Schilder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Schilder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep schilder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je schilder wordt.

 

Wat is een Schilder?

De Schilder oefent een vak uit. Professionele schilders hebben vaak een beroepsopleiding gevolgd. Als schilder kan je verschillende kanten op. Je kan ervoor kiezen om onderhoudswerkzaamheden uit te gaan voeren en dus vooral aan gebouwen te werken, maar je kan ook in de industrie aan het werk. Dan werk je in een werkplaats of fabriek.

De Onderhoudsschilder werkt vooral in de buitenlucht aan het onderhoud en de bescherming van een gebouw. Soms hoeft de ondergrond alleen maar geschilderd te worden, maar soms is er iets verrot en moet het vervangen worden. Dit moet de Schilder ook kunnen doen. Pas als alles goed stevig is, worden de beschermende verflagen aangebracht. Deze Schilder werkt vaak bij mensen thuis.

Een Industrieel Schilder werkt in de industrie en blijft dus steeds op dezelfde plek werken. Vaak is het proces bij deze producten ingewikkelder en werkt men met gevaarlijke stoffen en complexe apparatuur. De producten moeten op een goede manier gecoat worden om stevig gelakt de fabriek te verlaten.

Naast onderhoudswerk op locatie kan een Schilder ook buiten aan nieuwbouw werken. Dit werk wordt vaak gedaan door Schilders met weinig ervaring. In wat voor een omgeving de Schilder ook werkt, steeds geldt dat hij het werk zorgvuldig moet voorbereiden, nauwkeurig en veilig moet werken en daarmee een product of gebouw een goede beschermende laag geeft en het er mooi uit laat zien.Wil je werken als Schilder?

Werk je al als Schilder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Schilder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Schilder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Schilder in één oogopslag

Netwerk:

  • Schilders
  • Aannemer
  • Opzichter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1650 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

748


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Schilder

Wat verdient een Schilder?

Het salaris van een beginnend Schilder, nadat die het MBO diploma heeft behaald, zal rond de €1650 per maand liggen. Dit salaris kan oplopen tot €2500 of meer, als men voldoende ervaring en mogelijk een eigen bedrijf heeft. (Huis)schilders die werken als zelfstandige rekenen een uurloon vanaf ca. €30.

 

Overige arbeidsvoorwaarden verschillen en zijn afhankelijk van functie en eventuele risico's.

Salarisschaal Schilder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Schilder

Op zoek naar een nieuwe baan als Schilder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schilder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Schilder vacatures

Vacature Schilder
NS Groep
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Ben …
Vacature Schilder / Zzp schilder
Randstad
Functieomschrijving Wij zoeken schilders voor in de regio van Enschede. Je kan aan de slag via een detacheringsovereenkomst of je mag de opdracht aannemen als zzp'er onder je eigen bedrijfsnaam!
Vacature Schilder / Zzp schilder
Randstad
Functieomschrijving Wij zoeken schilders voor in de regio van Arnhem. Je kan aan de slag via een detacheringsovereenkomst of je mag de opdracht aannemen als zzp'er onder je eigen bedrijfsnaam!
Vacature Voorman Schilder
Covebo
Het voortouw nemen geeft jou energie, en heb jij ruime ervaring in het schildersvak? Dan is dit echt iets voor jou!Je nieuwe baanPer direct zoeken wij een ervaren schilder, die …
Vacature Schilder
Covebo
Ben jij die goede schilder die wij zoeken? Solliciteer dan direct!Je nieuwe baanPer direct zijn wij opzoek zelfstandig en ervaren onderhoudsschilder, die ruime ervaring heeft in het schildersvak. We zoeken …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Schilder

Wat zijn de baankansen voor een Schilder?

De arbeidsmarkt is gunstig voor Schilders. Er zijn dan ook meer dan genoeg functies te vinden, zowel in industrie als onderhoud. Daarnaast kan men ook ervoor kiezen om een eigen bedrijf op te zetten, waardoor men eigen doorgroeimogelijkheden creëert. Als Schilder is het moeilijk om door te groeien naar een ander beroep, dan moet je weer een ander vak leren.

De actuele kans op werk voor een Schilder

Het beroep Schilder is onderdeel van de beroepsfamilie Schilders en behangers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Schilders en behangers is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

748

Baankans Schilder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Schilder worden: Opleidingen tot Schilder

Wil je Schilder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Schilder.

Hoe word je een Schilder? 

Om Schilder te worden volg je een vakopleiding Schilder (MBO), waarbij je veel in de praktijk aan het werk bent. Voor dit praktijkgedeelte, dat bij een bedrijf plaatsvindt, wordt men vaak ook al betaald.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Schilder

Corel Painter cursus
Cursus Corel Painter Corel Painter biedt software met uiterste nauwkeurige schilder en -tekensimulaties. Met verschillende soorten verf en texturen bootst het na hoe bepaalde verf reageert op een canvas. Laat …
Corel Painter cursus
Positieve Psychologie, Masterclass Echt leren van fouten
Uitgebreid Programma met de thema’s De waarde van fouten De psychologie van het leren van fouten: wat maakt het zo moeilijk? Organisatorische belemmeringen in het leren van fouten Good practices: …
Positieve Psychologie, Masterclass Echt leren van fouten
Creatief online schrijven
Training Creatief online schrijven Creatief en online – gaat dat wel samen? Voor de schermlezer heb je je toch te houden aan rigide regels en de strenge wetten van Google? …
Creatief online schrijven
Start je eigen bouwbedrijf
Heb je een opleiding als metselaar, loodgieter, stukadoor, schilder, elektricien of een ander vakgebied in de bouw? En droom je ervan om met je eigen bouwbedrijf de concurrentie aan te …
Start je eigen bouwbedrijf
Start je eigen klussenbedrijf
Mensen krijgen het steeds drukker. Bij veel gezinnen hebben beide ouders een baan, en blijft er daardoor niet veel tijd meer over om samen met het gezin door te brengen. …
Start je eigen klussenbedrijf

Omscholen of doorgroeien tot Schilder

Als je Schilder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Schilder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Schilder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Schilder?

Competenties en Vaardigheden Schilder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Schilder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Schilder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Schilder

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Schilder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Schilder. Als Schilder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Schilder:


zie volledige beschrijving persoonstype Schilder

Vakkennis voor een Schilder

Het is voor een Schilder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Schilder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Schilder


Werkervaring Schilder

Het is voor een startend Schilder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Schilder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Metselaar .

Iets anders leren?

Is Schilder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Schilder

Met wie werkt een Schilder samen? 

De Schilder werkt voornamelijk samen met andere Schilders. Soms wordt een Schilder gevraagd bij een groot project mee te doen en werkt hij dan onder of samen met een aannemer. In de nieuwbouw, een werkplaats of fabriek staat men vaak onder leiding van een opzichter, of iemand in een soortgelijke functie, waar dan verantwoording aan afgelegd moet worden.


  • Schilders
  • Aannemer
  • Opzichter
Schilder


Organisaties waar een Schilder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Schilder meestal werkt.

Waar werkt een Schilder?

De Schilder werkt in de industrie of bij een schilders- of aannemersbedrijf. Ook kan men ervoor kiezen om zelfstandig ondernemer te worden.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Schilder

Waar kun je het beste werken als Schilder? Hieronder vind je de best door de Schilder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Schilder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Schilder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Schilder.

Welke competenties heeft een Schilder nodig?

Een Schilder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Schilder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Schilder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Schilder nodig? 

De Schilder moet een goed resultaat leveren om de klant tevreden te kunnen stellen (Succesvolle werker). Hiertoe moet de Schilder goed opletten op wat hij aan het schilderen is, omdat er vaak nog verborgen problemen kunnen zijn en elke ondergrond weer anders op verf reageert (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Schilder


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Schilder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Schilder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Schilder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Schilder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Schilder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Schilder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Schilder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Schilder iets voor je?

Zou je graag Schilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Schilder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Schilder?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Schilder

Vacature ZZP Schilder
Covebo
Ben jij een ervaren onderhoudsschilder? Neem dan gelijk contact op met mij!Je nieuwe baanPer direct zijn wij opzoek naar een ervaren onderhoudsschilder, die de Nederlandse taal goed beheerst. Daarnaast ben …
Vacature Schilder
Covebo
Laat jij muren en kozijnen weer opnieuw stralen? Solliciteer dan snel als onderhoudsschilder!Je nieuwe baanSchilderwerk van een bedrijfsgebouw en appartementencomplex, tot het volledig schilderen van een particuliere woning. Als schilder …
Vacature ZZP Schilder
Covebo
Ben jij een ervaren onderhoudsschilder? Reageer dan direct, dan nodigen wij jouw uit voor een kop koffie!Je nieuwe baanPer direct zijn we opzoek naar een ervaren en sociale onderhoudsschilder, die …
Vacature Uitvoerder Schilderwerken
Covebo
Ben jij een geboren leider? Dan is dit echt iets voor jou!Je nieuwe baanJe bent als uitvoerder verantwoordelijk voor verschillende projecten, die je samen met je collega’s uitvoert, naar tevredenheid …
Vacature Schilders gezocht
Covebo
Laat jij muren en kozijnen weer opnieuw stralen? Solliciteer dan snel als onderhoudsschilder!Je nieuwe baanSchilderwerk van een bedrijfsgebouw en appartementencomplex, tot het volledig schilderen van een particulieren woning. Als schilder …

Actuele blogposts


reacties op Schilder

Saskia

Zelf ben ik geen schilder, maar wel werkzaam voor http://www.schilder-vinder.nl dus ik begeef me wel onder de schilders. Wat ik voornamelijk merk, is dat veel schilders voornamelijk werken voor vereniging van eigenaren VVE.

schilder

Veel particuliere huizenbezitters denken dat ze het zelf kunnen en ook goedkoper uit zijn.Mijn advies als schilder,spreek goed af met de klant wat hij wil en natuurlijk de kosten Dan is hij uiteindelijk niet veel duurder uit en misschien wel goedkoper uit,als dat hij zelf aan het ,,verven,,gaat. l

Karel

Maar ,hoe overtuigen we de klanten?

Menno

Door vakwerk af te leveren en ook belangrijk correct en beleefd te communiceren met de opdrachtgever.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar