Vestigingsmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vestigingsmanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep vestigingsmanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je vestigingsmanager wordt.

 

Wat is een Vestigingsmanager?

Een Vestigingsmanager begeleidt en coördineert alle werkzaamheden binnen een vestiging van een bedrijf. De Vestigingsmanager geeft leiding aan de medewerkers. Hij heeft het overzicht over de verschillende afdelingen en is voor het personeel het eerste aanspreekpunt. De Vestigingsmanager begeleidt en adviseert de werknemers en zorgt er bovendien voor dat vastgestelde procedures en voorschriften worden nageleefd. 

 Wat doet een Vestigingsmanager?

De Vestigingsmanager moet goed op de hoogte zijn van de producten, diensten en processen van het bedrijf. Hij moet de werknemers goed kunnen helpen en klanten kunnen informeren. De Vestigingsmanager onderhoudt klantrelaties en breidt deze uit. De Vestigingsmanager houdt de markt in de gaten, zodat hij in kan springen op eventuele veranderingen. Hij bewaakt het bedrijfsimago.

Een Vestigingsmanager beheert soms ook de financiële administratie van de vestiging. Hij houdt de omzet van de vestiging bij en maakt daarvan verslagen voor de directie.

Regelmatig overlegt de Vestigingsmanager met de directie en met Vestigingsmanagers van andere vestigingen. Ook neemt de Vestigingsmanager actief deel aan discussies en gesprekken over de beleidsvorming. De Vestigingsmanager stelt verbeteringen voor ten aanzien van de kwaliteit, bedrijfsresultaten en de werksfeer. Zo kan de Vestigingsmanager een maatregel voorstellen die de verkoopcijfers zouden kunnen doen stijgen. 

Wil je werken als Vestigingsmanager?

Werk je al als Vestigingsmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vestigingsmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Vestigingsmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vestigingsmanager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Vestigingsmanagers
 • Vestigingassistenten
 • Klanten
 • Directie
 • Secretaresse
 • Verkopers
 • Inkopers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

43


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vestigingsmanager

Wat verdient een Vestigingsmanager?

Een Vestigingsmanager kan rekenen op zo’n €2200,- tot €3500,- bruto per maand. Het salaris hangt af van leeftijd, jaren ervaring en opleiding, maar ook zeker van het bedrijf en de sector waar de Vestigingsmanager werkt. Een Vestigingsmanager van een middelgroot bedrijf verdient gemiddeld zo’n €2350,- bruto per maand, terwijl een Vestigingsmanager van een groothandel gemiddeld €3300,- bruto per maand verdient. 

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de branche waartoe het bedrijf behoort. 

Salarisschaal Vestigingsmanager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Vestigingsmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Vestigingsmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Vestigingsmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Vestigingsmanager vacatures

Vacature Vestigingsmanager Groen
Kracht Recruitment
Als vestigingsmanager Groen ben jij operationeel en commercieel verantwoordelijk voor deze vestiging. Je ontwikkelt werknemers en zorgt samen met jouw team voor het realiseren van mooie projecten. Jouw missie is …
Vacature Assistent Vestigingsmanager
Loxam B.V.
Voor onze vestiging Eindhoven-Centrum zijn wij op zoek naar een: Assistent Vestigingsmanager (fulltime) Werken bij LOXAM Jij bent een Allround Verhuurmedewerker die als rechterhand van de Vestigingsmanager fungeert. Je …
Vacature Vestigingsmanager
G4S Beveiliging
Ben jij een enthousiaste teamplayer met aantoonbare belangstelling voor ‘safety’ en met de opleidingsbranche? Draag jij graag zorg voor een efficiënte en effectieve dagelijkse gang van zaken? Dan is deze …
Vacature Vestigingsmanager uitzendbureau
FlevoDirect Uitzendbureau
Vestigingsmanager uitzendbureau Welkom vestigingsmanagerOns intercedenten-team kan niet wachten om jou te ontmoeten. Want heb je het over betrokken collega’s, dan heb je het over FlevoDirect. Zodra jij als vestigingsmanager …
Vacature Assistent Vestigingsmanager Son
Grando Keukens & Bad
Ben jij een gedreven Assistent Vestigingsmanager en staat bij jou de klant en je team centraal? Wil jij je commerciële talenten verder ontwikkelen bij een unieke organisatie? Lees dan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vestigingsmanager

Wat is de toekomst van Vestigingsmanager?

Er zijn veel vacatures voor Vestigingsmanagers, soms ook wel Bedrijfsleiders genoemd. Het is voor bedrijven van groot belang dat iemand in de gaten houdt of de vestigingen goed draaien.

Een Vestigingsmanager kan beginnen bij een middelgroot bedrijf. Na een aantal jaar ervaring kan hij overstappen naar steeds grotere bedrijven en meer verantwoordelijkheden krijgen. Een Vestigingsmanager kan ook binnen het bedrijf doorgroeien. Een Vestigingsmanager kan bijvoorbeeld een Regiomanager worden. Ook kan hij een eigen bedrijf beginnen.

Baankans Vestigingsmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

43


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Vestigingsmanager worden: Opleidingen tot Vestigingsmanager

Wil je Vestigingsmanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Vestigingsmanager.

Hoe word je een Vestigingsmanager? 

Een functie als Vestigingsmanager op MBO-niveau bestaat voornamelijk uit uitvoerend werk. Een Vestigingsmanager bij een supermarkt heeft genoeg aan een MBO-opleiding Detailhandel of Filiaalbeheer. Een Vestigingsmanager van een bank of uitzendbureau heeft meer verantwoordelijkheden en dient daarom in het bezit te zijn van een HBO-diploma van een economische studie, zoals Bedrijfseconomie, Commerciële Economie, Small Business and Retail Management of Management, Economie en Recht. 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Vestigingsmanager

MBO Vestigingsmanager Groothandel (niveau 4)
Als vestigingsmanager groothandel werk je in een of meer vestigingen in de groothandel. Je kunt werken binnen uiteenlopende formules, in de food- en non-foodsector. Je geeft het vestigingsbeleid vorm binnen de bandbreedte, …
MBO Vestigingsmanager Groothandel (niveau 4)
MBO Vestigingsmanager Groothandel (niveau 4)
Als vestigingsmanager groothandel werk je in een of meer vestigingen in de groothandel. Je kunt werken binnen uiteenlopende formules, in de food- en non-foodsector. Je geeft het vestigingsbeleid vorm binnen de bandbreedte, …
MBO Vestigingsmanager Groothandel (niveau 4)
MBO Vestigingsmanager Groothandel (niveau 4)
Als vestigingsmanager groothandel werk je in een of meer vestigingen in de groothandel. Je kunt werken binnen uiteenlopende formules, in de food- en non-foodsector. Je geeft het vestigingsbeleid vorm binnen de bandbreedte, …
MBO Vestigingsmanager Groothandel (niveau 4)
MBO Management voor Ondernemers (1 jaar)
Een leuke uitdaging als ondernemer of een uitdaging zoeken in de rol van een onernemende vestigingsmanager is door het volgen van deze opleiding mogelijk.  Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor …
MBO Management voor Ondernemers (1 jaar)
MBO Management voor Ondernemers
Een leuke uitdaging als ondernemer of een uitdaging zoeken in de rol van een onernemende vestigingsmanager is door het volgen van deze opleiding mogelijk.  Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor …
MBO Management voor Ondernemers

Omscholen of doorgroeien tot Vestigingsmanager

Als je Vestigingsmanager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Vestigingsmanager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Vestigingsmanager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Vestigingsmanager?

Competenties en Vaardigheden Vestigingsmanager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Vestigingsmanager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Vestigingsmanager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Vestigingsmanager

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Vestigingsmanager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Vestigingsmanager. Als Vestigingsmanager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Vestigingsmanager:


zie volledige beschrijving persoonstype Vestigingsmanager

Vakkennis voor een Vestigingsmanager

Het is voor een Vestigingsmanager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Vestigingsmanager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Vestigingsmanager

MBO Vestigingsmanager Groothandel (niveau 4)
Als vestigingsmanager groothandel werk je in een of meer vestigingen in de groothandel. Je kunt werken binnen uiteenlopende formules, in de food- en non-foodsector. Je geeft het vestigingsbeleid vorm binnen de bandbreedte, …
MBO Vestigingsmanager Groothandel (niveau 4)
MBO Vestigingsmanager Groothandel (niveau 4)
Als vestigingsmanager groothandel werk je in een of meer vestigingen in de groothandel. Je kunt werken binnen uiteenlopende formules, in de food- en non-foodsector. Je geeft het vestigingsbeleid vorm binnen de bandbreedte, …
MBO Vestigingsmanager Groothandel (niveau 4)
MBO Algemeen Management (1 jaar)
Algemeen Een leuke baan als afdelingsmanager of een uitdaging zoeken in de rol van vestigingsmanager is door het volgen van deze opleiding mogelijk.  Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor ambitieuze …
MBO Algemeen Management (1 jaar)
MBO Algemeen Management
Algemeen Een leuke baan als afdelingsmanager of een uitdaging zoeken in de rol van vestigingsmanager is door het volgen van deze opleiding mogelijk.  Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor ambitieuze …
MBO Algemeen Management
MBO Management voor Ondernemers
Een leuke uitdaging als ondernemer of een uitdaging zoeken in de rol van een onernemende vestigingsmanager is door het volgen van deze opleiding mogelijk.  Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor …
MBO Management voor Ondernemers

Werkervaring Vestigingsmanager

Het is voor een startend Vestigingsmanager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Vestigingsmanager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager, Bedrijfsleider, Regiomanager, Vestigingsassistent .

Iets anders leren?

Is Vestigingsmanager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Vestigingsmanager

Met wie werkt een Vestigingsmanager samen? 

Een Vestigingsmanager onderhoudt contact met de andere Vestigingsmanagers over procedures, afspraken enzovoort. Ook praat de Vestigingsmanager veel met klanten, om met hen een relatie op te bouwen en hen dingen te verkopen. De Vestigingsmanager rapporteert zijn werkzaamheden aan de directie van het bedrijf en vergadert met de directieleden. Ook kan het zijn dat de Vestigingsmanager een assistent heeft, de Vestigingsassistent. Bovendien komt de Vestigingsmanager in aanraking met medewerkers van verschillende afdelingen, zoals verkopers en inkopers. Vaak heeft de Vestigingsmanager een secretaresse die bijvoorbeeld afspraken voor hem inplant. 


 • Vestigingsmanagers
 • Vestigingassistenten
 • Klanten
 • Directie
 • Secretaresse
 • Verkopers
 • Inkopers
Vestigingsmanager


Organisaties waar een Vestigingsmanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vestigingsmanager meestal werkt.

Waar werkt een Vestigingsmanager?

Vestigingsmanagers vind je in allerlei soorten bedrijven in verschillende sectoren en branches. Zo kan een Vestigingsmanager werkzaam zijn bij een bedrijf in de detail- of groothandel (kledingwinkels, drogisterijen, supermarkten), in de horeca, bij een bank- of verzekeringsbedrijf, een MKB-bedrijf of een bedrijf in de tuinbouwsector. Dit zijn allemaal bedrijven die streven naar winst en dus behoren tot de profitsector. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Vestigingsmanager

Waar kun je het beste werken als Vestigingsmanager? Hieronder vind je de best door de Vestigingsmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vestigingsmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vestigingsmanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vestigingsmanager.

Welke competenties heeft een Vestigingsmanager nodig?

Een Vestigingsmanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Vestigingsmanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vestigingsmanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Vestigingsmanager nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Vestigingsmanager zijn Baas, Waarnemer en Succesvolle Werker.

Een Vestigingsmanager geeft leiding aan het personeel van de vestiging. Hij stuurt hen aan, helpt bij problemen en neemt beslissingen. De Vestigingsmanager kan goed delegeren, streeft naar maximale resultaten en deinst daarbij niet terug voor een uitdaging (Baas).

Ook is de Vestigingsmanager analytisch en inzichtelijk. Hij heeft overzicht over de verschillende afdelingen en hun prestaties en hij houdt de markt in de gaten. De Vestigingsmanager ziet daardoor waar dingen niet goed gaan en kan verbeteringen voorstellen (Waarnemer).

Verder is de Vestigingsmanager doelgericht en efficiënt. Hij staat stevig in zijn schoenen en motiveert medewerkers (Succesvolle Werker). 

Bekijk de persoonstypen voor Vestigingsmanager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Vestigingsmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vestigingsmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vestigingsmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vestigingsmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vestigingsmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vestigingsmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vestigingsmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vestigingsmanager iets voor je?

Zou je graag Vestigingsmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vestigingsmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Vestigingsmanager?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Vestigingsmanager

Vacature Vestigingsmanager
Loxam B.V.
Voor de regio Nijmegen zijn wij op zoek naar een: Ondernemende vestigingsmanager (fulltime) Werken bij LOXAM Als vestigingsmanager ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen van de vestiging. …
Vacature Vestigingsmanager
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Luba is hét grootste uitzendbureau voor het mkb in Nederland en daar zijn wij trots op! Bij Luba draait het om groeien, samenwerken en presteren. Je komt te werken …
Vacature Store Manager High-End Audio
Salesrecruiters
HiFi Klubben is een internationale, snel groeiende high-end audio retailer met ruim vestigingen verspreid over Nederland. Onderscheidt zich door de absolute klantbeleving in de vestigingen. Ze bieden kwaliteitsproducten aan, denken …
Vacature Assistent Vestigingsmanager
Krosto Techniek
Je geeft leiding vaan het team van servicemonteurs. Samen met je collega’s van het bedrijfsbureau zorg je voor de juiste inzet van servicemonteurs en materieel. Samen werken ze voor o.a. …
Vacature Assistent vestigingsmanager
Krosto Techniek
Jij zorgt ervoor dat alle vakmensen en het bedrijfsbureau de taken zelfstandig uitvoeren.  Jij bent organisatorisch verantwoordelijk voor de business unit rioolvernieuwingen (bij o.a. woningbouwverenigingen, landelijke accounts, vastgoedbeheerders en bedrijven). …

Actuele blogposts


reacties op Vestigingsmanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar