Bergingsduiker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bergingsduiker? Lees de functieomschrijving.

Een bergingsduiker is iemand die een gezonken schip “bergt”. Dit betekent dat deze met een team een schip moet afdichten, leegpompen en boven water moet halen. Vanwege het formaat van de schepen, de soms forse beschadigingen en soms de aanwezigheid van schadelijke stoffen aan boord kan een berging een klus zijn die weken in beslag neemt. Soms vinden deze klussen plaats in het buitenland. Hierdoor is de bergingsduiker vaak lang van huis. Hierop volgt vrijwel altijd een verlof van een aantal weken.

De bergingsduiker moet dus fysiek in staat zijn om te duiken, lang onder water te blijven en ook onder water krachtinspanningen te verrichten. Daarnaast gaat het soms om schepen die gezonken zijn bij een ongeluk waarbij doden zijn gevallen. Om deze lichamen te bergen worden weer andere bedrijven ingehuurd, maar het kan zijn dat om een of andere reden dit nog niet gebeurd is op het moment dat de bergingsduiker aan de klus begint. Het kan dus voorkomen dat de bergingsduiker geconfronteerd wordt met de overledenen, die in de betreffende omstandigheden meestal snel beginnen te ontbinden en te stinken. De bergingsduiker moet wat dat betreft dus stevig in zijn schoenen staan, moet het werk fysiek aankunnen en moet geen last hebben van heimwee (vanwege de klussen in het buitenland).

Wil je werken als Bergingsduiker?

Werk je al als Bergingsduiker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bergingsduiker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Bergingsduiker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bergingsduiker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Projectmanager
 • Projectcoördinator
 • Matroos
 • Stuurman
 • Kapitein

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €2900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bergingsduiker

Wat verdient een Bergingsduiker?

Het gemiddelde salaris voor een bergingsduiker ligt op 1700 voor een starter, met een gemiddeld maximumsalaris van 2900.

Salarisschaal Bergingsduiker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bergingsduiker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bergingsduiker

Hoe goed is de toekomst voor de Bergingsduiker? 

Het arbeidsmarktperspectief is, gezien de hoeveelheid bedrijven in Nederland, niet bijzonder goed. Soms zullen deze bedrijven vacatures voor het beroep hebben, maar vaak ook niet. Doorgroeimogelijkheden zijn er volgens de vacatures wel, maar dit zal niet overal hetzelfde zijn. Binnen de bedrijven zullen managementfuncties, beheersfuncties en mogelijk ook coachende beroepen tot de doorgroeimogelijkheden behoren, maar iemand die deze dingen niet liggen zal zijn doorgroeimogelijkheden wellicht elders moeten zoeken.

Baankans Bergingsduiker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bergingsduiker worden: Opleidingen tot Bergingsduiker

Hoe word je een Bergingsduiker? 

Er zijn slechts een paar bedrijven die bergingsduikwerk verrichten (de markt is ook niet groot genoeg voor meer bedrijven). Deze bedrijven hebben hun eigen opleidingstraject, waarmee je alle benodigde kennis en vaardigheden opdoet. Meestal is voor deze opleiding al wel het certificaat duikarbeid A of B en een technische of maritieme opleiding op lager of middelbaar niveau vereist.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bergingsduiker

Meer opleidingen Bergingsduiker

Weet je nog niet of je Bergingsduiker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bergingsduiker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bergingsduiker

Met wie werkt een Bergingsduiker samen? 

Het netwerk van de bergingsduiker bestaat naast collega-bergingsduikers uit ander personeel van het bedrijf waar deze voor werkt. Er zijn hier natuurlijk veel mensen in dienst, maar de bergingsduiker zal vooral in contact staan met de projectcoördinator/projectmanager/projectcontroller. Ook zal de bergingsduiker veel contact hebben met de bemanning van de schepen waarmee de duikers werken.


 • Projectmanager
 • Projectcoördinator
 • Matroos
 • Stuurman
 • Kapitein
Bergingsduiker


Organisaties waar een Bergingsduiker werkzaam is

Waar werkt een Bergingsduiker meestal? 

Zoals hierboven gesteld; er zijn in Nederland slechts een paar bedrijven die bergingsduikwerk verrichten, en deze bedrijven worden ook vaak ingehuurd door buitenlandse opdrachtgevers. Verder zijn er bergingsduikers werkzaam bij de landmacht (maar niet veel). Algemeen gesproken zal het aantal organisaties in Nederland op één of hooguit twee handen te tellen zijn.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Bergingsduiker

Waar kun je het beste werken als Bergingsduiker? Hieronder vindt je de best door de Bergingsduiker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bergingsduiker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bergingsduiker:

Welke competenties heeft een een Bergingsduiker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Bergingsduiker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Bergingsduiker nodig? 

Op dit beroep is geen specifiek persoonstype van toepassing.

Bekijk de persoonstypen voor BergingsduikerInterview met een Bergingsduiker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bergingsduiker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bergingsduiker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bergingsduiker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bergingsduiker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bergingsduiker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bergingsduiker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bergingsduiker iets voor je?

Zou je graag Bergingsduiker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bergingsduiker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bergingsduiker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar