U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Professioneel worstelaar » Boeken

Boeken Professioneel worstelaar

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Om het als professionele worstelaar in Nederland te maken is het belangrijk dat de worstelaar aangesloten is bij één van de worstelfederaties in Nederland. De grootste worstelfederaties van Nederland zijn Pro Wrestling Holland (PWH) en Dutch Pro Wrestling (DPW). De meeste worstelfederaties geven trainingen en lessen aan beginnende worstelaars en geven de worstelaars die tijdens deze trainingen het meest opvallen de kans om tijdens hun shows een keer mee te worstelen (bij wijze van auditie). Mochten ze ook hier bij het publiek en de federatie opvallen dan kunnen ze worden gevraagd of ze zich bij de federatie willen aansluiten en dat is in Nederland ook meteen de grootste doorgroeimogelijkheid. Daarnaast kunnen de professionele worstelaars ook werkzaam zijn als trainer (voor beginnende worstelaars), als ''manager'' (die tijdens de worstelwedstrijden de manager van de worstelaar speelt) of als scheidsrechter.

De meeste professionele worstelaars proberen daarnaast ook buiten Nederland door te breken, met als grootste doel het doorbreken en in dienst genomen worden door de grootste worstelfederatie van de wereld, de World Wrestling Entertainment (WWE) in Amerika.

 

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Professioneel worstelaar. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVD's vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Professioneel worstelaar. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Professioneel worstelaar die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.