Commissaris Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Commissaris? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep commissaris. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je commissaris wordt.

 

Wat is een Commissaris?

De Commissaris geeft leiding aan een team van hoofdinspecteurs binnen een politiedistrict waarvan hij aan het hoofd staat of opereert op regionaal niveau waar hij een bijdrage levert aan beleidsbepaling. De Commissaris heeft een representatieve functie en dient van onbesproken gedrag te zijn.

De werkzaamheden van de Commissaris bestaan uit het plannen, coördineren en controleren van de reguliere politietaken in zijn ambtsgebied. De Commissaris werkt voornamelijk vanuit zijn kantoor en heeft nauwelijks te maken met 'de praktijk' op straat. De werkzaamheden zijn afhankelijk van zijn specifieke functie. Het kan zijn dat de Commissaris te maken krijgt met Recherche, Justitie of reguliere Politieafdelingen.

Op reguliere politieafdelingen houdt de Commissaris zich bezig met het leiding geven aan een groep Hoofdinspecteurs. Taken kunnen zijn: het aansturen van de hoofdinspecteurs bij het opstellen van hun plannen die passen binnen het beleid of het houden van functioneringsgesprekken met dezelfde hoofdinspecteurs. Hij coördineert als het ware de dagelijkse gang van zaken in zijn district. De Commissaris heeft de mogelijkheid om specialisten te betrekken bij zaken waarvoor hij niet geschikt of bevoegd is of waarover afspraken zijn gemaakt binnen de politieorganisatie. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het inschakelen van de Recherche of de Mobiele Eenheid.

Commissarissen van Politie komen regelmatig in aanraking met de media, met name in zaken die het landelijke nieuws halen.

Doorgaans hoeft de Commissaris geen wapen te dragen tijdens zijn of haar diensten.Wil je werken als Commissaris?

Werk je al als Commissaris en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Commissaris worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Commissaris, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Commissaris in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Hoofdcommisaris
  • Burgemeester
  • (Hoofd)inspecteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4026 tot €6853

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

37


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Commissaris

Wat verdient een Commissaris?

Afhankelijk van de instroomleeftijd en ervaring wordt de hoogte van het inkomen van de Commissaris vastgesteld. Dit ligt tussen de €4026 en €6853 bruto per maand.

Men krijgt flexibele arbeidstijden en toeslagen op het inkomen bij diensten buiten de reguliere 9 tot 5 tijden. Daarnaast worden het uniform en de benodigde sportkleding vergoed door de politie. Ook krijgt men een 13de maand, een ABP-pensioen, reiskostenvergoeding, betaald ouderschapsverlof, een mogelijkheid tot deelname aan een collectieve zorgverzekering met korting bij CZ en gratis toegang tot de sportfaciliteiten van het korps waar men bij werkt.

Salarisschaal Commissaris

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Commissaris

Op zoek naar een nieuwe baan als Commissaris? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Commissaris. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Commissaris vacatures

Twee leden raad van commissarissen
Woningstichting Rentree via Terra management search
Twee leden raad van commissarissen Deventer Leden raad van commissarissen, de functies Voor woningstichting Rentree in Deventer zijn wij op zoek naar twee leden voor de raad van commissarissen (RvC). …
Twee Leden Raad van Commissarissen - De Krim Texel
De Krim Texel
Profielschets leden van de Raad van Commissarissen: Uitgangspunt bij de samenstelling van de RvC is de vorming van een multidisciplinair en divers team. De RvC als geheel moet over de …
Twee leden raad van commissarissen
Woningstichting Rentree via Terra management search
Twee leden raad van commissarissen Deventer Leden raad van commissarissen, de functies Voor woningstichting Rentree in Deventer zijn wij op zoek naar twee leden voor de raad van commissarissen (RvC). …
Voorzitter van de Raad van Commissarissen, profiel ‘governance en bestuur’
Woningcorporatie De Woningraat
De Raad van Commissarissen De huidige voorzitter vertrekt per juli van dit jaar vanwege het bereiken van de acht jaren binnen deze RvC. Dat maakt dat gezocht wordt naar een …
Lid Raad van Commissarissen: vastgoed & projectontwikkeling
Wesselo & Partners
Lid Raad van Commissarissen: vastgoed & projectontwikkeling • Kennis van en ervaring met exploitatie, ontwikkeling en realisatie van vastgoed. • Breed inzicht in het functioneren van de woning- en vastgoedmarkt …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Commissaris

Wat is de toekomst van Commissaris?

De Commissaris heeft de mogelijkheid om binnen de politieorganisatie een andere Commissarisfunctie te gaan bekleden, bijvoorbeeld bij een ander politiebureau/district of bij een ander politieonderdeel. Tevens is het mogelijk om door te groeien naar een Hoofdcommissarisfunctie.

Buiten de politieorganisatie kan de oud-Commissaris leidinggevende functies bij de overheid vervullen, of binnen het bedrijfsleven.

Binnen de politiek gaan er stemmen op om de politiestructuur van een regionale om te vormen naar een nationale organisatie. Binnen beide organisatievormen zal er plaats zijn voor een Commissaris of vergelijkbare leidinggevende functie.

Baankans Commissaris

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

37


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Commissaris worden: Opleidingen tot Commissaris

Wil je commissaris worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Commissaris? 

Om toegelaten te worden tot de functie van Commissaris dient de gegadigde te beschikken over een HBO of WO diploma met langdurige werkervaring op dit niveau. Enerzijds kunnen interne politiemedewerkers opklimmen naar deze hoge leidinggevende functie, anderzijds is het mogelijk om als extern persoon te solliciteren naar een functie als Commissaris.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Commissaris

Opleiding voor de Commissaris nieuwe stijl: Leergang Board Potentials
Commissaris Nieuwe Stijl Een commissariaat of functie als toezichthouder is een verrijkende ervaring. Zeker nu raden steeds diverser van samenstelling worden en er meer belang wordt gehecht aan het niveau …
Masterclass Verdieping VTLB
InleidingIn een schuldregeling wordt volgens een vaste methodiek berekend welk deel van het inkomen de schuldenaar mag behouden om te kunnen voorzien in zijn levensonderhoud: het Vrij te laten …
Workshop Zakelijk Telefoneren Duits 1 klokuur face to face + 2 klokuren online
Workshop Zakelijk telefoneren Engels, Duits, Spaans of Frans Ongeveer 72% van alle Nederlandse export blijft binnen Europa, met als top Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Helaas loopt 11% van het midden- …
Workshops Zakelijk Telefoneren Frans 1 klokuur face to face + 2 klokuren online
Workshops Workshop Zakelijk telefoneren Engels, Duits, Spaans of Frans Ongeveer 72% van alle Nederlandse export blijft binnen Europa, met als top Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Helaas loopt 11% van het …
Workshop Zakelijk telefoneren Spaans 1 klokuur face to face + 2 klokuren online
Ongeveer 72% van alle Nederlandse export blijft binnen Europa, met als top Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Helaas loopt 11% van het midden- en kleinbedrijf contracten mis door een gebrekkige kennis …
Meer opleidingen Commissaris

Weet je nog niet of je Commissaris wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Commissaris of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Commissaris

Met wie werkt een Commissaris samen? 

De Commissaris werkt binnen de organisatie van de politie in opdracht van de Hoofdcommissaris bij het aansturen van de aan hem ondergeschikte hoofdinspecteurs, inspecteurs, brigadiers e.d. Als leidinggevende is de Commissaris verantwoordelijk voor een politiebureau of districtsafdeling.

Buiten de politieorganisatie komt de Commissaris in contact met lokale overheden tijdens het overleggen van het actuele politiebeleid en het afstemmen van regionale hulpdienststrategieën. Ook komt hij in contact met de media.


  • Hoofdcommisaris
  • Burgemeester
  • (Hoofd)inspecteur
Commissaris


Organisaties waar een Commissaris werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Commissaris meestal werkt.

Waar werkt een Commissaris?

Na aanstelling in de functie van Commissaris zal de gegadigde werkzaam worden als bureauchef van een politiebureau. Binnen dit bureau zal de Commissaris leiding geven aan een team van zo'n 70 personen.

De Commissaris werkt in deze hoedanigheid mee aan een rechtvaardige samenleving door zijn medewerkers in te zetten bij de oplossing van maatschappelijke veiligheids- en hulpverleningsvraagstukken.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Commissaris

Waar kun je het beste werken als Commissaris? Hieronder vind je de best door de Commissaris beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Commissaris.

Competenties, Skills en Vaardigheden Commissaris:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Commissaris.

Welke competenties heeft een Commissaris nodig?

Een Commissaris heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Commissaris

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Commissaris passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Commissaris nodig? 

De Commissaris is een Loyalist en een Succesvolle werker.

De Persoonlijkheid van de Commissaris wordt gekenmerkt door zelfverzekerdheid, ijver, energie, loyaliteit, zorgzaamheid, medeleven en verantwoordelijkheid. Deze aspecten worden door de meeste mensen als positief ervaren. Toch heeft de Commissaris ook aspecten die niet iedereen zo ervaart: zijn dominantie, defensiviteit, paranoia, onvoorspelbaarheid, ijdelheid, prestatiegerichtheid, oppervlakkigheid en narcisme.

Tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden weet de Commissaris accepterend, betrouwbaar, verdiept in werk, open, aanmoedigend en warm over te komen.

Bekijk de persoonstypen voor Commissaris


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Commissaris

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Commissaris

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Commissaris

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Commissaris

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Commissaris dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Commissaris belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Commissaris. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Commissaris iets voor je?

Zou je graag Commissaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Commissaris bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Commissaris

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar