Agoog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Agoog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep agoog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je agoog wordt.

 

Wat is een Agoog?

Als agoog beoefen je de leer van het doen veranderen van mensen welke behoort tot de sociale wetenschap. Je bestudeert als agoog hoe mensen veranderen en geeft aanwijzingen over de manier waarop deze processen van verandering mogelijk kunnen worden beïnvloed. Als agoog geef je voorschriften rond het inzichtelijk maken van menselijke veranderingsprocessen.

 

 Wil je werken als Agoog?

Werk je al als Agoog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Agoog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Agoog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Agoog in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Onderzoekers
  • Mensen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

35


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Agoog

Wat verdient een Agoog?

Het salaris van agoog is afhankelijk van de instelling waarvoor de agoog werkzaam is. Als beginnend agoog verdien je ongeveer rond de 2000 euro bruto per maand. Het salaris kan zelf oplopen tot meer dan 3000 euro bruto per maand afhankelijk van opgedane ervaringen. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor een agoog afhankelijk van de organisatie waarbinnen deze werkzaam is.

Salarisschaal Agoog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Agoog

Op zoek naar een nieuwe baan als Agoog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Agoog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Agoog vacatures

Vacature Orthopedagoog-Generalist in Emmen
TMI
Ben jij GZ psycholoog of orthopedagoog-generalist en per september voor minimaal 24 uur per week beschikbaar? Dan hebben wij binnen het vakgebied jeugdzorg in de omgeving van Emmen een interessante …
Vacature Orthopedagoog-generalist gehandicaptenzorg in Hengelo
TMI
Ben jij orthopedagoog-generalist en op zoek naar een baan in de gehandicaptenzorg? Dan hebben wij een interessante mogelijkheid voor jou in de omgeving van Hengelo. Waar kom jij als orthopedagoog-generalist …
Vacature Orthopedagoog-Generalist in Emmen
TMI Interim
Ben jij GZ psycholoog of orthopedagoog-generalist en per september voor minimaal 24 uur per week beschikbaar? Dan hebben wij binnen het vakgebied jeugdzorg in de omgeving van Emmen een interessante …
Vacature Orthopedagoog-Generalist in Emmen-solliciteer nu!
TMI Interim
Ben jij GZ psycholoog of orthopedagoog-generalist en per september voor minimaal 24 uur per week beschikbaar? Dan hebben wij binnen het vakgebied jeugdzorg in de omgeving van Emmen een interessante …
Vacature Orthopedagoog-generalist gehandicaptenzorg in Hengelo-solliciteer nu!
TMI Interim
Ben jij orthopedagoog-generalist en op zoek naar een baan in de gehandicaptenzorg? Dan hebben wij een interessante mogelijkheid voor jou in de omgeving van Hengelo. Waar kom jij als orthopedagoog-generalist …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Agoog

Wat is de toekomst van Agoog?

Er zijn op dit moment in Nederland enige vacatures vrij voor (GGZ-)agogen, maar het arbeidsmarktperspectief voor een agoog is relatief beperkt.

Verder heb je afhankelijkj van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent als agoog verschillende doorgroeimogelijkheden. Als agoog kun je binnen een GGZ-instelling bijvoorbeeld doorgroeien naar verschillende management- of bestuursfuncties.

Huidige aantal vacatures

35


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Agoog worden: Opleidingen tot Agoog

Wil je Agoog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Agoog.

Hoe word je een Agoog? 

Een geschikte opleiding die leidt tot het beroep van agoog is de HBO- of WO-opleiding pedagogiek. Het beroep van agoog wordt vaak uitgeoefend bij GGZ-instellingen en daarom zijn opleidingen zoals de SPH (Sociaal Pedagogische Hulp) ook geschikt. 

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Agoog

Beroepsregistratie GGZ-agoog
Uitgebreid Doel Het doel van deze leergang is het verkrijgen van specialistische kennis en vaardigheid. Je specialiseert je ‘aantoonbaar’ in de geestelijke gezondheidszorg. Inhoud Het werkveld van de GGZ-agoog is …
Beroepsregistratie GGZ-agoog
Sport- en bewegingscoördinator (agoog) (2-jarig MBO4)
Sport- en bewegingscoördinator (middenkaderopleiding) Twee jaar durende dagopleiding (Beroepsopleidende leerweg BOL) niveau 4 met doorstroomprogramma naar HBO. (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart). Instituut Broers biedt drie afstudeerrichtingen aan: Bewegingsagoog, BOS-medewerker en …
Sport- en bewegingscoördinator (agoog) (2-jarig MBO4)

Omscholen of doorgroeien tot Agoog

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Agoog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Agoog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Agoog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Agoog?

Competenties en Vaardigheden Agoog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Agoog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Agoog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Agoog

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Agoog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Agoog. Als Agoog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Agoog:


zie volledige beschrijving persoonstype Agoog

Vakkennis voor een Agoog

Het is voor een Agoog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Agoog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Agoog


Werkervaring Agoog

Het is voor een startend Agoog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Agoog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Agoog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Agoog

Met wie werkt een Agoog samen? 

Als agoog heb je voornamelijk contact met mensen aangezien je de mens en alle veranderingsprocessen rondom de mens onderzoekt. Verder heb je als agoog ook contact met andere onderzoekers en deel je bevindingen met hen of voer je samen onderzoeken uit.


  • Onderzoekers
  • Mensen
Agoog


Organisaties waar een Agoog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Agoog meestal werkt.

Waar werkt een Agoog?

Als agoog kun je zowel voor profit als non-profit instellingen werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Agoog

Waar kun je het beste werken als Agoog? Hieronder vind je de best door de Agoog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Agoog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Agoog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Agoog.

Welke competenties heeft een Agoog nodig?

Een Agoog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Agoog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Agoog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Agoog nodig? 

Voor een agoog is het belangrijk om oog te hebben voor detail. De kleinste details kunnen van het grootste belang zijn. Een perfectionischtische instellingen met een realistische kijk op de wereld is daarom wenselijk (Perfectionist).

Verder is het als agoog belangrijk dat je goed inzicht hebt in de omgeving en je analytisch erg vaardig bent. Leergierige mensen die een goed inzicht hebben in de omgeving zouden daarom geschitke agogen zijn (Waarnemer).

 

Bekijk de persoonstypen voor Agoog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Agoog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Agoog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Agoog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Agoog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Agoog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Agoog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Agoog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Agoog iets voor je?

Zou je graag Agoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Agoog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Agoog?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Agoog

Vacature Orthopedagoog-generalist gehandicaptenzorg in Hengelo
TMI Interim
Ben jij orthopedagoog-generalist en op zoek naar een baan in de gehandicaptenzorg? Dan hebben wij een interessante mogelijkheid voor jou in de omgeving van Hengelo. Waar kom jij als orthopedagoog-generalist …
Vacature Orthopedagoog
Maandag Rotterdam
Ben jij klaar met je opleiding tot orthopedagoog of ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging maar je weet niet goed welke doelgroep jou het meest aanspreekt? Of weet je …
Vacature GZ psycholoog, Orthopedagoog Generalist
Maandag Amsterdam
Voor een erg leuke opdrachtgever in Amsterdam zoek ik een GZ-psycholoog en/of Orthopedagoog Generalist. Het gaat hierbij om een functie binnen de Basis GGZ waarbij je veel vrijheid zult krijgen …
Vacature Orthopedagoog Generalist
Maandag
Voor elk complex probleem is er een oplossing, namelijk jij!Als Orthopedagoog Generalist ga jij complexe vraagstukken oplossen met betrekking tot opvoeding. Dit ga jij doen voor verschillende doelgroepen, waaronder kinderen …
Vacature Orthopedagoog - Voortgezet Speciaal Onderwijs
Maandag Leeuwarden
Ben jij op zoek naar een baan als orthopedagoog/gedragsdeskundige? En heb je ervaring of affiniteit met jongeren tussen de - jaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!In jouw functie …

Actuele blogposts


reacties op Agoog

Bernhard

Toch weer wat geleerd.Bedankt voor de informatie.H.Gr.

akaash wiresh

Het is een nobel job. Een agoog is in staat om bijna alles te doen. Het resocialiseren van van gedetineerden is een werk van een agoog.

Adlain

Vetrekkende vanuit een gelijkwaardigheidsbeginsel en een burgerschap aka evenwaardigheidsparadigma is een agoog, de sluitende definitie verrijkt met een filosofische vertolking, iemand die anderen in zijn omgeving, op vraag en op maat, begeleidt in het mede onderzoeken of aanbieden van oplossingen op problemen die een cliënt kan ondervinden, en om enkele belangrijke aan te halen, in zijn/haar sociaal, cultureel, maatschappelijk en ontwikkelingsmilieu.

Jolanda

Ik kan het niet beter verwoorden.

Agoog

Het beroepsprofiel begrijp ik beter. e t

Pieter

Ik denk prachtig verwoord Adlain.Maar ook ik begrijp het beroepsprofiel beter.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar