Agoog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Agoog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep agoog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je agoog wordt.

 

Wat is een Agoog?

Als agoog beoefen je de leer van het doen veranderen van mensen welke behoort tot de sociale wetenschap. Je bestudeert als agoog hoe mensen veranderen en geeft aanwijzingen over de manier waarop deze processen van verandering mogelijk kunnen worden beïnvloed. Als agoog geef je voorschriften rond het inzichtelijk maken van menselijke veranderingsprocessen.

 

 

Wil je werken als Agoog?

Werk je al als Agoog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Agoog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Agoog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Agoog in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Onderzoekers
  • Mensen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Agoog

Wat verdient een Agoog?

Het salaris van agoog is afhankelijk van de instelling waarvoor de agoog werkzaam is. Als beginnend agoog verdien je ongeveer rond de 2000 euro bruto per maand. Het salaris kan zelf oplopen tot meer dan 3000 euro bruto per maand afhankelijk van opgedane ervaringen. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor een agoog afhankelijk van de organisatie waarbinnen deze werkzaam is.

Salarisschaal Agoog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Agoog

Op zoek naar een nieuwe baan als Agoog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Agoog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Agoog vacatures

Gedragswetenschapper
Langhenkel-Talenter
Langhenkel-Talenter zoekt regelmatig een gedragswetenschapper/ orthopedagoog. In deze functie maak je deel uit van een gemeentelijk team en heb je een adviserende en coachende rol voor de jeugdconsulenten. Jij wordt …
orthopedagoog/ onderwijsspecialist
Auke Smits
Dynamisch, dienstverlenend en collegiaal samenwerkingsverband met hart voor passend onderwijs vraagt per 1 augustus 2020 een orthopedagoog/onderwijsspecialist (0,7/0,8 wtf) Voor nadere informatie wordt verwezen naar: www.swv-vo-mhr.nl onder “organisatie”. Sollicitaties per …
Orthopedagoog-generalist
Maandag Maastricht
Wat bieden wij jou?        Wij bieden een marktconform salaris. Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring.        Wij vergoeden alle reiskosten op basis van €, per kilometer.        Samen met de Maandag …
Psycholoog / orthopedagoog
Pento
Het Pento Audiologisch Centrum Utrecht (ACU) is een regionaal centrum. Voor ons multidisciplinaire team zoeken wij zo spoedig mogelijk eenPsycholoog/Orthopedagoog uur  per weekWat ga je doen?Je bent …
Orthopedagoog Generalist
Maandag Enschede
Voor elk complex probleem is er een oplossing, namelijk jij!Als Orthopedagoog Generalist ga jij complexe vraagstukken oplossen met betrekking tot opvoeding. Dit ga jij doen voor verschillende doelgroepen, waaronder kinderen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Agoog

Wat is de toekomst van Agoog?

Er zijn op dit moment in Nederland enige vacatures vrij voor (GGZ-)agogen, maar het arbeidsmarktperspectief voor een agoog is relatief beperkt.

Verder heb je afhankelijkj van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent als agoog verschillende doorgroeimogelijkheden. Als agoog kun je binnen een GGZ-instelling bijvoorbeeld doorgroeien naar verschillende management- of bestuursfuncties.

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Agoog worden: Opleidingen tot Agoog

Wil je agoog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Agoog? 

Een geschikte opleiding die leidt tot het beroep van agoog is de HBO- of WO-opleiding pedagogiek. Het beroep van agoog wordt vaak uitgeoefend bij GGZ-instellingen en daarom zijn opleidingen zoals de SPH (Sociaal Pedagogische Hulp) ook geschikt. 

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Agoog

Sport- en bewegingscoördinator (agoog) (2-jarig MBO4)
Sport- en bewegingscoördinator (middenkaderopleiding) Twee jaar durende dagopleiding (Beroepsopleidende leerweg BOL) niveau 4 met doorstroomprogramma naar HBO. (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart). Instituut Broers biedt drie afstudeerrichtingen aan: Bewegingsagoog, BOS-medewerker en …
Beroepsregistratie GGZ-agoog
Uitgebreid Doel Het doel van deze leergang is het verkrijgen van specialistische kennis en vaardigheid. Je specialiseert je ‘aantoonbaar’ in de geestelijke gezondheidszorg. Inhoud Het werkveld van de GGZ-agoog is …
Meer opleidingen Agoog

Weet je nog niet of je Agoog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Agoog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Agoog

Met wie werkt een Agoog samen? 

Als agoog heb je voornamelijk contact met mensen aangezien je de mens en alle veranderingsprocessen rondom de mens onderzoekt. Verder heb je als agoog ook contact met andere onderzoekers en deel je bevindingen met hen of voer je samen onderzoeken uit.


  • Onderzoekers
  • Mensen
Agoog


Organisaties waar een Agoog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Agoog meestal werkt.

Waar werkt een Agoog?

Als agoog kun je zowel voor profit als non-profit instellingen werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Agoog

Waar kun je het beste werken als Agoog? Hieronder vind je de best door de Agoog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Agoog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Agoog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Agoog.

Welke competenties heeft een Agoog nodig?

Een Agoog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Agoog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Agoog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Agoog nodig? 

Voor een agoog is het belangrijk om oog te hebben voor detail. De kleinste details kunnen van het grootste belang zijn. Een perfectionischtische instellingen met een realistische kijk op de wereld is daarom wenselijk (Perfectionist).

Verder is het als agoog belangrijk dat je goed inzicht hebt in de omgeving en je analytisch erg vaardig bent. Leergierige mensen die een goed inzicht hebben in de omgeving zouden daarom geschitke agogen zijn (Waarnemer).

 

Bekijk de persoonstypen voor Agoog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Agoog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Agoog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Agoog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Agoog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Agoog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Agoog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Agoog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Agoog iets voor je?

Zou je graag Agoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Agoog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Agoog

Bernhard

Toch weer wat geleerd.Bedankt voor de informatie.H.Gr.

akaash wiresh

Het is een nobel job. Een agoog is in staat om bijna alles te doen. Het resocialiseren van van gedetineerden is een werk van een agoog.

Adlain

Vetrekkende vanuit een gelijkwaardigheidsbeginsel en een burgerschap aka evenwaardigheidsparadigma is een agoog, de sluitende definitie verrijkt met een filosofische vertolking, iemand die anderen in zijn omgeving, op vraag en op maat, begeleidt in het mede onderzoeken of aanbieden van oplossingen op problemen die een cliënt kan ondervinden, en om enkele belangrijke aan te halen, in zijn/haar sociaal, cultureel, maatschappelijk en ontwikkelingsmilieu.

Jolanda

Ik kan het niet beter verwoorden.

Agoog

Het beroepsprofiel begrijp ik beter. e t

Pieter

Ik denk prachtig verwoord Adlain.Maar ook ik begrijp het beroepsprofiel beter.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar