Schilder Onderhoud Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Schilder Onderhoud? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep schilder onderhoud. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je schilder onderhoud wordt.

 

Wat is een Schilder Onderhoud?

Aan goed schilderwerk wordt waarde gehecht, niet alleen omdat het de uitstraling van een pand beïnvloed, maar ook omdat het de levensduur en de duurzaamheid ervan flink verhoogt. Hierdoor wordt de functie Onderhoudsschilder als een belangrijke functie gezien.

Een Onderhoudsschilder is iemand die voorziet in het schilderonderhoud van bepaalde objecten. Hierbij kan gedacht worden aan woningen, fabrieken, ziekenhuizen en kantoren. Hierbij wordt er vaak zowel binnenshuis als buitenshuis gewerkt, waarbij bijvoorbeeld deuren, kozijnen, muren en plafonds geschilderd worden. Omdat een Onderhoudsschilder verschillende soorten materialen moet schilderen, zoals hout, staal en beton, moet hij verstand hebben van de soorten verf. Eén van de werkzaamheden van een Onderhoudsschilder is dan ook het vaststellen van de ondergrond en het type verf daarop afstellen. Daarnaast moet een Onderhoudsschilder ook meten, plakken, schuren, afdekken en eventueel verf mengen voordat hij de verf door middel van een kwast, roller of spuitbus op een oppervlak kan aanbrengen.

Wil je werken als Schilder Onderhoud?

Werk je al als Schilder Onderhoud en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Schilder Onderhoud worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Schilder Onderhoud, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Schilder Onderhoud in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Schilder Onderhoud

Wat verdient een Schilder Onderhoud?

Het gemiddelde bruto salaris van een Onderhoudsschilder is tussen de 1600 en 2300 euro per maand. Dit is op basis van een fulltime dienstverband, iets wat in deze functie 40 uur per week bedraagt. Een onderhoudsschilder kan echter ook een parttime dienstverband hebben. Het bruto maandsalaris wordt hier dan uiteraard op aangepast.

Een Onderhoudsschilder valt onder het cao ‘Schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf’. Hierin staan onder andere de secundaire arbeidsvoorwaarden vakantiegeld en vakantiedagen te lezen.

Salarisschaal Schilder Onderhoud

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Schilder Onderhoud

Op zoek naar een nieuwe baan als Schilder Onderhoud? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schilder Onderhoud. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Schilder Onderhoud vacatures

Schilder onderhoud
Uitzendbureau.nl
Een schilder onderhoud voor onze vacature in Dronten. Jij bent een ervaren schilder onderhoud en houd ervan om in de particuliere sector werkzaam te zijn. Dit gaat je goed af, …
Schilder onderhoud
Uitzendbureau.nl
Een schilder onderhoud voor onze vacature in Barneveld. Als ervaren onderhoud specialist ben je verantwoordelijk voor het leveren van allerhande onderhoud werkzaamheden - schilderen, behangen, houtrot repareren, beton renoveren, spuitwerk, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Schilder Onderhoud

Wat is de toekomst van Schilder Onderhoud?

Een Onderhoudsschilder heeft een goed arbeidsmarktperspectief, omdat er op veel oppervlakten schilderwerk verricht moet worden. Omdat een Onderhoudsschilder door de schilderwerkzaamheden zorgt voor een langere levensduur van bijvoorbeeld panden, is dit een beroep waar de arbeidsmarkt constant is, ook in tijden van crisis.

Doorgroeimogelijkheden voor een Onderhoudsschilder zijn er weinig. Mogelijk zou een Onderhoudsschilder kunnen promoveren tot een leidinggevende, maar hierin verschillen de werkzaamheden met de werkzaamheden van een Onderhoudsschilder veel, omdat een leidinggevende meer organisatorisch werk verricht en een Onderhoudsschilder meer feitelijk werk. Een Onderhoudsschilder kan zich wel specialiseren, bijvoorbeeld in het aanbrengen van speciaal materiaal, waardoor hij mogelijk een hoger salaris kan vragen.

Baankans Schilder Onderhoud

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Schilder Onderhoud worden: Opleidingen tot Schilder Onderhoud

Wil je schilder onderhoud worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Schilder Onderhoud? 

Ervaring is het kernwoord bij een bedrijf die op zoek is naar een Onderhoudsschilder. Vaak is het minimale vereiste twee jaar werkervaring als Onderhoudsschilder, maar vaak worden er Onderhoudsschilders gezocht die al minstens vijf jaar in het vak zitten. Naast dit bijna absolute vereiste, wordt er bij sommige vacatures ook het mbo-diploma ‘Medewerker schilder’ vereist. Dit diploma, dat gekwalificeerd is als een mbo niveau 2 diploma, wordt behaald na de driejarige opleiding succesvol afgerond te hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Schilder Onderhoud

Er zijn geen opleidingen Schilder Onderhoud aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Schilder Onderhoud in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw


Netwerk Schilder Onderhoud

Met wie werkt een Schilder Onderhoud samen? 

Een Onderhoudsschilder staat tijdens zijn werkzaamheden in contact met zijn leidinggevende, zijn collega’s en met de opdrachtgever.
De opdrachtgever geeft in het begin van de schilderwerkzaamheden gedetailleerd aan wat de verwachtingen van hem zijn. Tijdens de werkzaamheden kan het gebeuren dat hij het werk beoordeeld en eventueel aanwijzingen geeft.
De leidinggevende is de persoon die leiding geeft aan de Onderhoudsschilder. Soms is dit iemand die ook feitelijk meewerkt aan de schilderwerkzaamheden, maar vaak is het iemand die alleen de organisatorische kant van de werkzaamheden op zich neemt.
De werkzaamheden van een Onderhoudsschilder kunnen door één Onderhoudsschilder worden uitgevoerd, maar vaak, mede doordat het schilderwerk zo vlug mogelijk gedaan moet worden, door meerdere Onderhoudsschilders tegelijk. Doordat de werkzaamheden in dit geval in teamverband verricht moeten worden, heeft een Onderhoudsschilder hier intensief contact met deze mede Onderhoudsschilders.


Schilder Onderhoud


Organisaties waar een Schilder Onderhoud werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Schilder Onderhoud meestal werkt.

Waar werkt een Schilder Onderhoud?

Onderhoudsschilder is een functie wat relatief vaak op zelfstandige-basis gedaan wordt, maar vaker nog is een Onderhoudsschilder in dienst bij een schildersbedrijf. Dit bedrijf, een profit-organisatie, wordt ingehuurd om tegen een bepaald tarief bepaalde schilderwerkzaamheden te verrichten.  Bij dit schildersbedrijf zijn vaak meerdere Onderhoudsschilders in dienst. Deze medewerkers worden dan over de verschillende opdrachten verspreid.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Schilder Onderhoud

Waar kun je het beste werken als Schilder Onderhoud? Hieronder vind je de best door de Schilder Onderhoud beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Schilder Onderhoud.

Competenties, Skills en Vaardigheden Schilder Onderhoud:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Schilder Onderhoud.

Welke competenties heeft een Schilder Onderhoud nodig?

Een Schilder Onderhoud heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Schilder Onderhoud

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Schilder Onderhoud passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Schilder Onderhoud nodig? 

De persoonlijkheden die bij een Onderhoudsschilder passen zijn die van de perfectionist en van de succesvolle werker. Een perfectionist is iemand die realistisch is, maar wel zo goed mogelijk zijn werkzaamheden verricht. De werkzaamheden van een Onderhoudsschilder zijn niet alleen belangrijk voor het uiterlijk van een pand, maar ook voor de levensduur ervan. Om dit te bereiken moet een Onderhoudsschilder perfectionistisch te werk gaan. Samenhangend met de perfectionistische eigenschappen van een Onderhoudsschilder is de persoonlijkheid succesvolle werker. Dit is vooral omdat een onderhoudsschilder doelgericht te werk moet gaan om zijn werkzaamheden naar verwachting te verrichten.

Bekijk de persoonstypen voor Schilder Onderhoud


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Schilder Onderhoud

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Schilder Onderhoud

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Schilder Onderhoud

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Schilder Onderhoud

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Schilder Onderhoud dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Schilder Onderhoud belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Schilder Onderhoud. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Schilder Onderhoud iets voor je?

Zou je graag Schilder Onderhoud willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Schilder Onderhoud bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Schilder Onderhoud

danny

De bedragen gaan veruiteen. Het is vraav en aanbod

Eddy

De prijzen gaan met de jaargetijden mee.Gr.

Piet

Goed werk afleveren,daar begint het mee.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar