Winkelbediende Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Winkelbediende? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep winkelbediende. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je winkelbediende wordt.

 

Wat is een Winkelbediende?

De Winkelbediende is werkzaam in een winkel waar bepaalde producten verkocht worden. De Winkelbediende kan in allerlei soorten winkels werken, denk bijvoorbeeld aan een kledingwinkel, een drogisterij of een notenwinkel.

De Winkelbediende is er samen met zijn of haar collega’s voor de klanten. De klant wil bepaalde producten in de winkel kopen. De Winkelbediende kan de klant adviseren bij de aankoop, vragen van de klant beantwoorden en de klant kan bij de Winkelbediende de producten afrekenen. Ook is de Winkelbediende er verantwoordelijk voor dat de winkel er op zijn best uitziet. De producten moeten netjes in de schappen staan, prijzen moeten erbij vermeld staan en de winkel moet schoon en netjes zijn. Ook moet de Winkelbediende ervoor zorgen dat er altijd voldoende producten zijn en soms bestellingen doen.

Het werk van de Winkelbediende is daarmee veelzijdig. De Winkelbediende is er vooral voor de klant en moet zorgen dat de wensen van de klant vervuld worden. De Winkelbediende moet goed in kunnen schatten wat deze wensen zijn om hier zo goed mogelijk aan te kunnen voldoen.

Past het beroep Winkelbediende bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Winkelbediende?

Werk je al als Winkelbediende en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Winkelbediende worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Winkelbediende, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Winkelbediende in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Winkelbediende

Wat verdient een Winkelbediende?

De Winkelbediende kan fulltime werken, maar veel Winkelbediendes werken parttime en zien dit als bijbaan naast bijvoorbeeld hun studie. Het salaris van de Winkelbediende is hierdoor lastig aan te geven omdat dit nogal varieert.

Salarisschaal Winkelbediende

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Winkelbediende

Op zoek naar een nieuwe baan als Winkelbediende? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Winkelbediende. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Winkelbediende vacatures

Vacature Winkelbediende
Jigler.nl
Het gaat in eerste instantie om een vakantiebaan, maar bij geschiktheid behoort doorwerken na de vakantie ook tot de mogelijkheden. Je komt te werken in een team visverkopers die uitsluitend …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Winkelbediende

Wat zijn de baankansen voor een Winkelbediende?

Er zijn veel winkels en daardoor ook veel Winkelbediendes. Er is daarom meestal voldoende werk te vinden als Winkelbediende. Doorgroeimogelijkheden zijn er soms ook. Zo kan de Winkelbediende doorgroeien naar leidinggevende. De Winkelbediende voert dan nog de werkzaamheden in de winkel uit, maar stuurt daarbij ook andere Winkelbediendes aan.

De actuele kans op werk voor een Winkelbediende

De kans op werk voor het beroep Winkelbediende is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Winkelbediende

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Winkelbediende worden: Opleidingen tot Winkelbediende

Wil je Winkelbediende worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Winkelbediende.

Hoe word je een Winkelbediende? 

De Winkelbediende heeft vaak geen specifieke opleiding nodig en wordt vaak (kort) intern opgeleid. Toch zijn er op diverse niveaus wel opleidingen, bijvoorbeeld de opleiding Winkelbediende. In deze opleiding leer je alles waar een Winkelbediende in de dagelijkse werkzaamheden mee te maken kan krijgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Winkelbediende

Er zijn geen opleidingen Winkelbediende aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Winkelbediende in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel

Omscholen tot Winkelbediende

Als je je wilt omscholen tot Winkelbediende is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Winkelbediende zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Winkelbediende dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Winkelbediende

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Winkelbediende

Als je Winkelbediende wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Winkelbediende zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Winkelbediende

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Winkelbediende?

Competenties en Vaardigheden Winkelbediende

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Winkelbediende nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Winkelbediende nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Winkelbediende

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Winkelbediende

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Winkelbediende. Als Winkelbediende wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Winkelbediende:


zie volledige beschrijving persoonstype Winkelbediende

Vakkennis voor een Winkelbediende

Het is voor een Winkelbediende ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Winkelbediende zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Winkelbediende


Werkervaring Winkelbediende

Het is voor een startend Winkelbediende die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Winkelbediende is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Winkelbediende het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Winkelbediende

Met wie werkt een Winkelbediende samen? 

De Winkelbediende werkt samen met collega’s in een winkel. De Winkelbediende werkt voor een leidinggevende en soms nog een manager. Daarnaast heeft de Winkelbediende in de dagelijkse werkzaamheden veel te maken met de klanten, de Winkelbediende is er om de wensen van de klant te vervullen.


Winkelbediende


Organisaties waar een Winkelbediende werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Winkelbediende meestal werkt.

Waar werkt een Winkelbediende?

De Winkelbediende is werkzaam in een winkel waar klanten producten tegen betaling kunnen kopen. De Winkelbediende is hiermee altijd werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Winkelbediende

Waar kun je het beste werken als Winkelbediende? Hieronder vind je de best door de Winkelbediende beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Winkelbediende.

Competenties, Skills en Vaardigheden Winkelbediende:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Winkelbediende.

Welke competenties heeft een Winkelbediende nodig?

Een Winkelbediende heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Winkelbediende

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Winkelbediende passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Winkelbediende nodig? 

De Winkelbediende is er om aan de wensen van de klant te voldoen. De Winkelbediende moet waarom warm en betrokken zijn en behoeftes en wensen van in dit geval de klant aan kunnen voelen (Gever). Daarnaast moet de Winkelbediende ook optimistisch en doelgericht kunnen werken om zo een zo hoog mogelijke omzet na te streven (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Winkelbediende


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Winkelbediende

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Winkelbediende

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Winkelbediende

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Winkelbediende

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Winkelbediende dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Winkelbediende belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Winkelbediende. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Winkelbediende iets voor je?

Zou je graag Winkelbediende willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Winkelbediende bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Winkelbediende

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar