Projectcontroller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Projectcontroller? Lees de functieomschrijving.

De Projectcontroller ondersteunt de projectmanager bij het beheer van projecten. Bij kleine opdrachten onderneemt de projectleider alle beheertaken op zich, maar als een project groot genoeg is zijn deze taken niet meer door één persoon te overzien. Dan komt er een Projectcontroller bij kijken.

Onder de taken van de Projectcontroller vallen het bewaken van het budget en de planning, het samenstellen van rapportages, de boekhouding, en risicomanagement.

De werkzaamheden van een Projectcontroller zijn dan ook voornamelijk administratief(-financieel). De Projectcontroller gebruikt de administratie om toekomstige situaties en problemen in te schatten.

De Projectcontroller werkt samen met de projectleider om gezamenlijk oplossingen te vinden en de projectleider te ondersteunen. Management van tijd en geld is hierbij het voornaamste waarover de Projectcontroller adviseert.

Wil je werken als Projectcontroller?

Werk je al als Projectcontroller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Projectcontroller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Projectcontroller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Projectcontroller in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Projectleider
  • Teamleden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €5500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

21


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Projectcontroller

Wat verdient een Projectcontroller?

Het salaris van een Projectcontroller varieert van €2000 voor beginners tot €5500 per maand voor ervaren Projectcontrollers. Verdere arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld, met vakantiegeld etc., maar wel afhankelijk van het dienstverband en de aard van een project.

Salarisschaal Projectcontroller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Projectcontroller

Op zoek naar een nieuwe baan als Projectcontroller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Projectcontroller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Projectcontroller vacatures

Project Controller
Walters People
Ben jij op zoek naar een positie als Project Controller in de omgeving Ede/Veenendaal? Heb jij een HBO diploma en al een paar jaar relevante werkervaring, sterke communicatieve skills en …
Junior Project Controller
Dag1
Grijp jij deze kans? Jij zoekt een financiële startersfunctie met veel afwisseling in een professionele omgeving. Je leert graag en je wil jezelf blijven ontwikkelen. Dit zou zomaar jouw nieuwe …
Projectcontroller | Bouw | 2.600 - 4.200
WR.nl Werving en Selectie
Projectcontroller | Bouw | 2.600 - 4.200 | ProjectcontrollerVoor de vacature als Projectcontroller Maasland Bouw ga je het volgende doen:In de rol van projectcontroller ken jij de fijne kneepjes van …
Projectcontroller
NV Economische Impuls Zeeland
NV Economische Impuls Zeeland is 1 november 2019 of eerder op zoek naar een projectcontroller in verband met de start van meerdere subsidieprojecten waarvan Impuls (beoogd) penvoerder is.Houd je van …
Projectcontroller | Bouw Projectadmin | 2.600 - 4.200
WR.nl Werving en Selectie
Projectcontroller | Bouw | 2.600 - 4.200 | ProjectcontrollerVoor de vacature als ProjectcontrollerMaasland Bouw ga je het volgende doen:In de rol van projectcontroller ken jij de fijne kneepjes van het …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Projectcontroller

Hoe goed is de toekomst voor de Projectcontroller? 

Hoewel Projectcontrollers niet bij kleine projecten aan bod komen, is de arbeidsmarkt best gunstig, vooral voor Projectcontrollers met ervaring. Als Projectcontroller kan men verder doorgroeien tot projectleider of manager.

Baankans Projectcontroller

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

21


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Projectcontroller worden: Opleidingen tot Projectcontroller

Hoe word je een Projectcontroller? 

De Projectcontroller moet minimaal een HBO opleiding gevolgd hebben. Deze opleiding kan in de richting van Economie of Accountancy zijn, maar ook Bedrijfskunde of een combinatie van deze richtingen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Projectcontroller

Assertiviteit - voor de Projectcontroller
PCO Kennis is al meer dan 25 jaar dé kennisspecialist op het gebied van projectbeheersing.Wij hebben al meer dan 3000 Project Controllers en Project Supporters opgeleid. Onze opleidingen hebben een …
Effectief beïnvloeden - voor de Projectcontroller
PCO Kennis is al meer dan 25 jaar dé kennisspecialist op het gebied van projectbeheersing.Wij hebben al meer dan 3000 Project Controllers en Project Supporters opgeleid. Onze opleidingen hebben een …
Senior Projectmanagement
De kwaliteiten van de projectmanager en projectcontroller zijn van doorslaggevende betekenis voor het succes van een project. Tijdens deze opleiding worden alle onderwerpen behandeld waar je bij het werken in …
Projectmanagement: duurzaam groeien als projectmanager, project controller en als projectteam
Werken in projecten is mensenwerk. De juiste bemensing van projecten is van grote invloed op het succes van een project. Het managen en beheersen van een project stelt specifieke eisen …
Projectmanagement Basis
Kom je veel in aanraking met projecten? Wil je leren hoe je de juiste personen in een project betrekt, draagvlak kunt creëren binnen je afdeling en een (project)team inspireert om …
Meer opleidingen Projectcontroller

Weet je nog niet of je Projectcontroller wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Projectcontroller of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Projectcontroller

Met wie werkt een Projectcontroller samen? 

De Projectcontroller werkt samen met de projectleider en andere teamleden om zo het best mogelijke resultaat uit een project te kunnen halen.


  • Projectleider
  • Teamleden
Projectcontroller


Organisaties waar een Projectcontroller werkzaam is

Waar werkt een Projectcontroller meestal? 

Projectcontrollers kunnen bij veel verschillende bedrijven terecht, omdat er ook vele soorten projecten zijn. Zo kan men in de ICT, bij een productiebedrijf, of bij een financieel project terecht komen.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Projectcontroller

Waar kun je het beste werken als Projectcontroller? Hieronder vindt je de best door de Projectcontroller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Projectcontroller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Projectcontroller:

Welke competenties heeft een een Projectcontroller nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Projectcontroller

Wat voor persoonlijkheid heb je als Projectcontroller nodig? 

Om een project goed af te kunnen sluiten moet de Projectcontroller allereerst loyaal zijn aan het project en zich er volledig voor inzetten (Loyalist).

Daarnaast is het belangrijk dat de Projectcontroller alle belangrijke elementen van het project goed in de gaten houdt om zo te kunnen anticiperen op problemen en de beste aangepak te bedenken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Projectcontroller


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Projectcontroller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Projectcontroller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Projectcontroller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Projectcontroller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Projectcontroller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Projectcontroller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Projectcontroller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Projectcontroller iets voor je?

Zou je graag Projectcontroller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Projectcontroller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Projectcontroller

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar