Behanger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Behanger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep behanger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je behanger wordt.

 

Wat is een Behanger?

Het beroepsprofiel van de behanger is niet verbazingwekkend moeilijk: de behanger is in staat zelfstandig een ruimte te behangen naar wens van de klant. Een goede behanger is meestal veelzijdig; kan ook schilderen, een vloer leggen, elektriciteit aansluiten en dergelijke. Hoewel de behanger deze taken meestal niet hoeft uit te voeren is het van belang dat hij ten minste inziet hoe ze werken, zodat hij ze met de uitvoering van zijn eigen werk niet in de weg staat.

Klanten vinden het prettig een behanger te hebben die met zo min mogelijk uitleg zo goed mogelijk hun wensen inwilligt. Een goede behanger kan dus zelfstandig inschatten hoe hij in een bepaalde situatie te werk moet gaan om deze wensen te vervullen. Bij veel klussen is het behang en de lijm geregeld, van de behanger wordt vaak wel verwacht dat deze  eigen gereedschap meebrengt.Wil je werken als Behanger?

Werk je al als Behanger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Behanger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Behanger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Behanger in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Schilder
 • Interieurbouwer
 • Stoffeerder
 • Dakdekker
 • Klusjesman

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Behanger

Wat verdient een Behanger?

Meestal werken behangers op basis van aangenomen werk, oftewel per klus betaald. Zodoende is moeilijk een indicatie van een maandloon te geven, dit kan voor iemand die voltijd werkt uiteenlopen van pakweg 1000 per maand tot ruim in de 2000 per maand.

Salarisschaal Behanger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Behanger

Op zoek naar een nieuwe baan als Behanger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Behanger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Behanger vacatures

Vacature Ervaren Schilder
Olympia
Voor onze opdrachtgever in Almelo zijn we op zoek naar een allround gemotiveerde schilder die open staat voor een nieuwe fulltime uitdaging! Heb jij aantoonbaar ervaring als schilder en heb …
Vacature Allround Schilder Onderhoud
Olympia
Jij bent een vakkundig schilder en bent volop gemotiveerd om iedere dag weer vakwerk neer te zetten. Dit maakt jou die persoon die wij zoeken! Binnen deze functie ga jij …
Vacature Allround Schilder Onderhoud
Olympia
Jij bent een vakkundig schilder en bent volop gemotiveerd om iedere dag weer vakwerk neer te zetten. Dit maakt jou die persoon die wij zoeken! Binnen deze functie ga jij …
Vacature (Winter) Schilder
Effect Personeelsdiensten
Je gaat aan de slag bij verschillende projecten, zoals particuliere projecten, onderhoudsprojecten of renovatie projecten in de regio Enschede, Almelo, Deventer en Apeldoorn. Je houdt je voornamelijk bezig met binnen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Behanger

Wat is de toekomst van Behanger?

Het arbeidsmarktperspectief voor behangers is enerzijds goed: er is veel vraag naar behangers. Anderzijds komt het aangeboden werk in het merendeel van de gevallen in de vorm van een eenmalige klus. Qua vaste aanstellingen zal er dus goed gezocht moeten worden. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet of nauwelijks.

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Behanger worden: Opleidingen tot Behanger

Wil je Behanger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Behanger.

Hoe word je een Behanger? 

Voor het beroep van behanger is geen opleiding vereist. Een rijbewijs is doorgaans wel een pré of vereiste, omdat behangers zich vaak zelfstandig van de ene naar de andere plek moeten verplaatsen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Behanger

Er zijn geen opleidingen Behanger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Behanger in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Behanger

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Behanger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Behanger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Behanger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Behanger?

Competenties en Vaardigheden Behanger

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Behanger nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Behanger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Behanger

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Behanger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Behanger. Als Behanger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Behanger:


zie volledige beschrijving persoonstype Behanger

Vakkennis voor een Behanger

Het is voor een Behanger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Behanger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Behanger


Werkervaring Behanger

Het is voor een startend Behanger die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Behanger is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Schilder, Dakdekker, Stoffeerder .

Iets anders leren?

Is Behanger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Behanger

Met wie werkt een Behanger samen? 

Het netwerk van een behanger zal voornamelijk bestaan uit klussers. Hierbij moet men denken aan een interieurbouwer, een schilder, een stoffeerder, of simpelweg de “klusjesman”.


 • Schilder
 • Interieurbouwer
 • Stoffeerder
 • Dakdekker
 • Klusjesman
Behanger


Organisaties waar een Behanger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Behanger meestal werkt.

Waar werkt een Behanger?

De behanger werkt doorgaans voor een klusbedrijf of zelfstandig.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Behanger

Waar kun je het beste werken als Behanger? Hieronder vind je de best door de Behanger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Behanger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Behanger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Behanger.

Welke competenties heeft een Behanger nodig?

Een Behanger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Behanger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Behanger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Behanger nodig? 

Op dit beroep is het persoonstype Succesvolle werker van toepassing: voor de behanger is het van groot belang dat deze de klus waarvoor hij of zij is ingehuurd zo snel en efficiënt mogelijk uitvoert en dat deze dus ook over een zogenaamde doelgerichte mentaliteit beschikt.

Bekijk de persoonstypen voor Behanger


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Behanger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Behanger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Behanger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Behanger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Behanger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Behanger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Behanger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Behanger iets voor je?

Zou je graag Behanger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Behanger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Behanger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar