Elektromonteur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Elektromonteur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Elektromonteur. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Elektromonteur nodig heeft.
- Bekijk de vacatures Elektromonteur
- Bekijk opleidingen Elektromonteur
- Vaardigheden Elektromonteur
- Omscholen tot Elektromonteur
- Salaris Elektromonteur
Wat doet een Elektromonteur? Lees de functieomschrijving.
Wat is een Elektromonteur?
De Elektromonteur houdt zich bezig met onderhoud, reparatie, installatie en het testen van elektrische installaties of apparaten. Het werk is dus zeer veelzijdig, zoals de Elektromonteur zelf dat ook moet zijn. Steeds komt men bij een nieuwe klus terecht, en moet men andere problemen oplossen. Bij apparatuur kan zulk onderhoud routine-matig worden en kan de Elektromonteur zich steeds specialistischer en professioneler inzetten. Bij installaties is er veel meer variatie. Vaak zijn installaties verborgen en moeten deze dus eerst in kaart gebracht worden voordat de Elektromonteur ermee aan het werk kan.
De Elektromonteur heeft vaak werk waarvoor hij naar locaties moet reizen en daar steeds de installatie moet doen of de reparatie uitvoeren. Het is echter ook mogelijk dat de Elektromonteur binnen een enkel bedrijf aan elektrische apparaten gaat werken. Hij heeft dus enige bewegingsruimte in het invullen van zijn functie.
Past het beroep Elektromonteur bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!
Bekijk jouw persoonlijke baansuggestiesVacatures Elektromonteur
Op zoek naar een nieuwe baan als Elektromonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Elektromonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.
Vacatures laden...
Vacatures Elektromonteur per ervaringsniveau
Salaris en Arbeidsvoorwaarden Elektromonteur
Wat verdient een Elektromonteur?
Een Elektromonteur zal als starter rond de €1000 per maand verdienen. Dit kan oplopen tot €3000 per maand of meer, als men een zelfstandig ondernemer wordt of als men binnen een bedrijf meer verantwoordelijkheden krijgt dan alleen het uitvoeren van werkopdrachten.
Salarisschaal Elektromonteur
- Maximaal
- Gemiddeld
- Minimaal
Meer weten over het salaris Elektromonteur
Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Elektromonteur
Bekijk het salaris Elektromonteur per ervaringsniveau
Elektromonteur worden: Opleidingen tot Elektromonteur
Wil je Elektromonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Elektromonteur.
Hoe word je een Elektromonteur?
Om Elektromonteur te worden moet men een MBO opleiding volgen op BBL niveau 2. De opleiding wordt meestal gewoon aangeduid als beroepsopleiding Elektromonteur.
Opleidingen Elektromonteur





Elektromonteur worden: Omscholen tot Elektromonteur
Als je je wilt omscholen tot Elektromonteur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Elektromonteur zijn vind je die hieronder.
Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie
Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!
Vacatures met (Om)scholing
Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Elektromonteur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.
Omscholing vacatures Elektromonteur


Opleiding vacatures Elektromonteur


Leerling vacatures Elektromonteur



Traineeship vacatures Elektromonteur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Elektromonteur
Als je Elektromonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Elektromonteur zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Elektromonteur
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Elektromonteur?
Competenties en Vaardigheden Elektromonteur:
Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Elektromonteur.
Welke competenties heeft een Elektromonteur nodig?
Een Elektromonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden Competentie Accuratesse:
precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme
Omschrijving
Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.
Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.
Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.
Steekwoorden Competentie Analytisch:
analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch
Omschrijving
Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.
Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.
Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen
Omschrijving
Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.
Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.
Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.
Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren
Omschrijving
De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.
Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.
Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.
Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend
Omschrijving
Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.
Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.
Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.
Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch
Omschrijving
Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.
Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.
Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.
Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:
zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig
Omschrijving
Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.
Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.
Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen.
Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie
Omschrijving
Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.
Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.
Vaardigheden Elektromonteur
- Methodisch werken
- Analytisch vermogen
- Aandacht voor details
- Vasthoudendheid
- Zelfmanagement
- Punctueel
- Kritisch denken
- Initiatief
- Voorspellen
- Controleren
- Eigen mening
- Inlevingsvermogen
- Afwegen
- Klantvriendelijkheid
- Begripvol
- Dienstverlenend
Persoonlijkheid en Eigenschappen Elektromonteur
De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Elektromonteur passen.
