Zelfstandig Werkend Kok Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Zelfstandig Werkend Kok? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep zelfstandig werkend kok. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je zelfstandig werkend kok wordt.

 

Wat is een Zelfstandig Werkend Kok?

Een Zelfstandig Werkend Kok is werkzaam in de keuken van een restaurant, hotel, eetcafé of cateringbedrijf. Zijn hoofdtaak is het bereiden van gerechten voor de gasten. Regelmatig werkt een Zelfstandig Werkend Kok alleen, onder direct toezicht van een leidinggevende. Het is dan ook belangrijk dat hij alle gerechten op de kaart zelfstandig kan bereiden. Hij is daarbij uiteraard zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit.

Toch komt het ook regelmatig voor dat een Zelfsandig Werkend Kok wordt bijgestaan door collega’s of hulpkrachten. Tijdens het diner wordt de uitvoering van de taken aangepast op de drukte. Hierbij is het erg belangrijk dat gasten op tijd de bestelde gerechten krijgen. De wensen van de gasten dienen te allen tijde in het oog gehouden te worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat wanneer er veel op- en aanmerkingen van gasten op een gerecht komen, het recept hierop aangepast wordt. Ook wordt bij het bereiden van de gerechten veel aandacht besteed aan de hygiëne in de keuken.

Overdag voert een Zelfstandig Werkzaam Kok voorbereidende werkzaamheden uit, zoals het wassen en snijden van ingrediënten. De ingrediënten worden daarbij nauwkeurig beoordeeld op versheid, kwaliteit en houdbaarheid. Verder plant een Zelfstandig Werkend Kok de dagelijke werkzaamheden, vult de voorraad aan en bestelt ingrediënten bij leveranciers. Hij onderscheidt zich van een ‘gewone’ kok omdat hij meedenkt over het aanpassen en verbeteren van de menukaart en recepten aanlevert.Wil je werken als Zelfstandig Werkend Kok?

Werk je al als Zelfstandig Werkend Kok en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Zelfstandig Werkend Kok worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Zelfstandig Werkend Kok, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Zelfstandig Werkend Kok in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Bedrijfsleider
  • Keukenhulp
  • Medewerker Bediening

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

73


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Zelfstandig Werkend Kok

Wat verdient een Zelfstandig Werkend Kok?

Vaak is het salaris van een Zelfstandig Werkend Kok afhankelijk van zijn werkervaring. Hoe meer ervaring, hoe hoger het salaris zal uitvallen. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het bedrijf waar men werkzaam is.

Tevens biedt de horeca CAO 8% vakantiegeld over het bruto jaarsalaris en hebben fulltime medewerkers recht op 25 vakantiedagen per jaar.

Salarisschaal Zelfstandig Werkend Kok

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Zelfstandig Werkend Kok

Op zoek naar een nieuwe baan als Zelfstandig Werkend Kok? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Zelfstandig Werkend Kok. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Zelfstandig Werkend Kok vacatures

Vacature (Junior) Railkoker Engineer Electrical - Den Haag
FRAME recruitment, Den Haag
Engineer - 40 uur | HBO | 0 tot 5 jaar werkervaring | Elektrotechniek | Industrie In de functie van (Junior) Railkoker Engineer Electrical ben jij bezig met het ontwerp, …
Vacature Zelfstandig werkende kok
ZWAARD
Voor onze speciaal slagerij in DE LIER zijn we op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze "ZELFSTANDIG WERKENDE KOK". Het gaat hier om een uitvoerende functie in de productiekeuken van …
Vacature Zelfstandig werkende kok
ZWAARD
Voor onze speciaal slagerij in DE LIER zijn we op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze "ZELFSTANDIG WERKENDE KOK". Het gaat hier om een uitvoerende functie in de productiekeuken van …
Vacature Zelfstandig werkend kok
Strandhotel Vigilante
Wij zoeken jou!Heb jij altijd al aan het strand willen werken binnen een enthousiast team? Dan ben jij degene die wij zoeken!Wij zijn op zoek naar doorzetters en aanpakkers met …
Vacature Zelfstandig Werkend Kok
In 't Maasland" Bureau voor Werving en Selectie
Heb jij keukenskills en passie voor koken en wil je graag stappen maken om deze skills te verbeteren? Ben je dus goed in koken, braaien of juist bakken en wil …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Zelfstandig Werkend Kok

Wat is de toekomst van Zelfstandig Werkend Kok?

Als Zelfstandig Werkend Kok heb je genoeg doorgroeimogelijkheden. Het meest voor de hand ligt het doorgroeien naar chefkok. Als chefkok zijn leidinggevende capaciteiten belangrijk, omdat er een heel team van keukenpersoneel onder de leiding van een chefkok werkt. Tevens is het mogelijk om door te groeien tot bedrijfsleider van een horeca-onderneming of om uiteindelijk zelf ondernemer te worden en een eigen horecabedrijf op te zetten.

De arbeidsmarkt voor Koks is over het algemeen goed. De vacaturegraad in de horeca is hoger dan in andere bedrijfstakken. De werkgelegenheid in de horeca neemt, echter ten opzichte van de werkgelegenheid in vorige jaren in deze sector, geleidelijk af.

Baankans Zelfstandig Werkend Kok

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

73


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Zelfstandig Werkend Kok worden: Opleidingen tot Zelfstandig Werkend Kok

Wil je Zelfstandig Werkend Kok worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Zelfstandig Werkend Kok.

Hoe word je een Zelfstandig Werkend Kok? 

Er zijn verschillende opleidingen die opleiden tot Kok. Dit zijn voornamelijk MBO opleidingen.

- Kok (MBO niveau-2)

- Zelfstandig Werkend Kok (MBO niveau-3)

- Gespecialiseerd Kok / Leidinggevende Keuken (MBO niveau 4)

De opleiding 'Zelfstandig werkend kok' op MBO niveau 3 leidt specifiek op tot Zelfstandig Werkend Kok. Deze opleiding duurt twee jaar.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Zelfstandig Werkend Kok

HACCP cursus [UPDATE: 1 januari 2021]
Op ToetsjeKennis.nl vind je de beste HACCP cursus die je volledig online kunt volgen. Nadat je de volledige cursus hebt doorlopen, en je het examen met succes hebt behaald ontvang …
HACCP cursus [UPDATE: 1 januari 2021]

Omscholen of doorgroeien tot Zelfstandig Werkend Kok

Als je Zelfstandig Werkend Kok wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Zelfstandig Werkend Kok zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Zelfstandig Werkend Kok

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Zelfstandig Werkend Kok?

Competenties en Vaardigheden Zelfstandig Werkend Kok

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Zelfstandig Werkend Kok nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Zelfstandig Werkend Kok nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Zelfstandig Werkend Kok

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Zelfstandig Werkend Kok

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Zelfstandig Werkend Kok. Als Zelfstandig Werkend Kok wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Zelfstandig Werkend Kok:


zie volledige beschrijving persoonstype Zelfstandig Werkend Kok

Vakkennis voor een Zelfstandig Werkend Kok

Het is voor een Zelfstandig Werkend Kok ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Zelfstandig Werkend Kok zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Zelfstandig Werkend Kok

HACCP cursus [UPDATE: 1 januari 2021]
Op ToetsjeKennis.nl vind je de beste HACCP cursus die je volledig online kunt volgen. Nadat je de volledige cursus hebt doorlopen, en je het examen met succes hebt behaald ontvang …
HACCP cursus [UPDATE: 1 januari 2021]

Werkervaring Zelfstandig Werkend Kok

Het is voor een startend Zelfstandig Werkend Kok die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Zelfstandig Werkend Kok is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Zelfstandig Werkend Kok het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Zelfstandig Werkend Kok

Met wie werkt een Zelfstandig Werkend Kok samen? 

Vaak werkt een Zelfstandig Werkend Kok samen met ander keukenpersoneel, zoals een keukenhulp of overige koks. Hiermee wordt nauw samen gewerkt. Als team zorgen ze dat de gasten op tijd de bestelde gerechten ontvangen en dat deze van goede kwaliteit zijn.
De Zelfstandig werkend kok staat onder direct toezicht van een leidinggevende, zoals een bedrijfsleider of eigenaar.
Ten slotte werkt een Zelfstandig Werkend Kok ook samen met de bedieningsmedewerkers van een restaurant, die de door de Kok bereide gerechten naar de gasten brengen. Het is belangrijk dat de communicatie tussen de keuken en het bedieningspersoneel soepel verloopt om de gasten optimaal van dienst te kunnen zijn. Zo geeft bijvoorbeeld de bediening aan wanneer de gast van het nagerecht is uitgegeten en de Kok kan beginnen aan een hoofdgerecht.
 


  • Bedrijfsleider
  • Keukenhulp
  • Medewerker Bediening
Zelfstandig Werkend Kok


Organisaties waar een Zelfstandig Werkend Kok werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Zelfstandig Werkend Kok meestal werkt.

Waar werkt een Zelfstandig Werkend Kok?

EenZelfstandig Werkend Kok werkt over het algemeen in een profit organisatie. Dit kan variëren van hotel, restaurant, bistro of cateringbedrijf. Ook kan hij zijn in een instelling, zoals een verzorgingstehuis. Dit is uiteraard een geheel ander bedrijf dan een restaurant en niet gericht op het maken van winst. Het overgrote deel van de Koks is echter werkzaam in hotel of restaurant.


Best beoordeelde werkgevers Zelfstandig Werkend Kok

Waar kun je het beste werken als Zelfstandig Werkend Kok? Hieronder vind je de best door de Zelfstandig Werkend Kok beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Zelfstandig Werkend Kok.

Competenties, Skills en Vaardigheden Zelfstandig Werkend Kok:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Zelfstandig Werkend Kok.

Welke competenties heeft een Zelfstandig Werkend Kok nodig?

Een Zelfstandig Werkend Kok heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Zelfstandig Werkend Kok

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Zelfstandig Werkend Kok passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Zelfstandig Werkend Kok nodig? 

Als Zelfstandig Werkend Kok is het erg belangrijk om gedreven te zijn. In dit beroep ben je grotendeels verantwoordelijk voor je eigen successen. De Zelfstandig Werkend Kok wil succesvol zijn en werkt hard om zijn doel te realiseren. Hij is een echte doener die recht op zijn doel af gaat. Bij werken in de keuken is dit belangrijk, omdat er snel en doelgericht gewerkt moet worden (Succesvolle werker).

Toch is het bij dit doelgericht werken erg belangrijk dat de kwaliteit niet uit het oog wordt verloren. Het blijft belangrijk om de gasten in een restaurant een kwalitatief goed gerecht voor te zetten (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Zelfstandig Werkend Kok


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Zelfstandig Werkend Kok

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Zelfstandig Werkend Kok

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Zelfstandig Werkend Kok

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Zelfstandig Werkend Kok

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Zelfstandig Werkend Kok dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Zelfstandig Werkend Kok belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Zelfstandig Werkend Kok. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Zelfstandig Werkend Kok iets voor je?

Zou je graag Zelfstandig Werkend Kok willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Zelfstandig Werkend Kok bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Zelfstandig Werkend Kok?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Zelfstandig Werkend Kok

Vacature Zelfstandig werkend kok
Tempo-Team
Fulltime schitteren in de keuken. Dat is wat jij als zelfstandig werkend kok gaat doen bij Cèpes, het restaurant van Hotel de Sterrenberg in Otterlo.Wat bieden wij jou Een …
Vacature Zelfstandig werkend kok - The Bulldog Harbour (Coenhavenweg, Amsterdam)
Leidseplein Beheer BV
The Bulldog Harbour zoekt een zelfstandig werkend kok! Als zelfstandig werkend kok is de keuken jouw domein en hier bereid je de lekkerste gerechten. Over The BulldogWie Amsterdam …
Vacature Assistent productieleider spuiterij of ex-chefkok
Lens BV
Wie ben jij?Wij zoeken een chefkok voor metaalafwerking. Iemand die begrijpt dat een goede mise-an-place (voorbereiding), timing en samenwerking cruciaal zijn voor een goed eindresultaat. Iemand die kritisch …
Vacature Koken in de zorg bij Driestroom Diepvoorde (10 uur)
Albron Bv
Als Kookdame / Kookheer bereid je de warme maaltijd voor bewoners van kleinschalige zorginstellingen. Je bent een vertrouwd gezicht die op locatie Driestroom Diepvoorde in Wijchen voor ongeveer 15 tot …
Vacature Koken in de zorg in de regio Harlingen (12 uur)
Albron Bv
Als regio Kookdame / Kookheer bereid je de warme maaltijd voor bewoners van kleinschalige zorginstellingen. Je bent een vertrouwd gezicht die op locaties��in de buurt van Harlingen voor de bewoners …

Actuele blogposts


reacties op Zelfstandig Werkend Kok

Peter

Waardeloos beroep!!! Vind je koken leuk? Doe dat dan lekker thuis voor je vriend/vriendin of familie.  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar