Pizzabakker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pizzabakker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep pizzabakker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je pizzabakker wordt.

 

Wat is een Pizzabakker?

Een pizzabakker is iemand die in een restaurant of pizzeria pizza's bakt. 

Het belangrijkste doel van het beroep van pizzabakker is het bereiden van de pizza's die op de menukaart staan. Hij maakt zelfstandig het pizzadeeg en bereidt alleen (of met een team) de pizza's voor, is verantwoordelijk voor het inkopen en voor het zorgen van de juiste ingrediënten, levert (afhankelijk per restaurant/pizzaria) een bijdrage aan het samenstellen van de pizza's op de menukaart, bereidt de werkzaamheden van de dag voor, weet goed met een oven om te gaan en neemt de bestellingen op. Sommige pizzabakkers geven (afhankelijk van het bedrijf waarin hij werkt) ook uitleg aan de gasten over de pizza's die op de menukaart staan.

Pizzabakker is een zeer zelfstandig en verantwoordelijk beroep. De pizzabakker moet ervoor zorgen dat de pizza's die hij bakt volledig volgens de gezondheidsnormen zijn gemaakt en dat hij de juiste ingrediënten gebruikt en moet er daarnaast natuurlijk ook voor zorgen dat de pizza aan kwaliteitseisen voldoet. De pizzabakker is verantwoordelijk voor het feit dat de klant tevreden het pand verlaat en daardoor het bedrijf ook bij vrienden aanraadt of sneller terugkomt omdat hij van de pizza genoten heeft.

Een pizzabakker moet stressbestendig zijn, veel ervaring hebben met het bakken van pizza's, de juiste snijtechnieken kennen en verstand hebben van de verschillende ingrediënten en verschillende pizza's. Daarnaast moet hij snel en accuraat kunnen werken.Wil je werken als Pizzabakker?

Werk je al als Pizzabakker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pizzabakker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Pizzabakker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Pizzabakker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Collega's
 • Klanten
 • Obers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €1591

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

profession_total_educations

  Huidig aantal opleidingen

 • 0

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pizzabakker

Wat verdient een Pizzabakker?

De pizzabakker verdient op fulltime basis afhankelijk van het aantal uren dat hij werkt tussen de €1000,- en €1591,- netto per maand. De pizzabakker werkt conform de horeca cao.

Salarisschaal Pizzabakker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Pizzabakker

Er zijn geen vacatures Pizzabakker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Pizzabakker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Pizzabakker in werkt

Bekijk werken in Horeca

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pizzabakker

Wat is de toekomst van Pizzabakker?

Er is vrij veel werkgelegenheid voor pizzabakkers; er zijn vrij veel restaurants en pizzaria's die een pizzabakker nodig hebben en daarom een vacature uit laten gaan.

De pizzabakker kan ook doorgroeien; hij kan, naarmate hij langer bij een bedrijf werkt, meer verantwoordelijkheden krijgen, waaronder het inwerken van nieuwe pizzabakkers en het sturen van het team.

Baankans Pizzabakker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Pizzabakker worden: Opleidingen tot Pizzabakker

Wil je Pizzabakker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Pizzabakker.

Hoe word je een Pizzabakker? 

Alhoewel er niet echte opleidingen tot pizzabakker zijn zijn er wel veel opleidingen die met het vak te maken hebben (MBO opleidingen voor werken in de horeca e.d.). Daarnaast worden er voor het beroep van pizzabakker ook cursussen gegeven. Deze cursussen worden veelal gegeven door ervaren pizzabakkers die hun ervaring door middel van de cursus door willen geven aan beginnende pizzabakkers.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Pizzabakker

Er zijn geen opleidingen Pizzabakker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Pizzabakker in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca


Omscholen of doorgroeien tot Pizzabakker

Als je Pizzabakker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Pizzabakker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Pizzabakker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Pizzabakker?

Competenties en Vaardigheden Pizzabakker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Pizzabakker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Pizzabakker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Pizzabakker

Trainingen & cursussen Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Discipline
Trainingen & cursussen Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leervermogen
Trainingen & cursussen Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Pizzabakker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Pizzabakker. Als Pizzabakker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Pizzabakker:


zie volledige beschrijving persoonstype Pizzabakker

Vakkennis voor een Pizzabakker

Het is voor een Pizzabakker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Pizzabakker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Pizzabakker


Werkervaring Pizzabakker

Het is voor een startend Pizzabakker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Pizzabakker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Bakker, Chef-kok, Banketbakker .

Iets anders leren?

Is Pizzabakker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Netwerk Pizzabakker

Met wie werkt een Pizzabakker samen? 

Het netwerk van de pizzabakker bestaat uit zijn collega pizzabakkers (die hij ook kan aansturen in het werk) en de obers die de bestellingen van de klanten aan hem doorgeven en komen ophalen. Daarnaast is er vaak een bedrijfsleider op de vloer aanwezig. Deze kijkt of de werkzaamheden goed en snel genoeg worden uitgevoerd.

Daarnaast kan de pizzabakker in aanraking komen met klanten die vragen stellen over de pizza's en de ingrediënten of die hem willen vertellen wat ze van de pizza vonden.


 • Collega's
 • Klanten
 • Obers
Pizzabakker


Organisaties waar een Pizzabakker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Pizzabakker meestal werkt.

Waar werkt een Pizzabakker?

Een pizzabakker is werkzaam in een pizzeria of restaurant.


Best beoordeelde werkgevers Pizzabakker

Waar kun je het beste werken als Pizzabakker? Hieronder vind je de best door de Pizzabakker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pizzabakker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Pizzabakker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Pizzabakker.

Welke competenties heeft een Pizzabakker nodig?

Een Pizzabakker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Pizzabakker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Pizzabakker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Pizzabakker nodig? 

Voor de functie van pizzabakker is zelfdiscipline en klant-en-resultaatgerichtheid erg belangrijk. De pizzabakker is verantwoordelijk voor het gebruiken van de juiste ingrediënten en het afleveren van kwalitatief goede pizza's (waarnemer), iets wat soms (afhankelijk van de drukte in de pizzeria of het restaurant) zelfs in een vrij kort tijdbestek moet gebeuren. Daarom is het belangrijk dat de pizzabakker stressbestendig en flexibel kan werken om zo de keuken, de ovens en de ingrediënten in de gaten te houden en te controleren en kwalitatief goede pizza's te bakken. (succesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Pizzabakker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Pizzabakker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pizzabakker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pizzabakker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pizzabakker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pizzabakker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pizzabakker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pizzabakker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pizzabakker iets voor je?

Zou je graag Pizzabakker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pizzabakker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Pizzabakker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar