Professioneel worstelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Professioneel worstelaar? Lees de functieomschrijving.

Een professionele worstelaar is iemand die tijdens sportevenementen worstelt.

Professioneel worstelen is een tak van de worstelsport waarin de worstelsport gecombineerd wordt met vormen van theater. De professionele worstelaar worstelt in wedstrijden waarvan de uitslag al vaststaat en onderdeel is van een verhaallijn; deze verhaallijn is ook de reden waarom de worstelaar de strijd aangaat met een andere worstelaar. Vaak bestaan deze verhaallijnen uit verhalen waarin ego, jaloezie en de strijd om het kampioenschap een grote rol spelen. Tijdens de shows worden de verhaallijnen uitgelegd door middel van dialogen en monologen van de worstelaars waarin zij elkaar confronteren met het onderwerp waarover zij ''ruzie maken''. Dit onderwerp wordt vervolgens als reden gebruikt om te gaan worstelen. Alhoewel de worstelsport vaak voor ''nep'' wordt aangezien staan alleen de uitslagen vast; de pro-wrestling moves en bewegingen zijn wel degelijk pijnlijk en kunnen voor serieuze blessures zorgen als er dingen misgaan of als er moves verkeerd worden uitgevoerd.

Een professionele worstelaar weet met een combinatie van goed kunnen worstelen en acteerprestaties samen met de andere worstelaar een goede show neer te zetten waar hij het publiek opzweept en doet geloven dat de wedstrijd waar zij naar kijken een belangrijke wedstrijd is. Elke worstelaar heeft een eigen personage en probeert het publiek voor of tegen zich te krijgen. Modern professioneel worstelen is een performance art en een fysieke sport. Er zijn verschillende wedstrijden waarin de worstelaars kunnen participeren, waaronder de gewone wedstrijd (waarin twee worstelaars met elkaar vechten totdat één van de twee de ander langer dan drie seconden met zijn schouder op de mat weet te houden), wedstrijden met wapens (als stoelen en hamers) of de iron man match, waarin de worstelaars tijdens een bepaalde tijd zoveel mogelijk punten moeten weten te scoren.

In Nederland zijn er verschillende worstelfederaties waarin professionele worstelaars actief zijn. De grootste federaties in Nederland zijn DPW (Dutch Pro Wrestling) en PWH (Pro Wrestling Holland), die vrijwel maandelijks op verschillende locaties shows geven die door honderden bezoekers worden bezocht.

Wil je werken als Professioneel worstelaar?

Werk je al als Professioneel worstelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Professioneel worstelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Professioneel worstelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Professioneel worstelaar in één oogopslag

Netwerk:

 • Worstelfederaties
 • Worstelaars
 • Scheidsrechter
 • Publiek

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Professioneel worstelaar

Wat verdient een Professioneel worstelaar?

Het loon van een professioneel worstelaar verschilt per persoon, het aantal wedstrijden waaraan hij deelneemt en voor welke federatie hij worstelt. In Nederland wordt er in principe niet voor hele grote bedragen geworstelt, maar worstelaars die het in Amerika (of Engeland) weten te maken kunnen per wedstrijd op een fors bedrag rekenen. Daarom proberen de meeste professionele worstelaars ook buiten Nederland bekend te worden.

Salarisschaal Professioneel worstelaar

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Professioneel worstelaar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Professioneel worstelaar

Hoe goed is de toekomst voor de Professioneel worstelaar? 

Om het als professionele worstelaar in Nederland te maken is het belangrijk dat de worstelaar aangesloten is bij één van de worstelfederaties in Nederland. De grootste worstelfederaties van Nederland zijn Pro Wrestling Holland (PWH) en Dutch Pro Wrestling (DPW). De meeste worstelfederaties geven trainingen en lessen aan beginnende worstelaars en geven de worstelaars die tijdens deze trainingen het meest opvallen de kans om tijdens hun shows een keer mee te worstelen (bij wijze van auditie). Mochten ze ook hier bij het publiek en de federatie opvallen dan kunnen ze worden gevraagd of ze zich bij de federatie willen aansluiten en dat is in Nederland ook meteen de grootste doorgroeimogelijkheid. Daarnaast kunnen de professionele worstelaars ook werkzaam zijn als trainer (voor beginnende worstelaars), als ''manager'' (die tijdens de worstelwedstrijden de manager van de worstelaar speelt) of als scheidsrechter.

De meeste professionele worstelaars proberen daarnaast ook buiten Nederland door te breken, met als grootste doel het doorbreken en in dienst genomen worden door de grootste worstelfederatie van de wereld, de World Wrestling Entertainment (WWE) in Amerika.

 

Baankans Professioneel worstelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Professioneel worstelaar worden: Opleidingen tot Professioneel worstelaar

Hoe word je een Professioneel worstelaar? 

Voor het beroep van professioneel worstelaar is geen opleiding vereist. Wel bieden veel van de worstelfederaties cursussen en trainingen aan waar zij de aspirant worstelaar de tips, trucs en kneepjes van het worstelvak leren en ze professioneel leren worstelen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Professioneel worstelaar

Meer opleidingen Professioneel worstelaar

Weet je nog niet of je Professioneel worstelaar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Professioneel worstelaar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Professioneel worstelaar

Met wie werkt een Professioneel worstelaar samen? 

Het netwerk van de professionele worstelaar bestaat voornamelijk uit andere worstelaars, met wie zij samen de wedstrijden samenstellen, de verhaallijnen uitspelen en de wedstrijden vechten, de scheidsrechter die tijdens hun wedstrijden de boel in de gaten houdt, de worstelfederaties (bijvoorbeeld Dutch Pro Wrestling of Pro Wrestling Holland) bij wie zij in dienst zijn en het publiek dat bij de wedstrijden aanwezig is. Daarnaast kunnen ze ook samenwerken met de mensen die de verhaallijnen schrijven, mensen die acteerworkshops geven en kunnen zij zelf les geven aan beginnende worstelaars.


 • Worstelfederaties
 • Worstelaars
 • Scheidsrechter
 • Publiek
Professioneel worstelaar


Organisaties waar een Professioneel worstelaar werkzaam is

Waar werkt een Professioneel worstelaar meestal? 

De worstelaar werkt zowel profit als non profit bij verschillende worstelfederaties of voor mensen die een worstelshow organiseren en de worstelaar inhuren. Daarnaast kan hij ook bij een federatie als trainer werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Professioneel worstelaar

Waar kun je het beste werken als Professioneel worstelaar? Hieronder vindt je de best door de Professioneel worstelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Professioneel worstelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Professioneel worstelaar:

Welke competenties heeft een een Professioneel worstelaar nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Professioneel worstelaar

Wat voor persoonlijkheid heb je als Professioneel worstelaar nodig? 

Omdat professionele worstelaars tijdens worstelwedstrijden erg accuraat te werk moeten gaan om hun moves zowel veilig als geloofwaardig en met een harde impact over te doen laten komen moeten zij zeer perfectionisch zijn ingesteld. De kleinste fouten kunnen voor grote blessures zorgen en daarom is het belangrijk dat de professionele worstelaar precies weet waarmee hij bezig is op het moment dat een wedstrijd begint om zo zichzelf en zijn ''tegenstander'' voor blessures te behoeden (perfectionist en succesvolle werker).

Daarnaast houden de meeste professionele worstelaars van de aandacht en genieten ze ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan (levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Professioneel worstelaar


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Professioneel worstelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Professioneel worstelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Professioneel worstelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Professioneel worstelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Professioneel worstelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Professioneel worstelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Professioneel worstelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Professioneel worstelaar iets voor je?

Zou je graag Professioneel worstelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Professioneel worstelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Professioneel worstelaar

Tom

Ik zou graag zelf een eigen worstelshow/bedrijf organiseren over een paar jaar wat voor gebouw, medewerkers en spullen heb ik nodig 

Wil

Begin te oefenen met je vriendjes of je broertjes.Gr.

Willeke

Met je zusje mag natuurlijk ook.Maar wel sportief blijven.Groetjes

Bam Bakker

Ik ben Bam Bakker en 10 jaar. Ik wil alvast leren om een professionele worstelaar te worden.Hoe moet ik dit doen en waar kan ik dit leren?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar