Schilder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Schilder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep schilder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je schilder wordt.

 

Wat is een Schilder?

De Schilder oefent een vak uit. Professionele schilders hebben vaak een beroepsopleiding gevolgd. Als schilder kan je verschillende kanten op. Je kan ervoor kiezen om onderhoudswerkzaamheden uit te gaan voeren en dus vooral aan gebouwen te werken, maar je kan ook in de industrie aan het werk. Dan werk je in een werkplaats of fabriek.

De Onderhoudsschilder werkt vooral in de buitenlucht aan het onderhoud en de bescherming van een gebouw. Soms hoeft de ondergrond alleen maar geschilderd te worden, maar soms is er iets verrot en moet het vervangen worden. Dit moet de Schilder ook kunnen doen. Pas als alles goed stevig is, worden de beschermende verflagen aangebracht. Deze Schilder werkt vaak bij mensen thuis.

Een Industrieel Schilder werkt in de industrie en blijft dus steeds op dezelfde plek werken. Vaak is het proces bij deze producten ingewikkelder en werkt men met gevaarlijke stoffen en complexe apparatuur. De producten moeten op een goede manier gecoat worden om stevig gelakt de fabriek te verlaten.

Naast onderhoudswerk op locatie kan een Schilder ook buiten aan nieuwbouw werken. Dit werk wordt vaak gedaan door Schilders met weinig ervaring. In wat voor een omgeving de Schilder ook werkt, steeds geldt dat hij het werk zorgvuldig moet voorbereiden, nauwkeurig en veilig moet werken en daarmee een product of gebouw een goede beschermende laag geeft en het er mooi uit laat zien.Wil je werken als Schilder?

Werk je al als Schilder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Schilder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Schilder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Schilder in één oogopslag

Netwerk:

  • Schilders
  • Aannemer
  • Opzichter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1650 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

241


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Schilder

Wat verdient een Schilder?

Het salaris van een beginnend Schilder, nadat die het MBO diploma heeft behaald, zal rond de €1650 per maand liggen. Dit salaris kan oplopen tot €2500 of meer, als men voldoende ervaring en mogelijk een eigen bedrijf heeft. (Huis)schilders die werken als zelfstandige rekenen een uurloon vanaf ca. €30.

 

Overige arbeidsvoorwaarden verschillen en zijn afhankelijk van functie en eventuele risico's.

Salarisschaal Schilder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Schilder

Op zoek naar een nieuwe baan als Schilder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schilder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Schilder vacatures

Verzorgende IG Schildershoek
HWW zorg
Soort: WoonZorg Locatie: Jacob Catsstraat 325, 2515 GK Den Haag Aantal uur: 28-32 Salarisschaal: FWG 35 Vacature Verzorgende IG Intramuraal (gemiddeld 28-32 uur per week) Den Haag; Verpleeghuis De Schildershoek …
Wijkziekenverzorgende Schilderswijk
HWW zorg
Soort: Wijkzorg Locatie: Jacob Catsstraat 325 , 2515 GK Den Haag Aantal uur: 20-32 Salarisschaal: FWG 40 Vacature Wijkziekenverzorgende (parttime, 20-32 uur), Den Haag, Schilderswijk Wil jij binnen de Haagse …
Verpleegkundige in de Wijk Schilderswijk
HWW zorg
Soort: Wijkzorg Locatie: Jacob Catsstraat 325, 2515 GK Den Haag Aantal uur: 20-32 Salarisschaal: FWG 45 Vacature Verpleegkundige in de Wijk (Parttime 20-32 uur per week) Den Haag; Schilderswijk Ben …
Verzorgende IG Schildershoek nachtdiensten
HWW zorg
Soort: WoonZorg Locatie: Jacob Catsstraat 325, 2515 GK Den Haag Aantal uur: 28-36 Salarisschaal: FWG 35 Vacature Verzorgende IG Intramuraal voor nachtdiensten (gemiddeld 28-36 uur per week) Den Haag; Verpleeghuis …
Onderhoudsschilder
Luba
Functieomschrijving Je komt te werken in een team met onderhoudsspecialisten, waaronder dus onderhoudsschilders. Als specialist ben jij zelf verantwoordelijk voor de planning en kwaliteit van het afgeleverde werk, want jij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Schilder

Wat is de toekomst van Schilder?

De arbeidsmarkt is gunstig voor Schilders. Er zijn dan ook meer dan genoeg functies te vinden, zowel in industrie als onderhoud. Daarnaast kan men ook ervoor kiezen om een eigen bedrijf op te zetten, waardoor men eigen doorgroeimogelijkheden creëert. Als Schilder is het moeilijk om door te groeien naar een ander beroep, dan moet je weer een ander vak leren.

Huidige aantal vacatures

241


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Schilder worden: Opleidingen tot Schilder

Wil je schilder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Schilder? 

Om Schilder te worden volg je een vakopleiding Schilder (MBO), waarbij je veel in de praktijk aan het werk bent. Voor dit praktijkgedeelte, dat bij een bedrijf plaatsvindt, wordt men vaak ook al betaald.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Schilder

Corel Painter cursus
Cursus Corel Painter Corel Painter biedt software met uiterste nauwkeurige schilder en -tekensimulaties. Met verschillende soorten verf en texturen bootst het na hoe bepaalde verf reageert op een canvas. Laat …
Schilder-Behanger
Hoe goed een huis ook gebouwd of gerenoveerd is, met kale muren kom je er niet, toch? Als schilder en behanger heb je een belangrijke taak in de laatste fase …
Physio For Business - Fit Naar Werk
Verzuim op de werkvloer door lichamelijke klachten, levert Nederland een kostenpost van ruim 1.1 Miljard Euro per jaar. Deze overbelasting treedt vaak op als gevolg van een repetitieve handeling (bijv. …
Start je eigen bouwbedrijf
Heb je een opleiding als metselaar, loodgieter, stukadoor, schilder, elektricien of een ander vakgebied in de bouw? En droom je ervan om met je eigen bouwbedrijf de concurrentie aan te …
Start je eigen klussenbedrijf
Mensen krijgen het steeds drukker. Bij veel gezinnen hebben beide ouders een baan, en blijft er daardoor niet veel tijd meer over om samen met het gezin door te brengen. …
Meer opleidingen Schilder

Weet je nog niet of je Schilder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Schilder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Schilder

Met wie werkt een Schilder samen? 

De Schilder werkt voornamelijk samen met andere Schilders. Soms wordt een Schilder gevraagd bij een groot project mee te doen en werkt hij dan onder of samen met een aannemer. In de nieuwbouw, een werkplaats of fabriek staat men vaak onder leiding van een opzichter, of iemand in een soortgelijke functie, waar dan verantwoording aan afgelegd moet worden.


  • Schilders
  • Aannemer
  • Opzichter
Schilder


Organisaties waar een Schilder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Schilder meestal werkt.

Waar werkt een Schilder?

De Schilder werkt in de industrie of bij een schilders- of aannemersbedrijf. Ook kan men ervoor kiezen om zelfstandig ondernemer te worden.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Schilder

Waar kun je het beste werken als Schilder? Hieronder vind je de best door de Schilder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Schilder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Schilder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Schilder.

Welke competenties heeft een Schilder nodig?

Een Schilder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Schilder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Schilder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Schilder nodig? 

De Schilder moet een goed resultaat leveren om de klant tevreden te kunnen stellen (Succesvolle werker). Hiertoe moet de Schilder goed opletten op wat hij aan het schilderen is, omdat er vaak nog verborgen problemen kunnen zijn en elke ondergrond weer anders op verf reageert (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Schilder


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Schilder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Schilder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Schilder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Schilder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Schilder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Schilder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Schilder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Schilder iets voor je?

Zou je graag Schilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Schilder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Schilder

Saskia

Zelf ben ik geen schilder, maar wel werkzaam voor http://www.schilder-vinder.nl dus ik begeef me wel onder de schilders. Wat ik voornamelijk merk, is dat veel schilders voornamelijk werken voor vereniging van eigenaren VVE.

schilder

Veel particuliere huizenbezitters denken dat ze het zelf kunnen en ook goedkoper uit zijn.Mijn advies als schilder,spreek goed af met de klant wat hij wil en natuurlijk de kosten Dan is hij uiteindelijk niet veel duurder uit en misschien wel goedkoper uit,als dat hij zelf aan het ,,verven,,gaat. l

Karel

Maar ,hoe overtuigen we de klanten?

Menno

Door vakwerk af te leveren en ook belangrijk correct en beleefd te communiceren met de opdrachtgever.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar