U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Pizzabakker

Pizzabakker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een pizzabakker? Lees de functieomschrijving.

Een pizzabakker is iemand die in een restaurant of pizzeria pizza's bakt. 

Het belangrijkste doel van het beroep van pizzabakker is het bereiden van de pizza's die op de menukaart staan. Hij maakt zelfstandig het pizzadeeg en bereidt alleen (of met een team) de pizza's voor, is verantwoordelijk voor het inkopen en voor het zorgen van de juiste ingrediënten, levert (afhankelijk per restaurant/pizzaria) een bijdrage aan het samenstellen van de pizza's op de menukaart, bereidt de werkzaamheden van de dag voor, weet goed met een oven om te gaan en neemt de bestellingen op. Sommige pizzabakkers geven (afhankelijk van het bedrijf waarin hij werkt) ook uitleg aan de gasten over de pizza's die op de menukaart staan.

Pizzabakker is een zeer zelfstandig en verantwoordelijk beroep. De pizzabakker moet ervoor zorgen dat de pizza's die hij bakt volledig volgens de gezondheidsnormen zijn gemaakt en dat hij de juiste ingrediënten gebruikt en moet er daarnaast natuurlijk ook voor zorgen dat de pizza aan kwaliteitseisen voldoet. De pizzabakker is verantwoordelijk voor het feit dat de klant tevreden het pand verlaat en daardoor het bedrijf ook bij vrienden aanraadt of sneller terugkomt omdat hij van de pizza genoten heeft.

Een pizzabakker moet stressbestendig zijn, veel ervaring hebben met het bakken van pizza's, de juiste snijtechnieken kennen en verstand hebben van de verschillende ingrediënten en verschillende pizza's. Daarnaast moet hij snel en accuraat kunnen werken.

Mensen vonden ons op: Job Pizzabakker, Baan Pizzabakker, Pizzabakker Worden, Functie-eisen Pizzabakker, Verantwoordelijkheden Pizzabakker, Functieprofiel Pizzabakker, Wat doet een Pizzabakker, Werken als Pizzabakker.

Pizzabakker worden: Opleiding tot pizzabakker

Alhoewel er niet echte opleidingen tot pizzabakker zijn zijn er wel veel opleidingen die met het vak te maken hebben (MBO opleidingen voor werken in de horeca e.d.). Daarnaast worden er voor het beroep van pizzabakker ook cursussen gegeven. Deze cursussen worden veelal gegeven door ervaren pizzabakkers die hun ervaring door middel van de cursus door willen geven aan beginnende pizzabakkers.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Pizzabakker, Pizzabakker Worden, Opleidingsniveau Pizzabakker, Scholing Pizzabakker, Studie Pizzabakker, Bijscholing Pizzabakker, Omscholing Pizzabakker.

Organisaties waar een pizzabakker doorgaans werkzaam is

Een pizzabakker is werkzaam in een pizzeria of restaurant.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Pizzabakker, Pizzabakker Worden, Opleidingsniveau Pizzabakker, Scholing Pizzabakker, Studie Pizzabakker, Bijscholing Pizzabakker, Omscholing Pizzabakker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden pizzabakker

De pizzabakker verdient op fulltime basis afhankelijk van het aantal uren dat hij werkt tussen de €1000,- en €1591,- netto per maand. De pizzabakker werkt conform de horeca cao.

Mensen vonden ons op: Salaris Pizzabakker, Loon Pizzabakker, Wat verdien je als Pizzabakker, Salarisschaal Pizzabakker, Salarisindicatie Pizzabakker, Bonus Pizzabakker, CAO Pizzabakker, Brutoloon Pizzabakker, Nettoloon Pizzabakker, Vakantiedagen Pizzabakker, Pensioen Pizzabakker.

Competenties, skills & vaardigheden pizzabakker

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Discipline
 • Motiveren
 • Conceptueel denken
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Pizzabakker, Vaardigheden Pizzabakker, Attitude Pizzabakker, Kwalificaties Pizzabakker, Competentieprofiel Pizzabakker.

Boeken voor het beroep pizzabakker

Wil je meer weten over het beroep pizzabakker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je pizzabakker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken pizzabakker te komen.

Haal meer uit je broodbakmachine | Bakker, Marco

meer dan 50 recepten voor brood, pistolets, pizza, cake en vlaaien - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789022330487 | 160 pagina's

2014/0034/251 Als je weinig tijd hebt om zelf te bakken, maar toch houdt van de onweerstaanbare geur van vers brood, dan biedt de broodbakmachine uitkomst. Het is een handig toestel om zonder al te veel werk een lekker vers brood te maken. Je kunt trouwen...

Pizza | Alba Pezone

recepten van de beste Napolitaanse pizzabakkers - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789461430816 | 360 pagina's

Pizza: de bijbel voor de lekkerste pizza's! De vijf beste pizzabakkers van Napels - de bakermat van de pizza - delen hun recepten en geheimen. Dit boek boordevol recepten gaat over echte, ambachtelijke pizza's, op traditionele wijze gemaakt met de allerbe...

Pizza Eigenwijs | John Lanzafame

100 Originele Recepten Van 's Werelds Beste Pizzabakker - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789059562899 | 192 pagina's

'Mijn filosofie over pizza is eenvoudig: less is more. Concentreer je liever op één smaak dan op een heleboel verschillende. Ik maak veel liever een hoop kleine pizza's met slechts een paar goede ingrediënten dan één grote pizza waar alles op elkaar gesta...

Mensen vonden ons op: boeken voor Pizzabakker, Pizzabakker ebooks, boek Pizzabakker.

Persoonstypen pizzabakker

Voor de functie van pizzabakker is zelfdiscipline en klant-en-resultaatgerichtheid erg belangrijk. De pizzabakker is verantwoordelijk voor het gebruiken van de juiste ingrediënten en het afleveren van kwalitatief goede pizza's (waarnemer), iets wat soms (afhankelijk van de drukte in de pizzeria of het restaurant) zelfs in een vrij kort tijdbestek moet gebeuren. Daarom is het belangrijk dat de pizzabakker stressbestendig en flexibel kan werken om zo de keuken, de ovens en de ingrediënten in de gaten te houden en te controleren en kwalitatief goede pizza's te bakken. (succesvolle werker)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Pizzabakker, Karakter Pizzabakker.

Netwerk pizzabakker

Het netwerk van de pizzabakker bestaat uit zijn collega pizzabakkers (die hij ook kan aansturen in het werk) en de obers die de bestellingen van de klanten aan hem doorgeven en komen ophalen. Daarnaast is er vaak een bedrijfsleider op de vloer aanwezig. Deze kijkt of de werkzaamheden goed en snel genoeg worden uitgevoerd.

Daarnaast kan de pizzabakker in aanraking komen met klanten die vragen stellen over de pizza's en de ingrediënten of die hem willen vertellen wat ze van de pizza vonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Pizzabakker, Medewerkers Pizzabakker.

Is het beroep pizzabakker iets voor jou?

Zou je graag pizzabakker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als pizzabakker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Pizzabakker, beroepskeuzetest Pizzabakker, beroep Pizzabakker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden pizzabakker

Er is vrij veel werkgelegenheid voor pizzabakkers; er zijn vrij veel restaurants en pizzaria's die een pizzabakker nodig hebben en daarom een vacature uit laten gaan.

De pizzabakker kan ook doorgroeien; hij kan, naarmate hij langer bij een bedrijf werkt, meer verantwoordelijkheden krijgen, waaronder het inwerken van nieuwe pizzabakkers en het sturen van het team.

Arbeidsmarktperspectief score pizzabakker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep pizzabakker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Pizzabakker, Promotie mogelijkheden Pizzabakker, Carriere Pizzabakker.

Solliciteren op de functie pizzabakker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als pizzabakker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor pizzabakker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als pizzabakker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Pizzabakker, CV Pizzabakker, sollicitatie Pizzabakker.

Interviews met pizzabakker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen pizzabakker

Vacatures pizzabakker

Op zoek naar een nieuwe baan als Pizzabakker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pizzabakker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een pizzabakker is iemand die in een restaurant of pizzeria pizza's bakt.  Het belangrijkste doel van het beroep van pizzabakker is het bereiden van de pizza's die op de menukaart staan. Hij maakt zelfstandig het pizzadeeg en bereidt alleen (of met een team) de pizza's voor, is verantwoordelijk voor het inkopen en voor het zorgen van de juiste ingrediënten, levert (afhankelijk per restaurant/pizzaria) een bijdrage aan het samenstellen van de pizza's op de menukaart, bereidt de werkzaamheden van de dag voor, weet goed met een oven om te gaan en neemt de bestellingen op.

Beoordeling Pizzabakker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Pizzabakker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Pizzabakker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep