Bosbouwkundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bosbouwkundige? Lees de functieomschrijving.

Bossen en regenwouden zijn van groot belang voor het menselijk bestaan. Het is niet voor niets dat de amazonewouden de ‘longen’ van de aarde’ genoemd worden. De Bosbouwkundige houdt zich bezig met het beheer, behoud en de aanleg van bossen. De Bosbouwkundige houdt zich met allerlei soorten bossen bezig, van bossen in stedelijke gebieden tot tropische natuurgebieden.

De Bosbouwkundige kan diverse rollen en taken vervullen. De Bosbouwkundige kan werken aan het behoud van bestaand, maar ook met de aanleg van nieuwe kavels met bos. De Bosbouwkundige vervult dan vaak de rol van beheerder. In de rol van onderzoeker houdt de Bosbouwkundige zich bezig met de vraag waar bossen bedreigd worden en wat hier aan gedaan kan worden. De Bosbouwkundige kan ook de rol van beleidsmaker vervullen. De Bosbouwkundige kijkt dan concreet hoe vervuiling tegen kan worden gegaan.

De Bosbouwkundige is vooral steeds met het verdedigen van de belangen van de natuur. Deze moeten verdedigd worden ten opzicht van de opkomende steden en industrie. Bossen moeten vaak plaatsmaken voor bebouwing, maar omdat bossen van groot belang zijn voor het menselijk bestaan, probeert de Bosbouwkundige dit te voorkomen of tot oplossingen te komen.

Wil je werken als Bosbouwkundige?

Werk je al als Bosbouwkundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bosbouwkundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Bosbouwkundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Bosbouwkundige in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bosbouwkundige

Wat verdient een Bosbouwkundige?

Het salaris van de Bosbouwkundige is sterk afhankelijk van de organisatie waar de Bosbouwkundige werkzaam is. De overheid biedt vaak andere salarissen dan in het bedrijfsleven en ook de onderzoeksinstituten hanteren weer andere salarissen.

Salarisschaal Bosbouwkundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bosbouwkundige

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bosbouwkundige

Hoe goed is de toekomst voor de Bosbouwkundige? 

Door de klimaatverandering en de bedreiging van de bossen en regenwouden is de actualiteit van de Bosbouwkundige hoog. Toch liggen de banen voor de Bosbouwkundige niet voor het oprapen.  Als de Bosbouwkundige eenmaal in de sector aan het werk is, zijn er vaak wel doorgroeimogelijkheden.

Baankans Bosbouwkundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bosbouwkundige worden: Opleidingen tot Bosbouwkundige

Hoe word je een Bosbouwkundige? 

Er zijn diverse HBO en WO opleidingen op het gebied van bos- en natuurbeheer die de Bosbouwkundige kan volgen. Hiernaast zijn er ook andere zogenaamde ‘groene’ studies op het gebieden van ruimtelijke ordening en milieu die relevant kunnen zijn voor de Bosbouwkundige. Na het afronden van een studie, kan de Bosbouwkundige meestal niet direct als deskundige op het gebied van bosbouw aan de slag. Een stage of traineeship is dan ook een goede aanvulling.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bosbouwkundige

Meer opleidingen Bosbouwkundige

Weet je nog niet of je Bosbouwkundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bosbouwkundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bosbouwkundige

Met wie werkt een Bosbouwkundige samen? 

Het netwerk van de Bosbouwkundige kan, afhankelijk van de organisatie waar de Bosbouwkundige werkt, bestaan uit bijvoorbeeld medeonderzoekers, medebeleidsmakers en andere overheidsmedewerkers. De Bosbouwkundige kan met verschillende mensen te maken krijgen die belangen hebben in een bepaald bosgebied.


Bosbouwkundige


Organisaties waar een Bosbouwkundige werkzaam is

Waar werkt een Bosbouwkundige meestal? 

De Bosbouwkundige kan onderzoek gaan doen bij universiteiten of andere instituten. Maar de Bosbouwkundige komt vaker terecht als beheerder van een natuurgebied. Hier is de Bosbouwkundige dan verantwoordelijk voor de aanleg en het behoud van bos. Daarnaast kan de Bosbouwkundige ook als beleidsmaker bij de overheid aan de slag of als docent in het hoger onderwijs.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Bosbouwkundige

Waar kun je het beste werken als Bosbouwkundige? Hieronder vindt je de best door de Bosbouwkundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bosbouwkundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bosbouwkundige:

Welke competenties heeft een een Bosbouwkundige nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Bosbouwkundige

Wat voor persoonlijkheid heb je als Bosbouwkundige nodig? 

Het werk van de Bosbouwkundige is meestal geen kantoorbaan. De Bosbouwkundige werkt dan ook graag in de buitenlucht (Levensgenieter). De Bosbouwkundige moet doorzettingsvermogen hebben en goed kunnen plannen en organiseren. Ook moet de Bosbouwkundige beslissingen durven nemen en een brede interesse hebben in milieu en maatschappij (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Bosbouwkundige


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bosbouwkundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bosbouwkundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bosbouwkundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bosbouwkundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bosbouwkundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bosbouwkundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bosbouwkundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bosbouwkundige iets voor je?

Zou je graag Bosbouwkundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bosbouwkundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bosbouwkundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar