Clown Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Clown? Lees de functieomschrijving.

Een Clown is een 'komische toneelfiguur', voortgekomen uit de 'stupidus' van het klassieke Romeinse Theater en de middeleeuwse hofnar. In de loop van de achttiende eeuw werd de Clown populair in het circus, vervolgens ook in de pantomime. Vandaag de dag is de Clown veelal een artiest die in het circus grappen verkoopt. Het is over het algemeen een zwaar onderschat beroep: vaak wordt de Clown gezien als iemand die wat kunstjes vertoont, liedjes zingt en grappig kan vallen. Clown zijn is een serieuze aangelegenheid, in tegenstelling wat men van hem of haar verwacht. Het is een ras-entertainer die onderdeel uitmaakt van professionele shows, vaak voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Ze verzorgen kinderfeestjes, werken met ballonnen en vertonen goocheltrucs. Sommige Clowns hebben tijdens kinderfeestjes ook nog een vrolijke babbel terwijl in het circus de Clown het moet hebben van zijn lichaamstaal en mimiek. Een ware kunstenaar die zijn vak verstaat zal veel voldoening vinden in dit beroep.

Wil je werken als Clown?

Werk je al als Clown en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Clown worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Clown, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Clown in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Publiek Collega's Dieren Kinderen Theaterbureau's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Clown

Wat verdient een Clown?

Salariëring is mede afhankelijk van werkzaamheden in zowel kindershows, braderieën als winkelcentra. Een clown werkt ook op basis van uurtarief.

Bijvoorbeeld: 90 minuten kindershow: € 395,--

Speciaal voor braderieën, winkelcentra etc: 4x 30 minuten verdeeld over 3 uur(wisselend publiek)  € 550,--

Salarisschaal Clown

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Clown

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Clown

Hoe goed is de toekomst voor de Clown? 

Als Clown kan men  verdergaan als beroepsgoochelaar, acteur of entertainer in breder verband.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Clown worden: Opleidingen tot Clown

Hoe word je een Clown? 

Speciale opleiding aan Theateracademie en Mimeschool door een Clown is mogelijk en gewenst. Een Clown werkt veelal als zzp'er en kan zijn diensten aanbieden via Theater- en Entertainmentbureau's. Het is een veelzijdig beroep waarvoor veel verschillende creeatieve kwaliteiten gevraagd worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Clown

Meer opleidingen Clown

Weet je nog niet of je Clown wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Clown of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Clown

Met wie werkt een Clown samen? 

Een Clown komt in zijn werk in aanraking met zijn gewaardeerde publiek. Dat zijn vaak kinderen die een verjaardagsfeestje te vieren hebben of genieten van een leuk circusuitjes.  Daarnaast heeft een Clown contact met collega-entertainers of circusartiesten. Voor zijn planning en organisatie komt hij in aanraking en heeft de Clown te maken met diverse theaterbureau's.


  • Publiek Collega's Dieren Kinderen Theaterbureau's
Clown


Organisaties waar een Clown werkzaam is

Waar werkt een Clown meestal? 

Een Clown werkt in het hele land op allerlei locaties zoals een circus, als entertainer bij kinderfeestjes thuis, op braderieën en zelfs in een ziekenhuis bij ernstig zieke kinderen. Bij die laatste categorie gaat het echter wel om een speciaal soort Clown, de Cliniclown, die kinderen met een ziekte of handicap een plezierige dag of middag willen geven.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Clown

Waar kun je het beste werken als Clown? Hieronder vindt je de best door de Clown beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Clown.

Competenties, Skills en Vaardigheden Clown:

Welke competenties heeft een een Clown nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Clown

Wat voor persoonlijkheid heb je als Clown nodig? 

Een Clown is in de eerste plaats een Romanticus met een gevoelige creatieve natuur. Hij is daarnaast ook een Gever die warm en betrokken zijn werk doet in voornamelijk in de omgeving van kleinere kinderen.

Bekijk de persoonstypen voor Clown


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Clown

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Clown

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Clown

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Clown

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Clown dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Clown belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Clown. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Clown iets voor je?

Zou je graag Clown willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Clown bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Clown

Bart Walter

Mocht iemand geïnteresseerd zijn in een opleiding: www.clownsense.eu biedt vele verschillende workshops en een opleiding tot contactclown. 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar