weer werkt. Verder geeft de Naaimachinetechnicus klanten advies over de aankoop of het onderhoud van hun machine. Hij kan bijvoorbeeld de werking van verschillende naaimachines demonstreren en laten zien hoe de machines schoon gehouden moeten worden.

Heeft de Naaimachinetechnicus een eigen naaimachinebedrijf, dan doet hij vaak ook de administratie en is hij verantwoordelijk voor de inkoop van naaimachines. Ook geeft hij leiding aan eventueel andere verkoopmedewerkers.

Soms verkoopt en repareert de Naaimachinetechnicus niet alleen naaimachines, maar ook borduur- en lockmachines. 

Mensen vonden ons op: Job Naaimachinetechnicus, Baan Naaimachinetechnicus, Naaimachinetechnicus Worden, Functie-eisen Naaimachinetechnicus, Verantwoordelijkheden Naaimachinetechnicus, Functieprofiel Naaimachinetechnicus, Wat doet een Naaimachinetechnicus, Werken als Naaimachinetechnicus.

Naaimachinetechnicus worden: Opleiding tot naaimachinetechnicus

 

Er bestaat geen opleiding tot Naaimachinetechnicus. Je leert het beroep dus in de praktijk. Wel kunnen cursussen gevolgd worden, zoals Naaimachinekennis, Demonstratievaardigheid en Commerciële Vaardigheden. Bij eerstgenoemde cursus komen de bouw, werking en afstelling van de machines aan bod. Bij de andere cursussen leer je onder andere hoe je de administratie moet doen en hoe je machines kunt verkopen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Naaimachinetechnicus, Naaimachinetechnicus Worden, Opleidingsniveau Naaimachinetechnicus, Scholing Naaimachinetechnicus, Studie Naaimachinetechnicus, Bijscholing Naaimachinetechnicus, Omscholing Naaimachinetechnicus.

Organisaties waar een naaimachinetechnicus doorgaans werkzaam is

 

Meestal heeft een Naaimachinetechnicus een eigen naaimachinebedrijf of hij werkt in loondienst bij een wat groter naaimachinebedrijf of bijvoorbeeld een kleermakerij. Het bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Naaimachinetechnicus, Naaimachinetechnicus Worden, Opleidingsniveau Naaimachinetechnicus, Scholing Naaimachinetechnicus, Studie Naaimachinetechnicus, Bijscholing Naaimachinetechnicus, Omscholing Naaimachinetechnicus.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden naaimachinetechnicus

 

Een Naaimachinetechnicus in loondienst verdient zo’n €1500,- tot €2550,- bruto per maand. Dit bedrag hangt onder meer af van zijn leeftijd en ervaring. Wat een Naaimachinetechnicus met een eigen bedrijf verdient, hangt bijvoorbeeld af van zijn klantenkring en zijn eventuele personeelskosten.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden voor een Naaimachinetechnicus in loondienst gelden bijvoorbeeld een jaarlijkse vakantietoeslag van acht procent, drie vakantieweken, maar soms ook een eindejaarsuitkering en een pensioensregeling. 

Mensen vonden ons op: Salaris Naaimachinetechnicus, Loon Naaimachinetechnicus, Wat verdien je als Naaimachinetechnicus, Salarisschaal Naaimachinetechnicus, Salarisindicatie Naaimachinetechnicus, Bonus Naaimachinetechnicus, CAO Naaimachinetechnicus, Brutoloon Naaimachinetechnicus, Nettoloon Naaimachinetechnicus, Vakantiedagen Naaimachinetechnicus, Pensioen Naaimachinetechnicus.

Competenties, skills & vaardigheden naaimachinetechnicus

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Ambitie
 • Sociabiliteit
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Technisch inzicht
 • Handig
 • Commerciële vaardigheden bezitten
Mensen vonden ons op: Kennis Naaimachinetechnicus, Vaardigheden Naaimachinetechnicus, Attitude Naaimachinetechnicus, Kwalificaties Naaimachinetechnicus, Competentieprofiel Naaimachinetechnicus.

Boeken voor het beroep naaimachinetechnicus

Wil je meer weten over het beroep naaimachinetechnicus? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je naaimachinetechnicus bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken naaimachinetechnicus te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Naaimachinetechnicus, Naaimachinetechnicus ebooks, boek Naaimachinetechnicus.

Persoonstypen naaimachinetechnicus

 

Persoonstypen die passen bij een Naaimachinetechnicus zijn Baas en Succesvolle Werker.

Meestal heeft een Naaimachinetechnicus zijn eigen naaimachinebedrijf. Daarom moet hij zelfverzekerd zijn, leiding kunnen geven en besluiten kunnen nemen (Baas).

Tevens is een Naaimachinetechnicus energiek, doelgericht en ambitieus (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Naaimachinetechnicus, Karakter Naaimachinetechnicus.

Netwerk naaimachinetechnicus

 

Een Naaimachinetechnicus heeft natuurlijk veel contact met klanten die een machine of naaibenodigdheden willen kopen of hun naaimachine willen laten repareren. Ook werkt de Naaimachinetechnicus samen met collega’s en heeft hij een Leidinggevende (indien hij dat zelf niet is). Verder komt een Naaimachinetechnicus in contact met Leveranciers van naaimachines en fournituren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Naaimachinetechnicus, Medewerkers Naaimachinetechnicus.

Is het beroep naaimachinetechnicus iets voor jou?

Zou je graag naaimachinetechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als naaimachinetechnicus bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Naaimachinetechnicus, beroepskeuzetest Naaimachinetechnicus, beroep Naaimachinetechnicus kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden naaimachinetechnicus

 

Tegenwoordig is het hip en goedkoop om zelf kleding te maken. Na een aantal jaar van daling van de verkoop van naaimachines, lijkt de markt zich nu weer te stabiliseren. Er lijkt dus meer werk dan vroeger te zijn, maar toch is het geen heel brede markt. Het is dus niet heel gemakkelijk om aan een baan te komen. Ook het oprichten van een eigen naaimachinebedrijf is lastig, met name in deze economisch slechte tijden.

Als een Naaimachinetechnicus in loondienst zijn werk goed doet, kan hij leidinggevende taken krijgen en zich wellicht ook bezighouden met de inkoop van naaimachines of de administratie. De Naaimachinetechnicus kan ook zijn eigen bedrijf beginnen.

Een Naaimachinetechnicus met een eigen bedrijf kan zich specialiseren in een bepaald type naaimachine, of zich juist ook toeleggen op borduur- en lockmachines. Ook kan hij meer kleermakersbenodigdheden aanbieden.

Arbeidsmarktperspectief score naaimachinetechnicus

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep naaimachinetechnicus. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Naaimachinetechnicus, Promotie mogelijkheden Naaimachinetechnicus, Carriere Naaimachinetechnicus.

Solliciteren op de functie naaimachinetechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als naaimachinetechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor naaimachinetechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als naaimachinetechnicus. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Naaimachinetechnicus, CV Naaimachinetechnicus, sollicitatie Naaimachinetechnicus.

Interviews met naaimachinetechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen naaimachinetechnicus

Vacatures naaimachinetechnicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Naaimachinetechnicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Naaimachinetechnicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Naaimachinetechnicus is iemand die naaimachines verkoopt, repareert en onderhoudt. Ook verkoopt de Naaimachinetechnicus kleermakersbenodigdheden als garen, naalden, linten, knopen en stoffen. Als klanten problemen hebben met hun naaimachine, kan de Naaimachinetechnicus de problemen oplossen.

Beoordeling Naaimachinetechnicus

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Naaimachinetechnicus' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Naaimachinetechnicus

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

waar kan ik dat beroep naaimachinetechnicus leren bestaan er daar boeken over 

 

mvg Homey Pascal 

Moorsledestraat 8

8980 Zonnebeke Ieper

België

+32495150470

Door: Homey Pascal

Reageer op dit beroep