Wat voor persoonlijkheid heeft een Elektromonteur nodig?
De Elektromonteur is er steeds op gebrand het apparaat of de installatie waaraan hij werkt zo goed mogelijk in elkaar te zetten, zodat de klant tevreden is (Succesvolle werker). Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat de Elektromonteur goed op details let en in kan schatten wat er allemaal aan de hand is en wat er nog moet gebeuren (Waarnemer).
Bekijk de persoonstypen voor Elektromonteur
Wat voor persoonlijkheidstype is de perfectionist? Voor de perfectionist is het niet gauw goed. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De perfectionist is integer, idealistisch en gedisciplineerd. Hij is een streber. De hoge eisen die een perfectionist zichzelf stelt vertalen zich naar sterke, rechtvaardige keuzes en nauwkeurig beredeneerde eindresultaten. Als de perfectionist zich ergens voor inzet, dan is dat ook volledig.
Zwakke eigenschappen
De perfectionist kan dwangmatig werken en snel gefrustreerd raken als iets tegenzit.
Verder is de perfectionist erg gespannen en kan zo in de eigen denkbeelden vast komen te zitten.
Omgang
In de samenwerking met anderen is de perfectionist vaak inflexibel en veeleisend. De sociale omgang verloopt dus stroef.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Succesvolle Werker?
De succesvolle werker wil je graag als personeel hebben. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De succesvolle werker is doelgericht, efficiënt, zelfverzekerd en motiverend. Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk.
Zwakke eigenschappen
De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Omgang
In de omgang met anderen is de succesvolle werker erg strategisch. Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk.
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen Elektromonteur
- Idealistisch
- Gedisciplineerd
- Punctueel
- Enthousiast
- Zelfverzekerd
- Ondernemend
- Waarnemend
- Gedetailleerd
- Leergierig
Arbeidsmarktperspectief Elektromonteur
Wat zijn de baankansen voor een Elektromonteur?
Er is veel, verschillend werk voor Elektromonteurs, afhankelijk van opleiding en ervaring. Doorgroeimogelijkheden zijn beperkt tot het opzetten van een eigen bedrijf, daarin is wel veel mogelijk, bijvoorbeeld het beginnen van een webshop met elektrotechnische producten.
De actuele kans op werk voor een Elektromonteur
Het beroep Elektromonteur is onderdeel van de beroepsfamilie Elektriciens en monteurs elektrische bedrijfsinstallaties. De kans op werk voor de beroepsfamilie Elektriciens en monteurs elektrische bedrijfsinstallaties is in de huidige periode zeer goed
Huidige aantal vacatures
904
Baankans Elektromonteur
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?
Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!
Plaats je CV nu direct op MonsterboardDoorgroei mogelijkheden Elektromonteur
Je kunt als Elektromonteur een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.
Het beroep Elektromonteur is onderdeel van de beroepsfamilie Elektriciens en monteurs elektrische bedrijfsinstallaties. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een ElektromonteurVerwante beroepen Elektromonteur
Mogelijke specialisaties voor een Elektromonteur
eerste elektromonteur (leidinggevend)
elektromonteur elektrische installaties (leidinggevend)
leidinggevend monteur elektrische installaties
eerste monteur elektrische installaties
monteur sterkstroominstallaties
leidinglegger elektrische installaties (gebouwen)
onderhoudsmonteur elektrische installaties
elektrotechnicus bouwnijverheid
elektrotechnicus huisaansluitingen
elektrotechnicus openbare verlichting
sterkstroomtechnicus bouwnijverheid
assistent-monteur lichtreclame
monteur zonnepanelen (elektrotechnische installatie)
installatiemonteur zonnepanelen (elektrotechnische installatie)
elektromonteur (elektrotechnische panelen)
bedradingsmonteur motoren en generatoren
bedradingsmonteur schakelkasten en panelen
elektromonteur-bankwerker trafo-schakelinstallaties
bankwerker elektrotechnische instrumenten
elektromonteur transformatoren
elektronisch bankwerker zwakstroom
paneelkastenmonteur automatische regeling ketels en turbines
Doorgroei beroepen voor een Elektromonteur
Monteur beveiligingsinstallaties
servicemonteur beveiligings- en communicatiesystemen
monteur beveiligings- en communicatiesystemen
servicemonteur brandbeveiligingsinstallaties
elektricien opbouw beveiligingsinstallaties
installateur beveiligingsinstallaties
assistent-monteur beveiligingsapparatuur
monteur aardings- en bliksembeveiliging
eerste monteur bliksembeveiliging
assistent-monteur bliksembeveiliging
Assistent-monteur montage (zwakstroom)
assistent-monteur laagspanningsinstallaties
assistent-monteur elektro (computernetwerken en telecommunicatie)
Voorman technische dienst elektrotechnisch
eerste monteur elektrische bedrijfsinstallaties (leidinggevend)
hoofdmonteur elektrische bedrijfsinstallaties
leidinggevend elektromonteur industriële automatisering
Medewerker technische dienst elektrotechnisch
elektromonteur utiliteit/industrie
monteur elektrische bedrijfsinstallaties
monteur technische dienst elektrotechnisch
onderhoudsmonteur technische dienst elektrotechnisch
technisch medewerker fabrieksinstallaties elektrotechnisch
bedrijfstechnicus elektrotechnisch
onderhoudsmonteur elektrische bedrijfsinstallatie
elektromonteur bedrijfsinstallaties
Organisaties waar een Elektromonteur werkzaam is
Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Elektromonteur meestal werkt.
Waar werkt een Elektromonteur?
De Elektromonteur kan bij vele verschillende organisaties werken, omdat er ook vele verschillende soorten elektrische installaties en apparaten zijn. Bij de meeste bedrijven heeft men de vrijheid om zelf aan het werk te kunnen gaan met enige sturing.
Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?
Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & ReparatieNetwerk Elektromonteur
Met wie werkt een Elektromonteur samen?
De Elektromonteur werkt binnen een bedrijf samen met andere monteurs, onder leiding van een baas. Ook is er contact met klanten, wanneer hij bij iemand langs gaat om iets te installeren of repareren. Als de Elektromonteur voor zichzelf werkt heeft hijeen meer zakelijke relatie met de klant en werkt hij samen met aannemers in plaats van een baas. Hierbij komen dan vele vaklui samen om een opdracht uit te voeren.
- Monteurs
- Klant
- Baas
- Aannemer
Interview met een Elektromonteur
Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.
Verwante beroepen Elektromonteur:
Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Elektromonteur verwant is.
Wat zijn soortgelijke beroepen als Elektromonteur?
Opleiding: MBO
Baankans: Zeer goed
Baankans
Alles over het beroep Elektromonteur in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Monteurs
- Klant
- Baas
- Aannemer
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €1800 tot €3000
Baankans:
Aantal vacatures:
Aantal opleidingen:
Baankans
Huidige aantal vacatures
904
FAQ / Veelgestelde vragen beroep Elektromonteur
❓ Hoeveel opleidingen Elektromonteur hebben jullie?
Wij hebben op dit moment 66 opleidingen, trainingen of cursussen Elektromonteur online staan van verschillende aanbieders. Je kunt bij ons de opleidingen vergelijken op prijs, duur, gemiddelde beoordeling en natuurlijk de inhoud. Je vind de gemiddelde beoordeling van een opleiding in de overzichtstegel en op de informatiepagina van de opleiding.
❓ Hoeveel vacatures Elektromonteur hebben jullie op nu online staan?
Wij hebben op dit moment 904 vacatures Elektromonteur online staan van verschillende vacaturesites & werkgevers. Je vindt op nationaleberoepengids.nl de introductie van de vacatures en kan doorklikken naar de vacaturesite of de werkgever.
❓ Hoe kan ik het beste mijn beroepskeuze maken?
Wij proberen je op nationaleberoepengids.nl alle informatie te bieden die je nodig hebt om jouw beroeps- en loopbaankeuzes te maken. Zo hebben we natuurlijk de Beroepskeuzetest, maar ook de Omschoolwijzer voor als je Elektromonteur wilt worden. Op deze pagina geven we je de antwoorden op jouw vragen over het salaris, de baankans, de functie, de competenties en de persoonstypen, zodat jij kan nadenken of het beroep Elektromonteur iets voor jou is.