Blogger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Blogger? Lees de functieomschrijving.

Een Blogger is iemand die op het internet blogs schrijft. Dit kunnen persoonlijke blogs zijn, maar ook blogs voor bedrijven of kranten. Deze blogs hebben als doel informatie te delen met lezers, maar ook om de lezers te vermaken en klanten naar de website te trekken. Zo kunnen supermarkten op hun website blogs plaatsen over eettrends en lekkere recepten. 
 
Over het algemeen schrijven de meeste Bloggers zo’n één tot twee teksten per week. Dit kan echter oplopen naar twee blogs per dag. Hoe vaker je een blog schrijft, hoe beter het bedrijf wordt gevonden door zoekmachines en dus door (mogelijke) klanten. Het werk van een Blogger moet niet onderschat worden. Je moet niet alleen goed kunnen schrijven, maar je moet ook onderzoek doen naar onderwerpen. 
 

Wil je werken als Blogger?

Werk je al als Blogger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Blogger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Blogger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Blogger in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Volgers
  • Fotografen
  • Opdrachtgevers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Blogger

Wat verdient een Blogger?

Wat een Blogger verdient, hangt af van zijn kwaliteiten en situatie. Een Blogger die zelfstandig opereert en een eigen kanaal heeft, haalt zijn verdiensten uit advertenties. Als hij veel schrijft en veel bezoekers heeft, zullen meer bedrijven op zijn website willen adverteren en zal de Blogger dus meer verdienen. Het is daarbij ook belangrijk dat de content uniek is, anders zullen de zoekmachines de teksten niet indexeren.
 
Als een Blogger voor websites van anderen schrijft, dan zal hij betaald worden per woord of per artikel. Het kan ook zo zijn dat hij een deel van de opbrengst krijgt. Daarnaast zullen de verdiensten afhangen van de expertise over het onderwerp en de bekendheid van de Blogger.
 

Salarisschaal Blogger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Blogger

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Blogger

Hoe goed is de toekomst voor de Blogger? 
Een job als Blogger wordt steeds populairder. Bedrijven hebben door dat blogs een (jong) publiek aanspreken. Er zijn daardoor steeds meer organisaties op zoek naar een goede tekstschrijver
 
Ook Bloggers die een eigen site beheren, kunnen door de populariteit van onder andere Instagram en Facebook een steeds groter publiek opbouwen. 
 

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Blogger worden: Opleidingen tot Blogger

Hoe word je een Blogger? 
Blogger kun je altijd worden, mits je goed kunt schrijven en creatief bent. Een passende opleiding is Media, Informatie en Communicatie (HBO). Bij deze opleiding leer je, anders dan veel andere studies, ook over communicatie via internet. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van social media, het schrijven van artikelen of het maken van televisieprogramma’s voor een bepaald publiek. 
 
De eerste twee jaar zijn vrij algemeen. In het tweede jaar kies je tevens een specialisatie, zoals Mediaformats & Regie of Nieuws & Informatie. In het derde jaar loop je stage en het vierde jaar studeer je af. 
 
Ook de HBO-opleidingen Journalistiek is relevant.
 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Blogger

Zakelijk bloggen
Training Zakelijk Bloggen Wil je zakelijk bloggen maar weet je niet waar je moet beginnen en waar je op moet letten bij het schrijven ervan? Je bent niet de enige, …
Blog schrijven (Bloggen)
Blog schrijven Tegenwoordig is een blog schrijven een van de belangrijkste manieren om je vindbaarheid te vergroten. Zo kun je dankzij een blog autoriteit opbouwen, een community vormen, en je …
Zakelijk bloggen
Zakelijk bloggen Hoe kun je zakelijk bloggen op een manier die je lezers aanspreekt? Hoe maak je corporate blogs die zorgen voor nieuwe bezoekers en die uitnodigen tot interactie? En …
Bloggen (Professioneel)
Wil jij je leven, je bedrijf of je product online in de verf zetten? Wil jij je schrijftalenten verzilveren en je digitale en commerciële knowhow aanscherpen? Schrijf je dan snel …
Bloggen (Professioneel)
Doe jij niets liever dan schrijven en wil je je creatieve gedachtekronkels delen met anderen? Dan is deze cursus Bloggen echt iets voor jou! Doe jij niets liever dan schrijven …
Meer opleidingen Blogger

Weet je nog niet of je Blogger wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Blogger of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Blogger

Met wie werkt een Blogger samen? 

Een Blogger kan, afhankelijk van zijn expertise en onderwerpen, in contact komen met veel verschillende mensen. Zo kan een foodblogger spreken met mensen op eetfestival, maar ook met mogelijke opdrachtgevers, medebloggers enzovoort. Ook kan het zijn dat een Blogger samenwerkt met fotografen. Vaak heeft een Blogger ook (schriftelijk) contact met volgers. Hij reageert bijvoorbeeld op reacties op social media. 


  • Volgers
  • Fotografen
  • Opdrachtgevers
Blogger


Organisaties waar een Blogger werkzaam is

Waar werkt een Blogger meestal? 
Een Blogger werkt in de meeste gevallen als zelfstandige (freelancer). Hij werkt in de profitsector. De meeste mensen zijn niet fulltime Blogger, maar hebben daarnaast nog een andere (parttime) baan.
 

Meer weten over werken in de Media, Redactie & Journalistiek?

Bekijk werken in Media, Redactie & Journalistiek

Best beoordeelde werkgevers Blogger

Waar kun je het beste werken als Blogger? Hieronder vindt je de best door de Blogger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Blogger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Blogger:

Welke competenties heeft een een Blogger nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Blogger

Wat voor persoonlijkheid heb je als Blogger nodig? 
Persoonstypen die passen bij een Blogger zijn Waarnemer en Levensgenieter.
 
Het is belangrijk dat een Blogger onderzoekend, leergierig en analytisch is. Hij moet onderzoek doen naar diverse onderwerpen, zoals politiek of eetculturen. Hij moet dus goed zijn in het beoordelen van informatie en van de informatie een leuk stuk kunnen maken (Waarnemer).
 
Bovendien is een Blogger creatief en energiek. Hij moet snel kunnen werken en inspiratie hebben (Levensgenieter). 
 

Bekijk de persoonstypen voor Blogger


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Blogger

Hedwig van Bree is blogger en loopt marathons.

Hoe bent u aan deze baan gekomen?


“Ik heb hem zelf gecreëerd. Ik werk eigenlijk als recruiter, maar toen ik mijn eerste marathon ging lopen (die van New York) besloot ik te gaan bloggen over mijn weg hier naartoe. Na New York ben ik doorgegaan met zowel het bloggen als het lopen van marathons.”

Welke opleiding heeft u gevolgd om Blogger te worden?
“Ik heb zelf HBO Personeel en Organisatie (P&O) gedaan, maar dit is absoluut geen voorwaarde om te bloggen: creativiteit en prettig kunnen schrijven zijn veel belangrijker.”

“Toen ik mijn eerste marathon ging lopen, besloot ik te gaan bloggen over mijn weg hier naartoe”

Kunt u een gemiddelde werkdag beschrijven?
“Bloggen is niet iets dat ik full time doe. Het is wel iets waar ik dagelijks mee bezig ben. Bij veel dingen die ik meemaak, vraag ik me af of het interessant kan zijn voor mijn lezers. Met name als ik aan het hardlopen ben (ik train momenteel voor mijn derde marathon) komen onderwerpen boven drijven. Ongeveer éen keer per week publiceer ik een nieuw blog. Naast het schrijven van het blog maak ik ook zelf foto’s om het blog aantrekkelijker te maken.”

Welke competenties zijn belangrijk in uw beroep?
“Creativiteit, onderhoudend kunnen schrijven, kritisch zijn (op onderwerpen, op jezelf en ook op de inhoud van je blogs)”

Wat geeft uw baan de meeste voldoening?
“De reacties die ik van lezers krijg. Onlangs vierde ik een ‘blog-jubileum’; ik kreeg toen via verschillende sociale media reacties van lezers waarin ze onder andere zeiden dat ik ze heb geïnspireerd om ook te gaan hardlopen (of zelfs voor een marathon te gaan trainen). Het leukst vind ik misschien nog wel de reacties van mensen die aangeven dat ze helemaal niet van hardlopen houden, maar mijn blog toch lezen omdat ze het zo leuk vinden! Ik zie ook dat sommige bloggers dingen van me ‘jatten’ . Eerst irriteerde dat me, nu zie ik het als een compliment.”

Wat zijn de minder leuke kanten van uw baan?
“Soms krijg je ook hele pittige reacties. Dat vond ik in het begin lastig, maar inmiddels kan ik ook daar prima mee omgaan.”

Wat zou u doen als u geen Blogger zou zijn?
“Ik ben naast blogger ook recruiter.”

“Soms krijg je pittige reacties. In het begin vond ik dat lastig”

Wat was uw droombaan als kind?
“Piloot.”

Hoe ziet u de toekomst van het beroep Blogger?
“Ik denk dat dit beroep heel veel toekomst heeft zolang er creatieve geesten zijn die ‘iets te delen hebben’. Uiteraard zie je momenteel ook heel veel ‘vloggers’. Dat vind ik dan toch wel weer een heel andere creatieve uiting waarbij het meer om de vlogger zelf draait dan om de ‘content’.”

Welk advies zou u mensen die Blogger willen worden geven?
“Begin gewoon! Start een blog en experimenteer; wat werkt voor jou? Zo ben ik er zelf gaandeweg achter gekomen dat ik vooral graag verhalend schrijf en wat minder in ‘verslagvorm’. Ik wil ook alleen maar bloggen als ik echt wat te melden heb en niet omdat ik bij wijze van spreken één keer in de zoveel tijd een verhaal moet publiceren.”

Over Run Hedwig Run
“Ik blog op mijn website www.runhedwigrun.com. Naast mijn blogs (die wekelijks verschijnen) zijn hier onder meer ook tips te vinden voor hardlopers/marathonlopers en een overzicht van de wedstrijden waaraan ik deelneem. Lezers kunnen me via runhedwigrun.com ook volgen op instagram waar ik probeer dagelijks een nieuwe foto te plaatsen om anderen mee te inspireren.”

 

 

Lees de rest van het interview met een Blogger

Beoordeling van het beroep Blogger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Blogger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Blogger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Blogger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Blogger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Blogger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Blogger iets voor je?

Zou je graag Blogger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Blogger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Blogger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar