U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Schilder Onderhoud

Schilder Onderhoud worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een schilder Onderhoud? Lees de functieomschrijving.

Aan goed schilderwerk wordt waarde gehecht, niet alleen omdat het de uitstraling van een pand beïnvloed, maar ook omdat het de levensduur en de duurzaamheid ervan flink verhoogt. Hierdoor wordt de functie Onderhoudsschilder als een belangrijke functie gezien.

Een Onderhoudsschilder is iemand die voorziet in het schilderonderhoud van bepaalde objecten. Hierbij kan gedacht worden aan woningen, fabrieken, ziekenhuizen en kantoren. Hierbij wordt er vaak zowel binnenshuis als buitenshuis gewerkt, waarbij bijvoorbeeld deuren, kozijnen, muren en plafonds geschilderd worden. Omdat een Onderhoudsschilder verschillende soorten materialen moet schilderen, zoals hout, staal en beton, moet hij verstand hebben van de soorten verf. Eén van de werkzaamheden van een Onderhoudsschilder is dan ook het vaststellen van de ondergrond en het type verf daarop afstellen. Daarnaast moet een Onderhoudsschilder ook meten, plakken, schuren, afdekken en eventueel verf mengen voordat hij de verf door middel van een kwast, roller of spuitbus op een oppervlak kan aanbrengen.

Mensen vonden ons op: Job Schilder Onderhoud, Baan Schilder Onderhoud, Schilder Onderhoud Worden, Functie-eisen Schilder Onderhoud, Verantwoordelijkheden Schilder Onderhoud, Functieprofiel Schilder Onderhoud, Wat doet een Schilder Onderhoud, Werken als Schilder Onderhoud.

Schilder Onderhoud worden: Opleiding tot schilder Onderhoud

Ervaring is het kernwoord bij een bedrijf die op zoek is naar een Onderhoudsschilder. Vaak is het minimale vereiste twee jaar werkervaring als Onderhoudsschilder, maar vaak worden er Onderhoudsschilders gezocht die al minstens vijf jaar in het vak zitten. Naast dit bijna absolute vereiste, wordt er bij sommige vacatures ook het mbo-diploma ‘Medewerker schilder’ vereist. Dit diploma, dat gekwalificeerd is als een mbo niveau 2 diploma, wordt behaald na de driejarige opleiding succesvol afgerond te hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Schilder Onderhoud, Schilder Onderhoud Worden, Opleidingsniveau Schilder Onderhoud, Scholing Schilder Onderhoud, Studie Schilder Onderhoud, Bijscholing Schilder Onderhoud, Omscholing Schilder Onderhoud.

Organisaties waar een schilder Onderhoud doorgaans werkzaam is

Onderhoudsschilder is een functie wat relatief vaak op zelfstandige-basis gedaan wordt, maar vaker nog is een Onderhoudsschilder in dienst bij een schildersbedrijf. Dit bedrijf, een profit-organisatie, wordt ingehuurd om tegen een bepaald tarief bepaalde schilderwerkzaamheden te verrichten.  Bij dit schildersbedrijf zijn vaak meerdere Onderhoudsschilders in dienst. Deze medewerkers worden dan over de verschillende opdrachten verspreid.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Schilder Onderhoud, Schilder Onderhoud Worden, Opleidingsniveau Schilder Onderhoud, Scholing Schilder Onderhoud, Studie Schilder Onderhoud, Bijscholing Schilder Onderhoud, Omscholing Schilder Onderhoud.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden schilder Onderhoud

Het gemiddelde bruto salaris van een Onderhoudsschilder is tussen de 1600 en 2300 euro per maand. Dit is op basis van een fulltime dienstverband, iets wat in deze functie 40 uur per week bedraagt. Een onderhoudsschilder kan echter ook een parttime dienstverband hebben. Het bruto maandsalaris wordt hier dan uiteraard op aangepast.

Een Onderhoudsschilder valt onder het cao ‘Schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf’. Hierin staan onder andere de secundaire arbeidsvoorwaarden vakantiegeld en vakantiedagen te lezen.

Mensen vonden ons op: Salaris Schilder Onderhoud, Loon Schilder Onderhoud, Wat verdien je als Schilder Onderhoud, Salarisschaal Schilder Onderhoud, Salarisindicatie Schilder Onderhoud, Bonus Schilder Onderhoud, CAO Schilder Onderhoud, Brutoloon Schilder Onderhoud, Nettoloon Schilder Onderhoud, Vakantiedagen Schilder Onderhoud, Pensioen Schilder Onderhoud.

Competenties, skills & vaardigheden schilder onderhoud

 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Schilder Onderhoud, Vaardigheden Schilder Onderhoud, Attitude Schilder Onderhoud, Kwalificaties Schilder Onderhoud, Competentieprofiel Schilder Onderhoud.

Boeken voor het beroep schilder onderhoud

Wil je meer weten over het beroep schilder onderhoud? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je schilder onderhoud bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken schilder onderhoud te komen.

Fantasyvoertuigen Tekenen & Schilderen | Keith Thompson

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789057648403 | 127 pagina's

Leer bijzondere en ongelooflijke fantasyvoertuigen tekenen en schilderen, van futuristische droomauto's tot magische schepen en buitenaardse ruimtevaartuigen. Deze verbluffende mechanische werkplaats van fantastische voertuigontwerpen biedt vele idee'n om...

Mensen vonden ons op: boeken voor Schilder Onderhoud, Schilder Onderhoud ebooks, boek Schilder Onderhoud.

Persoonstypen schilder Onderhoud

De persoonlijkheden die bij een Onderhoudsschilder passen zijn die van de perfectionist en van de succesvolle werker. Een perfectionist is iemand die realistisch is, maar wel zo goed mogelijk zijn werkzaamheden verricht. De werkzaamheden van een Onderhoudsschilder zijn niet alleen belangrijk voor het uiterlijk van een pand, maar ook voor de levensduur ervan. Om dit te bereiken moet een Onderhoudsschilder perfectionistisch te werk gaan. Samenhangend met de perfectionistische eigenschappen van een Onderhoudsschilder is de persoonlijkheid succesvolle werker. Dit is vooral omdat een onderhoudsschilder doelgericht te werk moet gaan om zijn werkzaamheden naar verwachting te verrichten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Schilder Onderhoud, Karakter Schilder Onderhoud.

Netwerk schilder Onderhoud

Een Onderhoudsschilder staat tijdens zijn werkzaamheden in contact met zijn leidinggevende, zijn collega’s en met de opdrachtgever.
De opdrachtgever geeft in het begin van de schilderwerkzaamheden gedetailleerd aan wat de verwachtingen van hem zijn. Tijdens de werkzaamheden kan het gebeuren dat hij het werk beoordeeld en eventueel aanwijzingen geeft.
De leidinggevende is de persoon die leiding geeft aan de Onderhoudsschilder. Soms is dit iemand die ook feitelijk meewerkt aan de schilderwerkzaamheden, maar vaak is het iemand die alleen de organisatorische kant van de werkzaamheden op zich neemt.
De werkzaamheden van een Onderhoudsschilder kunnen door één Onderhoudsschilder worden uitgevoerd, maar vaak, mede doordat het schilderwerk zo vlug mogelijk gedaan moet worden, door meerdere Onderhoudsschilders tegelijk. Doordat de werkzaamheden in dit geval in teamverband verricht moeten worden, heeft een Onderhoudsschilder hier intensief contact met deze mede Onderhoudsschilders.

Mensen vonden ons op: Collega’s Schilder Onderhoud, Medewerkers Schilder Onderhoud.

Is het beroep schilder Onderhoud iets voor jou?

Zou je graag schilder Onderhoud willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als schilder Onderhoud bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Schilder Onderhoud, beroepskeuzetest Schilder Onderhoud, beroep Schilder Onderhoud kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden schilder Onderhoud

Een Onderhoudsschilder heeft een goed arbeidsmarktperspectief, omdat er op veel oppervlakten schilderwerk verricht moet worden. Omdat een Onderhoudsschilder door de schilderwerkzaamheden zorgt voor een langere levensduur van bijvoorbeeld panden, is dit een beroep waar de arbeidsmarkt constant is, ook in tijden van crisis.

Doorgroeimogelijkheden voor een Onderhoudsschilder zijn er weinig. Mogelijk zou een Onderhoudsschilder kunnen promoveren tot een leidinggevende, maar hierin verschillen de werkzaamheden met de werkzaamheden van een Onderhoudsschilder veel, omdat een leidinggevende meer organisatorisch werk verricht en een Onderhoudsschilder meer feitelijk werk. Een Onderhoudsschilder kan zich wel specialiseren, bijvoorbeeld in het aanbrengen van speciaal materiaal, waardoor hij mogelijk een hoger salaris kan vragen.

Arbeidsmarktperspectief score schilder Onderhoud

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep schilder Onderhoud. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Schilder Onderhoud, Promotie mogelijkheden Schilder Onderhoud, Carriere Schilder Onderhoud.

Solliciteren op de functie schilder Onderhoud

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als schilder Onderhoud dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor schilder Onderhoud belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als schilder Onderhoud. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Schilder Onderhoud, CV Schilder Onderhoud, sollicitatie Schilder Onderhoud.

Interviews met schilder Onderhoud

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen schilder Onderhoud

Vacatures schilder onderhoud

Op zoek naar een nieuwe baan als Schilder Onderhoud? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schilder Onderhoud. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Aan goed schilderwerk wordt waarde gehecht, niet alleen omdat het de uitstraling van een pand beïnvloed, maar ook omdat het de levensduur en de duurzaamheid ervan flink verhoogt. Hierdoor wordt de functie Onderhoudsschilder als een belangrijke functie gezien. Een Onderhoudsschilder is iemand die voorziet in het schilderonderhoud van bepaalde objecten.

Beoordeling Schilder Onderhoud

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Schilder Onderhoud' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Schilder Onderhoud

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

De bedragen gaan veruiteen. Het is vraav en aanbod

Door: danny

De prijzen gaan met de jaargetijden mee.Gr.

Door: Eddy

Goed werk afleveren,daar begint het mee.Gr.

Door: Piet

Reageer op dit beroep