Beroepsgroep Media, Redactie & Journalistiek Beroepsgroep Media, Redactie & Journalistiek

Media, Redactie & Journalistiek

In de beroepsgroep Media, Redactie & Journalistiek staat de nieuwsgeving centraal. In deze beroepsgroep is men ofwel bezig met het verzamelen van feiten om daaruit het nieuws te halen, of met het verspreiden van nieuws. De mensen in deze beroepsgroep bepalen zo wat het publiek uiteindelijk te horen krijgt, en op wat voor een manier dit nieuws wordt gepubliceerd. Dit geeft deze beroepsgroep veel macht en verantwoordelijkheid tegenover mensen, waardoor men over het algemeen erg integer moet zijn om in deze beroepsgroep te werken. Voor redactiewerk moet men verder goed op details kunnen letten om ervoor te zorgen dat er geen fouten worden gemaakt. Voor journalistiek werk moet men meer op mensen en feiten gericht zijn, een onderzoekende geest bezitten en goed interessante onderwerpen kunnen bedenken.

Wat wordt er verdiend in de beroepsgroep Media, Redactie & Journalistiek?

Redactiewerk is stabieler, waardoor men meer zekerheden heeft en er minder fluctuaties in de salarissen zijn. Daarentegen kan een journalist, als die goed genoeg is, uiteindelijk meer gaan verdienen dan een redacteur. Daarom ligt het gemiddeld inkomen van iemand in de redactie rond de 3000 euro, terwijl het gemiddelde inkomen van een journalist op 4000 euro ligt. Deze beroepsgroep wordt ook wel op de volgende wijze benoemd: afdeling redactie, afdeling journalistiek 

55 Beroepen in de beroepsgroep Media, Redactie & Journalistiek

Actieve filters:
  • Verfijn op sector
   • Meer
  • Verfijn op salaris niveau
   • Meer
  • Verfijn op studierichtingen
  • Verfijn op opleidingsniveaus
   • Meer
  • Verfijn op competenties
   • Meer
  PR Adviseur
  Salaris: €2000 tot €4000
  Opleiding: HBO, WO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep pr adviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je pr adviseur wordt.
  Communicatieadviseur
  Salaris: €2400 tot €3400
  Opleiding: HBO, WO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep communicatieadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je communicatieadviseur wordt.
  Tekstschrijver
  Salaris: €2000 tot €3500
  Opleiding: Cursus / Bijscholing, HBO, WO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep tekstschrijver. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je tekstschrijver wordt.
  Hoofd PR
  Salaris: €2300 tot €8431
  Opleiding: HBO, WO, MBA
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoofd pr. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoofd pr wordt.
  Redacteur
  Salaris: €1700 tot €4500
  Opleiding: HBO, WO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep redacteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je redacteur wordt.
  Interviewer
  Salaris: onbekend
  Opleiding: Cursus / Bijscholing, HBO, WO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep interviewer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je interviewer wordt.
  SEO specialist
  Salaris: €2500 tot €4500
  Opleiding: Geen, Cursus / Bijscholing, MBO, HBO, WO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep seo specialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je seo specialist wordt.
  Persvoorlichter
  Salaris: €2500 tot €3800
  Opleiding: HBO, WO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep persvoorlichter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je persvoorlichter wordt.
  Correspondent
  Salaris: €1800 tot €4500
  Opleiding: MBO, HBO, WO
  Baankans: Redelijk

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep correspondent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je correspondent wordt.
  Uitgever
  Salaris: €2600 tot €3700
  Opleiding: HBO, WO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep uitgever. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je uitgever wordt.
  per pagina

  Filter