U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Rijlesinstructeur

Rijlesinstructeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een rijlesinstructeur? Lees de functieomschrijving.

Als rijlesinstructeur ben je voornamelijk bezig met het geven van rijlessen. Dit kan voor het autorijbewijs zijn maar ook voor het motorrijbewijs of rijden met een aanhanger. Je bent dus door de dag heen bezig met het begeleiden van mensen en hen zo goed mogelijk voorbereiden op hun examen.

Je hebt als rijlesinstructeur een redelijk grote verantwoordelijkheid omdat jij moet beslissen wanneer iemand op kan voor zijn of haar examen en jij ook deze mensen het rijden aanleerd. Doe je dit verkeerd, dan kan dat soms consequenties hebben als mensen zelf de weg opgaan. Je bent als rijlesinstructeur dus veel op de weg en je zult dus het verkeer goed moeten kennen om te zorgen dat je op de best mogelijke manier les kan geven aan je leerlingen. Veelal zullen deze de leeftijd hebben van rond de 18 dus het is ook wel belangrijk dat je het leuk vind om met deze leeftijdscategorie aan de slag te gaan en ze het rijden te leren.

Mensen vonden ons op: Job Rijlesinstructeur, Baan Rijlesinstructeur, Rijlesinstructeur Worden, Functie-eisen Rijlesinstructeur, Verantwoordelijkheden Rijlesinstructeur, Functieprofiel Rijlesinstructeur, Wat doet een Rijlesinstructeur, Werken als Rijlesinstructeur.

Rijlesinstructeur worden: Opleiding tot rijlesinstructeur

Om rijlesinstructeur te worden volg je bij het CBR(instituut voor rijexamens) een opleiding tot rijinstructeur. Je leert hier allerlei verkeersituaties, routes en ook de manieren waarop je les moet geven. Heb je deze opleiding afgerond dan kun je inprincipe aan de slag bij een rijschool als rijlesinstructeur.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Rijlesinstructeur, Rijlesinstructeur Worden, Opleidingsniveau Rijlesinstructeur, Scholing Rijlesinstructeur, Studie Rijlesinstructeur, Bijscholing Rijlesinstructeur, Omscholing Rijlesinstructeur.

Organisaties waar een rijlesinstructeur doorgaans werkzaam is

Als rijlesinstructeur ben je werkzaam bij een rijschool of heb je je eigen rijschool. Je bent dus werkzaam voor een profit bedrijf dat meestal niet onder een organisatie valt maar wel erkend is door het CBR, zodat er dus sprake is van een erkende rijschool.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Rijlesinstructeur, Rijlesinstructeur Worden, Opleidingsniveau Rijlesinstructeur, Scholing Rijlesinstructeur, Studie Rijlesinstructeur, Bijscholing Rijlesinstructeur, Omscholing Rijlesinstructeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden rijlesinstructeur

Als rijlesinstructeur verdien je ongeveer tussen de 1500 en 3000 euro bruto per maand. Dit salaris is wel erg afhankelijk van de ervaring die je hebt en natuurlijk ook van het aantal leerlingen en de rijschool waarvoor je werkzaam bent. Dit geld ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden, die zullen niet overal hetzelfde zijn. Bij de ene rijschool zal je wel de auto ook als privé auto mogen gebruiken en bij de andere rijschool zal dit weer niet mogen.

Mensen vonden ons op: Salaris Rijlesinstructeur, Loon Rijlesinstructeur, Wat verdien je als Rijlesinstructeur, Salarisschaal Rijlesinstructeur, Salarisindicatie Rijlesinstructeur, Bonus Rijlesinstructeur, CAO Rijlesinstructeur, Brutoloon Rijlesinstructeur, Nettoloon Rijlesinstructeur, Vakantiedagen Rijlesinstructeur, Pensioen Rijlesinstructeur.

Competenties, skills & vaardigheden rijlesinstructeur

 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Conflicten beheersen
Mensen vonden ons op: Kennis Rijlesinstructeur, Vaardigheden Rijlesinstructeur, Attitude Rijlesinstructeur, Kwalificaties Rijlesinstructeur, Competentieprofiel Rijlesinstructeur.

Boeken voor het beroep rijlesinstructeur

Wil je meer weten over het beroep rijlesinstructeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je rijlesinstructeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken rijlesinstructeur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Rijlesinstructeur, Rijlesinstructeur ebooks, boek Rijlesinstructeur.

Persoonstypen rijlesinstructeur

Als rijlesinstructeur is het belangrijk dat je zelfverzekerd en gedreven bent. Je zult soms in wat stressvolle situaties komen en daar zul je wel mee om moeten kunnen gaan. Ook is het belangrijk om je te realiseren dat niet iedere leerling het even snel op pikt dus daarom is het ook belangrijk om gedreven te zijn en geduldig zodat je je werk op de best mogelijke manier kan uitvoeren(Succesvolle werker). Verder is het ook belangrijk dat je betrouwbaar bent want je draagt in een zekere zin wel een verantwoordelijkheid voor je leerlingen en de andere weggebruikers op dat moment(Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Rijlesinstructeur, Karakter Rijlesinstructeur.

Netwerk rijlesinstructeur

Je staat als rijlesinstructeur vooral in contact met je leerlingen. Met hen breng je het grootste gedeelte van de dag door en heb je ook het meeste contact. Daarnaast zul je ook veel contact hebben met je baas, de rijschoolhouder over allerlei zaken en zal je ook contact hebben met je collega's. Verder zul je ook contact hebben met rijexaminatoren tijdens examens en hen zul je dan ook regelmatig tegenkomen in je werk als rijschoolinstructeur.

Mensen vonden ons op: Collega’s Rijlesinstructeur, Medewerkers Rijlesinstructeur.

Is het beroep rijlesinstructeur iets voor jou?

Zou je graag rijlesinstructeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als rijlesinstructeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Rijlesinstructeur, beroepskeuzetest Rijlesinstructeur, beroep Rijlesinstructeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden rijlesinstructeur

Over het arbeidsmarktperspectief van een rijlesinstructeur valt weinig te zeggen, over het algemeen zal dit redelijk gemiddeld zijn. De doorgroeimogelijkheden als rijlesinstructeur zijn redelijk beperkt, je zou wel je eigen rijschool kunnen beginnen of doorleren voor rijexaminator.

Arbeidsmarktperspectief score rijlesinstructeur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep rijlesinstructeur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Rijlesinstructeur, Promotie mogelijkheden Rijlesinstructeur, Carriere Rijlesinstructeur.

Solliciteren op de functie rijlesinstructeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als rijlesinstructeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor rijlesinstructeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als rijlesinstructeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Rijlesinstructeur, CV Rijlesinstructeur, sollicitatie Rijlesinstructeur.

Interviews met rijlesinstructeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen rijlesinstructeur

Vacatures rijlesinstructeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Rijlesinstructeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Rijlesinstructeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als rijlesinstructeur ben je voornamelijk bezig met het geven van rijlessen. Dit kan voor het autorijbewijs zijn maar ook voor het motorrijbewijs of rijden met een aanhanger. Je bent dus door de dag heen bezig met het begeleiden van mensen en hen zo goed mogelijk voorbereiden op hun examen.

Beoordeling Rijlesinstructeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Rijlesinstructeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Rijlesinstructeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

informatie die verstrekt wordt is niet juist!

op de eerste plaats volg je GEEN opleiding bij het CBR.

op de tweede plaats liggen alle competenties toelatingseisen functieomschrijvingen vat in de wet.

tevens ben je niet altijd werkzaam in een profit organisatie.

denk aan rijinstructeurs bij politie, brandweer en defensie.

daarnaast klopt het opleidingsniveau niet!

ook dit ligt vast als zijnde vmbo.

al met al word niet alleen het vak verkeerd beoordeeld maar ook de opleiding en de instructeur.

doe eerst een huiswerk voordat je iets publiceerd.

Door: wil van EStrick

Deze informatie als instructeur is volkomen verkeerd. 

Kijk bij een opleider voor de juiste info

Door: Anton

Reageer op dit beroep