Agoog: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Agoog: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Agoog. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Agoog nodig heeft.
- Bekijk de vacatures Agoog
- Bekijk opleidingen Agoog
- Vaardigheden Agoog
- Omscholen tot Agoog
- Salaris Agoog
Wat doet een Agoog? Lees de functieomschrijving.
Wat is een Agoog?
Als agoog beoefen je de leer van het doen veranderen van mensen welke behoort tot de sociale wetenschap. Je bestudeert als agoog hoe mensen veranderen en geeft aanwijzingen over de manier waarop deze processen van verandering mogelijk kunnen worden beïnvloed. Als agoog geef je voorschriften rond het inzichtelijk maken van menselijke veranderingsprocessen.
Verschillende typen Agogen
- Andragoog
- Orthopedagoog
- Pedagogisch adviseur
- Pedagoog
Past het beroep Agoog bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!
Bekijk jouw persoonlijke baansuggestiesAndere namen het beroep Agoog
Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Andragoog, Wetenschappelijk onderzoeker andragologie, Wetenschappelijk onderzoeker orthopedagogiek, Wetenschappelijk onderzoeker pedagogiek, Orthopedagoog, Pedagogisch adviseur, Pedagoog, Agoog
Vacatures Agoog
Op zoek naar een nieuwe baan als Agoog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Agoog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.
Vacatures laden...
Heb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met betere baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Agoog per ervaringsniveau en/of stad
Vacatures Agoog per ervaringsniveau
Vacatures Agoog per stad
Salaris en Arbeidsvoorwaarden Agoog
Wat verdient een Agoog?
Het salaris van agoog is afhankelijk van de instelling waarvoor de agoog werkzaam is. Als beginnend agoog verdien je ongeveer rond de 2000 euro bruto per maand. Het salaris kan zelf oplopen tot meer dan 3000 euro bruto per maand afhankelijk van opgedane ervaringen. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor een agoog afhankelijk van de organisatie waarbinnen deze werkzaam is.
Salarisschaal Agoog
- Maximaal
- Gemiddeld
- Minimaal
Meer weten over het salaris Agoog
Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Agoog
Bekijk het salaris Agoog per ervaringsniveau
Agoog worden: Opleidingen tot Agoog
Wil je Agoog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Agoog.
Hoe word je een Agoog?
Een geschikte opleiding die leidt tot het beroep van agoog is de HBO- of WO-opleiding pedagogiek. Het beroep van agoog wordt vaak uitgeoefend bij GGZ-instellingen en daarom zijn opleidingen zoals de SPH (Sociaal Pedagogische Hulp) ook geschikt.
Opleidingen Agoog





Agoog worden: Omscholen tot Agoog
Als je je wilt omscholen tot Agoog is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Agoog zijn vind je die hieronder.
Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie
Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!
Vacatures met (Om)scholing
Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Agoog dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.
Traineeship vacatures Agoog
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Agoog
Als je Agoog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Agoog zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Agoog
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Agoog?
Interview met een Agoog
Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.
Competenties en Vaardigheden Agoog:
Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Agoog.
Welke competenties heeft een Agoog nodig?
Een Agoog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden Competentie Analytisch:
analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch
Omschrijving
Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.
Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.
Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren
Omschrijving
In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.
Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.
Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.
Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren
Omschrijving
Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.
Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.
Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht
Omschrijving
Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.
Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen.
Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.
Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken
Omschrijving
Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.
Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.
Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.
Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen
Omschrijving
Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.
Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig.
Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.
Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch
Omschrijving
Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.
Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.
Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.
Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie
Omschrijving
Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.
Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.
Steekwoorden: inlevingsvermogen, gevoeligheid, sociabiliteit, waardering, respect
Omschrijving
Deze mensen houden rekening met meningen, gedachten en gevoelens van anderen. Ze zijn zich bewust van hun gedrag en ze letten op hoe ze overkomen bij anderen. Deze mensen geven in een gesprek altijd ruimte aan de ander en ze tonen waardering voor wat een ander te zeggen heeft.
Sterke punten
Deze mensen zijn goede luisteraars, zij tonen oprecht interesse in de meningen en gevoelens van anderen. Ze proberen te helpen waar dat kan en zullen zich te allen tijde respectvol gedragen. Bij deze competentie past ook de competentie ‘integriteit’. Deze mensen houden rekening met anderen en zichzelf en kijken altijd naar verschillende morele opvattingen.
Zwakke punten
Sommige mensen houden teveel rekening met anderen, waardoor ze zichzelf kunnen verliezen. Op die manier kunnen anderen hen bestempelen als onzeker of als iemand die ‘met alle winden mee waait’. Ook kunnen deze mensen overkomen als onduidelijk en onzeker. Ze willen graag alle meningen van anderen meenemen en vinden het dan lastig om een duidelijk standpunt in te nemen.
Vaardigheden Agoog
- Analytisch vermogen
- Methodisch werken
- Luisteren
- Stimuleren
- Inlevingsvermogen
- Kritisch denken
- Feedback geven
- Verbanden leggen
- Overtuigingskracht
- Positiviteit
- Aandacht voor details
- Controleren
- Afwegen
- Respectvol
- Geduld
- Integriteit
- Emotionele intelligentie
- Bemiddelen
- Zelfontwikkeling
- Concentratie
- Resultaatgerichtheid
Persoonlijkheid en Eigenschappen Agoog
De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Agoog passen.
Wat voor persoonlijkheid heeft een Agoog nodig?
Voor een agoog is het belangrijk om oog te hebben voor detail. De kleinste details kunnen van het grootste belang zijn. Een perfectionischtische instellingen met een realistische kijk op de wereld is daarom wenselijk (Perfectionist).
Verder is het als agoog belangrijk dat je goed inzicht hebt in de omgeving en je analytisch erg vaardig bent. Leergierige mensen die een goed inzicht hebben in de omgeving zouden daarom geschitke agogen zijn (Waarnemer).
Bekijk de persoonstypen voor Agoog
Wat voor persoonlijkheidstype is de gever? De gever heeft een prettige persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De gever is sociaal erg vaardig en kan zich goed inleven in de gevoelens van anderen. Hij is behulpzaam en mensenlievend.
Zwakke eigenschappen
De gever heeft een sterke behoefte aan aandacht en goedkeuring, en overschreidt hierbij soms de grenzen van anderen. Hij wordt soms manipulatief. Doordat de focus naar buiten is gericht, heeft de gever geen goed inzicht in en controle over de eigen gevoelens. Dit maakt hem soms emotioneel en irrationeel in het beoordelen van sociale situaties.
Omgang
De gever is erg goed in de omgang met anderen. Hij hecht veel belang aan dienstbaarheid en goedkeuring, en zet zich dan ook sociaal strategisch in om dit te verkrijgen. In meer diepgaande contacten kan dit leiden tot een verstikkende aandacht en ongebalanceerde relaties.
Wat voor persoonlijkheidstype is de perfectionist? Voor de perfectionist is het niet gauw goed. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De perfectionist is integer, idealistisch en gedisciplineerd. Hij is een streber. De hoge eisen die een perfectionist zichzelf stelt vertalen zich naar sterke, rechtvaardige keuzes en nauwkeurig beredeneerde eindresultaten. Als de perfectionist zich ergens voor inzet, dan is dat ook volledig.
Zwakke eigenschappen
De perfectionist kan dwangmatig werken en snel gefrustreerd raken als iets tegenzit.
Verder is de perfectionist erg gespannen en kan zo in de eigen denkbeelden vast komen te zitten.
Omgang
In de samenwerking met anderen is de perfectionist vaak inflexibel en veeleisend. De sociale omgang verloopt dus stroef.
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen Agoog
- Empatisch
- Behulpzaam
- Vriendelijk
- Idealistisch
- Gedisciplineerd
- Punctueel
- Waarnemend
- Gedetailleerd
- Leergierig
Arbeidsmarktperspectief Agoog
Wat zijn de baankansen voor een Agoog?
Er zijn op dit moment in Nederland enige vacatures vrij voor (GGZ-)agogen, maar het arbeidsmarktperspectief voor een agoog is relatief beperkt.
Verder heb je afhankelijkj van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent als agoog verschillende doorgroeimogelijkheden. Als agoog kun je binnen een GGZ-instelling bijvoorbeeld doorgroeien naar verschillende management- of bestuursfuncties.
De actuele kans op werk voor een Agoog
Het beroep Agoog is onderdeel van de beroepsfamilie Pedagogen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Pedagogen is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
34
Baankans Agoog
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?
Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!
Plaats je CV nu direct op MonsterboardDoorgroei mogelijkheden Agoog
Je kunt als Agoog een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.
Het beroep Agoog is onderdeel van de beroepsfamilie Pedagogen. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een AgoogVerwante beroepen Agoog
Mogelijke specialisaties voor een Agoog
Doorgroei beroepen voor een Agoog
Wetenschappelijk onderzoeker psychologie
assistent in opleiding (aio) psychologie
wetenschappelijk onderzoeker diepte psychologie
bedrijfspsycholoog (onderzoeken/publiceren)
wetenschappelijk onderzoeker omgevingspsychologie
wetenschappelijk onderzoeker ontwikkelingspsychologie
wetenschappelijk onderzoeker pedagogische psychologie
psychopatholoog (onderzoeken/publiceren)
wetenschappelijk onderzoekerpsychotherapie
onderzoeker in opleiding (oio) psychologie
psychologisch adviseur leer- en opvoedingsmoeilijkheden
psychologisch adviseur opvang inrichting strafrechtelijk minderjarigen
Arbeids- en organisatiepsycholoog
psycholoog adviezen personeelsbeleid
sociaal-psychologisch adviseur
medebehandelaar generalistische basis (gb ggz)
medebehandelaar gespecialiseerde ggz (gggz)
Organisaties waar een Agoog werkzaam is
Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Agoog meestal werkt.
Waar werkt een Agoog?
Als agoog kun je zowel voor profit als non-profit instellingen werkzaam zijn.
In welke sector werkt een Agoog?
Een Agoog werkt in de sector Life Sciences
De sector Sector Life Sciences bestaat uit veel verschilende categorieën. Mensen die werkzaam zijn binnen de Life Sciencesbranche houden zich bezig met de ontwikkeling van innovatieve producten en technologieën. Kennisontwikkeling en onderzoek zijn dan ook belangrijke aspecten binnen deze sector. De uiteindelijke doelstellingen van Life Sciences is het verbeteren van de gezondheid van mensen, dieren en planten. Door verschillende demografische ontwikkelingen (bijvoorbeeld de vergrijzing), opkomsten van nieuwe technologieën, toename van overheidsregels en afname van gezondheidszorg, zal de sector Life Sciences moeten meebewegen om zich in de toekomst staande te kunne houden. De investeringen voor onderzoeken en ontwikkelingen in deze sector zijn enorm en de looptijd van deze ontwikkelingen en onderzoeken is erg lang. Onder treft u alle life science functies en beroepen en uiteraard ook de vacatures.
Wat wordt er verdiend in de sector Life Sciences?
Binnen deze sector kan veel geld verdiend worden. Daarentegen worden er ook hoge kosten gemaakt. Mensen die werkzaam zijn in deze sector hebben over het algemeen een hoge opleiding genoten en hierdoor verdienen zij een hoger dan modaal salaris. Daarnaast kunnen er bonussen verdiend worden, bijvoorbeeld bij een doorbraak tijdens een bepaald onderzoek. Deze sector wordt ook wel genoemd: lifescienceindustrie, lifescience branche, werken in de life sciences, nanotechnologie, biotechnologie enz.
Meer weten over werken in de sector Life Sciences?
Bekijk werken in de sector Life SciencesIn welke beroepsgroep werkt een Agoog?
Een Agoog werkt in de beroepsgroep Onderzoek & Wetenschap
In de beroepsgroep Onderzoek (R&D, Research and Development) & Wetenschap staat het bestuderen van een bepaald fenomeen centraal, met als doel om een onderzoeksvraag te beantwoorden of een praktische oplossing voor een probleem te vinden. Wetenschappelijk onderzoek onderscheidt zich van commercieel onderzoek door het opleggen van bepaalde regels waaraan onderzoek moet voldoen. Onderzoek op het commerciële vlak volgt minder vaste regels, en is er meestal op gericht om iets te ontwikkelen dat ook praktische applicaties heeft. Innovativiteit en een drang om alles te willen ontdekken staan in deze beroepsgroep centraal.
Wil je weten of de beroepsgroep Onderzoek (R&D) en Wetenschap bij jou past?
Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt daarmee inspiratie op doen en kijken welke beroepsgroep bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!
Wat wordt er verdiend in de beroepsgroep Onderzoek (R&D) en Wetenschap?
Het salaris in deze beroepsgroep verschilt. In de beroepen waar onderzoek alleen maar uitgevoerd wordt aan de hand van orders, verdienen mensen vaak maar rond de 2000 euro per maand. In de hogere beroepen, waar men eigen onderzoek moet opzetten en daardoor ook meer van publicaties of praktische oplossingen afhankelijk is, kan het salaris dichter bij de 5000 euro liggen. Deze beroepsgroep wordt ook wel op de volgende wijze benoemd: afdeling onderzoek, onderzoeksafdeling, wetenschappelijke afdeling, R&D , Research & Development
Meer weten over werken in de beroepsgroep Onderzoek & Wetenschap?
Bekijk werken in de beroepsgroep Onderzoek & WetenschapNetwerk Agoog
Met wie werkt een Agoog samen?
Als agoog heb je voornamelijk contact met mensen aangezien je de mens en alle veranderingsprocessen rondom de mens onderzoekt. Verder heb je als agoog ook contact met andere onderzoekers en deel je bevindingen met hen of voer je samen onderzoeken uit.
- Onderzoekers
- Mensen
Alles over het beroep Agoog in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Onderzoekers
- Mensen
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €2000 tot €3000
Baankans:
Aantal vacatures:
Aantal opleidingen:
Baankans
Huidige aantal vacatures
34
Solliciteren op de functie Agoog
Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Agoog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Agoog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Agoog. Bekijk dan onze tips.
Bekijk onze CV en sollicitatietipsIs het beroep Agoog iets voor je?
Zou je graag Agoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Agoog bij jou past.
Doe de gratis beroepskeuzetestActuele blogposts
FAQ / Veelgestelde vragen beroep Agoog
❓ Hoeveel opleidingen Agoog hebben jullie?
Wij hebben op dit moment 43 opleidingen, trainingen of cursussen Agoog online staan van verschillende aanbieders. Je kunt bij ons de opleidingen vergelijken op prijs, duur, gemiddelde beoordeling en natuurlijk de inhoud. Je vind de gemiddelde beoordeling van een opleiding in de overzichtstegel en op de informatiepagina van de opleiding.
❓ Hoeveel vacatures Agoog hebben jullie op nu online staan?
Wij hebben op dit moment 34 vacatures Agoog online staan van verschillende vacaturesites & werkgevers. Je vindt op nationaleberoepengids.nl de introductie van de vacatures en kan doorklikken naar de vacaturesite of de werkgever.
❓ Hoe kan ik het beste mijn beroepskeuze maken?
Wij proberen je op nationaleberoepengids.nl alle informatie te bieden die je nodig hebt om jouw beroeps- en loopbaankeuzes te maken. Zo hebben we natuurlijk de Beroepskeuzetest, maar ook de Omschoolwijzer voor als je Agoog wilt worden. Op deze pagina geven we je de antwoorden op jouw vragen over het salaris, de baankans, de functie, de competenties en de persoonstypen, zodat jij kan nadenken of het beroep Agoog iets voor jou is.