Zelfstandig Werkend Kok Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Zelfstandig Werkend Kok? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep zelfstandig werkend kok. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je zelfstandig werkend kok wordt.

 

Wat is een Zelfstandig Werkend Kok?

Een Zelfstandig Werkend Kok is werkzaam in de keuken van een restaurant, hotel, eetcafé of cateringbedrijf. Zijn hoofdtaak is het bereiden van gerechten voor de gasten. Regelmatig werkt een Zelfstandig Werkend Kok alleen, onder direct toezicht van een leidinggevende. Het is dan ook belangrijk dat hij alle gerechten op de kaart zelfstandig kan bereiden. Hij is daarbij uiteraard zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit.

Toch komt het ook regelmatig voor dat een Zelfsandig Werkend Kok wordt bijgestaan door collega’s of hulpkrachten. Tijdens het diner wordt de uitvoering van de taken aangepast op de drukte. Hierbij is het erg belangrijk dat gasten op tijd de bestelde gerechten krijgen. De wensen van de gasten dienen te allen tijde in het oog gehouden te worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat wanneer er veel op- en aanmerkingen van gasten op een gerecht komen, het recept hierop aangepast wordt. Ook wordt bij het bereiden van de gerechten veel aandacht besteed aan de hygiëne in de keuken.

Overdag voert een Zelfstandig Werkzaam Kok voorbereidende werkzaamheden uit, zoals het wassen en snijden van ingrediënten. De ingrediënten worden daarbij nauwkeurig beoordeeld op versheid, kwaliteit en houdbaarheid. Verder plant een Zelfstandig Werkend Kok de dagelijke werkzaamheden, vult de voorraad aan en bestelt ingrediënten bij leveranciers. Hij onderscheidt zich van een ‘gewone’ kok omdat hij meedenkt over het aanpassen en verbeteren van de menukaart en recepten aanlevert.Wil je werken als Zelfstandig Werkend Kok?

Werk je al als Zelfstandig Werkend Kok en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Zelfstandig Werkend Kok worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Zelfstandig Werkend Kok, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Zelfstandig Werkend Kok in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Bedrijfsleider
  • Keukenhulp
  • Medewerker Bediening

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

148


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Zelfstandig Werkend Kok

Wat verdient een Zelfstandig Werkend Kok?

Vaak is het salaris van een Zelfstandig Werkend Kok afhankelijk van zijn werkervaring. Hoe meer ervaring, hoe hoger het salaris zal uitvallen. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het bedrijf waar men werkzaam is.

Tevens biedt de horeca CAO 8% vakantiegeld over het bruto jaarsalaris en hebben fulltime medewerkers recht op 25 vakantiedagen per jaar.

Salarisschaal Zelfstandig Werkend Kok

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Zelfstandig Werkend Kok

Op zoek naar een nieuwe baan als Zelfstandig Werkend Kok? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Zelfstandig Werkend Kok. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Zelfstandig Werkend Kok vacatures

Zelfstandig werkend kok
BR Flex Uitzendbureau
Beschrijving Wil jij ervoor zorgen dat jouw gasten met een tevreden gevoel weer naar huis gaan? Voor onze opdrachtgever, een hotelketen, zoeken wij een zelfstandig werkend kok. Wat ga je …
Zelfstandig Werkend Kok
Bierfabriek Delft
Bierfabriek Delft zoekt een Zelfstandig Werkend Kok te Delft VMBO / MAVO geplaatst op 09-03-2020 ZELFSTANDIG WERKEND KOK - BIERFABRIEK DELFT Word jij onze grillmaster? Bierfabriek een unieke combinatie van …
Kok
De Lachende Vis
De Lachende Vis zoekt een Kok te 's-Hertogenbosch MBO geplaatst op 07-03-2020 Kok Onze filosofie: We heten ‘Gasterij De Lachende Vis’ en niet ‘Restaurant De Culinaire Kreeft’. Daarom eet u …
Zelfstandig Werkend Kok
Van der Valk Hotel Breukelen
Van der Valk Hotel Breukelen zoekt een Zelfstandig Werkend Kok te Breukelen MBO geplaatst op 09-03-2020 Ter versterking van onze keukenbrigade zijn wij opzoek naar een zelfstandig werkend kok Met …
Zelfstandig Werkend Kok
The Dirty Chicken Club
The Dirty Chicken Club zoekt een Zelfstandig Werkend Kok te Amsterdam VMBO / MAVO geplaatst op 08-03-2020 The Dirty Chicken Club Amsterdam is Beer Can Chicken, Rotisserie, Steaks, Hamburgers, Cocktails, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Zelfstandig Werkend Kok

Wat is de toekomst van Zelfstandig Werkend Kok?

Als Zelfstandig Werkend Kok heb je genoeg doorgroeimogelijkheden. Het meest voor de hand ligt het doorgroeien naar chefkok. Als chefkok zijn leidinggevende capaciteiten belangrijk, omdat er een heel team van keukenpersoneel onder de leiding van een chefkok werkt. Tevens is het mogelijk om door te groeien tot bedrijfsleider van een horeca-onderneming of om uiteindelijk zelf ondernemer te worden en een eigen horecabedrijf op te zetten.

De arbeidsmarkt voor Koks is over het algemeen goed. De vacaturegraad in de horeca is hoger dan in andere bedrijfstakken. De werkgelegenheid in de horeca neemt, echter ten opzichte van de werkgelegenheid in vorige jaren in deze sector, geleidelijk af.

Baankans Zelfstandig Werkend Kok

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

148


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Zelfstandig Werkend Kok worden: Opleidingen tot Zelfstandig Werkend Kok

Wil je zelfstandig werkend kok worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Zelfstandig Werkend Kok? 

Er zijn verschillende opleidingen die opleiden tot Kok. Dit zijn voornamelijk MBO opleidingen.

- Kok (MBO niveau-2)

- Zelfstandig Werkend Kok (MBO niveau-3)

- Gespecialiseerd Kok / Leidinggevende Keuken (MBO niveau 4)

De opleiding 'Zelfstandig werkend kok' op MBO niveau 3 leidt specifiek op tot Zelfstandig Werkend Kok. Deze opleiding duurt twee jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Zelfstandig Werkend Kok

Er zijn geen opleidingen Zelfstandig Werkend Kok aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Zelfstandig Werkend Kok in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca


Netwerk Zelfstandig Werkend Kok

Met wie werkt een Zelfstandig Werkend Kok samen? 

Vaak werkt een Zelfstandig Werkend Kok samen met ander keukenpersoneel, zoals een keukenhulp of overige koks. Hiermee wordt nauw samen gewerkt. Als team zorgen ze dat de gasten op tijd de bestelde gerechten ontvangen en dat deze van goede kwaliteit zijn.
De Zelfstandig werkend kok staat onder direct toezicht van een leidinggevende, zoals een bedrijfsleider of eigenaar.
Ten slotte werkt een Zelfstandig Werkend Kok ook samen met de bedieningsmedewerkers van een restaurant, die de door de Kok bereide gerechten naar de gasten brengen. Het is belangrijk dat de communicatie tussen de keuken en het bedieningspersoneel soepel verloopt om de gasten optimaal van dienst te kunnen zijn. Zo geeft bijvoorbeeld de bediening aan wanneer de gast van het nagerecht is uitgegeten en de Kok kan beginnen aan een hoofdgerecht.
 


  • Bedrijfsleider
  • Keukenhulp
  • Medewerker Bediening
Zelfstandig Werkend Kok


Organisaties waar een Zelfstandig Werkend Kok werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Zelfstandig Werkend Kok meestal werkt.

Waar werkt een Zelfstandig Werkend Kok?

EenZelfstandig Werkend Kok werkt over het algemeen in een profit organisatie. Dit kan variëren van hotel, restaurant, bistro of cateringbedrijf. Ook kan hij zijn in een instelling, zoals een verzorgingstehuis. Dit is uiteraard een geheel ander bedrijf dan een restaurant en niet gericht op het maken van winst. Het overgrote deel van de Koks is echter werkzaam in hotel of restaurant.


Best beoordeelde werkgevers Zelfstandig Werkend Kok

Waar kun je het beste werken als Zelfstandig Werkend Kok? Hieronder vind je de best door de Zelfstandig Werkend Kok beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Zelfstandig Werkend Kok.

Competenties, Skills en Vaardigheden Zelfstandig Werkend Kok:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Zelfstandig Werkend Kok.

Welke competenties heeft een Zelfstandig Werkend Kok nodig?

Een Zelfstandig Werkend Kok heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Zelfstandig Werkend Kok

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Zelfstandig Werkend Kok passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Zelfstandig Werkend Kok nodig? 

Als Zelfstandig Werkend Kok is het erg belangrijk om gedreven te zijn. In dit beroep ben je grotendeels verantwoordelijk voor je eigen successen. De Zelfstandig Werkend Kok wil succesvol zijn en werkt hard om zijn doel te realiseren. Hij is een echte doener die recht op zijn doel af gaat. Bij werken in de keuken is dit belangrijk, omdat er snel en doelgericht gewerkt moet worden (Succesvolle werker).

Toch is het bij dit doelgericht werken erg belangrijk dat de kwaliteit niet uit het oog wordt verloren. Het blijft belangrijk om de gasten in een restaurant een kwalitatief goed gerecht voor te zetten (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Zelfstandig Werkend Kok


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Zelfstandig Werkend Kok

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Zelfstandig Werkend Kok

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Zelfstandig Werkend Kok

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Zelfstandig Werkend Kok

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Zelfstandig Werkend Kok dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Zelfstandig Werkend Kok belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Zelfstandig Werkend Kok. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Zelfstandig Werkend Kok iets voor je?

Zou je graag Zelfstandig Werkend Kok willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Zelfstandig Werkend Kok bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Zelfstandig Werkend Kok

Peter

Waardeloos beroep!!! Vind je koken leuk? Doe dat dan lekker thuis voor je vriend/vriendin of familie.  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar