Elektromonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Elektromonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep elektromonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je elektromonteur wordt.

 

Wat is een Elektromonteur?

De Elektromonteur houdt zich bezig met onderhoud, reparatie, installatie en het testen van elektrische installaties of apparaten. Het werk is dus zeer veelzijdig, zoals de Elektromonteur zelf dat ook moet zijn. Steeds komt men bij een nieuwe klus terecht, en moet men andere problemen oplossen. Bij apparatuur kan zulk onderhoud routine-matig worden en kan de Elektromonteur zich steeds specialistischer en professioneler inzetten. Bij installaties is er veel meer variatie. Vaak zijn installaties verborgen en moeten deze dus eerst in kaart gebracht worden voordat de Elektromonteur ermee aan het werk kan.

De Elektromonteur heeft vaak werk waarvoor hij  naar locaties moet reizen en daar steeds de installatie moet doen of de reparatie uitvoeren. Het is echter ook mogelijk dat de Elektromonteur binnen een enkel bedrijf aan elektrische apparaten gaat werken. Hij heeft dus enige bewegingsruimte in het invullen van zijn functie.Wil je werken als Elektromonteur?

Werk je al als Elektromonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Elektromonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Elektromonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Elektromonteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Monteurs
 • Klant
 • Baas
 • Aannemer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

810


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Elektromonteur

Wat verdient een Elektromonteur?

Een Elektromonteur zal als starter rond de €1000 per maand verdienen. Dit kan oplopen tot €3000 per maand of meer, als men een zelfstandig ondernemer wordt of als men binnen een bedrijf meer verantwoordelijkheden krijgt dan alleen het uitvoeren van werkopdrachten.

Salarisschaal Elektromonteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Elektromonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Elektromonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Elektromonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Elektromonteur vacatures

Vacature Elektromonteur
Randstad Recruitment Center
Functieomschrijving Huhtamaki is een internationaal georiënteerde onderneming die zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie en verkoop van milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal van vormkarton. In Franeker staat een van de grootste Molded Fiber …
Vacature Elektromonteur
Luba
Functieomschrijving We zijn op zoek naar een monteur die klaar is voor de tweede stap in zijn of haar carrière. Je houdt je dagelijks bezig met het repareren en inregelen …
Vacature Elektromonteur
tempo-team
Functieomschrijving Ben jij een elektromonteur en ben je toe aan een volgend project of vaste baan? Of ben je net klaar met je mbo 3/4 elektrotechniek en wil je wat …
Vacature (Aankomend) elektromonteur
tempo-team
Functieomschrijving Vindt jij duurzaamheid en op de toekomstgericht werken belangrijk? Ervaring in de elektrotechniek en interesse om alles te leren over zonnepanelen? Lees dan snel verder!Wat bieden wij jou
Vacature Elektromonteur laadpalen
tempo-team
Functieomschrijving Als beginnend laadpalenmonteur wordt je opgeleid in de praktijk en theorie! Je gaat zelfstandig op pad in je eigen bedrijfswagen en monteert de laadpalen. Je werkt dus mee aan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Elektromonteur

Wat is de toekomst van Elektromonteur?

Er is veel, verschillend werk voor Elektromonteurs, afhankelijk van opleiding en ervaring. Doorgroeimogelijkheden zijn beperkt tot het opzetten van een eigen bedrijf, daarin is wel veel mogelijk, bijvoorbeeld het beginnen van een webshop met elektrotechnische producten.

Baankans Elektromonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

810


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Elektromonteur worden: Opleidingen tot Elektromonteur

Wil je Elektromonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Elektromonteur.

Hoe word je een Elektromonteur? 

Om Elektromonteur te worden moet men een MBO opleiding volgen op BBL niveau 2. De opleiding wordt meestal gewoon aangeduid als beroepsopleiding Elektromonteur.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Elektromonteur

Elektrisch Schakelen
De opleiding "Elektrisch Schakelen" is een begrip. Deze opleiding combineert de theorie met de noodzakelijke praktische vaardigheden voor een elektromonteur. Ook noodzakelijke regelgeving zoals NEN 1010 en NEN 3140 zijn …
Elektrisch Schakelen
ATEX voor Elektrotechnici
In deze training gaan de elektromonteur en elektrotechnici dieper in op de elektrotechnische aspecten rondom explosiegevaarlijke atmosferen. De elektrische installatie en apparatuur in gevaarlijke gebieden voldoen aan een aantal bijzondere …
ATEX voor Elektrotechnici

Omscholen of doorgroeien tot Elektromonteur

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Elektromonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Elektromonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Elektromonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Elektromonteur?

Competenties en Vaardigheden Elektromonteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Elektromonteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Elektromonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Elektromonteur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een Elektromonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Elektromonteur. Als Elektromonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Elektromonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Elektromonteur

Vakkennis voor een Elektromonteur

Het is voor een Elektromonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Elektromonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Elektromonteur


Werkervaring Elektromonteur

Het is voor een startend Elektromonteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Elektromonteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Eerste Autotechnicus .

Iets anders leren?

Is Elektromonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Elektromonteur

Met wie werkt een Elektromonteur samen? 

De Elektromonteur werkt binnen een bedrijf samen met andere monteurs, onder leiding van een baas. Ook is er contact met klanten, wanneer hij bij iemand langs gaat om iets te installeren of repareren. Als de Elektromonteur voor zichzelf werkt heeft hijeen meer zakelijke relatie met de klant en werkt hij samen met aannemers in plaats van een baas. Hierbij komen dan vele vaklui samen om een opdracht uit te voeren.


 • Monteurs
 • Klant
 • Baas
 • Aannemer
Elektromonteur


Organisaties waar een Elektromonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Elektromonteur meestal werkt.

Waar werkt een Elektromonteur?

De Elektromonteur kan bij vele verschillende organisaties werken, omdat er ook vele verschillende soorten elektrische installaties en apparaten zijn. Bij de meeste bedrijven heeft men de vrijheid om zelf aan het werk te kunnen gaan met enige sturing.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Elektromonteur

Waar kun je het beste werken als Elektromonteur? Hieronder vind je de best door de Elektromonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Elektromonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Elektromonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Elektromonteur.

Welke competenties heeft een Elektromonteur nodig?

Een Elektromonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Elektromonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Elektromonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Elektromonteur nodig? 

De Elektromonteur is er steeds op gebrand het apparaat of de installatie waaraan hij werkt zo goed mogelijk in elkaar te zetten, zodat de klant tevreden is (Succesvolle werker). Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat de Elektromonteur goed op details let en in kan schatten wat er allemaal aan de hand is en wat er nog moet gebeuren (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Elektromonteur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Elektromonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Elektromonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Elektromonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Elektromonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Elektromonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Elektromonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Elektromonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Elektromonteur iets voor je?

Zou je graag Elektromonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Elektromonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Elektromonteur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Elektromonteur

Vacature Elektromonteur
tempo-team
Functieomschrijving Wil jij projecten doen als elektromonteur die bij jou passen in Noord-Holland? Wij nemen de tijd om een persoonlijk gesprek met jou hierover te voeren en te zorgen dat …
Vacature Elektromonteur in productieomgeving
tempo-team
Functieomschrijving Wil jij als elektromonteur aan de slag bij een internationaal bedrijf waarbij ontwikkeling centraal staat? Dan kun je gaan werken in de energie- en telecomkabelindustrie bij Prysmian!Wat bieden
Vacature Ervaren Elektromonteur - Machinebouw
Havatec BV
Ervaren Elektromonteur - MachinebouwHavatec BV, Nieuw-Vennep Vanaf de start in 2000 is Havatec BV succesvol en toonaangevend op het gebied van de ontwikkeling en de productie van high-tech machines …
Vacature Elektromonteur| Rhoon | €45k - €55k
Four Life Sciences
Elektromonteur| Rhoon | €45k - €55k Wat ga je doen als Elektromonteur? Als Elektromonteur voer je zelfstandig activiteiten uit om de fabrieksinstallaties in optimale staat te houden. Je bent dagelijks …
Vacature Elektromonteur installaties
tempo-team
Functieomschrijving Jij bent onmisbaar als elektromonteur binnen deze baksteenfabriek nabij Venlo! Je komt te werken in een klein team met familiare sfeer. Wie wil dat nou niet?!Wat bieden wij

Actuele blogposts


reacties op Elektromonteur

Francis

wij verdienen te weinig , de druk is veel te hoog   

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar