Montagechef Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Montagechef? Lees de functieomschrijving.

De montagechef geeft leiding aan vaste medewerkers en monteurs.

De montagechef is de leidinggevende in een technisch bedrijf. Hij geeft leiding aan een team van vaste medewerkers en de monteurs. De montagechef heeft zelf over het algemeen ook ervaring binnen de machinewerkbouw.

De montagechef zorgt ervoor dat de monteurs in zijn team zich constant blijven ontwikkelen. Hij controleert of de werkzaamheden kwalitatief goed en in de juiste snelheid worden uitgevoerd, controleert en let op de veiligheid van de werknemers en de monteurs. De montagechef stuurt de monteurs en de vaste medewerkers aan en zorgt er zo voor dat de eventuele productielijn goed blijft draaien, dat de productie op een goed tempo wordt uitgevoerd en voor een niet al te lange montage-tijd. Ook plant de montagechef op basis van tekeningen de projecten in en houdt hierbij rekening met de kosten en de haalbaarheid van het project. De montagechef is verantwoordelijk voor het verbeteren van de kwaliteit en het reduceren van de montage-tijd. 

De montagechef is verantwoordelijk voor de medewerkers en de monteurs, draagt zorg voor de veiligheid, de kwaliteit en de controle, stelt en bepaalt de priorititeiten en zorgt daarnaast voor het opstellen van de rapportages. Daarnaast vergadert de montagechef met zijn team, de engineers, de leveranciers, de opdrachtgever en de projectleider. Ook zorgt hij dat de sfeer binnen het team in orde is en motiveert hij de monteurs zodat ze hun werk zo goed mogelijk uitvoeren. 

Wil je werken als Montagechef?

Werk je al als Montagechef en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Montagechef worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Montagechef, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Montagechef in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Team
 • Engineers
 • Leveranciers
 • Opdrachtgever
 • Projectleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Montagechef

Wat verdient een Montagechef?

De montagechef verdient, afhankelijk van zijn leeftijd en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand.

Salarisschaal Montagechef

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Montagechef

Op zoek naar een nieuwe baan als Montagechef? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Montagechef. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Montagechef vacatures

Uitvoerder / Montageleider WT, Zaandam
Engie Nederland
FUNCTIEOMSCHRIJVING Je organiseert en bewaakt de voortgang van een project van kop tot staart en onderhoudt daarbij verschillende contacten: Je werkt nauw samen met de werkvoorbereider; Je ondersteunt de projectleider; …
Meewerkend montageleider field service
Edison Projectmanagement BV
Voor een opdrachtgever in de regio Amersfoort zijn wij opzoek naar een montageleider/ field service engineer. Je bent verantwoordelijk voor de opbouw van machines bij klanten met name in Belgie …
Montageleider ft (m/ v)
Armada Mobility b.v.
Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een ervaren en enthousiaste kandidaat voor op de Montage afdeling Jouw rol In deze functie fungeer je als verlengstuk van …
Uitvoerder / Montageleider WT, Zaandam
ENGIE Services Nederland NV
Je organiseert en bewaakt de voortgang van een project van kop tot staart en onderhoudt daarbij verschillende contacten: Je werkt nauw samen met de werkvoorbereider; Je ondersteunt de projectleider; Je stemt af met …
Meewerkend montageleider field service
Edison Projectmanagement BV
Voor een opdrachtgever in de regio Amersfoort zijn wij opzoek naar een montageleider/ field service engineer. Je bent verantwoordelijk voor de opbouw van machines bij klanten met name in Belgie en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Montagechef

Hoe goed is de toekomst voor de Montagechef? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de montagechef is gemiddeld; er is altijd wel werkgelegenheid en een plek waar een montagechef wordt gezocht en waar hij aan het werk kan.

Baankans Montagechef

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Montagechef worden: Opleidingen tot Montagechef

Hoe word je een Montagechef? 

De montagechef heeft een afgeronde HBO opleiding werktuigbouwkunde (vierjarig) en heeft over het algemeen een ruime werkervaring binnen de productie van de machinebouw. De montagechef heeft technisch inzicht en is niet bang om te bemiddelen of streng op te treden, heeft kennis en ervaring van het sturen van de monteurs en technici en heeft een goede talenkennis.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Montagechef

Meer opleidingen Montagechef

Weet je nog niet of je Montagechef wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Montagechef of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Montagechef

Met wie werkt een Montagechef samen? 

Het netwerk van de montagechef bestaat uit zijn team van vaste medewerkers en monteurs die hij aanstuurt en controleert en waar hij de leidinggevende van is, de engineers, de leveranciers, de opdrachtgever en de projectleider.


 • Team
 • Engineers
 • Leveranciers
 • Opdrachtgever
 • Projectleider
Montagechef


Organisaties waar een Montagechef werkzaam is

Waar werkt een Montagechef meestal? 

De montagechef werkt profit in een constructiewerkplaats, bedrijf, organisatie of fabriek.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Montagechef

Waar kun je het beste werken als Montagechef? Hieronder vindt je de best door de Montagechef beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Montagechef.

Competenties, Skills en Vaardigheden Montagechef:

Welke competenties heeft een een Montagechef nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Montagechef

Wat voor persoonlijkheid heb je als Montagechef nodig? 

De montagechef is de baas. Hij zorgt ervoor dat de productie goed verloopt, dat de productie snel verloopt en dat de monteurs en werknemers hun werk goed uitvoeren. Hij motiveert zijn team om goed en accuraat te werken en draagt bij aan de werksfeer. De montagechef vind het niet erg om te bemiddelen en te delegeren. Hij is kritisch maar luistert ook goed naar de werknemers en monteurs als ze vragen of opmerkingen hebben.

Daarnaast is de montagechef een echte waarnemer; hij let goed op de werknemers en de productie, kijkt wat er verbetert kan worden en wat anders moet en zorgt daarnaast ook voor een goede planning voor de werkzaamheden.

Bekijk de persoonstypen voor Montagechef


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Montagechef

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Montagechef

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Montagechef

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Montagechef

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Montagechef dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Montagechef belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Montagechef. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Montagechef iets voor je?

Zou je graag Montagechef willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Montagechef bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar