Behanger Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Behanger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Behanger, zoals: "Wat doet een Behanger?", of "Wat verdient een Behanger? of "Hoe word je een Behanger?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Behanger nodig heeft.Wat is een Behanger?

Het beroepsprofiel van de behanger is niet verbazingwekkend moeilijk: de behanger is in staat zelfstandig een ruimte te behangen naar wens van de klant. Een goede behanger is meestal veelzijdig; kan ook schilderen, een vloer leggen, elektriciteit aansluiten en dergelijke. Hoewel de behanger deze taken meestal niet hoeft uit te voeren is het van belang dat hij ten minste inziet hoe ze werken, zodat hij ze met de uitvoering van zijn eigen werk niet in de weg staat.

Klanten vinden het prettig een behanger te hebben die met zo min mogelijk uitleg zo goed mogelijk hun wensen inwilligt. Een goede behanger kan dus zelfstandig inschatten hoe hij in een bepaalde situatie te werk moet gaan om deze wensen te vervullen. Bij veel klussen is het behang en de lijm geregeld, van de behanger wordt vaak wel verwacht dat deze  eigen gereedschap meebrengt.

Past het beroep Behanger bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Behanger

Op zoek naar een nieuwe baan als Behanger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Behanger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Behanger vacatures

Vacature Behanger
Jigler.nl
Je gaat verschillende materialen gebruiken om te behangen, denk aan papier-, textiel-, vinyl-, acryl- of vliesbehang. Ook het voorbereidend werk hoort erbij, verwijderen van het oude behang en de muur …
Vacature Behanger/ Schilder
Luba Uitzendbureau Noordwijk
In deze baan als schilder / behanger ben je het hele jaar door verzekerd van werk én je werkt altijd binnen! Kom jij dit team versterken? Je vertrekt vanuit huis …
Vacature Scanplakker behanger Rotterdam
Meestersgilde
Voor een opdrachtgever uit Rotterdam hebben wij een vacature voor een scanplakkers of behanger. Ben jij al langere tijd op zoek naar een nieuwe uitdaging, wacht dan niet te lang …
Vacature Behanger / Schilder
Luba
Over de functie Je vertrekt vanuit huis meteen naar de klus die je die dag gaat uitvoeren. Afhankelijk van waar jij woont, kan dat in de regio Bollenstreek, Den Haag, …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Behanger

Wat verdient een Behanger?

Meestal werken behangers op basis van aangenomen werk, oftewel per klus betaald. Zodoende is moeilijk een indicatie van een maandloon te geven, dit kan voor iemand die voltijd werkt uiteenlopen van pakweg 1000 per maand tot ruim in de 2000 per maand.

Salarisschaal Behanger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Behanger

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Behanger


Behanger worden: Opleidingen tot Behanger

Wil je Behanger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Behanger.

Hoe word je een Behanger? 

Voor het beroep van behanger is geen opleiding vereist. Een rijbewijs is doorgaans wel een pré of vereiste, omdat behangers zich vaak zelfstandig van de ene naar de andere plek moeten verplaatsen.

Opleidingen Behanger

Schilder-Behanger
Hoe goed een huis ook gebouwd of gerenoveerd is, met kale muren kom je er niet, toch? Als schilder en behanger heb je een belangrijke taak in de laatste fase …
Schilder-BehangerBehanger worden: Omscholen tot Behanger

Als je je wilt omscholen tot Behanger is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Behanger zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Behanger dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Behanger

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Behanger

Als je Behanger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Behanger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Behanger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Behanger?


Competenties en Vaardigheden Behanger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Behanger.

Welke competenties heeft een Behanger nodig?

Een Behanger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen

Steekwoorden: inlevingsvermogen, veranderingen, flexibiliteit 

Omschrijving

Deze mensen blijven doorwerken en presenteren ondanks veranderende omstandigheden. Op het moment van een verandering zijn deze mensen in staat om snel om te schakelen van de oude naar de nieuwe situatie. Daarbij houden deze mensen het overzicht en in crisissituaties weten ze hun taken goed af te ronden.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak een goede discipline en ze zijn stressbestendig. Veranderingen kunnen behoorlijk grote gevolgen hebben en zij weten hier goed mee om te gaan. Daarnaast zijn deze mensen flexibel en kunnen ze zich goed inleven in de situatie. Dat laatste zorgt ervoor dat aanpassen gemakkelijker wordt. Flexibiliteit laten zij zien wanneer zij binnen een verandering zich gemakkelijk aanpassen aan de nieuwe situatie.

Zwakke punten
Teveel aanpassen zorgt ervoor dat je onzeker overkomt. In de zakelijke sfeer kan het voorkomen dat mensen niet meer naar de mening van deze mensen vragen. Het is van belang dat deze personen af en toe van zich laten horen, zo is het duidelijk dat zij ook een mening hebben.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Behanger

 • Vasthoudendheid
 • Ambitie
 • Doelgericht
 • Eigen mening
 • Zelfmanagement
 • Verbanden leggen
 • Bemiddelen
 • Sensitiviteit
 • Analytisch vermogen
 • Inlevingsvermogen
 • Luisteren
 • Positiviteit
 • Kracht
 • Vitaliteit
 • Flexibel gedrag
 • Omgaan met veranderingen
 • Gezamenlijk resultaat
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Behanger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Behanger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Behanger nodig? 

Op dit beroep is het persoonstype Succesvolle werker van toepassing: voor de behanger is het van groot belang dat deze de klus waarvoor hij of zij is ingehuurd zo snel en efficiënt mogelijk uitvoert en dat deze dus ook over een zogenaamde doelgerichte mentaliteit beschikt.

Bekijk de persoonstypen voor Behanger


Eigenschappen Behanger

 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Behanger

Wat zijn de baankansen voor een Behanger?

Het arbeidsmarktperspectief voor behangers is enerzijds goed: er is veel vraag naar behangers. Anderzijds komt het aangeboden werk in het merendeel van de gevallen in de vorm van een eenmalige klus. Qua vaste aanstellingen zal er dus goed gezocht moeten worden. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet of nauwelijks.

De actuele kans op werk voor een Behanger

Het beroep Behanger is onderdeel van de beroepsfamilie Schilders en behangers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Schilders en behangers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

4

Baankans Behanger

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Behanger

Je kunt als Behanger een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Behanger is onderdeel van de beroepsfamilie Schilders en behangers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Behanger


Organisaties waar een Behanger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Behanger meestal werkt.

Waar werkt een Behanger?

De behanger werkt doorgaans voor een klusbedrijf of zelfstandig.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Netwerk Behanger

Met wie werkt een Behanger samen? 

Het netwerk van een behanger zal voornamelijk bestaan uit klussers. Hierbij moet men denken aan een interieurbouwer, een schilder, een stoffeerder, of simpelweg de “klusjesman”.


 • Schilder
 • Interieurbouwer
 • Stoffeerder
 • Dakdekker
 • Klusjesman
Behanger

Interview met een Behanger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Behanger:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Behanger verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Behanger?

De beroepen die verwant zijn aan Behanger zijn:
Schilder
Salaris: €1650 tot €2500
Opleiding: MBO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Dakdekker
Salaris: €1300 tot €1900
Opleiding: MBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Stoffeerder
Salaris: €1300 tot €2000
Opleiding: Geen MBO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Behanger in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Schilder
 • Interieurbouwer
 • Stoffeerder
 • Dakdekker
 • Klusjesman

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4Ga direct naar