Winkelbediende Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Winkelbediende? Lees de functieomschrijving.

De Winkelbediende is werkzaam in een winkel waar bepaalde producten verkocht worden. De Winkelbediende kan in allerlei soorten winkels werken, denk bijvoorbeeld aan een kledingwinkel, een drogisterij of een notenwinkel.

De Winkelbediende is er samen met zijn of haar collega’s voor de klanten. De klant wil bepaalde producten in de winkel kopen. De Winkelbediende kan de klant adviseren bij de aankoop, vragen van de klant beantwoorden en de klant kan bij de Winkelbediende de producten afrekenen. Ook is de Winkelbediende er verantwoordelijk voor dat de winkel er op zijn best uitziet. De producten moeten netjes in de schappen staan, prijzen moeten erbij vermeld staan en de winkel moet schoon en netjes zijn. Ook moet de Winkelbediende ervoor zorgen dat er altijd voldoende producten zijn en soms bestellingen doen.

Het werk van de Winkelbediende is daarmee veelzijdig. De Winkelbediende is er vooral voor de klant en moet zorgen dat de wensen van de klant vervuld worden. De Winkelbediende moet goed in kunnen schatten wat deze wensen zijn om hier zo goed mogelijk aan te kunnen voldoen.

Wil je werken als Winkelbediende?

Werk je al als Winkelbediende en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Winkelbediende worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Winkelbediende, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Winkelbediende in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Winkelbediende

Wat verdient een Winkelbediende?

De Winkelbediende kan fulltime werken, maar veel Winkelbediendes werken parttime en zien dit als bijbaan naast bijvoorbeeld hun studie. Het salaris van de Winkelbediende is hierdoor lastig aan te geven omdat dit nogal varieert.

Salarisschaal Winkelbediende

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Winkelbediende

Op zoek naar een nieuwe baan als Winkelbediende? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Winkelbediende. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Winkelbediende vacatures

Winkelmedewerker
Matsch Werving en Selectie
Wat ga je doen? Wie wil er nou niet werken bij de leukste winkel van Maastricht?Ben je minimaal 15 jaar en zoek je een leuke (bij)baan lees dan snel verder.Als …
Keukenhulp-Kok/ Winkelbediende
Schouten Groente en Fruit
Schouten groente & fruit Winkelcentrum De Ruwert Oss Wij zijn een moderne groente en fruitspeciaalzaak waar Vers, Kwaliteit en Assortiment hoofdzaak zijn. Wij maken al onze producten in eigen keuken. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Winkelbediende

Hoe goed is de toekomst voor de Winkelbediende? 

Er zijn veel winkels en daardoor ook veel Winkelbediendes. Er is daarom meestal voldoende werk te vinden als Winkelbediende. Doorgroeimogelijkheden zijn er soms ook. Zo kan de Winkelbediende doorgroeien naar leidinggevende. De Winkelbediende voert dan nog de werkzaamheden in de winkel uit, maar stuurt daarbij ook andere Winkelbediendes aan.

Baankans Winkelbediende

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Winkelbediende worden: Opleidingen tot Winkelbediende

Hoe word je een Winkelbediende? 

De Winkelbediende heeft vaak geen specifieke opleiding nodig en wordt vaak (kort) intern opgeleid. Toch zijn er op diverse niveaus wel opleidingen, bijvoorbeeld de opleiding Winkelbediende. In deze opleiding leer je alles waar een Winkelbediende in de dagelijkse werkzaamheden mee te maken kan krijgen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Winkelbediende

Meer opleidingen Winkelbediende

Weet je nog niet of je Winkelbediende wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Winkelbediende of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Winkelbediende

Met wie werkt een Winkelbediende samen? 

De Winkelbediende werkt samen met collega’s in een winkel. De Winkelbediende werkt voor een leidinggevende en soms nog een manager. Daarnaast heeft de Winkelbediende in de dagelijkse werkzaamheden veel te maken met de klanten, de Winkelbediende is er om de wensen van de klant te vervullen.


Winkelbediende


Organisaties waar een Winkelbediende werkzaam is

Waar werkt een Winkelbediende meestal? 

De Winkelbediende is werkzaam in een winkel waar klanten producten tegen betaling kunnen kopen. De Winkelbediende is hiermee altijd werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Winkelbediende

Waar kun je het beste werken als Winkelbediende? Hieronder vindt je de best door de Winkelbediende beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Winkelbediende.

Competenties, Skills en Vaardigheden Winkelbediende:

Welke competenties heeft een een Winkelbediende nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Winkelbediende

Wat voor persoonlijkheid heb je als Winkelbediende nodig? 

De Winkelbediende is er om aan de wensen van de klant te voldoen. De Winkelbediende moet waarom warm en betrokken zijn en behoeftes en wensen van in dit geval de klant aan kunnen voelen (Gever). Daarnaast moet de Winkelbediende ook optimistisch en doelgericht kunnen werken om zo een zo hoog mogelijke omzet na te streven (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Winkelbediende


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Winkelbediende

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Winkelbediende

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Winkelbediende

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Winkelbediende

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Winkelbediende dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Winkelbediende belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Winkelbediende. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Winkelbediende iets voor je?

Zou je graag Winkelbediende willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Winkelbediende bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Winkelbediende

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar