Faculteitsdirecteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Faculteitsdirecteur? Lees de functieomschrijving.

Een Faculteitsdirecteur staat aan het hoofd van een faculteit op een Hogeschool. Tot zijn aandachtsgebieden horen o.a. facultair beleid (de ontwikkeling van de faculteit en samenwerking met andere faculteiten) en de facultaire organisatie; het onderhouden van externe betrekkingen, overleg met facultaire medezeggenschapsraad en het opstellen van een faculteitsreglement. Daarnaast is er het onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening. Ook het vaststellen van onderwijsbeleid, onderwijsprogramma's en examenreglementen, het zorgdragen voor stagemogelijkheden, de samenstelling van een facultaire commissie van advies, de afgifte van diploma's en het verzorgen van contacten met 'beroepenvelden' heeft zijn andacht .

De Factulteitsdirecteur ziet verder toe op de ontwikkeling en uitvoering van het personeels-, studenten-, en informatiebeleid en het financieel beleid. De Faculteitsdirecteur is dus een allround manager die op alle terreinen van de factulteit, van begroting tot studentenvoorzieningen, actief is en bovendien verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs. Hij geeft leiding aan het (onderwijzend) personeel van de faculteit. Samen met andere Faculteitsdirecteuren en het college van bestuur voert hij overleg over instellingsbreed beleid.

Hij legt verantwoording af aan het college van bestuur.

Normaliter bestaat de faculteitsdirectie uit één persoon: de Faculteitsdirecteur. Wanneer een faculteitsdirectie uit meerdere personen bestaat is de Voorzitter van de Faculteitsdirectie het hoofd van de faculteit en komt zijn takenpakket overeen met dat van de Faculteitsdirecteur.

Wil je werken als Faculteitsdirecteur?

Werk je al als Faculteitsdirecteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Faculteitsdirecteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Faculteitsdirecteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Faculteitsdirecteur in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Docent
  • Lector
  • Faculteitsdirecteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5014 tot €6473

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Faculteitsdirecteur

Wat verdient een Faculteitsdirecteur?

Een Faculteitsdirecteur zit in schaal 15 (CAO HBO). Zijn bruto maandinkomen ligt hiermee tussen de €5014 en €6473. De doorloopsnelheid naar het maximum van de schaal is afhankelijk van functioneren. Een dertiende maand en vakantietoeslag maken deel uit van het voorwaardenpakket en er is een gunstige levensloopregeling. Hogescholen mogen een deel van de arbeidsvoorwaarden zelf invullen.

In geval van een meerkoppige faculteitsdirectie is er een Voorzitter Faculteitsdirectie die in schaal 16 zit. Dit komt neer op een bruto maandinkomen van tussen de €5435 en €7114.

Salarisschaal Faculteitsdirecteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Faculteitsdirecteur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Faculteitsdirecteur

Hoe goed is de toekomst voor de Faculteitsdirecteur? 

Door stijgende studentenaantallen en toenemende vergrijzing neemt de wervingsbehoefte van Hogescholen toe. Dit is voornamelijk van toepassing voor lesgevend en ondersteunend personeel. Er zijn momenteel weinig vacatures beschikbaar voor Faculteitsdirecteuren. De Faculteitsdirecteur zit aan de top van de managementladder op Hogescholen. Het enige hogere orgaan is het college van bestuur.

Baankans Faculteitsdirecteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Faculteitsdirecteur worden: Opleidingen tot Faculteitsdirecteur

Hoe word je een Faculteitsdirecteur? 

Een Faculteitsdirecteur heeft een (HBO of) WO opleiding gedaan, bij voorkeur in een richting die past bij de faculteit. Managementervaring en/of onderwijservaring en/of praktijkervaring in het vakgebied wordt vrijwel altijd gevraagd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Faculteitsdirecteur

Meer opleidingen Faculteitsdirecteur

Weet je nog niet of je Faculteitsdirecteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Faculteitsdirecteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Faculteitsdirecteur

Met wie werkt een Faculteitsdirecteur samen? 

De Faculteitsdirecteur is bij de dagelijkse gang van zaken op de hele faculteit betrokken. Hij geeft leiding aan onderwijzend en ondersteunend personeel, lectoren leggen aan hem verantwoording af. Hij voert bovenfacultair overleg met andere Faculteitsdirecteuren en legt verantwoording af aan het college van bestuur.


  • Docent
  • Lector
  • Faculteitsdirecteur
Faculteitsdirecteur


Organisaties waar een Faculteitsdirecteur werkzaam is

Waar werkt een Faculteitsdirecteur meestal? 

Een Faculteitsdirecteur werkt bij een instelling voor Hoger Beroepsonderwijs. Dit betekent dat hij werkzaam is in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Faculteitsdirecteur

Waar kun je het beste werken als Faculteitsdirecteur? Hieronder vindt je de best door de Faculteitsdirecteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Faculteitsdirecteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Faculteitsdirecteur:

Welke competenties heeft een een Faculteitsdirecteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Faculteitsdirecteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Faculteitsdirecteur nodig? 

De Faculteitsdirecteur is vooral leidinggevende. Hij is zelfverzekerd en gedreven, gemotiveerd en weet anderen te motiveren. Hij is assertief en initiatiefrijk, toont weinig twijfel en weet mensen zo makkelijk aan zich te binden (Baas). Hij heeft een duidelijk doel voor ogen en gaat daar recht op af, waarbij hij efficiënt te werk gaat. Hij drukt zich makkelijk uit en weet anderen te overtuigen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Faculteitsdirecteur


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Faculteitsdirecteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Faculteitsdirecteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Faculteitsdirecteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Faculteitsdirecteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Faculteitsdirecteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Faculteitsdirecteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Faculteitsdirecteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Faculteitsdirecteur iets voor je?

Zou je graag Faculteitsdirecteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Faculteitsdirecteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Faculteitsdirecteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar