Blogger: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Blogger: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Blogger. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Blogger nodig heeft.Wat doet een Blogger? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Blogger?

Een Blogger is iemand die op het internet blogs schrijft. Dit kunnen persoonlijke blogs zijn, maar ook blogs voor bedrijven of kranten. Deze blogs hebben als doel informatie te delen met lezers, maar ook om de lezers te vermaken en klanten naar de website te trekken. Zo kunnen supermarkten op hun website blogs plaatsen over eettrends en lekkere recepten. 
 
Over het algemeen schrijven de meeste Bloggers zo’n één tot twee teksten per week. Dit kan echter oplopen naar twee blogs per dag. Hoe vaker je een blog schrijft, hoe beter het bedrijf wordt gevonden door zoekmachines en dus door (mogelijke) klanten. Het werk van een Blogger moet niet onderschat worden. Je moet niet alleen goed kunnen schrijven, maar je moet ook onderzoek doen naar onderwerpen. 
 

Past het beroep Blogger bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Blogger

Op zoek naar een nieuwe baan als Blogger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Blogger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met betere baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Blogger per ervaringsniveau en/of stad

Vind vacatures Blogger op alle werkniveau's. Leerling/omscholing-, junior-niveau, medior-niveau en senior-vacatures. Bekijk ook de vacatures Blogger in Rotterdam of 60 andere steden.

Vacatures Blogger per stad

Vacatures Blogger Alkmaar

Vacatures Blogger Almelo

Vacatures Blogger Almere

Vacatures Blogger Alphen aan den Rijn

Vacatures Blogger Amersfoort

Vacatures Blogger Amstelveen

Vacatures Blogger Amsterdam

Vacatures Blogger Apeldoorn

Vacatures Blogger Arnhem

Vacatures Blogger Assen

Vacatures Blogger Bergen op Zoom

Vacatures Blogger Breda

Vacatures Blogger Capelle aan den IJssel

Vacatures Blogger Delft

Vacatures Blogger Den Bosch

Vacatures Blogger Den Haag

Vacatures Blogger Den Helder

Vacatures Blogger Deventer

Vacatures Blogger Doetinchem

Vacatures Blogger Dordrecht

Vacatures Blogger Ede

Vacatures Blogger Eindhoven

Vacatures Blogger Emmen

Vacatures Blogger Enschede

Vacatures Blogger Gouda

Vacatures Blogger Groningen

Vacatures Blogger Haarlem

Vacatures Blogger Haarlemmermeer

Vacatures Blogger Heerlen

Vacatures Blogger Helmond

Vacatures Blogger Hengelo

Vacatures Blogger Hilversum

Vacatures Blogger Hoogeveen

Vacatures Blogger Hoorn

Vacatures Blogger Katwijk

Vacatures Blogger Leeuwarden

Vacatures Blogger Leiden

Vacatures Blogger Lelystad

Vacatures Blogger Maastricht

Vacatures Blogger Middelburg

Vacatures Blogger Nieuwegein

Vacatures Blogger Nijmegen

Vacatures Blogger Oss

Vacatures Blogger Purmerend

Vacatures Blogger Roermond

Vacatures Blogger Roosendaal

Vacatures Blogger Rotterdam

Vacatures Blogger Schiedam

Vacatures Blogger Spijkenisse

Vacatures Blogger Terneuzen

Vacatures Blogger Tilburg

Vacatures Blogger Utrecht

Vacatures Blogger Veenendaal

Vacatures Blogger Venlo

Vacatures Blogger Vlaardingen

Vacatures Blogger Westland

Vacatures Blogger Zaanstad

Vacatures Blogger Zeist

Vacatures Blogger Zoetermeer

Vacatures Blogger Zwolle

Meer steden Minder steden

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Blogger

Wat verdient een Blogger?

Wat een Blogger verdient, hangt af van zijn kwaliteiten en situatie. Een Blogger die zelfstandig opereert en een eigen kanaal heeft, haalt zijn verdiensten uit advertenties. Als hij veel schrijft en veel bezoekers heeft, zullen meer bedrijven op zijn website willen adverteren en zal de Blogger dus meer verdienen.

Als een Blogger voor websites van anderen schrijft, dan zal hij betaald worden per woord of per artikel. Het kan ook zo zijn dat hij een deel van de opbrengst krijgt. Daarnaast zullen de verdiensten afhangen van de expertise over het onderwerp en de bekendheid van de Blogger.

Salarisschaal Blogger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Blogger

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Blogger


Bekijk het salaris Blogger per ervaringsniveau

Salaris junior Blogger Wat verdient een startend Blogger? Wat is het loon senior Blogger? beginnend Blogger salaris Maximaal salaris trainee Blogger Hoeveel verdient een leidinggevend Blogger? Wat is het salaris van een medior Blogger? Salaris aankomend Blogger Wat verdient een ervaren Blogger? Welk salaris krijgt een leerling Blogger?


Blogger worden: Opleidingen tot Blogger

Wil je Blogger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Blogger.

Hoe word je een Blogger? 

Blogger kun je altijd worden, mits je goed kunt schrijven en creatief bent. Een passende opleiding is Media, Informatie en Communicatie (HBO). Bij deze opleiding leer je, anders dan veel andere studies, ook over communicatie via internet. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van social media, het schrijven van artikelen of het maken van televisieprogramma’s voor een bepaald publiek. 
 
De eerste twee jaar zijn vrij algemeen. In het tweede jaar kies je tevens een specialisatie, zoals Mediaformats & Regie of Nieuws & Informatie. In het derde jaar loop je stage en het vierde jaar studeer je af. 
 
Ook de HBO-opleidingen Journalistiek is relevant.
 

Opleidingen Blogger

Zakelijk bloggen
Zakelijk bloggen Hoe kun je zakelijk bloggen op een manier die je lezers aanspreekt? Hoe maak je corporate blogs die zorgen voor nieuwe bezoekers en die uitnodigen tot interactie? En …
Zakelijk bloggen
Professioneel bloggen
Blogs en columns zijn lastigste teksten om te schrijven. In beperkte ruimte (gemiddeld 500 woorden) moet u de aandacht van de lezer trekken en wilt u ook graag uw standpunt
Professioneel bloggen
Expert Bloggen
*** Bij deze bestelling krijg je een gratis Bol.com cadeaukaart van 20 euro. Deze is vrij te besteden en wordt na aanvraag thuisgestuurd. *** Cursus Succesvol Bloggen / Blog Expert …
Expert Bloggen
Blog schrijven
Blog schrijven Tegenwoordig is een blog schrijven een van de belangrijkste manieren om je vindbaarheid te vergroten. Zo kun je dankzij een blog autoriteit opbouwen, een community vormen, en je …
Blog schrijven
Bloggen (met certificaat)
*** Bij deze cursus krijg je een gratis Bol.com cadeaukaart van 10 euro. Deze is vrij te besteden en wordt na je aanvraag naar je thuisgestuurd. *** Bloggers schrijven met …
Bloggen (met certificaat)Blogger worden: Omscholen tot Blogger

Als je je wilt omscholen tot Blogger is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Blogger zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Blogger dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Blogger

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Blogger

Als je Blogger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Blogger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Blogger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Blogger?


Interview met een Blogger

Hedwig van Bree is blogger en loopt marathons.

Hoe bent u aan deze baan gekomen?


“Ik heb hem zelf gecreëerd. Ik werk eigenlijk als recruiter, maar toen ik mijn eerste marathon ging lopen (die van New York) besloot ik te gaan bloggen over mijn weg hier naartoe. Na New York ben ik doorgegaan met zowel het bloggen als het lopen van marathons.”

Welke opleiding heeft u gevolgd om Blogger te worden?
“Ik heb zelf HBO Personeel en Organisatie (P&O) gedaan, maar dit is absoluut geen voorwaarde om te bloggen: creativiteit en prettig kunnen schrijven zijn veel belangrijker.”

“Toen ik mijn eerste marathon ging lopen, besloot ik te gaan bloggen over mijn weg hier naartoe”

Kunt u een gemiddelde werkdag beschrijven?
“Bloggen is niet iets dat ik full time doe. Het is wel iets waar ik dagelijks mee bezig ben. Bij veel dingen die ik meemaak, vraag ik me af of het interessant kan zijn voor mijn lezers. Met name als ik aan het hardlopen ben (ik train momenteel voor mijn derde marathon) komen onderwerpen boven drijven. Ongeveer éen keer per week publiceer ik een nieuw blog. Naast het schrijven van het blog maak ik ook zelf foto’s om het blog aantrekkelijker te maken.”

Welke competenties zijn belangrijk in uw beroep?
“Creativiteit, onderhoudend kunnen schrijven, kritisch zijn (op onderwerpen, op jezelf en ook op de inhoud van je blogs)”

Wat geeft uw baan de meeste voldoening?
“De reacties die ik van lezers krijg. Onlangs vierde ik een ‘blog-jubileum’; ik kreeg toen via verschillende sociale media reacties van lezers waarin ze onder andere zeiden dat ik ze heb geïnspireerd om ook te gaan hardlopen (of zelfs voor een marathon te gaan trainen). Het leukst vind ik misschien nog wel de reacties van mensen die aangeven dat ze helemaal niet van hardlopen houden, maar mijn blog toch lezen omdat ze het zo leuk vinden! Ik zie ook dat sommige bloggers dingen van me ‘jatten’ . Eerst irriteerde dat me, nu zie ik het als een compliment.”

Wat zijn de minder leuke kanten van uw baan?
“Soms krijg je ook hele pittige reacties. Dat vond ik in het begin lastig, maar inmiddels kan ik ook daar prima mee omgaan.”

Wat zou u doen als u geen Blogger zou zijn?
“Ik ben naast blogger ook recruiter.”

“Soms krijg je pittige reacties. In het begin vond ik dat lastig”

Wat was uw droombaan als kind?
“Piloot.”

Hoe ziet u de toekomst van het beroep Blogger?
“Ik denk dat dit beroep heel veel toekomst heeft zolang er creatieve geesten zijn die ‘iets te delen hebben’. Uiteraard zie je momenteel ook heel veel ‘vloggers’. Dat vind ik dan toch wel weer een heel andere creatieve uiting waarbij het meer om de vlogger zelf draait dan om de ‘content’.”

Welk advies zou u mensen die Blogger willen worden geven?
“Begin gewoon! Start een blog en experimenteer; wat werkt voor jou? Zo ben ik er zelf gaandeweg achter gekomen dat ik vooral graag verhalend schrijf en wat minder in ‘verslagvorm’. Ik wil ook alleen maar bloggen als ik echt wat te melden heb en niet omdat ik bij wijze van spreken één keer in de zoveel tijd een verhaal moet publiceren.”

Over Run Hedwig Run
“Ik blog op mijn website www.runhedwigrun.com. Naast mijn blogs (die wekelijks verschijnen) zijn hier onder meer ook tips te vinden voor hardlopers/marathonlopers en een overzicht van de wedstrijden waaraan ik deelneem. Lezers kunnen me via runhedwigrun.com ook volgen op instagram waar ik probeer dagelijks een nieuwe foto te plaatsen om anderen mee te inspireren.”

 

 

Lees de rest van het interview met een Blogger

Competenties en Vaardigheden Blogger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Blogger.

Welke competenties heeft een Blogger nodig?

Een Blogger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Ambitie
Ambitie

Steekwoorden: investeren, toekomst, doelen, durf

Omschrijving

Deze mensen investeren in zichzelf en in de toekomst. Ze willen steeds hogerop komen en stellen hierbij doelen en prioriteiten. Vaak weten deze mensen precies wat ze willen bereiken. Ze gaan hier dan ook voor de volle 100% voor. Ambitieuze mensen zijn vaak op zoek naar de grenzen en nemen hierbij dan ook vaak verschillende risico’s.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak lef en nemen verschillende risico’s. Omdat ze helder voor ogen hebben waar ze naar toe willen, zijn ze vaak ook initiatiefrijk en creatief. Ze bewandelen verschillende paden om hun doelen te bereiken. Ze zijn resultaatgericht en hun doelen staan dan ook altijd centraal. Ambitieuze mensen zijn doorzetters en hebben daarbij vaak ook een hoog energieniveau.

Zwakke punten
Teveel ambitie hebben kan ook verschillende valkuilen met zich meebrengen. Sommige mensen kunnen dan als een ‘kip zonder kop’ te werk gaan en verliezen bijvoorbeeld oog voor detail. Bepaalde doelstellingen kunnen onrealistisch worden en wanneer dan wordt vastgehouden aan de doelen kan stress een gevaar vormen. Ambitieuze mensen zijn niet altijd prettig voor de omgeving. Ze begrijpen het bijvoorbeeld soms niet als iemand andere prioriteiten heeft.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Assertiviteit
Assertiviteit

Steekwoorden: bemiddelen, onderhandelen, overtuigen, voor zichzelf opkomen

Omschrijving

Deze personen proberen het goed te doen voor zichzelf en voor iemand anders. Per situatie bekijken assertieve mensen de voor- en nadelen voor beide partijen. In bepaalde situaties zullen deze personen eerder voor zichzelf opkomen en in andere situaties geven ze de ander zijn zin. Ze gaan confrontaties niet uit de weg en vinden het fijn om zo nu en dan wat tegengas te krijgen.

Sterke punten
Deze personen hebben lef nodig om voor zichzelf en een ander op te komen. Daarbij kunnen ze goed luisteren en anderen overtuigen. Ze geven de ander de ruimte om te praten en zullen zelf ook proberen iemand te overtuigen van hun standpunt.

Zwakke punten
In bepaalde situaties kunnen deze personen ervoor kiezen om hun gelijk te halen. Daarentegen kan het ook voorkomen dat deze personen bewust de ander zijn zin geven. Omdat dit niet vast staat, kan het zijn dat deze personen wispelturig overkomen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Innovatief
Innovatief

Steekwoorden: ideeën, creatief, conceptueel denken

Omschrijving

Deze mensen zijn in staat om patronen en randvoorwaarden los te laten en oplossingen of nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Zij kijken eerst naar het resultaat, bedenken vervolgens oplossingen en betrekken vervolgens pas de randvoorwaarden en regels. Tijdens brainstormsessies komen deze mensen vaak met heel veel ideeën.

Sterke punten
De competentie ‘innovatief’ heeft veel overeenkomsten met de competentie ‘creativiteit’. Deze mensen hebben vaak veel verschillende creatieve ideeën. Daarbij houden ze het resultaat wel voor ogen. Verder kunnen deze innovators vaak goed conceptueel denken, zij zien oplossingen voor problemen en kijken hierbij niet direct naar de regels en randvoorwaarden.

Zwakke punten
Hierbij geldt dat creativiteit een valkuil kan zijn, veel verschillende ideeën kunnen zorgen voor chaos. Deze mensen hebben zoveel verschillende ideeën en soms bestaan deze enkel uit losse flodders. Daarbij kunnen de ideeën onrealistisch zijn, omdat ze geen rekening houden met regels en randvoorwaarden.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Vaardigheden Blogger

 • Zelfmotivatie
 • Doelgericht
 • Wilskracht
 • Analytisch vermogen
 • Kritisch denken
 • Methodisch werken
 • Effectief communiceren
 • Grenzen stellen
 • Voor jezelf opkomen
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Out of the box denken
 • Durf
 • Vernieuwend
 • Methodisch ontwerpen
 • Creatief denken
 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Blogger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Blogger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Blogger nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Blogger zijn Waarnemer en Levensgenieter.
 
Het is belangrijk dat een Blogger onderzoekend, leergierig en analytisch is. Hij moet onderzoek doen naar diverse onderwerpen, zoals politiek of eetculturen. Hij moet dus goed zijn in het beoordelen van informatie en van de informatie een leuk stuk kunnen maken (Waarnemer).
 
Bovendien is een Blogger creatief en energiek. Hij moet snel kunnen werken en inspiratie hebben (Levensgenieter). 
 

Bekijk de persoonstypen voor Blogger


Eigenschappen Blogger

 • Optimistisch
 • Energiek
 • Vindingrijk
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Blogger

Wat zijn de baankansen voor een Blogger?

Een job als Blogger wordt steeds populairder. Bedrijven hebben door dat blogs een (jong) publiek aanspreken. Er zijn daardoor steeds meer organisaties op zoek naar een goede tekstschrijver
 
Ook Bloggers die een eigen site beheren, kunnen door de populariteit van onder andere Instagram en Facebook een steeds groter publiek opbouwen. 
 

Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Blogger

Je kunt als Blogger een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Blogger is onderdeel van de beroepsfamilie Auteurs en tekstschrijvers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Blogger


Organisaties waar een Blogger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Blogger meestal werkt.

Waar werkt een Blogger?

Een Blogger werkt in de meeste gevallen als zelfstandige (freelancer). Hij werkt in de profitsector. De meeste mensen zijn niet fulltime Blogger, maar hebben daarnaast nog een andere (parttime) baan.
 

In welke sector werkt een Blogger?

Een Blogger werkt in de sector Marketing & Communicatie

Welke beroepen vind je in de sector Marketing & Communicatie? Marketing staat grofweg voor het aan de man brengen van verschillende middelen. Dit kunnen zowel producten (boeken of bureaustoelen) als diensten (internetabonnement of energie) zijn. Het op een goede manier op de markt zetten van een product of dienst kan door middel van PR of reclame. Ook communicatie speelt een rol bij marketing. Men wil op de meest effectieve manier communiceren naar de doelgroep. Naast marketingcommunicatie zijn overheidscommunicatie en interne/corporate communicatie ook twee belangrijke takken binnen deze sector. Binnen overheidscommunicatie kan gedacht worden aan informatiecampagnes over stoppen met roken of alcohol. Mensen die werkzaam zijn in de richting interne/corporate communicatie hebben werkzaamheden als het onderhouden van het intranet of het informeren van de pers of zaken als arbeidsmarktcommunicatie. Grotere bedrijven hebben over het algemeen hun eigen marketing- en communicatieafdeling. De mensen die werkzaam zijn op deze afdeling hebben allen hun eigen werkzaamheden. Kleinere bedrijven huren vaker communicatiebureaus in voor bijvoorbeeld het ontwerpen van een reclamecampagne. Onder treft u alle marketing en communicatie functies en beroepen en uiteraard ook de vacatures.

Wat wordt er verdiend in de sector Marketing & Communicatie?

Zelfstandig ondernemers met veel ervaring kunnen hoge inkomsten genereren. De salarissen van mensen in loondienst binnen deze sector kennen veel variatie. Het is afhankelijk van de grootte en omzet van het bedrijf. Naast het salaris is het mogelijk om vele extra's te verdienen. Experts binnen deze sector kunnen meedoen aan verschillende wedstrijden of pitches. Een uitvoerend marketingmedewerker ontvangt over het algemeen een lager salaris dan iemand die een adviserende taak heeft. Over het algemeen heb je als adviseur namelijk meer ervaring en kennis van de markt en/of het product. Deze sector wordt ook wel genoemd: marketingsector, communicatiesector, marketingbranche, communicatiebranche, marketingwereld, communicatiewereld, werken in de communicatie- en marketingbranche

Meer weten over werken in de sector Marketing & Communicatie?

Bekijk werken in de sector Marketing & Communicatie

In welke beroepsgroep werkt een Blogger?

Een Blogger werkt in de beroepsgroep Media, Redactie & Journalistiek

In de beroepsgroep Media, Redactie & Journalistiek staat de nieuwsgeving centraal. In deze beroepsgroep is men ofwel bezig met het verzamelen van feiten om daaruit het nieuws te halen, of met het verspreiden van nieuws. De mensen in deze beroepsgroep bepalen zo wat het publiek uiteindelijk te horen krijgt, en op wat voor een manier dit nieuws wordt gepubliceerd. Dit geeft deze beroepsgroep veel macht en verantwoordelijkheid tegenover mensen, waardoor men over het algemeen erg integer moet zijn om in deze beroepsgroep te werken. Voor redactiewerk moet men verder goed op details kunnen letten om ervoor te zorgen dat er geen fouten worden gemaakt. Voor journalistiek werk moet men meer op mensen en feiten gericht zijn, een onderzoekende geest bezitten en goed interessante onderwerpen kunnen bedenken.

Wil je weten of de beroepsgroep Journalistiek & Media bij jou past?

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt daarmee inspiratie op doen en kijken welke beroepsgroep bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Wat wordt er verdiend in de beroepsgroep Media, Redactie & Journalistiek?

Redactiewerk is stabieler, waardoor men meer zekerheden heeft en er minder fluctuaties in de salarissen zijn. Daarentegen kan een journalist, als die goed genoeg is, uiteindelijk meer gaan verdienen dan een redacteur. Daarom ligt het gemiddeld inkomen van iemand in de redactie rond de 3000 euro, terwijl het gemiddelde inkomen van een journalist op 4000 euro ligt. Deze beroepsgroep wordt ook wel op de volgende wijze benoemd: afdeling redactie, afdeling journalistiek 

Meer weten over werken in de beroepsgroep Media, Redactie & Journalistiek?

Bekijk werken in de beroepsgroep Media, Redactie & Journalistiek

Netwerk Blogger

Met wie werkt een Blogger samen? 

Een Blogger kan, afhankelijk van zijn expertise en onderwerpen, in contact komen met veel verschillende mensen. Zo kan een foodblogger spreken met mensen op eetfestival, maar ook met mogelijke opdrachtgevers, medebloggers enzovoort. Ook kan het zijn dat een Blogger samenwerkt met fotografen. Vaak heeft een Blogger ook (schriftelijk) contact met volgers. Hij reageert bijvoorbeeld op reacties op social media. 


 • Volgers
 • Fotografen
 • Opdrachtgevers
Blogger

Verwante beroepen Blogger:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Blogger verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Blogger?

De beroepen die verwant zijn aan Blogger zijn:
Tekstschrijver
Salaris: €2000 tot €3500
Opleiding: Cursus / Bijscholing HBO WO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Vlogger
Salaris: €1800 tot €4000
Opleiding: Geen
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Blogger in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Volgers
 • Fotografen
 • Opdrachtgevers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1800 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Solliciteren op de functie Blogger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Blogger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Blogger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Blogger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Blogger iets voor je?

Zou je graag Blogger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Blogger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar