Pizzabakker worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pizzabakker? Lees de functieomschrijving.

Een pizzabakker is iemand die in een restaurant of pizzeria pizza's bakt. 

Het belangrijkste doel van het beroep van pizzabakker is het bereiden van de pizza's die op de menukaart staan. Hij maakt zelfstandig het pizzadeeg en bereidt alleen (of met een team) de pizza's voor, is verantwoordelijk voor het inkopen en voor het zorgen van de juiste ingrediënten, levert (afhankelijk per restaurant/pizzaria) een bijdrage aan het samenstellen van de pizza's op de menukaart, bereidt de werkzaamheden van de dag voor, weet goed met een oven om te gaan en neemt de bestellingen op. Sommige pizzabakkers geven (afhankelijk van het bedrijf waarin hij werkt) ook uitleg aan de gasten over de pizza's die op de menukaart staan.

Pizzabakker is een zeer zelfstandig en verantwoordelijk beroep. De pizzabakker moet ervoor zorgen dat de pizza's die hij bakt volledig volgens de gezondheidsnormen zijn gemaakt en dat hij de juiste ingrediënten gebruikt en moet er daarnaast natuurlijk ook voor zorgen dat de pizza aan kwaliteitseisen voldoet. De pizzabakker is verantwoordelijk voor het feit dat de klant tevreden het pand verlaat en daardoor het bedrijf ook bij vrienden aanraadt of sneller terugkomt omdat hij van de pizza genoten heeft.

Een pizzabakker moet stressbestendig zijn, veel ervaring hebben met het bakken van pizza's, de juiste snijtechnieken kennen en verstand hebben van de verschillende ingrediënten en verschillende pizza's. Daarnaast moet hij snel en accuraat kunnen werken.

Wil je werken als Pizzabakker?

Werk je al als Pizzabakker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pizzabakker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Pizzabakker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Pizzabakker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Collega's
  • Klanten
  • Obers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €1591

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pizzabakker

Wat verdient een Pizzabakker?

De pizzabakker verdient op fulltime basis afhankelijk van het aantal uren dat hij werkt tussen de €1000,- en €1591,- netto per maand. De pizzabakker werkt conform de horeca cao.

Salarisschaal Pizzabakker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Pizzabakker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pizzabakker

Hoe goed is de toekomst voor de Pizzabakker? 

Er is vrij veel werkgelegenheid voor pizzabakkers; er zijn vrij veel restaurants en pizzaria's die een pizzabakker nodig hebben en daarom een vacature uit laten gaan.

De pizzabakker kan ook doorgroeien; hij kan, naarmate hij langer bij een bedrijf werkt, meer verantwoordelijkheden krijgen, waaronder het inwerken van nieuwe pizzabakkers en het sturen van het team.

Baankans Pizzabakker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Pizzabakker worden: Opleidingen tot Pizzabakker

Hoe word je een Pizzabakker? 

Alhoewel er niet echte opleidingen tot pizzabakker zijn zijn er wel veel opleidingen die met het vak te maken hebben (MBO opleidingen voor werken in de horeca e.d.). Daarnaast worden er voor het beroep van pizzabakker ook cursussen gegeven. Deze cursussen worden veelal gegeven door ervaren pizzabakkers die hun ervaring door middel van de cursus door willen geven aan beginnende pizzabakkers.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Pizzabakker

Meer opleidingen Pizzabakker

Weet je nog niet of je Pizzabakker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Pizzabakker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Pizzabakker

Met wie werkt een Pizzabakker samen? 

Het netwerk van de pizzabakker bestaat uit zijn collega pizzabakkers (die hij ook kan aansturen in het werk) en de obers die de bestellingen van de klanten aan hem doorgeven en komen ophalen. Daarnaast is er vaak een bedrijfsleider op de vloer aanwezig. Deze kijkt of de werkzaamheden goed en snel genoeg worden uitgevoerd.

Daarnaast kan de pizzabakker in aanraking komen met klanten die vragen stellen over de pizza's en de ingrediënten of die hem willen vertellen wat ze van de pizza vonden.


  • Collega's
  • Klanten
  • Obers
Pizzabakker


Organisaties waar een Pizzabakker werkzaam is

Waar werkt een Pizzabakker meestal? 

Een pizzabakker is werkzaam in een pizzeria of restaurant.


Best beoordeelde werkgevers Pizzabakker

Waar kun je het beste werken als Pizzabakker? Hieronder vindt je de best door de Pizzabakker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pizzabakker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Pizzabakker:

Welke competenties heeft een een Pizzabakker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Pizzabakker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Pizzabakker nodig? 

Voor de functie van pizzabakker is zelfdiscipline en klant-en-resultaatgerichtheid erg belangrijk. De pizzabakker is verantwoordelijk voor het gebruiken van de juiste ingrediënten en het afleveren van kwalitatief goede pizza's (waarnemer), iets wat soms (afhankelijk van de drukte in de pizzeria of het restaurant) zelfs in een vrij kort tijdbestek moet gebeuren. Daarom is het belangrijk dat de pizzabakker stressbestendig en flexibel kan werken om zo de keuken, de ovens en de ingrediënten in de gaten te houden en te controleren en kwalitatief goede pizza's te bakken. (succesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Pizzabakker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Pizzabakker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pizzabakker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pizzabakker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pizzabakker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pizzabakker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pizzabakker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pizzabakker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pizzabakker iets voor je?

Zou je graag Pizzabakker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pizzabakker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Pizzabakker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar