U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Thuiskok

Thuiskok worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een thuiskok? Lees de functieomschrijving.

Heb jij een verjaardagsfeest, bruiloft, een behaald examen of een gewoon een gezellig diner en heb je geen zin om zelf te koken? Dan kan de Thuiskok je helpen. De Thuiskok komt bij je thuis of op locatie om speciaal voor jouw gelegenheid te koken. Hiermee kan je het eten volledig aan je eigen wensen aanpassen en heb je je eigen privé kok.

 

Privé kok

Een diner voorbereiden, de boodschappen halen en alles plannen kost heel veel tijd. Deze tijd kan je goed uitbesteden door een Thuiskok in te huren. Doordat de Thuiskok het meeste werk van je overneemt, kan je zelf optimaal geniet van je gasten en de gezelligheid. Je bespreekt samen met de Thuiskok je wensen, de locatie, de gasten die gaan komen en wat voor eten je wilt. De Thuiskok gaat hiermee aan de slag en neemt al je werk uit handen. En aan het eind wordt ook alles in de keuken weer netje voor je opgeruimd. Je hebt er zelf dus helemaal geen werk van en hoeft alleen maar te genieten.

 

Culinair en veelzijdig

De Thuiskok moet hiervoor beschikken over voldoende culinaire kennis om voor diverse gelegenheden te kunnen koken. Van een uitgebreid verjaardagsdiner tot een chique bruiloftsdiner, de Thuiskok moet voor alles een overheerlijke maaltijd op tafel kunnen zetten. Hierbij moet de Thuiskok altijd de wensen van de klant voor ogen houden en hier aan voldoen.

Mensen vonden ons op: Job Thuiskok, Baan Thuiskok, Thuiskok Worden, Functie-eisen Thuiskok, Verantwoordelijkheden Thuiskok, Functieprofiel Thuiskok, Wat doet een Thuiskok, Werken als Thuiskok.

Thuiskok worden: Opleiding tot thuiskok

Om aan de slag te kunnen als Thuiskok is het het beste om een culinaire opleiding te volgen. Je moet weten welke producten je het beste kan gebruiken om de lekkerste gerechten mee te maken. Dit zijn veelal opleidingen op MBO-niveau zoals Kok en Zelfstandig Werkende Kok.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Thuiskok, Thuiskok Worden, Opleidingsniveau Thuiskok, Scholing Thuiskok, Studie Thuiskok, Bijscholing Thuiskok, Omscholing Thuiskok.

Organisaties waar een thuiskok doorgaans werkzaam is

De Thuiskok werkt meestal als zelfstandige of voor een organisatie die meerdere Thuiskoks in dienst heeft. De Thuiskok werkt bijna altijd in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Thuiskok, Thuiskok Worden, Opleidingsniveau Thuiskok, Scholing Thuiskok, Studie Thuiskok, Bijscholing Thuiskok, Omscholing Thuiskok.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden thuiskok

Het salaris van de Thuiskok is afhankelijk van het aantal klussen en de grootte van de klussen die de Thuiskok heeft. Gemiddeld zal de Thuiskok tussen de €1500,- en €2700,- verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris Thuiskok, Loon Thuiskok, Wat verdien je als Thuiskok, Salarisschaal Thuiskok, Salarisindicatie Thuiskok, Bonus Thuiskok, CAO Thuiskok, Brutoloon Thuiskok, Nettoloon Thuiskok, Vakantiedagen Thuiskok, Pensioen Thuiskok.

Competenties, skills & vaardigheden thuiskok

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Discipline
 • Creativiteit
 • Sociabiliteit
 • Zelfsturing
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Thuiskok, Vaardigheden Thuiskok, Attitude Thuiskok, Kwalificaties Thuiskok, Competentieprofiel Thuiskok.

Boeken voor het beroep thuiskok

Wil je meer weten over het beroep thuiskok? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je thuiskok bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken thuiskok te komen.

Nieuwe klassiekers | Donna Hay

De ultieme collectie klassieke gerechten voor de moderne thuiskok - Nederlandstalig | Hardcover | 2014 | 9789000335268 | 448

De beroemdste kookboekenauteur van Australië komt met haar kookbijbel. In dit boek vind je meer dan 300 klassieke recepten, geschikt voor elke moderne kok. Het is het ultieme kookboek, alles wat je ooit zou willen koken staat erin vermeld. Donna Hay, nieu...

Het lekkerste van Guus en Dick | Guus Meeuwis

2 sterren in de keuken, hun versies van de lekkerste gerechten, 1 van thuiskok Guus voor elke dag & 1 van chef Dick om indruk te maken - Nederlandstalig | Paperback | 9789021566955 | 176

Het lekkerste van Guus en Dick slaan popster Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweerd de handen ineen. Ze werkten al samen voor het succesvolle pop-uprestaurant Gustaaf, en delen in dit nieuwe kookboek hun favoriete recepten met jou. Het lekkerste van...

Matt Preston's 100 beste recepten | Matt Preston

heerlijk simpele recepten voor elke thuiskok - Nederlandstalig | Paperback | 2013 | 9789021554204 | 256

Matt Preston's 100 beste recepten - Matt Preston In Matt Preston's 100 beste recepten geeft het Masterchef Australië-jurylid de recepten prijs die hij thuis voor zijn eigen gezin bereidt. Van de ultieme bolognesesaus tot de romigste pompoensoep, dit kookb...

Mensen vonden ons op: boeken voor Thuiskok, Thuiskok ebooks, boek Thuiskok.

Persoonstypen thuiskok

De Thuiskok moet energiek en optimistisch te werk gaan (Levensgenieter). De Thuiskok moet hard kunnen werken en openstaan voor de wensen en behoeften van anderen (Gever). De Thuiskok moet op tafel kunnen zetten wat de klant voor ogen heeft. De Thuiskok moet passie hebben voor koken en beschikken over voldoende culinaire kennis en vaardigheden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Thuiskok, Karakter Thuiskok.

Netwerk thuiskok

De Thuiskok werkt vaak zelfstandig. Soms heeft de Thuiskok hulp van een hulpkok of werkt samen met een andere kok.

Mensen vonden ons op: Collega’s Thuiskok, Medewerkers Thuiskok.

Is het beroep thuiskok iets voor jou?

Zou je graag thuiskok willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als thuiskok bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Thuiskok, beroepskeuzetest Thuiskok, beroep Thuiskok kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden thuiskok

Er is een gemiddelde vraag naar Thuiskoks. Door een goede klantenkring op te bouwen en naamsbekendheid op te doen kan de Thuiskok verdere groeien en voor grotere gelegenheden gaan koken.

Arbeidsmarktperspectief score thuiskok

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep thuiskok. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Thuiskok, Promotie mogelijkheden Thuiskok, Carriere Thuiskok.

Solliciteren op de functie thuiskok

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als thuiskok dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor thuiskok belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als thuiskok. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Thuiskok, CV Thuiskok, sollicitatie Thuiskok.

Interviews met thuiskok

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen thuiskok

Vacatures thuiskok

Op zoek naar een nieuwe baan als Thuiskok? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Thuiskok. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Heb jij een verjaardagsfeest, bruiloft, een behaald examen of een gewoon een gezellig diner en heb je geen zin om zelf te koken? Dan kan de Thuiskok je helpen. De Thuiskok komt bij je thuis of op locatie om speciaal voor jouw gelegenheid te koken. Hiermee kan je het eten volledig aan je eigen wensen aanpassen en heb je je eigen privé kok.

Beoordeling Thuiskok

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Thuiskok' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Thuiskok

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep