Besturingstechnicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Besturingstechnicus? Lees de functieomschrijving.

Een besturingstechnicus houdt zich bezig met het ontwerpen, programmeren en onderhouden van besturingstechniek. Besturingstechniek is een overkoepelende term waarmee de hard- en software bedoeld wordt die verantwoordelijk is voor de besturing van allerlei soorten installaties en machines. Het begrip besturingstechniek is dan ook een breed concept waar veel verschillende soorten elektronische en mechanische werkzaamheden binnen passen. 

Een besturingstechnicus kan zodoende veel verschillende werkzaamheden hebben. Zo kan bijvoorbeeld de besturingstechnicus de besturingssoftware ontwerpen waar de machines op draaien of het elektromechanische onderhoud verrichten aan de besturingselementen van een machine. Andere veel voorkomende werkzaamheden van besturingstechnici zijn het ontwerpen van elektroschema’s, machines testen en optreden als storingsdienst bij mankementen. Het werk van een besturingstechnicus is dan ook in veel opzichten gelijk met die van een elektromonteur. Een besturingstechnicus kan in dienst zijn van bijvoorbeeld een machinefabriek, systeemleverancier of technisch installatie bureau. 

 
 

Wil je werken als Besturingstechnicus?

Werk je al als Besturingstechnicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Besturingstechnicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Besturingstechnicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Besturingstechnicus in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

8


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Besturingstechnicus

Wat verdient een Besturingstechnicus?

Wanneer een besturingstechnicus begint met werken zal deze ongeveer tussen de 1700 en 2400 euro per maand verdienen. Op het moment dat de besturingstechnicus meer ervaring opdoet of zich specialiseert in bepaalde aspecten van de besturingstechniek loopt het salaris op.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de besturingstechnicus in dienst is. 

 

 
 

Salarisschaal Besturingstechnicus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Besturingstechnicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Besturingstechnicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Besturingstechnicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Besturingstechnicus vacatures

Besturingstechnicus
Xelvin B.V.
Organisatie Wil jij als besturingstechnicus werken aan de verdere optimalisatie van processen en installaties? Ben jij met een afgeronde opleiding richting Elektrotechniek en /of Industriële automatisering in staat om het …
Coating Engineer
Nijwald BV
Thermisch spuiten en lasercladden zijn specifieke processen waarvoor de parameters in eigen huis zijn ontwikkeld: learning by doing. Deze ervaring willen we nog beter vastleggen en kunnen onderbouwen zodat we …
Elektromonteur Paneel- en kastenbouw
Werk en Vakmanschap
Wil jij aan de slag bij een solide internationaal bedrijf en zoek je een baan met toekomstperspectief? Werk en Vakmanschap brengt je graag in contact met een topwerkgever uit Sneek!
Besturingstechnicus
Xelvin
In de functie hou je je bezig met: Het beheren, onderhouden en optimaliseren van soft- en hardware in een proces omgeving; Het optimaal benutten van de afdeling door het verhogen …
Software Engineer Machine Controls
Nijwald BV
Ben jij een rasechte techneut en beschik jij over een uitstekend gevoel voor Embedded Software? Als Software Engineer Machine Controls R&D ben je met name binnen de real time of …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Besturingstechnicus

Hoe goed is de toekomst voor de Besturingstechnicus? 

Het arbeidsperspectief van een besturingstechnicus is over het algemeen goed te noemen. Er zijn veel vacatures te vinden waar men op zoek is naar een besturingstechnicus. Zeker naar hoger opgeleide besturingstechnici is vaak veel vraag. Een besturingstechnicus kan bij goed functioneren doorgroeien en zich specialiseren in een bepaald onderdeel van besturingstechniek. 

 
 

Baankans Besturingstechnicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

8


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Besturingstechnicus worden: Opleidingen tot Besturingstechnicus

Hoe word je een Besturingstechnicus? 

Een besturingstechnicus dient doorgaands MBO werk- en denkniveau te hebben. Mechanische en Elektronische MBO opleidingen zijn goede vooropleidingen. Hierbij valt te denken aan opleidingen zoals MBO Elektrotechniek of MBO Fijnemechanica. Bij geavanceerdere machines en installaties kan in sommige gevallen ook om HBO niveau gevraagd worden. Dan zijn opleidingen zoals HBO Elektrotechniek en HBO Besturingstechniek geschikt als vooropleiding.

 

 
 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Besturingstechnicus

Netwerken - Inleiding in bussystemen (Dag)
Wil je met ieder bussysteem kunnen werken? Deze ROVC-cursus is dé inleiding voor busspecifieke opleidingen als PROFIBUS, Canbus, Mod-bus. Ben jij besturingstechnicus of medewerker van een Technische Dienst en heb …
Meer opleidingen Besturingstechnicus

Weet je nog niet of je Besturingstechnicus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Besturingstechnicus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Besturingstechnicus

Met wie werkt een Besturingstechnicus samen? 

Een besturingstechnicus zal gedurende zijn werkzaamheden het meeste contact hebben met de directe collega’s. Over het algemeen is er weinig extern contact voor een besturingstechnicus. Als een besturingstechnicus echter in een storingsdienst werkzaam is dan is er wel sprake van extern contact. 

 

 
 

Besturingstechnicus


Organisaties waar een Besturingstechnicus werkzaam is

Waar werkt een Besturingstechnicus meestal? 

Voorbeelden waar een besturingstechnicus werkzaam zou kunnen zijn: een machinefabriek, een technisch installatiebureau, een systeem leverancier of in de voedselmiddelenindustrie. Dit zijn allen profit-organisaties. 

 

 
 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Besturingstechnicus

Waar kun je het beste werken als Besturingstechnicus? Hieronder vindt je de best door de Besturingstechnicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Besturingstechnicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Besturingstechnicus:

Welke competenties heeft een een Besturingstechnicus nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Besturingstechnicus

Wat voor persoonlijkheid heb je als Besturingstechnicus nodig? 

Een besturingstechnicus moet verzorgd en overzichtelijk te werk kunnen gaan. Het besturingssysteem van een machine is immers een belangrijk onderdeel. Als er in dit systeem fouten of onvolkomenheden optreden dan kan dat gevolgen hebben voor het hele systeem of machine. Een besturingstechnicus moet dan dus ook de eigenschappen hebben die passen bij de perfectionist. Dit betekend geen ongenoegen nemen met half werk en altijd de beste prestatie willen neerzetten. Daarnaast moet een besturingstechnicus doelgericht en efficiënt te werk kunnen gaan als er problemen zijn met de besturingstechniek. Eigenschappen die passen bij het persoonstype de succesvolle werker

 

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Besturingstechnicus


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Besturingstechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Besturingstechnicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Besturingstechnicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Besturingstechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Besturingstechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Besturingstechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Besturingstechnicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Besturingstechnicus iets voor je?

Zou je graag Besturingstechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Besturingstechnicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Besturingstechnicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar