Boeken Professioneel worstelaar

Om het als professionele worstelaar in Nederland te maken is het belangrijk dat de worstelaar aangesloten is bij één van de worstelfederaties in Nederland. De grootste worstelfederaties van Nederland zijn Pro Wrestling Holland (PWH) en Dutch Pro Wrestling (DPW). De meeste worstelfederaties geven trainingen en lessen aan beginnende worstelaars en geven de worstelaars die tijdens deze trainingen het meest opvallen de kans om tijdens hun shows een keer mee te worstelen (bij wijze van auditie). Mochten ze ook hier bij het publiek en de federatie opvallen dan kunnen ze worden gevraagd of ze zich bij de federatie willen aansluiten en dat is in Nederland ook meteen de grootste doorgroeimogelijkheid. Daarnaast kunnen de professionele worstelaars ook werkzaam zijn als trainer (voor beginnende worstelaars), als ''manager'' (die tijdens de worstelwedstrijden de manager van de worstelaar speelt) of als scheidsrechter.

De meeste professionele worstelaars proberen daarnaast ook buiten Nederland door te breken, met als grootste doel het doorbreken en in dienst genomen worden door de grootste worstelfederatie van de wereld, de World Wrestling Entertainment (WWE) in Amerika.

 

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Professioneel worstelaar. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Professioneel worstelaar. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Professioneel worstelaar die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.

De 3 beste boeken voor een Professioneel worstelaar:

Ik worstel en kom boven

Ik worstel en kom boven - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789060843956

Ik worstel en kom boven is een boek van K. Norel

Klare Onderrichtinge der Voortreffelijcke Worstel-konst

Klare Onderrichtinge der Voortreffelijcke Worstel-konst - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789001709006

Klare Onderrichtinge der Voortreffelijcke Worstel-Konst, Verhandelende hoemen in alle voorvallen van Twist in Handtgemeenschap, sich kan hoeden: en alle Aengrepen, Borst-stooten, Vuyst-slagen &c. versetten. Seer nut en voordeeligh tegens alle slaensiecke Twisters, ofte die met een Mes yemandt dreygen of trachten te beledigen. Facsimile-uitgave door Wolters-Noordhoff. Geïllustreerd met 71 gravures.

Ik worstel en kom boven

Ik worstel en kom boven - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789024500352

Ik worstel en kom boven is een boek van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V.