Projectcontroller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Projectcontroller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep projectcontroller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je projectcontroller wordt.

 

Wat is een Projectcontroller?

De Projectcontroller ondersteunt de projectmanager bij het beheer van projecten. Bij kleine opdrachten onderneemt de projectleider alle beheertaken op zich, maar als een project groot genoeg is zijn deze taken niet meer door één persoon te overzien. Dan komt er een Projectcontroller bij kijken.

Onder de taken van de Projectcontroller vallen het bewaken van het budget en de planning, het samenstellen van rapportages, de boekhouding, en risicomanagement.

De werkzaamheden van een Projectcontroller zijn dan ook voornamelijk administratief(-financieel). De Projectcontroller gebruikt de administratie om toekomstige situaties en problemen in te schatten.

De Projectcontroller werkt samen met de projectleider om gezamenlijk oplossingen te vinden en de projectleider te ondersteunen. Management van tijd en geld is hierbij het voornaamste waarover de Projectcontroller adviseert.Wil je werken als Projectcontroller?

Werk je al als Projectcontroller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Projectcontroller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Projectcontroller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Projectcontroller in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Projectleider
  • Teamleden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €5500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

35


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Projectcontroller

Wat verdient een Projectcontroller?

Het salaris van een Projectcontroller varieert van €2000 voor beginners tot €5500 per maand voor ervaren Projectcontrollers. Verdere arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld, met vakantiegeld etc., maar wel afhankelijk van het dienstverband en de aard van een project.

Salarisschaal Projectcontroller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Projectcontroller

Op zoek naar een nieuwe baan als Projectcontroller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Projectcontroller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Projectcontroller vacatures

Vacature Projectcontroller, Eindhoven
Engie Nederland
Project Controller, Eindhoven Functieomschrijving In de rol van project controller ben je werkzaam in een dynamische omgeving waar dagelijks aan innovatie en duurzame technische oplossingen wordt gewerkt. Je werkt in …
Vacature Projectcontroller Contracten, Roden
Engie Nederland
Projectcontroller Contracten Jij bent een enthousiaste en ambitieuze project-/contractcontroller die na een aantal jaren werkervaring te hebben opgedaan, toe is aan een volgende ; Wij zijn het Finance & Control …
Vacature Project Controller, Rotterdam
Engie Nederland
Houd jij onze projecten onder controle? Heb jij passie voor Finance en Techniek? Ga jij geen uitdaging uit de weg, behoud je het overzicht en kun je onze projectteams overtuigen? …
Vacature Salarisadministrateur/ Project Controller
Duynborgh
Voor één van onze opdrachtgevers, een welzijnsorganisatie in de omgeving van Leiden, zijn wij op zoek naar een Salarisadministrateur die ook de projectadministratie verzorgd van twee nieuwe projecten. De functie …
Vacature Salarisadministrateur/ Project Controller
Duynborgh
Voor één van onze opdrachtgevers, een welzijnsorganisatie in de omgeving van Leiden, zijn wij op zoek naar een Salarisadministrateur die ook de projectadministratie verzorgd van twee nieuwe projecten. De functie …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Projectcontroller

Wat is de toekomst van Projectcontroller?

Hoewel Projectcontrollers niet bij kleine projecten aan bod komen, is de arbeidsmarkt best gunstig, vooral voor Projectcontrollers met ervaring. Als Projectcontroller kan men verder doorgroeien tot projectleider of manager.

Baankans Projectcontroller

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

35


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Projectcontroller worden: Opleidingen tot Projectcontroller

Wil je Projectcontroller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Projectcontroller.

Hoe word je een Projectcontroller? 

De Projectcontroller moet minimaal een HBO opleiding gevolgd hebben. Deze opleiding kan in de richting van Economie of Accountancy zijn, maar ook Bedrijfskunde of een combinatie van deze richtingen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Projectcontroller

Assertiviteit voor de Projectcontroller (14 PE-uren)
Training Assertiviteit - voor Project Controllers In deze training sta jij centraal. Wat zijn bij jou de situaties waarin je meer invloed wilt uitoefenen? Wat zijn jouw leerdoelen als Projectcontroller? …
Assertiviteit voor de Projectcontroller (14 PE-uren)
Effectief beïnvloeden voor Project controllers (14 PE-uren)
Effectief Beinvloeden voor Project Controllers Je werkt als Projectcontroller samen met collega’s, leidinggevenden en stakeholders in projecten. Voortdurend moet je omgaan met dilemma’s, tegengestelde belangen en weerstand. Je zou daarbij …
Effectief beïnvloeden voor Project controllers (14 PE-uren)
Positioneren & Profileren (14 PE-uren) (Project Control)
Positioneren & Profileren Ken jezelf, ken je vak, ken de ander en kijk met oog voor de context naar je omgeving. Belangrijke kwaliteiten voor een projectcontroller en de uitgangspunten voor …
Positioneren & Profileren (14 PE-uren) (Project Control)
Senior Projectmanagement
Werk je als projectleider, projectmanager of projectcontroller? Wil je dat jouw projecten nog succesvoller verlopen? Heb je behoefte aan wat meer ‘bagage’ als het gaat om bijvoorbeeld projectfinanciën, projectplanning, risico- …
Senior Projectmanagement
Projectmanagement Methodieken (14 PE-uren) (Project Control)
Projectmanagement Methodieken Scrum, PRINCE2© of toch maar gewoon ‘Projectmatig Werken’? Voor de sturing en beheersing van projecten zijn er inmiddels verschillende projectmanagement methoden voor handen. We zien door de bomen …
Projectmanagement Methodieken (14 PE-uren) (Project Control)

Omscholen of doorgroeien tot Projectcontroller

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Projectcontroller wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Projectcontroller zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Projectcontroller

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Projectcontroller?

Competenties en Vaardigheden Projectcontroller

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Projectcontroller nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Projectcontroller nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Projectcontroller

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Projectcontroller

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Projectcontroller. Als Projectcontroller wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Projectcontroller:


zie volledige beschrijving persoonstype Projectcontroller

Vakkennis voor een Projectcontroller

Het is voor een Projectcontroller ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Projectcontroller zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Projectcontroller


Werkervaring Projectcontroller

Het is voor een startend Projectcontroller die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Projectcontroller is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Projectleider .

Iets anders leren?

Is Projectcontroller het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Projectcontroller

Met wie werkt een Projectcontroller samen? 

De Projectcontroller werkt samen met de projectleider en andere teamleden om zo het best mogelijke resultaat uit een project te kunnen halen.


  • Projectleider
  • Teamleden
Projectcontroller


Organisaties waar een Projectcontroller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Projectcontroller meestal werkt.

Waar werkt een Projectcontroller?

Projectcontrollers kunnen bij veel verschillende bedrijven terecht, omdat er ook vele soorten projecten zijn. Zo kan men in de ICT, bij een productiebedrijf, of bij een financieel project terecht komen.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Projectcontroller

Waar kun je het beste werken als Projectcontroller? Hieronder vind je de best door de Projectcontroller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Projectcontroller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Projectcontroller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Projectcontroller.

Welke competenties heeft een Projectcontroller nodig?

Een Projectcontroller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Projectcontroller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Projectcontroller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Projectcontroller nodig? 

Om een project goed af te kunnen sluiten moet de Projectcontroller allereerst loyaal zijn aan het project en zich er volledig voor inzetten (Loyalist).

Daarnaast is het belangrijk dat de Projectcontroller alle belangrijke elementen van het project goed in de gaten houdt om zo te kunnen anticiperen op problemen en de beste aangepak te bedenken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Projectcontroller


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Projectcontroller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Projectcontroller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Projectcontroller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Projectcontroller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Projectcontroller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Projectcontroller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Projectcontroller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Projectcontroller iets voor je?

Zou je graag Projectcontroller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Projectcontroller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Projectcontroller?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Projectcontroller

Vacature Junior Project Controller
Walters People
Voor onze opdrachtgever in de bouw ben ik op zoek naar een Junior Project Controller die (ondanks de huidige ontwikkelingen) op zoek is naar een andere omgeving en een vaste …
Vacature Sr. Project Controller
Michael Page International Netherlands SA
In deze rol ben jij verantwoordelijk om een nieuwe structuur aan te leggen voor Project Control binnen de organisatie. Dat betekent dat wanneer dit succesvol verloopt jij ook verantwoordelijk wordt …
Vacature Financieel Project Controller
Dinel
Cijfers, budgetten, analyses, rekenen, evalueren, kostenstructuren....Zomaar wat woorden die jou als muziek in de oren klinken.In deze uitdagende rol kom je onder andere voor de volgende taken te staan.
Vacature Junior Project Controller
Profource
Dit doet ProfourceProfource helpt klanten met het optimaliseren van hun financiële bedrijfsprocessen. Onze consultants combineren financieel inzicht met kennis van IT systemen - een ijzersterke combinatie.Profourcers werken daar waar …
Vacature Cost Controller
Fairplay Engineering
You support the accountable management in planning and calculating yearly budgets. You are responsible for consolidating budgets, including top-down and bottom-up plans, and proceed with revolving midterm planning, and periodic …

Actuele blogposts


reacties op Projectcontroller

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar