Naaimachinetechnicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Naaimachinetechnicus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep naaimachinetechnicus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je naaimachinetechnicus wordt.

 

Wat is een Naaimachinetechnicus?

 

Een Naaimachinetechnicus is iemand die naaimachines verkoopt, repareert en onderhoudt. Ook verkoopt de Naaimachinetechnicus kleermakersbenodigdheden als garen, naalden, linten, knopen en stoffen.

Als klanten problemen hebben met hun naaimachine, kan de Naaimachinetechnicus de problemen oplossen. Hij verandert, herstelt of vervangt onderdelen van de naaimachine, zodat het apparaat weer werkt. Verder geeft de Naaimachinetechnicus klanten advies over de aankoop of het onderhoud van hun machine. Hij kan bijvoorbeeld de werking van verschillende naaimachines demonstreren en laten zien hoe de machines schoon gehouden moeten worden.

Heeft de Naaimachinetechnicus een eigen naaimachinebedrijf, dan doet hij vaak ook de administratie en is hij verantwoordelijk voor de inkoop van naaimachines. Ook geeft hij leiding aan eventueel andere verkoopmedewerkers.

Soms verkoopt en repareert de Naaimachinetechnicus niet alleen naaimachines, maar ook borduur- en lockmachines. 

Wil je werken als Naaimachinetechnicus?

Werk je al als Naaimachinetechnicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Naaimachinetechnicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Naaimachinetechnicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Naaimachinetechnicus in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Klanten
 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Leveranciers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2550

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Naaimachinetechnicus

Wat verdient een Naaimachinetechnicus?

 

Een Naaimachinetechnicus in loondienst verdient zo’n €1500,- tot €2550,- bruto per maand. Dit bedrag hangt onder meer af van zijn leeftijd en ervaring. Wat een Naaimachinetechnicus met een eigen bedrijf verdient, hangt bijvoorbeeld af van zijn klantenkring en zijn eventuele personeelskosten.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden voor een Naaimachinetechnicus in loondienst gelden bijvoorbeeld een jaarlijkse vakantietoeslag van acht procent, drie vakantieweken, maar soms ook een eindejaarsuitkering en een pensioensregeling. 

Salarisschaal Naaimachinetechnicus

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Naaimachinetechnicus

Er zijn geen vacatures Naaimachinetechnicus aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Naaimachinetechnicus in werkt.

Meer weten over de sector waar een Naaimachinetechnicus in werkt

Bekijk werken in Handel, Groothandel & Detailhandel

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Naaimachinetechnicus

Wat is de toekomst van Naaimachinetechnicus?

 

Tegenwoordig is het hip en goedkoop om zelf kleding te maken. Na een aantal jaar van daling van de verkoop van naaimachines, lijkt de markt zich nu weer te stabiliseren. Er lijkt dus meer werk dan vroeger te zijn, maar toch is het geen heel brede markt. Het is dus niet heel gemakkelijk om aan een baan te komen. Ook het oprichten van een eigen naaimachinebedrijf is lastig, met name in deze economisch slechte tijden.

Als een Naaimachinetechnicus in loondienst zijn werk goed doet, kan hij leidinggevende taken krijgen en zich wellicht ook bezighouden met de inkoop van naaimachines of de administratie. De Naaimachinetechnicus kan ook zijn eigen bedrijf beginnen.

Een Naaimachinetechnicus met een eigen bedrijf kan zich specialiseren in een bepaald type naaimachine, of zich juist ook toeleggen op borduur- en lockmachines. Ook kan hij meer kleermakersbenodigdheden aanbieden.

Baankans Naaimachinetechnicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Naaimachinetechnicus worden: Opleidingen tot Naaimachinetechnicus

Wil je naaimachinetechnicus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Naaimachinetechnicus? 

 

Er bestaat geen opleiding tot Naaimachinetechnicus. Je leert het beroep dus in de praktijk. Wel kunnen cursussen gevolgd worden, zoals Naaimachinekennis, Demonstratievaardigheid en Commerciële Vaardigheden. Bij eerstgenoemde cursus komen de bouw, werking en afstelling van de machines aan bod. Bij de andere cursussen leer je onder andere hoe je de administratie moet doen en hoe je machines kunt verkopen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Naaimachinetechnicus

Er zijn geen opleidingen Naaimachinetechnicus aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Naaimachinetechnicus in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel

Netwerk Naaimachinetechnicus

Met wie werkt een Naaimachinetechnicus samen? 

 

Een Naaimachinetechnicus heeft natuurlijk veel contact met klanten die een machine of naaibenodigdheden willen kopen of hun naaimachine willen laten repareren. Ook werkt de Naaimachinetechnicus samen met collega’s en heeft hij een Leidinggevende (indien hij dat zelf niet is). Verder komt een Naaimachinetechnicus in contact met Leveranciers van naaimachines en fournituren.


 • Klanten
 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Leveranciers
Naaimachinetechnicus


Organisaties waar een Naaimachinetechnicus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Naaimachinetechnicus meestal werkt.

Waar werkt een Naaimachinetechnicus?

 

Meestal heeft een Naaimachinetechnicus een eigen naaimachinebedrijf of hij werkt in loondienst bij een wat groter naaimachinebedrijf of bijvoorbeeld een kleermakerij. Het bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Naaimachinetechnicus

Waar kun je het beste werken als Naaimachinetechnicus? Hieronder vind je de best door de Naaimachinetechnicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Naaimachinetechnicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Naaimachinetechnicus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Naaimachinetechnicus.

Welke competenties heeft een Naaimachinetechnicus nodig?

Een Naaimachinetechnicus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Naaimachinetechnicus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Naaimachinetechnicus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Naaimachinetechnicus nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Naaimachinetechnicus zijn Baas en Succesvolle Werker.

Meestal heeft een Naaimachinetechnicus zijn eigen naaimachinebedrijf. Daarom moet hij zelfverzekerd zijn, leiding kunnen geven en besluiten kunnen nemen (Baas).

Tevens is een Naaimachinetechnicus energiek, doelgericht en ambitieus (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Naaimachinetechnicus


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Naaimachinetechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Naaimachinetechnicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Naaimachinetechnicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Naaimachinetechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Naaimachinetechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Naaimachinetechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Naaimachinetechnicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Naaimachinetechnicus iets voor je?

Zou je graag Naaimachinetechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Naaimachinetechnicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Naaimachinetechnicus

Homey Pascal

waar kan ik dat beroep naaimachinetechnicus leren bestaan er daar boeken over    mvg Homey Pascal  Moorsledestraat 8 8980 Zonnebeke Ieper België +32495150470

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar