Gedeputeerde provincie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gedeputeerde provincie? Lees de functieomschrijving.

De Gedeputeerde Staten is een bestuursorgaan in Nederland. Gedeputeerde Staten vormt het dagelijks bestuur van een provincie. De leden van de Gedeputeerde Staten worden gedeputeerden van de provincie genoemd. Als gedeputeerde van een provincie wordt je voor een periode van vier jaar gekozen door de Provinciale Staten. De gedeputeerden van de provincie worden door middel van het systeem van getrapte verkiezingen gekozen. Als gedeputeerde van de provincie ben je de bestuurder van een provincie wat betreft een bepaald vakgebied of meerdere vakgebieden, bijvoorbeeld economische zaken of mobiliteit. Gedeputeerde Staten voeren een groot aantal regelingen van de rijksoverheid uit en zij houden toezicht op de gemeentebesturen. De gedeputeerden van de provincie zijn verplicht over alle onderdelen van hun beleid inlichtingen te geven aan Provinciale Staten. De positie van een gedeputeerde van een provincie is vergelijkbaar met die van een wethouder in het gemeentebestuur. Sinds 2003 is een gedeputeerde van de provincie geen lid meer van de Provinciale Staten. 

Wil je werken als Gedeputeerde provincie?

Werk je al als Gedeputeerde provincie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gedeputeerde provincie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Gedeputeerde provincie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Gedeputeerde provincie in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Gedeputeerde Staten
  • Provinciale Staten
  • Commissaris van de Koningin

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5943 tot €7899

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gedeputeerde provincie

Wat verdient een Gedeputeerde provincie?

Als gedeputeerden van de provincie krijg je een salaris en onkostenvergoeding. Een gedeputeerde van de provincie krijgt een eindejaarsuitkering en een vakantie-uitkering gelijk aan die van het personeel van de sector Rijk. De gedeputeerde krijgt van de provincie een vaste vergoeding voor de onkosten die hij voor zijn functie maakt.  Als de gedeputeerde van de provincie 65 is, heeft hij recht op ouderdomspensioen.

 

Salarisschaal Gedeputeerde provincie

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Gedeputeerde provincie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gedeputeerde provincie

Hoe goed is de toekomst voor de Gedeputeerde provincie? 

Als gedeputeerde van de provincie heb je eerst vaak andere functies vervuld voordat je gedeputeerde van de provincie wordt. Aangezien je als gedeputeerde van de provincie werkt in het openbaar bestuur is het arbeidsmarktperspectief redelijk en zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Een van de doorgroeimogelijkheden voor de gedeputeerde van de provincie is de functie van commissaris van de Koningin.

Baankans Gedeputeerde provincie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Gedeputeerde provincie worden: Opleidingen tot Gedeputeerde provincie

Hoe word je een Gedeputeerde provincie? 

Als gedeputeerde van de provincie heb je vaak een opleiding gevolgd dat een arbeidsperspectief biedt binnen het openbaar bestuur. Denk hierbij aan opleidingen zoals Bestuurskunde (Public Administration) of Politicologie. Minder gerelateerde opleidingen die hetzelfde arbeidsperspectief kunnen bieden zijn onder andere de opleiding sociologie en de opleiding rechten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Gedeputeerde provincie

Meer opleidingen Gedeputeerde provincie

Weet je nog niet of je Gedeputeerde provincie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Gedeputeerde provincie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Gedeputeerde provincie

Met wie werkt een Gedeputeerde provincie samen? 

Als gedeputeerde van de provincie werk je samen met de andere gedeputeerden van dezelfde provincie. Met deze gedeputeerden vormt de gedeputeerde van provincie het dagelijks bestuur. Daarbuiten werk je ook samen met de gedeputeerden van andere provincies. De commissaris van de Koningin staat boven de gedeputeerde van provincie en de gedeputeerde van de provincie moet dus verantwoording afleggen aan de commissaris van de Koningin. De leden van de Provinciale Staten controleren de gedeputeerden van de provincie. Als gedeputeerde van de provincie werk je geregeld samen met de leden van


  • Gedeputeerde Staten
  • Provinciale Staten
  • Commissaris van de Koningin
Gedeputeerde provincie


Organisaties waar een Gedeputeerde provincie werkzaam is

Waar werkt een Gedeputeerde provincie meestal? 

Als gedupteerde van de provincie werk je bij één van de twaalf provincies in Nederland. De provincie valt onder de Nederlandse overheid (non-profit sector).

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Gedeputeerde provincie

Waar kun je het beste werken als Gedeputeerde provincie? Hieronder vindt je de best door de Gedeputeerde provincie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gedeputeerde provincie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gedeputeerde provincie:

Welke competenties heeft een een Gedeputeerde provincie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Gedeputeerde provincie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Gedeputeerde provincie nodig? 

Als gedeputeerde van de provincie vorm je samen met  de andere gedeputeerden het dagelijk bestuur van de provincie. Als gedeputeerde van de provincie moet je mensen kunnen aansturen en over leiderschap vaardigheden beschikken. Je moet het voortouw durven nemen in soms complexe situaties.

Verder moet je als gedeputeerde van de provincie ook goed kunnen bemiddelen. Als gedeputeerde van de provincie werk je met veel verschillende partijen en bemiddeling is hierbij van groot belang. De gedeputeerde van provincie moet proberen de belangen van de verschillende partijen bij elkaar te brengen en de verschillende partijen tevreden te stellen.

 

 

Bekijk de persoonstypen voor Gedeputeerde provincie


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Interview met een Gedeputeerde provincie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gedeputeerde provincie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gedeputeerde provincie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gedeputeerde provincie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gedeputeerde provincie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gedeputeerde provincie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gedeputeerde provincie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gedeputeerde provincie iets voor je?

Zou je graag Gedeputeerde provincie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gedeputeerde provincie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gedeputeerde provincie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar