Elektromonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Elektromonteur? Lees de functieomschrijving.

De Elektromonteur houdt zich bezig met onderhoud, reparatie, installatie en het testen van elektrische installaties of apparaten. Het werk is dus zeer veelzijdig, zoals de Elektromonteur zelf dat ook moet zijn. Steeds komt men bij een nieuwe klus terecht, en moet men andere problemen oplossen. Bij apparatuur kan zulk onderhoud routine-matig worden en kan de Elektromonteur zich steeds specialistischer en professioneler inzetten. Bij installaties is er veel meer variatie. Vaak zijn installaties verborgen en moeten deze dus eerst in kaart gebracht worden voordat de Elektromonteur ermee aan het werk kan.

De Elektromonteur heeft vaak werk waarvoor hij  naar locaties moet reizen en daar steeds de installatie moet doen of de reparatie uitvoeren. Het is echter ook mogelijk dat de Elektromonteur binnen een enkel bedrijf aan elektrische apparaten gaat werken. Hij heeft dus enige bewegingsruimte in het invullen van zijn functie.

Wil je werken als Elektromonteur?

Werk je al als Elektromonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Elektromonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Elektromonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Elektromonteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Monteurs
 • Klant
 • Baas
 • Aannemer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

506


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Elektromonteur

Wat verdient een Elektromonteur?

Een Elektromonteur zal als starter rond de €1000 per maand verdienen. Dit kan oplopen tot €3000 per maand of meer, als men een zelfstandig ondernemer wordt of als men binnen een bedrijf meer verantwoordelijkheden krijgt dan alleen het uitvoeren van werkopdrachten.

Salarisschaal Elektromonteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Elektromonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Elektromonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Elektromonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Elektromonteur vacatures

Elektromonteur | Mechatronica
Greefa
Heb jij ervaring of een opleiding in de elektrotechnieken wil je werken bij een internationaal en innovatief familiebedrijf met een uniek hightech product? Dan zijn wij op zoek naar jou …
Teamleider Elektromonteurs
De Keizer Marine engineering
Als Teamleider Elektromonteurs werk je aan onze grote trots; het installeren van de meest innovatieve systemen aan boord van superjachten voor klanten overal ter wereld. Je bent verantwoordelijk voor de …
Senior Elektromonteur
De Keizer Marine engineering
Als Senior Elektromonteur werk je aan onze grote trots; het installeren van de meest innovatieve systemen aan boord van superjachten voor klanten overal ter wereld. Je bent verantwoordelijk voor een …
Elektromonteur
De Keizer Marine engineering
Als elektromonteur werk je aan onze grote trots: het installeren van de meest innovatieve systemen aan boord van superjachten voor klanten overal ter wereld. Je bent verantwoordelijk voor een eigen …
Elektromonteur
De Keizer Marine engineering
Als elektromonteur werk je aan onze grote trots; het installeren van de meest innovatieve systemen aan boord van superjachten voor klanten overal ter wereld. Je bent verantwoordelijk voor een eigen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Elektromonteur

Hoe goed is de toekomst voor de Elektromonteur? 

Er is veel, verschillend werk voor Elektromonteurs, afhankelijk van opleiding en ervaring. Doorgroeimogelijkheden zijn beperkt tot het opzetten van een eigen bedrijf, daarin is wel veel mogelijk, bijvoorbeeld het beginnen van een webshop met elektrotechnische producten.

Baankans Elektromonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

506


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Elektromonteur worden: Opleidingen tot Elektromonteur

Hoe word je een Elektromonteur? 

Om Elektromonteur te worden moet men een MBO opleiding volgen op BBL niveau 2. De opleiding wordt meestal gewoon aangeduid als beroepsopleiding Elektromonteur.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Elektromonteur

Assistent Elektromonteur Huisinstallaties
Heb je geen technische achtergrond maar wil je toch meer verstand hebben van de elektrotechniek omdat je dit in je werk tegenkomt? Of overweeg je een loopbaan in de elektrotechniek …
Elektrisch Schakelen
De opleiding "Elektrisch Schakelen" is een begrip. Deze opleiding combineert de theorie met de noodzakelijke praktische vaardigheden voor een elektromonteur. Ook noodzakelijke regelgeving zoals NEN 1010 en NEN 3140 zijn …
ATEX voor Elektrotechnici
In deze training gaan de elektromonteur en elektrotechnici dieper in op de elektrotechnische aspecten rondom explosiegevaarlijke atmosferen. De elektrische installatie en apparatuur in gevaarlijke gebieden voldoen aan een aantal bijzondere …
Meer opleidingen Elektromonteur

Weet je nog niet of je Elektromonteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Elektromonteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Elektromonteur

Met wie werkt een Elektromonteur samen? 

De Elektromonteur werkt binnen een bedrijf samen met andere monteurs, onder leiding van een baas. Ook is er contact met klanten, wanneer hij bij iemand langs gaat om iets te installeren of repareren. Als de Elektromonteur voor zichzelf werkt heeft hijeen meer zakelijke relatie met de klant en werkt hij samen met aannemers in plaats van een baas. Hierbij komen dan vele vaklui samen om een opdracht uit te voeren.


 • Monteurs
 • Klant
 • Baas
 • Aannemer
Elektromonteur


Organisaties waar een Elektromonteur werkzaam is

Waar werkt een Elektromonteur meestal? 

De Elektromonteur kan bij vele verschillende organisaties werken, omdat er ook vele verschillende soorten elektrische installaties en apparaten zijn. Bij de meeste bedrijven heeft men de vrijheid om zelf aan het werk te kunnen gaan met enige sturing.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Elektromonteur

Waar kun je het beste werken als Elektromonteur? Hieronder vindt je de best door de Elektromonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Elektromonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Elektromonteur:

Welke competenties heeft een een Elektromonteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Elektromonteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Elektromonteur nodig? 

De Elektromonteur is er steeds op gebrand het apparaat of de installatie waaraan hij werkt zo goed mogelijk in elkaar te zetten, zodat de klant tevreden is (Succesvolle werker). Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat de Elektromonteur goed op details let en in kan schatten wat er allemaal aan de hand is en wat er nog moet gebeuren (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Elektromonteur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Elektromonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Elektromonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Elektromonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Elektromonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Elektromonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Elektromonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Elektromonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Elektromonteur iets voor je?

Zou je graag Elektromonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Elektromonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Elektromonteur

Francis

wij verdienen te weinig , de druk is veel te hoog   

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar