Vakkenvuller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vakkenvuller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep vakkenvuller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je vakkenvuller wordt.

 

Wat is een Vakkenvuller?

Een baan als Vakkenvuller is populair onder naar school gaande en studerende jongeren. De Vakkenvuller werkt over het algemeen in een supermarkt, en zorgt ervoor dat er altijd producten in de vakken liggen. Tijdens het bijvullen hanteert de Vakkenvuller het First In, First Out systeem. De oudste producten, die het eerst over de houdbaarheidsdatum heen zullen gaan, staan zo veel mogelijk vooraan. De nieuwe producten worden achter deze oude levenswaren geplaatst. Aan het eind van de dag zorgt de Vakkenvuller ervoor dat de schappen gespiegeld worden. Met spiegelen wordt bedoeld dat alle producten zo veel mogelijk naar voren geschoven zijn, en dat de etiketten zo prominent mogelijk aanwezig zijn. Dit geeft de winkel een verzorgde uitstraling en zorgt er tevens voor dat klanten producten makkelijker kunnen vinden.

Maar het bijvullen van schappen is niet het enige werk van de Vakkenvuller. Indien een Vakkenvuller ’s morgens werkt, helpt hij met het uitladen van de vrachtwagenleveringen. Ook kan een Vakkenvuller erop rekenen dat hij veelvuldig vragen zal krijgen van klanten die op zoek zijn naar een bepaald product. Daarom is het van belang dat een Vakkenvuller makkelijk aanspreekbaar is, en de weg door de winkel weet.

Ten slotte fungeert de Vakkenvuller als extra hulp voor de kassamedewerker. Indien een klant vergeten is om zijn groente te wegen, een streepjescode niet gelezen kan worden, of er een product aan de kassa vervangen dient te worden, ropt de kassamedewerker een Vakkenvuller op via de speaker. De Vakkenvuller lost het probleem vervolgens zo snel mogelijk op.

Wil je werken als Vakkenvuller?

Werk je al als Vakkenvuller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vakkenvuller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Vakkenvuller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vakkenvuller in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Klant
 • Kassamedewerker
 • Supermarktmanager
 • Vrachtwagenchauffeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €400 tot €1400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

11


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vakkenvuller

Wat verdient een Vakkenvuller?

Omdat Vakkenvullers over het algemeen nog naar school gaande of studerende jongeren zijn, is het salaris van een Vakkenvuller afhankelijk van zijn leeftijd. De meeste Vakkenvullers werken op basis van nul-uur of tijdelijke contracten. Het salaris is daardoor mede afhankelijk van het aantal gewerkte uren in een maand. Een indicatie is dat het salaris van een Vakkenvuller die minstens één dag per week werkt, rond de € 400 per maand bedraagt. Dit kan oplopen tot € 1600.

Salarisschaal Vakkenvuller

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Vakkenvuller

Op zoek naar een nieuwe baan als Vakkenvuller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vakkenvuller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Vakkenvuller vacatures

Vakkenvuller
kruidvat
Dit ga je doen Als vakkenvuller houd je jouw Kruidvatwinkel netjes, zorg je voor goedgevulde schappen en help je klanten bij het vinden van hun favoriete producten. Samen met een …
Vakkenvuller
kruidvat
Dit ga je doen Als vakkenvuller houd je jouw Kruidvatwinkel netjes, zorg je voor goedgevulde schappen en help je klanten bij het vinden van hun favoriete producten. Samen met een …
Vakkenvuller
kruidvat
Dit ga je doen Als vakkenvuller houd je jouw Kruidvatwinkel netjes, zorg je voor goedgevulde schappen en help je klanten bij het vinden van hun favoriete producten. Samen met een …
Vakkenvuller
kruidvat
Dit ga je doen Als vakkenvuller houd je jouw Kruidvatwinkel netjes, zorg je voor goedgevulde schappen en help je klanten bij het vinden van hun favoriete producten. Samen met een …
Vakkenvuller
kruidvat
Dit ga je doen Als vakkenvuller houd je jouw Kruidvatwinkel netjes, zorg je voor goedgevulde schappen en help je klanten bij het vinden van hun favoriete producten. Samen met een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vakkenvuller

Wat is de toekomst van Vakkenvuller?

Een baan als Vakkenvuller wordt voornamelijk beschouwd als bijbaan. Supermarkten nemen voor deze functie dan ook voornamelijk jongeren in dienst. De doorgroeimogelijkheden zijn daarom gering. Als een Vakkenvuller over leiderschapskwaliteiten beschikt, kan hem een interne opleiding tot supermarktmanager aangeboden worden. Hij zal dan eerst als assistent-supermarktmanager optreden, en de leiding krijgen over een aspect van de winkel, bijvoorbeeld de broodafdeling.

Baankans Vakkenvuller

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

11


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Vakkenvuller worden: Opleidingen tot Vakkenvuller

Wil je vakkenvuller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Vakkenvuller? 

Veel jongeren hebben als bijbaan een functie  als Vakkenvuller. Een van de voordelen van deze bijbaan is dat de Vakkenvuller geen specifieke opleiding gevolgd nodig heeft.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Vakkenvuller

Er zijn geen opleidingen Vakkenvuller aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Vakkenvuller in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel

Netwerk Vakkenvuller

Met wie werkt een Vakkenvuller samen? 

Een Vulploegmedewerker werkt in de supermarkt en komt  daardoor veelvuldig in contact met de klanten die daar hun boodschappen doen. Hij helpt deze klanten als daar noodzaak voor is, bijvoorbeeld door ze de weg te wijzen naar de producten die de klant zoekt. Ook met de kassamedewerker heeft de Vakkenvuller een relatie. De Vakkenvuller kan de kassamedewerker te hulp schieten. De baas van de Vakkenvuller, de supermarktmanager, loopt regelmatig in de supermarkt rond en stuurt zijn Vakkenvullers aan. Ten slotte komt de Vakkenvuller op regelmatige basis vrachtwagenchauffeurs tegen. Deze vullen de voorraden van de winkel aan, en krijgen bij het uitladen hulp van de Vakkenvuller.


 • Klant
 • Kassamedewerker
 • Supermarktmanager
 • Vrachtwagenchauffeur
Vakkenvuller


Organisaties waar een Vakkenvuller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vakkenvuller meestal werkt.

Waar werkt een Vakkenvuller?

Vakkenvullers werken voornamelijk in supermarkten. Maar er zijn ook Vulploegmedewerkers bij andere grote winkels, zoals bij bouwzaken en warenhuizen, te vinden. Bijna alle Vakkenvullers werken bij profit organisaties.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Vakkenvuller

Waar kun je het beste werken als Vakkenvuller? Hieronder vind je de best door de Vakkenvuller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vakkenvuller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vakkenvuller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vakkenvuller.

Welke competenties heeft een Vakkenvuller nodig?

Een Vakkenvuller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Vakkenvuller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vakkenvuller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Vakkenvuller nodig? 

De Vakkenvuller gaat organiserend en doelgericht aan de slag. Hij deelt zijn werk zo efficiënt mogelijk in (Succesvolle werker). Daarnaast komt de Vakkenvuller in contact met winkelende klanten en staat hij die vriendelijk en klantgericht te woord (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Vakkenvuller


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Vakkenvuller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vakkenvuller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vakkenvuller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vakkenvuller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vakkenvuller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vakkenvuller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vakkenvuller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vakkenvuller iets voor je?

Zou je graag Vakkenvuller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vakkenvuller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vakkenvuller

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar