Faculteitsdirecteur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Faculteitsdirecteur worden: Opleidingen tot Faculteitsdirecteur

Wil je Faculteitsdirecteur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Faculteitsdirecteur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Faculteitsdirecteur.

Hoe word je een Faculteitsdirecteur? 

Een Faculteitsdirecteur heeft een (HBO of) WO opleiding gedaan, bij voorkeur in een richting die past bij de faculteit. Managementervaring en/of onderwijservaring en/of praktijkervaring in het vakgebied wordt vrijwel altijd gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Faculteitsdirecteur

Er zijn geen opleidingen Faculteitsdirecteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Faculteitsdirecteur in werkt

Bekijk meer opleidingen Onderwijs

Is het verstandig om Faculteitsdirecteur te worden?

Voordat je aan een opleiding Faculteitsdirecteur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Faculteitsdirecteur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Faculteitsdirecteur?

Door stijgende studentenaantallen en toenemende vergrijzing neemt de wervingsbehoefte van Hogescholen toe. Dit is voornamelijk van toepassing voor lesgevend en ondersteunend personeel. Er zijn momenteel weinig vacatures beschikbaar voor Faculteitsdirecteuren. De Faculteitsdirecteur zit aan de top van de managementladder op Hogescholen. Het enige hogere orgaan is het college van bestuur.

De actuele kans op werk voor een Faculteitsdirecteur

Het beroep Faculteitsdirecteur is onderdeel van de beroepsfamilie Managers wetenschappelijke educatie en onderzoek. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers wetenschappelijke educatie en onderzoek is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Faculteitsdirecteur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Faculteitsdirecteur

Als je je wilt omscholen tot Faculteitsdirecteur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Faculteitsdirecteur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Faculteitsdirecteur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Faculteitsdirecteur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Faculteitsdirecteur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Faculteitsdirecteur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Faculteitsdirecteur

Als je Faculteitsdirecteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Faculteitsdirecteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Faculteitsdirecteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Faculteitsdirecteur?

Competenties en Vaardigheden Faculteitsdirecteur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Faculteitsdirecteur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Faculteitsdirecteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Faculteitsdirecteur

Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Faculteitsdirecteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Faculteitsdirecteur. Als Faculteitsdirecteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Faculteitsdirecteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Faculteitsdirecteur

Vakkennis voor een Faculteitsdirecteur

Het is voor een Faculteitsdirecteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Faculteitsdirecteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Faculteitsdirecteur


Werkervaring Faculteitsdirecteur

Het is voor een startend Faculteitsdirecteur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Faculteitsdirecteur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Faculteitsdirecteur, maar iets anders?

Is een opleiding Faculteitsdirecteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Faculteitsdirecteur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Faculteitsdirecteur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Faculteitsdirecteur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Faculteitsdirecteur te worden?

Zou je graag Faculteitsdirecteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Faculteitsdirecteur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar