Liftmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Liftmonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep liftmonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je liftmonteur wordt.

 

Wat is een Liftmonteur?

Een Liftmonteur repareert en onderhoudt liften, roltrappen en aanverwanten. Hierbij verricht de Liftmonteur elektrische en mechanische werkzaamheden. Zo controleert de Liftmonteur de liften- en roltrappen op veiligheid, bedrijfszekerheid en rijgedrag. Dat houdt onder andere in storingen signaleren en verhelpen. Daarnaast signaleert de Liftmonteur tijdig de voorziene reparaties en assisteert de Liftmonteur bij de diverse keuringen.

De Liftmonteur werkt meestal voor een monteursbedrijf dat zich laat inhuren door andere bedrijven. Hierdoor komt de Liftmonteur op diverse lokaties te werken om klanten te bezoeken. Hiertoe krijgt de Liftmonteur vaak een volledig uitgeruste servicebus van de werkgever. De Liftmonteur heeft dus in de meeste gevallen een rijbewijs nodig.

Het in opdracht van een ander bedrijf werken, betekent voor de Liftmonteur het bijhouden van een administratie, betreffende gewerkte uren, servicebonnen en -rapporten.

Wil je werken als Liftmonteur?

Werk je al als Liftmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Liftmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Liftmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Liftmonteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Klanten
 • Directeur, manager
 • Collega Liftmonteurs
 • Administrateur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

16


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Liftmonteur

Wat verdient een Liftmonteur?

Het inkomen van een Liftmonteur ligt tussen de € 1.700 en € 2.600, afhankelijk van de grootte van het bedrijf, de opdrachten, ervaring en opleiding.

Mogelijke secundaire voorwaarden zijn: een vakantietoeslag van 8% op het gemiddelde maandinkomen, studiedagen, studiekostenregeling, een collectief pensioen en een collectieve ziektekostenverzekering met eventueel aanvullende verzekeringen.
 

Salarisschaal Liftmonteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Liftmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Liftmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Liftmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Liftmonteur vacatures

Liftmonteur Nieuwbouw
Young Engineering
In samenwerking met onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar kandidaten voor de vacature Liftmonteur Nieuwbouw. Binnen deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden: Het opbouwen …
Liftmonteur
Young Engineering
Als Liftmonteur draag jij binnen jouw eigen regio de verantwoordelijkheid voor goed functionerende liftinstallaties. Dit gebeurt door het uitvoeren van geplande onderhoudswerkzaamheden in combinatie met het opsporen en oplossen van …
Liftmonteur Reparatie
Young Engineering
Voor een toonaangevende opdrachtgever binnen de lifttechniek zijn wij op zoek naar een Liftmonteur Reparatie. In deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden: Je verricht grotere …
Eerste Liftmonteur
Young Engineering
In samenwerking met onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar kandidaten voor de vacature Eerste Liftmonteur. Je bent in deze functie verantwoordelijk voor de volgende taken: Je verricht alle voorkomende reparatiewerkzaamheden aan …
Liftmonteur
WerkTalent Arnhem
In deze functie van Liftmonteur ben jij de persoon die zelfstandig bij de mensen thuis trapliften plaatst. Je bent het visitekaartje van het bedrijf en door middel van jouw kennis …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Liftmonteur

Wat is de toekomst van Liftmonteur?

De arbeidsmarktperspectieven voor Liftmonteurs zijn redelijk, er zijn genoeg vacatures voor Liftmonteurs. Een Liftmonteur heeft een technische opleiding genoten en aan technici is nog steeds een gebrek in ons land. Dat maakt het beroep Liftmonteur aantrekkelijk.

De doorgroeimogelijkheden van een Liftmonteur zijn beperkt. Met een technische diploma op zak, kunnen Liftmonteurs welliswaar andere monteursklussen opknappen maar omdat Liftmonteurs meestal een lagere opleiding hebben genoten kunnen ze niet doorstromen naar een leidinggevende functie of ander hoogwaardiger technisch werk.

Baankans Liftmonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

16


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Liftmonteur worden: Opleidingen tot Liftmonteur

Wil je liftmonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Liftmonteur? 

Een Liftmonteur heeft minimaal een MBO-opleiding genoten, in de richting van de Elektrotechniek, Autotechniek of Werktuigbouwkunde. Soms volstaat een LTS-opleiding, uiteraard ook in de richting van techniek of elektro of een zogenaamd SOL-diploma (Stichting Opleiding Lifttechniek).

Omdat Lichtmonteurs te maken hebben met aangenomen werk, wordt een VCA-certificaat (voor Veligheid, Gezondheid en Milieu op de werkvloer) op prijs gesteld door de werkgever. Daarnaast is een rijbewijs (B) soms een vereiste.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Liftmonteur

Lifttechniek (Dag)
Ontwikkel jezelf in de Installatietechniek. Leer alles over het onderhouden van liften en storingzoeken met deze cursus! Na het afronden van de cursus Lifttechniek ben je beter toegerust om onderhoud …
Meer opleidingen Liftmonteur

Weet je nog niet of je Liftmonteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Liftmonteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Liftmonteur

Met wie werkt een Liftmonteur samen? 

Het interne netwerk van de Liftmonteur bestaat uit collega monteurs en de directeur of manager van het het bedrijf of de vestiging van het bedrijf waar de Liftmonteur werkt. Daarnaast heeft de Liftmonteur te maken met collega's van de administratie waar de urenverantwoording terecht komt.

Het externe netwerk van een Liftmonteur bestaat voornamelijk uit klanten, personeel van andere bedrijven die over de lift of roltrap gaan (facilitaire dienst). Maar ook andere monteurs of inspecteurs van liften behoren tot dit netwerk.


 • Klanten
 • Directeur, manager
 • Collega Liftmonteurs
 • Administrateur
Liftmonteur


Organisaties waar een Liftmonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Liftmonteur meestal werkt.

Waar werkt een Liftmonteur?

Een Liftmonteur werkt bij een bedrijf dat winst wil maken, dus bij een profitorganisatie. Hij heeft een eigen klusbedrijf of werkt in dienst bij een monteursbedrijf. 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Liftmonteur

Waar kun je het beste werken als Liftmonteur? Hieronder vind je de best door de Liftmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Liftmonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Liftmonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Liftmonteur.

Welke competenties heeft een Liftmonteur nodig?

Een Liftmonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Liftmonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Liftmonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Liftmonteur nodig? 

Een Liftmonteur moet een perfectionist zijn. Betrouwbaarheid, eerlijkheid en orderlijk werken horen bij deze zelfstandige functie waarbij de veiligheid van mensen in het geding is.

Daarnaast is een Liftmonteur een presteerder, ijverig en gedreven. Bij het zelfstandig controleren en repareren van een lift is praktische ijver nodig en een hoge productiviteit want de Liftmonteur krijgt per uur betaald en de uren moeten verantwoord worden in de administratie.

Bekijk de persoonstypen voor Liftmonteur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Liftmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Liftmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Liftmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Liftmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Liftmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Liftmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Liftmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Liftmonteur iets voor je?

Zou je graag Liftmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Liftmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Liftmonteur

Ben

Mooi beroep, Voor de kennis en ervaring wordt je te weinig betaald!  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar