Lead Engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lead Engineer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep lead engineer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je lead engineer wordt.

 

Wat is een Lead Engineer?

Een Lead Engineer ontwerpt en ontwikkelt volledige constructies, machines en deelsystemen. Meestal werkt een Lead Engineer in een projectteam met opdrachten van wisselende omvang voor een diversiteit aan klanten, voornamelijk in de lichte- en zware machinebouw, vliegtuig-, rail- en retail industrie binnen Nederland.

Een Lead Engineer is verantwoordelijk voor de coördinatie van projecten en de spil in de uitvoering van een project. De Lead Engineer vertaalt wensen van klanten in technische oplossingen. In die hoedanigheid stuurt de Lead Engineer projectmedewerkers aan. Daarbij hoort het begeleiden van het teken- en constructiewerk, het plannen van de benodigde capaciteit en het bewaken van de voortgang zodat het project gerealiseerd kan worden binnen de gestelde tijd en budget, en conform de gewenste kwaliteit.

Dit betekent concreet dat de Lead Engineer zelf de planning doet, medewerkers begeleidt en zelf ook ontwerpen opzet en uitwerkt. Tevens maakt de Lead Engineer begrotingen voor aanbiedingen betreffende de engineeringwerkzaamheden. Bovendien onderhoudt de Lead Engineer contacten met de opdrachtgevers en is de Lead Engineer binnen de afdeling of het bedrijf het aanspreekpunt en klankbord voor eventuele andere engineers. Alleen de directeur of vestigingsmanager staat nog boven de Lead Engineer.Wil je werken als Lead Engineer?

Werk je al als Lead Engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lead Engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Lead Engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Lead Engineer in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directeur
 • Engineers
 • Ontwerpers
 • Managers andere afdelingen
 • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3000 tot €4600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

670


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lead Engineer

Wat verdient een Lead Engineer?

Het loon van een Lead Engineer ligt tussen de € 3.000 en € 4.600, afhankelijk van de grootte van het bedrijf, de opdracht (het project), ervaring en opleiding.

Mogelijke secundaire voorwaarden zijn: een vakantietoeslag van 8% op het gemiddelde maandinkomen, studiedagen, studiekostenregeling, een collectief pensioen en een collectieve ziektekostenverzekering met eventueel aanvullende verzekeringen.
 

Salarisschaal Lead Engineer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Lead Engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Lead Engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lead Engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Lead Engineer vacatures

Vacature Servicetechnicus Werktuigbouwkunde - Bij grote speler
Career Value BV
Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever is een professionele technisch dienstverlener met ruim 1200 medewerkers met vestigingen op veertien locaties. Zij ontwerpen, bouwen en onderhouden technische installaties in gebouwen en industrie en dragen …
Vacature Lead Engineer - Apparatenbouw
Connetix Nederland
Heb jij je als Mechanical Engineer opgewerkt tot Senior en ben je klaar om nog een stap maken? Ik ben op zoek naar een Engineer die het vak door en …
Vacature Elektrotechnicus
Xelvin B.V.
Functiebeschrijving Onze relatie is een specialist in de machinebouw voor de industriële automatisering en visuele inspectie. In samenwerking met haar klanten zet dit bedrijf een productie- of montageproces om in …
Vacature Service & Validatie Technicus
More Recruitment
Functieomschrijving Onze opdrachtgever, een technische groothandel is momenteel zoekende naar een Service & validatie deze informele organisatie ga je het volgende doen:Het valideren, repareren en verlenen van service aan microbiologische …
Vacature Lead Engineer E&I
Actemium
Bedrijfsomschrijving Actemium is een merk van VINCI Energies. Zij zijn actief in 40 landen met ruim collega’s en werken vanuit lokale business units. Actemium helpt opdrachtgevers in de industrie. Van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lead Engineer

Wat is de toekomst van Lead Engineer?

Het perspectief op de arbeidsmarkt voor een Lead Engineer is normaal gesproken goed, alleen door de economische crisis wel minder. Omdat een Lead Engineer hoger is opgeleid dan andere engineers, zal de Lead Engineer makkelijker een baan kunnen vinden maar wellicht op een wat lager niveau.

De doorgroeimogelijkheden voor de Lead Engineer zijn uitstekend. De Lead Engineer geeft normaal gesproken al leiding aan een groep werknemers en kan zich daarin verder ontwikkelen en doorgroeien. Daarnaast kan een Lead Engineer zich meer verdiepen in het ontwerpen en grotere projecten voor zijn verantwoordelijkheid nemen.

Baankans Lead Engineer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

670


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Lead Engineer worden: Opleidingen tot Lead Engineer

Wil je Lead Engineer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Lead Engineer.

Hoe word je een Lead Engineer? 

Een Lead Engineer is een verantwoordelijke functie die meestal minimaal HBO werk- en denkniveau vereist, bijvoorbeeld in de richting HTS Elektrotechniek, Electrical Engineering, Industriële Automatisering of Besturingstechniek. Maar ook de opleiding Werktuigbouwkunde past bij het beroep Lead Engineer.

Naast een algemene HBO- of WO-opleiding wordt vaak kennis van specifieke industriële hard- of compuetersoftware gevraagd, zoals kennis van PLC, HMI, SCADA, netwerken en databases (Siemens S7, S5, WinCC, WinCC Flex, Profibus/ProfiNet en Industrial Ethernet).
 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Lead Engineer

Certified Agile Business Analyst - Dag
Je werkt als businessanalist of werkt met businessanalisten, bijvoorbeeld in de rol van product owner, agile champion, agile team lead, BA- of IT-manager of requirement engineer en je wilt beter …
Certified Agile Business Analyst - Dag
From 0 To 1: Hive For Processing Big Data
Description Prerequisites: Hive requires knowledge of SQL. The course includes and SQL primer at the end. Please do that first if you don't know SQL. You'll need to know Java …
From 0 To 1: Hive For Processing Big Data
MCSA SQL Server 2012 - Administering SQL Server 2012 Databases (70-462) 365 dagen toegang.
The Windows Server system is one of the most reliable in the world. The scalability and robust nature of the servers make it one of the most popular ways to …
MCSA SQL Server 2012 - Administering SQL Server 2012 Databases (70-462) 365 dagen toegang.
MCSA Windows Server 2012 - Administering Windows Server 2012 (70-411) 365 dagen toegang.
The Windows Server system is one of the most reliable in the world. The scalability and robust nature of the servers make it one of the most popular ways to …
MCSA Windows Server 2012 - Administering Windows Server 2012 (70-411) 365 dagen toegang.
Microsoft MTA: Networking Fundamentals (98-366) 365 dagen toegang.
Networks connect hardware, software, servers, anything technological, really. The network is the glue that holds technology together; if nothing is connected, how can technology function and communicate? The answer is, …
Microsoft MTA: Networking Fundamentals (98-366) 365 dagen toegang.

Omscholen of doorgroeien tot Lead Engineer

Als je Lead Engineer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Lead Engineer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Lead Engineer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Lead Engineer?

Competenties en Vaardigheden Lead Engineer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Lead Engineer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Lead Engineer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Lead Engineer

Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Lead Engineer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Lead Engineer. Als Lead Engineer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Lead Engineer:


zie volledige beschrijving persoonstype Lead Engineer

Vakkennis voor een Lead Engineer

Het is voor een Lead Engineer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Lead Engineer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Lead Engineer

From 0 To 1: Hive For Processing Big Data
Description Prerequisites: Hive requires knowledge of SQL. The course includes and SQL primer at the end. Please do that first if you don't know SQL. You'll need to know Java …
From 0 To 1: Hive For Processing Big Data
MCSA SQL Server 2012 - Administering SQL Server 2012 Databases (70-462) 365 dagen toegang.
The Windows Server system is one of the most reliable in the world. The scalability and robust nature of the servers make it one of the most popular ways to …
MCSA SQL Server 2012 - Administering SQL Server 2012 Databases (70-462) 365 dagen toegang.
MCSA Windows Server 2012 - Administering Windows Server 2012 (70-411) 365 dagen toegang.
The Windows Server system is one of the most reliable in the world. The scalability and robust nature of the servers make it one of the most popular ways to …
MCSA Windows Server 2012 - Administering Windows Server 2012 (70-411) 365 dagen toegang.
Microsoft MTA: Networking Fundamentals (98-366) 365 dagen toegang.
Networks connect hardware, software, servers, anything technological, really. The network is the glue that holds technology together; if nothing is connected, how can technology function and communicate? The answer is, …
Microsoft MTA: Networking Fundamentals (98-366) 365 dagen toegang.

Werkervaring Lead Engineer

Het is voor een startend Lead Engineer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Lead Engineer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager, Technisch Ontwerper .

Iets anders leren?

Is Lead Engineer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Lead Engineer

Met wie werkt een Lead Engineer samen? 

Een Lead Engineer heeft zowel intern als extern een uitgebreid netwerk. Intern geeft de Lead Engineer leiding aan een team van engineers en andere technici of ontwerpers. De directe leidinggevende van de Lead Engineer is de directeur of vestigingsmanager van het bedrijf. Daarnaast heeft de Lead Engineer contact met managers van andere afdelingen om zaken op elkaar af te stemmen.

Extern heeft de Lead Engineer vooral te maken met de klant die met zijn of haar wensen bij de Lead Engineer terecht komt. Het is de taak van de LEad Engineer om goed te luisteren en te communiceren wat de mogelijkheden zijn om vervolgens de overeengekomen wensen om te zetten in een praktisch haalbaar resultaat.


 • Directeur
 • Engineers
 • Ontwerpers
 • Managers andere afdelingen
 • Klant
Lead Engineer


Organisaties waar een Lead Engineer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Lead Engineer meestal werkt.

Waar werkt een Lead Engineer?

Een Lead Engineer werkt voor een profitorganisatie. Afhankelijk van zijn specialiteit werkt hij bijvoorbeeld bij een softwarebedrijf of een ontwerpbureau.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Lead Engineer

Waar kun je het beste werken als Lead Engineer? Hieronder vind je de best door de Lead Engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lead Engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lead Engineer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Lead Engineer.

Welke competenties heeft een Lead Engineer nodig?

Een Lead Engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Lead Engineer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Lead Engineer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Lead Engineer nodig? 

Een Lead Engineer moet leiding geven aan een groep en veel kennis hebben om over de inhoud te meepraten en beslissingen te nemen. Een Lead Engineer is een gezaghebbend en onafhankelijk iemand die deze beslissingen kan en wil nemen.

De Lead Engineer heeft ook een sterke behoefte om een succesvol werknemer te zijn. De Lead Engineer heeft veel verantwoordlijkheden en zal energiek en zelfverzekerd aan de slag moeten gaan om iets te kunnen bereiken.

Bekijk de persoonstypen voor Lead Engineer


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Lead Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lead Engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lead Engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lead Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lead Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lead Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lead Engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lead Engineer iets voor je?

Zou je graag Lead Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lead Engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Lead Engineer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Lead Engineer

Vacature Service & Onderhoud Technicus brandmeldinstallaties (M/ V)
Lobeco Fire + Security BV
Lobeco Fire + Security is al meer dan 30 jaar een onafhankelijk distributeur met een uitstekende naam als leverancier van beveiligingsproducten; inbraak- en brandbeveiliging, camerasystemen en toegangscontrole. Centraal staat het …
Vacature Lead Engineer meetapparatuur
LMH Engineering
Lead Engineer Wat ga je doen? Voor de marktleider op het gebied van professionele elektronische test- & meetapparatuur ga jij je als Lead Engineer bezig houden met het aansturen van …
Vacature Servicetechnicus Professional
Miele
Wist je dat Miele, naast ontzorgen van de consument ook al meer dan 90 jaar toonaangevend is binnen de zakelijke markt. Met vijfendertig product-marktcombinaties van verzorgingstehuis naar Horeca tot zelfs …
Vacature Servicetechnicus Professional Wasbehandeling en Afwassen
Miele
Wist je dat Miele, naast ontzorgen van de consument ook al meer dan 90 jaar toonaangevend is binnen de zakelijke markt. Met vijfendertig product-marktcombinaties van verzorgingstehuis naar Horeca tot zelfs …
Vacature Service technicus
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw nieuwe werkgever is een dynamische organisatie. Flexkrachten worden gezien als een volwaardige werknemer. Hier draait het echt om de mens. Deze cultuur heerst overal ter wereld, zij staan …

Actuele blogposts


reacties op Lead Engineer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar