Behanger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Behanger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep behanger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je behanger wordt.

 

Wat is een Behanger?

Het beroepsprofiel van de behanger is niet verbazingwekkend moeilijk: de behanger is in staat zelfstandig een ruimte te behangen naar wens van de klant. Een goede behanger is meestal veelzijdig; kan ook schilderen, een vloer leggen, elektriciteit aansluiten en dergelijke. Hoewel de behanger deze taken meestal niet hoeft uit te voeren is het van belang dat hij ten minste inziet hoe ze werken, zodat hij ze met de uitvoering van zijn eigen werk niet in de weg staat.

Klanten vinden het prettig een behanger te hebben die met zo min mogelijk uitleg zo goed mogelijk hun wensen inwilligt. Een goede behanger kan dus zelfstandig inschatten hoe hij in een bepaalde situatie te werk moet gaan om deze wensen te vervullen. Bij veel klussen is het behang en de lijm geregeld, van de behanger wordt vaak wel verwacht dat deze  eigen gereedschap meebrengt.

Wil je werken als Behanger?

Werk je al als Behanger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Behanger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Behanger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Behanger in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Schilder
 • Interieurbouwer
 • Stoffeerder
 • Dakdekker
 • Klusjesman

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Behanger

Wat verdient een Behanger?

Meestal werken behangers op basis van aangenomen werk, oftewel per klus betaald. Zodoende is moeilijk een indicatie van een maandloon te geven, dit kan voor iemand die voltijd werkt uiteenlopen van pakweg 1000 per maand tot ruim in de 2000 per maand.

Salarisschaal Behanger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Behanger

Op zoek naar een nieuwe baan als Behanger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Behanger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Behanger vacatures

Behanger / Schilder
Uitzendbureau.nl
Gezocht: Behanger/Schilder Voor een bedrijf in Beek zijn wij dringend op zoek naar een medewerker/leerling behanger renovlies. Bij tevredenheid kans op een vast contract. Projecten op meerdere locaties. Zowel leerlingen …
schilder/ behanger
Uitzendbureau.nl
voor een opdrachtgever omgeving Nieuwleusen zijn wij op zoek naar een schilder/behanger. het werk is voor lange tijd en bij goed bevallen is er uiteindelijk een kans op een vast …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Behanger

Wat is de toekomst van Behanger?

Het arbeidsmarktperspectief voor behangers is enerzijds goed: er is veel vraag naar behangers. Anderzijds komt het aangeboden werk in het merendeel van de gevallen in de vorm van een eenmalige klus. Qua vaste aanstellingen zal er dus goed gezocht moeten worden. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet of nauwelijks.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Behanger worden: Opleidingen tot Behanger

Wil je behanger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Behanger? 

Voor het beroep van behanger is geen opleiding vereist. Een rijbewijs is doorgaans wel een pré of vereiste, omdat behangers zich vaak zelfstandig van de ene naar de andere plek moeten verplaatsen.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Behanger

Schilder-Behanger
Hoe goed een huis ook gebouwd of gerenoveerd is, met kale muren kom je er niet, toch? Als schilder en behanger heb je een belangrijke taak in de laatste fase …
Meer opleidingen Behanger

Weet je nog niet of je Behanger wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Behanger of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Behanger

Met wie werkt een Behanger samen? 

Het netwerk van een behanger zal voornamelijk bestaan uit klussers. Hierbij moet men denken aan een interieurbouwer, een schilder, een stoffeerder, of simpelweg de “klusjesman”.


 • Schilder
 • Interieurbouwer
 • Stoffeerder
 • Dakdekker
 • Klusjesman
Behanger


Organisaties waar een Behanger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Behanger meestal werkt.

Waar werkt een Behanger?

De behanger werkt doorgaans voor een klusbedrijf of zelfstandig.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Behanger

Waar kun je het beste werken als Behanger? Hieronder vind je de best door de Behanger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Behanger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Behanger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Behanger.

Welke competenties heeft een Behanger nodig?

Een Behanger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Behanger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Behanger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Behanger nodig? 

Op dit beroep is het persoonstype Succesvolle werker van toepassing: voor de behanger is het van groot belang dat deze de klus waarvoor hij of zij is ingehuurd zo snel en efficiënt mogelijk uitvoert en dat deze dus ook over een zogenaamde doelgerichte mentaliteit beschikt.

Bekijk de persoonstypen voor Behanger


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Behanger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Behanger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Behanger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Behanger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Behanger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Behanger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Behanger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Behanger iets voor je?

Zou je graag Behanger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Behanger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Behanger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar