U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Preparateur

Preparateur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een preparateur? Lees de functieomschrijving.

Prepareren is het bewerken van het dode lichaam van een dier zodat het bewaard kan blijven. Er zijn veel preparateurs die dit in hun vrije tijd doen, maar sommigen doen het als werk. Dit is in de meeste gevallen in het kader van wetenschappelijk onderzoek, of voor een museum. Prepareren voor een museum betekent vaak dat het dier zo natuurgetrouw mogelijk opgezet moet worden, terwijl voor wetenschappelijk onderzoek het soms alleen om de schedel of de huid en vacht gaat.

Mensen vonden ons op: Job Preparateur, Baan Preparateur, Preparateur Worden, Functie-eisen Preparateur, Verantwoordelijkheden Preparateur, Functieprofiel Preparateur, Wat doet een Preparateur, Werken als Preparateur.

Preparateur worden: Opleiding tot preparateur

Er is geen specifieke opleiding voor het beroep van preparateur. Deze was er wel, maar is niet meer mogelijk door bepaalde wetswijzigingen. Wie nu preparateur wil worden, moet het doen met cursussen en workshops door het bedrijf Bos en Fauna.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Preparateur, Preparateur Worden, Opleidingsniveau Preparateur, Scholing Preparateur, Studie Preparateur, Bijscholing Preparateur, Omscholing Preparateur.

Organisaties waar een preparateur doorgaans werkzaam is

Een preparateur is meestal werkzaam voor een universiteit of onderzoeksinstelling of een museum.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Preparateur, Preparateur Worden, Opleidingsniveau Preparateur, Scholing Preparateur, Studie Preparateur, Bijscholing Preparateur, Omscholing Preparateur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden preparateur

Voor veel preparateurs is prepareren ook een hobby. Als werk betaalt het dan ook niet bijzonder hoog. Veel preparateurs doen in hun werkweek ander werk, en doen daarnaast prepareerwerk op aanvraag. Zo fungeert prepareren als een soort bijbaan.

Mensen vonden ons op: Salaris Preparateur, Loon Preparateur, Wat verdien je als Preparateur, Salarisschaal Preparateur, Salarisindicatie Preparateur, Bonus Preparateur, CAO Preparateur, Brutoloon Preparateur, Nettoloon Preparateur, Vakantiedagen Preparateur, Pensioen Preparateur.

Competenties, skills & vaardigheden preparateur

 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Geduld
Mensen vonden ons op: Kennis Preparateur, Vaardigheden Preparateur, Attitude Preparateur, Kwalificaties Preparateur, Competentieprofiel Preparateur.

Boeken voor het beroep preparateur

Wil je meer weten over het beroep preparateur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je preparateur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken preparateur te komen.

Nouveau Manuel Du Naturaliste Preparateur Ou L'Art D'Empailler Les Animaux, de Conserver Les Vegetaux Et Les Mineraux, de Preparer Les Pieces D'Anatomie Normale Et Pathologique | Pierre Boitard

Suivi D'Un Traite Des Embaumements - Engels | Paperback | 9781148442013 | 406 pagina's

This is an EXACT reproduction of a book published before 1923. This IS NOT an OCR'd book with strange characters, introduced typographical errors, and jumbled words. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictur...

Analyse �conomique Int�gr�e de l'Adoption Obligatoire Des Ifrs | Sayumwe-M

Le référentiel comptable international pour les préparateurs et les principaux utilisateurs de l'information financière - Franstalig | Paperback | 9786131538162 | 304 pagina's

Notre etude porte sur une analyse integree de l'impact economique de l'adoption obligatoire des IFRS sur les entreprises, les investisseurs et les creanciers. Se situant dans la perspective de la theorie positive de la comptabilite, notre recherche s'insp...

Mensen vonden ons op: boeken voor Preparateur, Preparateur ebooks, boek Preparateur.

Persoonstypen preparateur

Prepareren is werk dat veel geduld en accuratesse vereist van een persoon, waarbij deze niet communiceert of samenwerkt met anderen. Het past dus goed bij wat meer introverte, leergierige personen. Het persoonstype waarnemer sluit hier het best op aan.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Preparateur, Karakter Preparateur.

Netwerk preparateur

Een preparateur is meestal werkzaam voor een universiteit of onderzoeksinstelling of een museum. Zijn/haar netwerk bestaat in het geval van een universiteit vaak uit universitair docenten en onderzoekers, in het geval van een museum uit museummedewerkers zoals een conservator, suppoosten en archiefmedewerkers. Prepareert de preparateur ook als hobby, zal hij ongetwijfeld ook in aanraking komen met werknemers van natuurorganisaties, zoals boswachters.

Mensen vonden ons op: Collega’s Preparateur, Medewerkers Preparateur.

Is het beroep preparateur iets voor jou?

Zou je graag preparateur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als preparateur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Preparateur, beroepskeuzetest Preparateur, beroep Preparateur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden preparateur

Het arbeidsmarktperspectief voor preparateurs is zeer minimaal. Er zijn weinig mensen die full-time preparateur zijn. Veel mensen doen het als hobby, of doen het eens in de zoveel tijd op aanvraag. Doorgroeimogelijkheden zijn er dan ook niet echt. Veel preparateurs hebben nog een ander vak dat ze ernaast uitoefenen.

Arbeidsmarktperspectief score preparateur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep preparateur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Preparateur, Promotie mogelijkheden Preparateur, Carriere Preparateur.

Solliciteren op de functie preparateur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als preparateur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor preparateur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als preparateur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Preparateur, CV Preparateur, sollicitatie Preparateur.

Interviews met preparateur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen preparateur

Vacatures preparateur

Op zoek naar een nieuwe baan als Preparateur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Preparateur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Prepareren is het bewerken van het dode lichaam van een dier zodat het bewaard kan blijven. Er zijn veel preparateurs die dit in hun vrije tijd doen, maar sommigen doen het als werk. Dit is in de meeste gevallen in het kader van wetenschappelijk onderzoek, of voor een museum.

Beoordeling Preparateur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Preparateur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Preparateur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep