Dierenopzetter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dierenopzetter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep dierenopzetter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je dierenopzetter wordt.

 

Wat is een Dierenopzetter?

 

Een Dierenopzetter is iemand die het dode lichaam van een dier opzet, zodat het geconserveerd blijft. Hij doet dit meestal in opdracht van musea of particulieren.

Eerst haalt de Dierenopzetter de huid van de beenderen van het dier en behandelt deze vervolgens met alcohol, zodat de haren of veren niet uit gaan vallen. Daarna spant de Dierenopzetter de behandelde huid over een kunstlichaam of een echt lichaam. Het lichaam staat in een natuurlijke houding. In elk geval zijn de ogen van kunststof. Als een Dierenopzetter een echt lichaam gebruikt, verwijdert hij eerst de ingewanden en het vlees. Daarna reinigt de Dierenopzetter de beenderen zorgvuldig en monteert ze. Voor het opzetten gebruikt de Dierenopzetter materialen als polyester, hout, houtpasta, papierdeeg, vlasvezels en papierdeeg.

Andere werkzaamheden van een Dierenopzetter zijn het maken van offertes. Ook kan de Dierenopzetter cursussen aanbieden en leidinggeven aan een team. Wil je werken als Dierenopzetter?

Werk je al als Dierenopzetter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dierenopzetter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Dierenopzetter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Dierenopzetter in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Particulieren
 • Musea
 • Universiteiten
 • Onderzoeksinstituten
 • Boswachter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dierenopzetter

Wat verdient een Dierenopzetter?

 

Hoeveel een Dierenopzetter verdient, is niet bekend. Het bedrag is elke maand of elke opdracht anders, omdat de omvang van de opdrachten enorm kan verschillen en er na het jachtseizoen vaak meer opdrachten zijn. Soms zetten Dierenopzetters niet alleen in opdracht dieren op, maar verkopen ze de opgezette dieren tevens in een winkel.

Veel Dieropenzetters doen naast hun opzetwerk ander werk om rond te komen.

Salarisschaal Dierenopzetter

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Dierenopzetter

Er zijn geen vacatures Dierenopzetter aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Dierenopzetter in werkt.

Meer weten over de sector waar een Dierenopzetter in werkt

Bekijk werken in Agrarisch & Milieu

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dierenopzetter

Wat is de toekomst van Dierenopzetter?

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Dierenopzetter is laag. Er zijn maar weinig fulltime Dierenopzetters, want de vraag naar opgezette dieren is niet heel groot. Veel Dierenopzetters voeren het opzetwerk uit als hobby en hebben daarnaast nog een andere baan.

Doorgroeimogelijkheden kunnen bestaan uit het aanbieden van cursussen, het leidinggeven aan een team en het openen van een winkel.

Baankans Dierenopzetter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Dierenopzetter worden: Opleidingen tot Dierenopzetter

Wil je Dierenopzetter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Dierenopzetter.

Hoe word je een Dierenopzetter? 

 

Een Dierenopzetter kan het vak van zijn vader of een ander familielid leren. Ook bestaan er cursussen en meerjarige Preparatie-opleidingen op MBO-niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Dierenopzetter

Er zijn geen opleidingen Dierenopzetter aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Dierenopzetter in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu

Omscholen of doorgroeien tot Dierenopzetter

Als je Dierenopzetter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Dierenopzetter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Dierenopzetter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Dierenopzetter?

Competenties en Vaardigheden Dierenopzetter

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Dierenopzetter nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Dierenopzetter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Dierenopzetter

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Dierenopzetter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Dierenopzetter. Als Dierenopzetter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Dierenopzetter:


zie volledige beschrijving persoonstype Dierenopzetter

Vakkennis voor een Dierenopzetter

Het is voor een Dierenopzetter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Dierenopzetter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Dierenopzetter


Werkervaring Dierenopzetter

Het is voor een startend Dierenopzetter die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Dierenopzetter is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Preparateur .

Iets anders leren?

Is Dierenopzetter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Dierenopzetter

Met wie werkt een Dierenopzetter samen? 

Een Dierenopzetter zal met name werken voor Musea en Particulieren. Ook kan hij in contact komen met opdrachtgevers als Universiteiten en Onderzoeksinstituten. Een Dierenopzetter kan verder in aanraking komen met een Boswachter, van wie hij de dode dieren misschien kan krijgen.


 • Particulieren
 • Musea
 • Universiteiten
 • Onderzoeksinstituten
 • Boswachter
Dierenopzetter


Organisaties waar een Dierenopzetter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Dierenopzetter meestal werkt.

Waar werkt een Dierenopzetter?

 

Een Dierenopzetter werkt vaak zelfstandig en krijgt opdrachten van particulieren, musea of onderzoeksinstituten en universiteiten. De Dierenopzetter is dus werkzaam in zowel de profit- als de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Dierenopzetter

Waar kun je het beste werken als Dierenopzetter? Hieronder vind je de best door de Dierenopzetter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dierenopzetter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dierenopzetter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Dierenopzetter.

Welke competenties heeft een Dierenopzetter nodig?

Een Dierenopzetter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Dierenopzetter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Dierenopzetter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Dierenopzetter nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Dierenopzetter zijn Perfectionist en Romanticus.

Een Dierenopzetter moet over heel wat kwaliteiten beschikken. Zo moet hij kennis hebben van biologie, anatomie en fysiologie en van de wetgeving omtrent veiligheid, hygiëne en beschermde diersoorten. Tevens moet de Dierenopzetter heel erg secuur werken. Het opgezette dier moet er zo natuurgetrouw mogelijk uitzien en lang geconserveerd blijven. Ook moet de Dierenopzetter ruimtelijk inzicht hebben. Hij weet precies hoe een tekening er in het echt uit komt te zien. Daarnaast beschikt de Dierenopzetter over commercieel inzicht en is hij handig, geduldig en gedisciplineerd (Perfectionist).

Bovendien is een Dierenopzetter een natuurliefhebber en is hij creatief en scherpzinnig (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Dierenopzetter


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Dierenopzetter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Dierenopzetter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dierenopzetter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dierenopzetter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dierenopzetter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dierenopzetter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dierenopzetter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dierenopzetter iets voor je?

Zou je graag Dierenopzetter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dierenopzetter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Dierenopzetter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar