Pizzabakker worden: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Pizzabakker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Pizzabakker, zoals: "Wat doet een Pizzabakker?", of "Wat verdient een Pizzabakker? of "Hoe word je een Pizzabakker?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Pizzabakker nodig heeft.Wat is een Pizzabakker?

Een pizzabakker is iemand die in een restaurant of pizzeria pizza's bakt. 

Het belangrijkste doel van het beroep van pizzabakker is het bereiden van de pizza's die op de menukaart staan. Hij maakt zelfstandig het pizzadeeg en bereidt alleen (of met een team) de pizza's voor, is verantwoordelijk voor het inkopen en voor het zorgen van de juiste ingrediënten, levert (afhankelijk per restaurant/pizzaria) een bijdrage aan het samenstellen van de pizza's op de menukaart, bereidt de werkzaamheden van de dag voor, weet goed met een oven om te gaan en neemt de bestellingen op. Sommige pizzabakkers geven (afhankelijk van het bedrijf waarin hij werkt) ook uitleg aan de gasten over de pizza's die op de menukaart staan.

Pizzabakker is een zeer zelfstandig en verantwoordelijk beroep. De pizzabakker moet ervoor zorgen dat de pizza's die hij bakt volledig volgens de gezondheidsnormen zijn gemaakt en dat hij de juiste ingrediënten gebruikt en moet er daarnaast natuurlijk ook voor zorgen dat de pizza aan kwaliteitseisen voldoet. De pizzabakker is verantwoordelijk voor het feit dat de klant tevreden het pand verlaat en daardoor het bedrijf ook bij vrienden aanraadt of sneller terugkomt omdat hij van de pizza genoten heeft.

Een pizzabakker moet stressbestendig zijn, veel ervaring hebben met het bakken van pizza's, de juiste snijtechnieken kennen en verstand hebben van de verschillende ingrediënten en verschillende pizza's. Daarnaast moet hij snel en accuraat kunnen werken.

Past het beroep Pizzabakker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Pizzabakker

Op zoek naar een nieuwe baan als Pizzabakker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pizzabakker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Pizzabakker vacatures

Vacature Happy Italy Enschede - Pizzabakker
Restaurant Company Europe
Als pizzabakker hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen waar je een gast écht HAPPY mee maakt; een vers met liefde bereide en goed gevulde pizza natuurlijk! Wat ga je …
Vacature Happy Italy Schiedam - Pizzabakker
Restaurant Company Europe
Als pizzabakker hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen waar je een gast écht HAPPY mee maakt; een vers met liefde bereide en goed gevulde pizza natuurlijk! Wat ga je …
Vacature Happy Italy Eindhoven - Pizzabakker
Restaurant Company Europe
Als pizzabakker hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen waar je een gast écht HAPPY mee maakt; een vers met liefde bereide en goed gevulde pizza natuurlijk! Wat ga je …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pizzabakker

Wat verdient een Pizzabakker?

De pizzabakker verdient op fulltime basis afhankelijk van het aantal uren dat hij werkt tussen de €1000,- en €1591,- netto per maand. De pizzabakker werkt conform de horeca cao.

Salarisschaal Pizzabakker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Pizzabakker

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Pizzabakker


Pizzabakker worden: Opleidingen tot Pizzabakker

Wil je Pizzabakker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Pizzabakker.

Hoe word je een Pizzabakker? 

Alhoewel er niet echte opleidingen tot pizzabakker zijn zijn er wel veel opleidingen die met het vak te maken hebben (MBO opleidingen voor werken in de horeca e.d.). Daarnaast worden er voor het beroep van pizzabakker ook cursussen gegeven. Deze cursussen worden veelal gegeven door ervaren pizzabakkers die hun ervaring door middel van de cursus door willen geven aan beginnende pizzabakkers.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Pizzabakker

Er zijn geen opleidingen Pizzabakker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Pizzabakker in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca


Pizzabakker worden: Omscholen tot Pizzabakker

Als je je wilt omscholen tot Pizzabakker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Pizzabakker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Pizzabakker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Pizzabakker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Pizzabakker

Als je Pizzabakker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Pizzabakker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Pizzabakker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Pizzabakker?


Competenties en Vaardigheden Pizzabakker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Pizzabakker.

Welke competenties heeft een Pizzabakker nodig?

Een Pizzabakker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Pizzabakker

 • Vasthoudendheid
 • Methodisch werken
 • Zelfmanagement
 • Aandacht voor details
 • Controleren
 • Doelgericht
 • Ambitie
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Out of the box denken
 • Durf
 • Vitaliteit
 • Kracht
 • Positiviteit

Persoonlijkheid en Eigenschappen Pizzabakker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Pizzabakker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Pizzabakker nodig? 

Voor de functie van pizzabakker is zelfdiscipline en klant-en-resultaatgerichtheid erg belangrijk. De pizzabakker is verantwoordelijk voor het gebruiken van de juiste ingrediënten en het afleveren van kwalitatief goede pizza's (waarnemer), iets wat soms (afhankelijk van de drukte in de pizzeria of het restaurant) zelfs in een vrij kort tijdbestek moet gebeuren. Daarom is het belangrijk dat de pizzabakker stressbestendig en flexibel kan werken om zo de keuken, de ovens en de ingrediënten in de gaten te houden en te controleren en kwalitatief goede pizza's te bakken. (succesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Pizzabakker


Eigenschappen Pizzabakker

 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • Ondernemend
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Pizzabakker

Wat zijn de baankansen voor een Pizzabakker?

Er is vrij veel werkgelegenheid voor pizzabakkers; er zijn vrij veel restaurants en pizzaria's die een pizzabakker nodig hebben en daarom een vacature uit laten gaan.

De pizzabakker kan ook doorgroeien; hij kan, naarmate hij langer bij een bedrijf werkt, meer verantwoordelijkheden krijgen, waaronder het inwerken van nieuwe pizzabakkers en het sturen van het team.

De actuele kans op werk voor een Pizzabakker

Het beroep Pizzabakker is onderdeel van de beroepsfamilie Fastfoodbereiders. De kans op werk voor de beroepsfamilie Fastfoodbereiders is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Pizzabakker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Pizzabakker

Je kunt als Pizzabakker een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Pizzabakker is onderdeel van de beroepsfamilie Fastfoodbereiders. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Pizzabakker


Organisaties waar een Pizzabakker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Pizzabakker meestal werkt.

Waar werkt een Pizzabakker?

Een pizzabakker is werkzaam in een pizzeria of restaurant.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Netwerk Pizzabakker

Met wie werkt een Pizzabakker samen? 

Het netwerk van de pizzabakker bestaat uit zijn collega pizzabakkers (die hij ook kan aansturen in het werk) en de obers die de bestellingen van de klanten aan hem doorgeven en komen ophalen. Daarnaast is er vaak een bedrijfsleider op de vloer aanwezig. Deze kijkt of de werkzaamheden goed en snel genoeg worden uitgevoerd.

Daarnaast kan de pizzabakker in aanraking komen met klanten die vragen stellen over de pizza's en de ingrediënten of die hem willen vertellen wat ze van de pizza vonden.


 • Collega's
 • Klanten
 • Obers
Pizzabakker

Interview met een Pizzabakker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Pizzabakker:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Pizzabakker verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Pizzabakker?

De beroepen die verwant zijn aan Pizzabakker zijn:
Bakker
Salaris: €1650 tot €2200
Opleiding: MBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Chef-kok
Salaris: €2200 tot €2700
Opleiding: MBO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Banketbakker
Salaris: €1000 tot €2250
Opleiding: MBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Pizzabakker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Collega's
 • Klanten
 • Obers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €1591

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3Ga direct naar