Clown Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Clown? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep clown. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je clown wordt.

 

Wat is een Clown?

Een Clown is een 'komische toneelfiguur', voortgekomen uit de 'stupidus' van het klassieke Romeinse Theater en de middeleeuwse hofnar. In de loop van de achttiende eeuw werd de Clown populair in het circus, vervolgens ook in de pantomime. Vandaag de dag is de Clown veelal een artiest die in het circus grappen verkoopt. Het is over het algemeen een zwaar onderschat beroep: vaak wordt de Clown gezien als iemand die wat kunstjes vertoont, liedjes zingt en grappig kan vallen. Clown zijn is een serieuze aangelegenheid, in tegenstelling wat men van hem of haar verwacht. Het is een ras-entertainer die onderdeel uitmaakt van professionele shows, vaak voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Ze verzorgen kinderfeestjes, werken met ballonnen en vertonen goocheltrucs. Sommige Clowns hebben tijdens kinderfeestjes ook nog een vrolijke babbel terwijl in het circus de Clown het moet hebben van zijn lichaamstaal en mimiek. Een ware kunstenaar die zijn vak verstaat zal veel voldoening vinden in dit beroep.Wil je werken als Clown?

Werk je al als Clown en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Clown worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Clown, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Clown in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Publiek Collega's Dieren Kinderen Theaterbureau's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Clown

Wat verdient een Clown?

Salariëring is mede afhankelijk van werkzaamheden in zowel kindershows, braderieën als winkelcentra. Een clown werkt ook op basis van uurtarief.

Bijvoorbeeld: 90 minuten kindershow: € 395,--

Speciaal voor braderieën, winkelcentra etc: 4x 30 minuten verdeeld over 3 uur(wisselend publiek)  € 550,--

Salarisschaal Clown

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Clown

Er zijn geen vacatures Clown aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Clown in werkt.

Meer weten over de sector waar een Clown in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Clown

Wat is de toekomst van Clown?

Als Clown kan men  verdergaan als beroepsgoochelaar, acteur of entertainer in breder verband.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Clown worden: Opleidingen tot Clown

Wil je Clown worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Clown.

Hoe word je een Clown? 

Speciale opleiding aan Theateracademie en Mimeschool door een Clown is mogelijk en gewenst. Een Clown werkt veelal als zzp'er en kan zijn diensten aanbieden via Theater- en Entertainmentbureau's. Het is een veelzijdig beroep waarvoor veel verschillende creeatieve kwaliteiten gevraagd worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Clown

Er zijn geen opleidingen Clown aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Clown in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Clown

Als je Clown wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Clown zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Clown

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Clown?

Competenties en Vaardigheden Clown

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Clown nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Clown nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Clown

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Clown

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Clown. Als Clown wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Clown:


zie volledige beschrijving persoonstype Clown

Vakkennis voor een Clown

Het is voor een Clown ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Clown zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Clown


Werkervaring Clown

Het is voor een startend Clown die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Clown is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Clown het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Clown

Met wie werkt een Clown samen? 

Een Clown komt in zijn werk in aanraking met zijn gewaardeerde publiek. Dat zijn vaak kinderen die een verjaardagsfeestje te vieren hebben of genieten van een leuk circusuitjes.  Daarnaast heeft een Clown contact met collega-entertainers of circusartiesten. Voor zijn planning en organisatie komt hij in aanraking en heeft de Clown te maken met diverse theaterbureau's.


  • Publiek Collega's Dieren Kinderen Theaterbureau's
Clown


Organisaties waar een Clown werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Clown meestal werkt.

Waar werkt een Clown?

Een Clown werkt in het hele land op allerlei locaties zoals een circus, als entertainer bij kinderfeestjes thuis, op braderieën en zelfs in een ziekenhuis bij ernstig zieke kinderen. Bij die laatste categorie gaat het echter wel om een speciaal soort Clown, de Cliniclown, die kinderen met een ziekte of handicap een plezierige dag of middag willen geven.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Clown

Waar kun je het beste werken als Clown? Hieronder vind je de best door de Clown beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Clown.

Competenties, Skills en Vaardigheden Clown:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Clown.

Welke competenties heeft een Clown nodig?

Een Clown heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Clown

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Clown passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Clown nodig? 

Een Clown is in de eerste plaats een Romanticus met een gevoelige creatieve natuur. Hij is daarnaast ook een Gever die warm en betrokken zijn werk doet in voornamelijk in de omgeving van kleinere kinderen.

Bekijk de persoonstypen voor Clown


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Clown

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Clown

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Clown

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Clown

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Clown dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Clown belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Clown. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Clown iets voor je?

Zou je graag Clown willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Clown bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Clown

Bart Walter

Mocht iemand geïnteresseerd zijn in een opleiding: www.clownsense.eu biedt vele verschillende workshops en een opleiding tot contactclown. 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar