Gedeputeerde provincie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gedeputeerde provincie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep gedeputeerde provincie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je gedeputeerde provincie wordt.

 

Wat is een Gedeputeerde provincie?

De Gedeputeerde Staten is een bestuursorgaan in Nederland. Gedeputeerde Staten vormt het dagelijks bestuur van een provincie. De leden van de Gedeputeerde Staten worden gedeputeerden van de provincie genoemd. Als gedeputeerde van een provincie wordt je voor een periode van vier jaar gekozen door de Provinciale Staten. De gedeputeerden van de provincie worden door middel van het systeem van getrapte verkiezingen gekozen. Als gedeputeerde van de provincie ben je de bestuurder van een provincie wat betreft een bepaald vakgebied of meerdere vakgebieden, bijvoorbeeld economische zaken of mobiliteit. Gedeputeerde Staten voeren een groot aantal regelingen van de rijksoverheid uit en zij houden toezicht op de gemeentebesturen. De gedeputeerden van de provincie zijn verplicht over alle onderdelen van hun beleid inlichtingen te geven aan Provinciale Staten. De positie van een gedeputeerde van een provincie is vergelijkbaar met die van een wethouder in het gemeentebestuur. Sinds 2003 is een gedeputeerde van de provincie geen lid meer van de Provinciale Staten. Wil je werken als Gedeputeerde provincie?

Werk je al als Gedeputeerde provincie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gedeputeerde provincie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Gedeputeerde provincie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Gedeputeerde provincie in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Gedeputeerde Staten
  • Provinciale Staten
  • Commissaris van de Koningin

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5943 tot €7899

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gedeputeerde provincie

Wat verdient een Gedeputeerde provincie?

Als gedeputeerden van de provincie krijg je een salaris en onkostenvergoeding. Een gedeputeerde van de provincie krijgt een eindejaarsuitkering en een vakantie-uitkering gelijk aan die van het personeel van de sector Rijk. De gedeputeerde krijgt van de provincie een vaste vergoeding voor de onkosten die hij voor zijn functie maakt.  Als de gedeputeerde van de provincie 65 is, heeft hij recht op ouderdomspensioen.

 

Salarisschaal Gedeputeerde provincie

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Gedeputeerde provincie

Op zoek naar een nieuwe baan als Gedeputeerde provincie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gedeputeerde provincie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Gedeputeerde provincie vacatures

Vacature Woordvoerder Gedeputeerde Staten ( uur)
PIA
Je bent een woordvoerder met ruime ervaring binnen een overheidsorganisatie (+) en bent ervaren in het direct adviseren van politieke ambtsdragers of bestuurders. Omschrijving van de opdrachtgever: Onze opdrachtgever, een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gedeputeerde provincie

Wat is de toekomst van Gedeputeerde provincie?

Als gedeputeerde van de provincie heb je eerst vaak andere functies vervuld voordat je gedeputeerde van de provincie wordt. Aangezien je als gedeputeerde van de provincie werkt in het openbaar bestuur is het arbeidsmarktperspectief redelijk en zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Een van de doorgroeimogelijkheden voor de gedeputeerde van de provincie is de functie van commissaris van de Koningin.

Baankans Gedeputeerde provincie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Gedeputeerde provincie worden: Opleidingen tot Gedeputeerde provincie

Wil je Gedeputeerde provincie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Gedeputeerde provincie.

Hoe word je een Gedeputeerde provincie? 

Als gedeputeerde van de provincie heb je vaak een opleiding gevolgd dat een arbeidsperspectief biedt binnen het openbaar bestuur. Denk hierbij aan opleidingen zoals Bestuurskunde (Public Administration) of Politicologie. Minder gerelateerde opleidingen die hetzelfde arbeidsperspectief kunnen bieden zijn onder andere de opleiding sociologie en de opleiding rechten.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Gedeputeerde provincie

Er zijn geen opleidingen Gedeputeerde provincie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Gedeputeerde provincie in werkt

Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheid

Omscholen of doorgroeien tot Gedeputeerde provincie

Als je Gedeputeerde provincie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Gedeputeerde provincie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Gedeputeerde provincie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Gedeputeerde provincie?

Competenties en Vaardigheden Gedeputeerde provincie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Gedeputeerde provincie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Gedeputeerde provincie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Gedeputeerde provincie

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Gedeputeerde provincie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Gedeputeerde provincie. Als Gedeputeerde provincie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Gedeputeerde provincie:


zie volledige beschrijving persoonstype Gedeputeerde provincie

Vakkennis voor een Gedeputeerde provincie

Het is voor een Gedeputeerde provincie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Gedeputeerde provincie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Gedeputeerde provincie


Werkervaring Gedeputeerde provincie

Het is voor een startend Gedeputeerde provincie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Gedeputeerde provincie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Wethouder .

Iets anders leren?

Is Gedeputeerde provincie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Gedeputeerde provincie

Met wie werkt een Gedeputeerde provincie samen? 

Als gedeputeerde van de provincie werk je samen met de andere gedeputeerden van dezelfde provincie. Met deze gedeputeerden vormt de gedeputeerde van provincie het dagelijks bestuur. Daarbuiten werk je ook samen met de gedeputeerden van andere provincies. De commissaris van de Koningin staat boven de gedeputeerde van provincie en de gedeputeerde van de provincie moet dus verantwoording afleggen aan de commissaris van de Koningin. De leden van de Provinciale Staten controleren de gedeputeerden van de provincie. Als gedeputeerde van de provincie werk je geregeld samen met de leden van


  • Gedeputeerde Staten
  • Provinciale Staten
  • Commissaris van de Koningin
Gedeputeerde provincie


Organisaties waar een Gedeputeerde provincie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Gedeputeerde provincie meestal werkt.

Waar werkt een Gedeputeerde provincie?

Als gedupteerde van de provincie werk je bij één van de twaalf provincies in Nederland. De provincie valt onder de Nederlandse overheid (non-profit sector).

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Gedeputeerde provincie

Waar kun je het beste werken als Gedeputeerde provincie? Hieronder vind je de best door de Gedeputeerde provincie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gedeputeerde provincie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gedeputeerde provincie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Gedeputeerde provincie.

Welke competenties heeft een Gedeputeerde provincie nodig?

Een Gedeputeerde provincie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Gedeputeerde provincie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Gedeputeerde provincie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Gedeputeerde provincie nodig? 

Als gedeputeerde van de provincie vorm je samen met  de andere gedeputeerden het dagelijk bestuur van de provincie. Als gedeputeerde van de provincie moet je mensen kunnen aansturen en over leiderschap vaardigheden beschikken. Je moet het voortouw durven nemen in soms complexe situaties.

Verder moet je als gedeputeerde van de provincie ook goed kunnen bemiddelen. Als gedeputeerde van de provincie werk je met veel verschillende partijen en bemiddeling is hierbij van groot belang. De gedeputeerde van provincie moet proberen de belangen van de verschillende partijen bij elkaar te brengen en de verschillende partijen tevreden te stellen.

 

 

Bekijk de persoonstypen voor Gedeputeerde provincie


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Interview met een Gedeputeerde provincie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gedeputeerde provincie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gedeputeerde provincie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gedeputeerde provincie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gedeputeerde provincie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gedeputeerde provincie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gedeputeerde provincie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gedeputeerde provincie iets voor je?

Zou je graag Gedeputeerde provincie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gedeputeerde provincie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gedeputeerde provincie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar