U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Winkelbediende

Winkelbediende worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een winkelbediende? Lees de functieomschrijving.

De Winkelbediende is werkzaam in een winkel waar bepaalde producten verkocht worden. De Winkelbediende kan in allerlei soorten winkels werken, denk bijvoorbeeld aan een kledingwinkel, een drogisterij of een notenwinkel.

De Winkelbediende is er samen met zijn of haar collega’s voor de klanten. De klant wil bepaalde producten in de winkel kopen. De Winkelbediende kan de klant adviseren bij de aankoop, vragen van de klant beantwoorden en de klant kan bij de Winkelbediende de producten afrekenen. Ook is de Winkelbediende er verantwoordelijk voor dat de winkel er op zijn best uitziet. De producten moeten netjes in de schappen staan, prijzen moeten erbij vermeld staan en de winkel moet schoon en netjes zijn. Ook moet de Winkelbediende ervoor zorgen dat er altijd voldoende producten zijn en soms bestellingen doen.

Het werk van de Winkelbediende is daarmee veelzijdig. De Winkelbediende is er vooral voor de klant en moet zorgen dat de wensen van de klant vervuld worden. De Winkelbediende moet goed in kunnen schatten wat deze wensen zijn om hier zo goed mogelijk aan te kunnen voldoen.

Mensen vonden ons op: Job Winkelbediende, Baan Winkelbediende, Winkelbediende Worden, Functie-eisen Winkelbediende, Verantwoordelijkheden Winkelbediende, Functieprofiel Winkelbediende, Wat doet een Winkelbediende, Werken als Winkelbediende.

Winkelbediende worden: Opleiding tot winkelbediende

De Winkelbediende heeft vaak geen specifieke opleiding nodig en wordt vaak (kort) intern opgeleid. Toch zijn er op diverse niveaus wel opleidingen, bijvoorbeeld de opleiding Winkelbediende. In deze opleiding leer je alles waar een Winkelbediende in de dagelijkse werkzaamheden mee te maken kan krijgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Winkelbediende, Winkelbediende Worden, Opleidingsniveau Winkelbediende, Scholing Winkelbediende, Studie Winkelbediende, Bijscholing Winkelbediende, Omscholing Winkelbediende.

Organisaties waar een winkelbediende doorgaans werkzaam is

De Winkelbediende is werkzaam in een winkel waar klanten producten tegen betaling kunnen kopen. De Winkelbediende is hiermee altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Winkelbediende, Winkelbediende Worden, Opleidingsniveau Winkelbediende, Scholing Winkelbediende, Studie Winkelbediende, Bijscholing Winkelbediende, Omscholing Winkelbediende.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden winkelbediende

De Winkelbediende kan fulltime werken, maar veel Winkelbediendes werken parttime en zien dit als bijbaan naast bijvoorbeeld hun studie. Het salaris van de Winkelbediende is hierdoor lastig aan te geven omdat dit nogal varieert.

Mensen vonden ons op: Salaris Winkelbediende, Loon Winkelbediende, Wat verdien je als Winkelbediende, Salarisschaal Winkelbediende, Salarisindicatie Winkelbediende, Bonus Winkelbediende, CAO Winkelbediende, Brutoloon Winkelbediende, Nettoloon Winkelbediende, Vakantiedagen Winkelbediende, Pensioen Winkelbediende.

Competenties, skills & vaardigheden winkelbediende

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Winkelbediende, Vaardigheden Winkelbediende, Attitude Winkelbediende, Kwalificaties Winkelbediende, Competentieprofiel Winkelbediende.

Boeken voor het beroep winkelbediende

Wil je meer weten over het beroep winkelbediende? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je winkelbediende bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken winkelbediende te komen.

De avonturen van Bruintje Beer 9 | Mary Tourtel

Bruintje Beer gaat uit logeren ; Bruintje Beer wordt winkelbediende ; Bruintje Beer gaat uit met Wim Das en Freddie Snuit - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789076268149 | 64 pagina's

Bruintje Beer gaat uit logeren Bruintje Beer wordt winkelbediende Bruintje Beer gaat uit met Wim Das en Freddie Snuit...

Mensen vonden ons op: boeken voor Winkelbediende, Winkelbediende ebooks, boek Winkelbediende.

Persoonstypen winkelbediende

De Winkelbediende is er om aan de wensen van de klant te voldoen. De Winkelbediende moet waarom warm en betrokken zijn en behoeftes en wensen van in dit geval de klant aan kunnen voelen (Gever). Daarnaast moet de Winkelbediende ook optimistisch en doelgericht kunnen werken om zo een zo hoog mogelijke omzet na te streven (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Winkelbediende, Karakter Winkelbediende.

Netwerk winkelbediende

De Winkelbediende werkt samen met collega’s in een winkel. De Winkelbediende werkt voor een leidinggevende en soms nog een manager. Daarnaast heeft de Winkelbediende in de dagelijkse werkzaamheden veel te maken met de klanten, de Winkelbediende is er om de wensen van de klant te vervullen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Winkelbediende, Medewerkers Winkelbediende.

Is het beroep winkelbediende iets voor jou?

Zou je graag winkelbediende willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als winkelbediende bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Winkelbediende, beroepskeuzetest Winkelbediende, beroep Winkelbediende kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden winkelbediende

Er zijn veel winkels en daardoor ook veel Winkelbediendes. Er is daarom meestal voldoende werk te vinden als Winkelbediende. Doorgroeimogelijkheden zijn er soms ook. Zo kan de Winkelbediende doorgroeien naar leidinggevende. De Winkelbediende voert dan nog de werkzaamheden in de winkel uit, maar stuurt daarbij ook andere Winkelbediendes aan.

Arbeidsmarktperspectief score winkelbediende

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep winkelbediende. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Winkelbediende, Promotie mogelijkheden Winkelbediende, Carriere Winkelbediende.

Solliciteren op de functie winkelbediende

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als winkelbediende dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor winkelbediende belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als winkelbediende. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Winkelbediende, CV Winkelbediende, sollicitatie Winkelbediende.

Interviews met winkelbediende

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen winkelbediende

Vacatures winkelbediende

Op zoek naar een nieuwe baan als Winkelbediende? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Winkelbediende. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Winkelbediende is werkzaam in een winkel waar bepaalde producten verkocht worden. De Winkelbediende kan in allerlei soorten winkels werken, denk bijvoorbeeld aan een kledingwinkel, een drogisterij of een notenwinkel. De Winkelbediende is er samen met zijn of haar collega’s voor de klanten.

Beoordeling Winkelbediende

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Winkelbediende' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Winkelbediende

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep