Bosbouwtechnicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bosbouwtechnicus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bosbouwtechnicus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bosbouwtechnicus wordt.

Wat is een Bosbouwtechnicus?

Een Bosbouwtechnicus heeft technische en toezichthoudende taken op het gebied van bosmanagement, conservatie van bos, bosbouwkundig onderzoek, ontbossing en milieubescherming.

Voorbeelden van de taken van een Bosbouwtechnicus zijn het ondersteunen van bosmanagement met gecomputeriseerde informatiesystemen, het doen van veldmetingen en tellingen, technisch werk en toezicht bij aanleg van bosbouwkundige projecten en toegangswegen en toezien bij houtkap. Maar ook meer coördinerend werk valt onder het takenpakket van de Bosbouwtechnicus.Te denken valt aan het coördineren van bestrijding van bosbranden, ziektes en insecten, maar ook van protesten van particulieren wanneer bossen gekapt moeten worden.

Als Bosbouwtechnicus ben je dus voornamelijk bezig met taken direct gerelateerd aan je kennis over bosbouw, maar er zit ook een meer menselijke kant aan. Niet alleen in het geval van protesten, maar ook als er met derden moet worden samengewerkt ben jij degene die in de gaten houdt of de regels op bijvoorbeeld het gebied van milieu worden nageleefd.

Wil je werken als Bosbouwtechnicus?

Werk je al als Bosbouwtechnicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bosbouwtechnicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bosbouwtechnicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bosbouwtechnicus in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Bosmanager
 • Bosbouwtechnicus
 • Milieuorganisatie
 • Onderzoeker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bosbouwtechnicus

Wat verdient een Bosbouwtechnicus?

Als Bosbouwtechnicus verdien je meestal bruto ergens tussen de €3000 en de €4000 per maand. Dit is afhankelijk van de werkgever en de precieze taken die je mag uitvoeren, maar ook van je leeftijd, opleidingsniveau en aantal dienstjaren.

Een bonusregeling en dergelijke zijn niet van toepassing in deze sector. Afhankelijk van de werkgever is er soms wel een reiskostenvergoeding. In ieder geval wel wanneer werkzaamheden op locatie moeten worden uitgevoerd.

Salarisschaal Bosbouwtechnicus

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bosbouwtechnicus

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bosbouwtechnicus

Wat is de toekomst van Bosbouwtechnicus?

Vacatures voor de functie van Bosbouwtechnicus zijn niet eenvoudig te vinden en als je eenmaal als Bosbouwtechnicus aan de slag gaat zijn de doorgroeimogelijkheden ook niet heel divers. Je start immers al in een functie met veel coördinerende en toezichthoudende taken. Je kunt doorstromen naar het management en eventueel binnen je eigen functie je ook bezig houden met interessantere bosbouwkundige projecten. Dit kan zijn in de zin van een gebied van grote(re) omvang, maar ook de gevoeligheid ten aanzien van de publieke opinie.

Baankans Bosbouwtechnicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bosbouwtechnicus worden: Opleidingen tot Bosbouwtechnicus

Wil je bosbouwtechnicus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bosbouwtechnicus? 

Om Bosbouwtechnicus te kunnen worden is de meest logische keuze een HBO opleiding in de richting van de Natuurtechniek en Landschapstechniek. Een afstudeerrichting daarbinnen is vaak Bosbouw.

Deze HBO opleiding duurt vier jaar, maar vaak zijn vrijstellingen mogelijk wanner je al ervaring hebt in het werkgebied.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bosbouwtechnicus

Meer opleidingen Bosbouwtechnicus

Weet je nog niet of je Bosbouwtechnicus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bosbouwtechnicus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bosbouwtechnicus

Met wie werkt een Bosbouwtechnicus samen? 

Als Bosbouwtechnicus leg je verantwoording af aan een leidinggevende tussenpersoon of direct aan het management. Je ondersteunt daarnaast het management dan wel onderzoekers op technisch gebied en werkt hierin mogelijk ook samen met andere bosbouwtechnici.

In je coördinerende en toezichthoudende rol krijg je te maken met medewerkers van diverse verschillende organisaties die bij de bosbouw betrokken zijn. Ook krijg je in sommige gevallen te maken met het grotere publiek en eventuele milieuorganisaties wanneer zij een zekere betrokkenheid of belang hebben bij de geplande activiteiten.


 • Bosmanager
 • Bosbouwtechnicus
 • Milieuorganisatie
 • Onderzoeker
Bosbouwtechnicus


Organisaties waar een Bosbouwtechnicus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bosbouwtechnicus meestal werkt.

Waar werkt een Bosbouwtechnicus?

Afhankelijk van de eigenaar van het gebied en dus de opdrachtgever van het bosbouwkundig project kan een Bosbouwtechnicus onder profit of non-profit vallen. Echter veel gebieden waar een Bosbouwtechnicus mee aan het werk is zullen in handen zijn van een overheid en daarmee deel uit maken van de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers Bosbouwtechnicus

Waar kun je het beste werken als Bosbouwtechnicus? Hieronder vind je de best door de Bosbouwtechnicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bosbouwtechnicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bosbouwtechnicus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bosbouwtechnicus.

Welke competenties heeft een Bosbouwtechnicus nodig?

Een Bosbouwtechnicus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bosbouwtechnicus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bosbouwtechnicus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bosbouwtechnicus nodig? 

Als Bosbouwtechnicus vervul je veel ondersteunende taken, maar je zal incidenteel ook de rol van toezichthouder en coördinator hebben. Dat betekent dat je overwicht moet hebben en dat zelfvertrouwen in deze functie van belang is (Baas).

Daarnaast moet je als Bosbouwtechnicus kunnen analyseren en objectief kunnen zijn. Je hebt dat nodig voor de metingen die je doet voor onderzoeken, de technische ondersteuning die je biedt aan het management en het toezicht dat je houdt op derden en op het naleven van regels (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Bosbouwtechnicus


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bosbouwtechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bosbouwtechnicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bosbouwtechnicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bosbouwtechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bosbouwtechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bosbouwtechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bosbouwtechnicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bosbouwtechnicus iets voor je?

Zou je graag Bosbouwtechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bosbouwtechnicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bosbouwtechnicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar